Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pedró27

0 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
Pedró27 2018.04.13 11:40:27
@odysszeusz: "A "lebutázás" nem minden jobbos szavazónak szólt..."

1, Lehet, de azokat is bántotta, akiknek szerinted nem szólt. Mint minden sztereotípia, előítélet.
2, Engem egyszer lebutáztak egy fórumon azért, mert érveltem az egykulcsos adó mellett. Az illető nem reagált az érveimre, csak közölte velem, hogy buta vagyok. Ez még 2012-ben történt.
A választási eredmények megismerése után kezdtek magánemberek tüntetést szervezni vasárnapra. Már akkor sem értettem, hogy most minek? Ami ellen tüntetnek az már jóval korábban is ismert volt, akkor kellett volna tüntetni. Ki lehet fejezni az ellenérzést a kormány módszereivel, a választási…..
Pedró27 2018.04.11 15:37:55
@Sir Galahad: Amúgy a fideszesek is átáltek már hasonló érzést, 2002-ben. Ezért legyünk megértők.
Pedró27 2018.04.11 15:46:44
@Bolsi Buster: "Mert most aztan mindenki ballib gyozelmet vart, mi?"
Nem mindenki, csak ők, és a Jobbikot is ballibnek titulálták ennek érdekében.
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Pedró27 2018.04.09 15:05:18
@movhu: "Mások szerint meg úgy igazságos, hogy az ötször annyit kereső ötször annyi adót fizet."

Amikor évekkel ezelőtt emellett érveltem itt ezen a blogon, egy ellenzéki kommentelő egyszerűen leírta, hogy buta vagyok és kész. Vissza lehet keresni.

Engem az bántott, hogy Török Gábor sem állt ki mellettem, nem tette helyre az illetőt, hogy mégiscsak érvekkel kellene vitatkozni.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy jó taktika lebutázni a másikat?
Pedró27 2018.04.09 15:15:27
@miert?: "Mert nem azert zavartuk el a szocikat, hogy utána másik hatalom kezébe adjunk media monopoliumot."

Csak egyet mondok: 2002!
Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem beszélek részletesen a bizonytalansági tényezőkről sem. Helyette elmondom, hogy - mindezek tudatában - én…..
Pedró27 2018.04.05 12:50:47
@NFL55T: "a FIDESZ -es propaganda kicsit elkezdi fényezni a JOBBIK -ot"

Ebben tanulhatnak a baloldali sajtótól :D
Pedró27 2018.04.05 12:56:47
@NFL55T: "Félek tőle, hogy a baloldal végül irtózatosan pofára lesz ejtve. A JOBBIK sehol nem lép vissza. A taktikai szavazások miatt rengeteg baloldali szavazó át fog szavazni a JOBBIKRA, qrva sok töredékszavazatot ajándékozva Vona Gáboréknak."

A jobbikosok viszont nem fognak átszavazni, ugye. Ezek szerint nem csak én vettem ezt észre.
Pedró27 2018.04.05 13:01:32
@NFL55T: "De az érdekelne, hogy szerintetek van ráció a fentiekben vagy totál el vagyok tájolódva a magyar politikai életben? "

Igen, van ráció. Azonban, ha a baloldal nagy része kiesik, akkor a listás szavazataikat szétosztják a bejuták között, vagyis ez esetben abszolút többsége lesz a Fidesznek, a Jobbikkal mint váltópárttal.

Nem kell messze menni: ez történt Lengyelországban is.
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
Pedró27 2018.04.04 15:22:10
@inreallife: Oké, akkor idézek a nyilatkozatból:

"Kormányra kerülve valamennyi szerződést felül fogunk vizsgálni, ahogy az eddig meghozott döntések és az elköltött milliárdok szükségességét is. Az indokolatlan titkosításokat fel fogjuk oldani, ès ennek fényében döntünk a beruházás további sorsáról."

Nekem ebből az jön le, hogy lesz egy kis csinnadratta aztán minden megy tovább.
Pedró27 2018.04.04 16:03:35
@concret: "Persze nem az a koalíciózós fajta, mostanra végképp monomániássá vált."

Erre azért nem vennék mérget. Szükség törvény bont. Nem fajták vannak hanem helyzetek.
Pedró27 2018.04.05 09:17:43
@chrisred: A baloldali szektának is be lehetett adni, hogy a Jobbik a kisebbik rossz. Az SZDSZ-es szektának is beadták 1994-ben a Horn Gyulát. Hány példát soroljak még?
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
Pedró27 2017.08.12 08:53:42
@Ambiorix: És mi az "elvárásaidnak megfelelő vacsora"? Mert az mindenkinek más.

"Arról nem is beszélve, hogy miféle "tudásra és felkészültségre" van szükségem ahhoz, hogy kritikusan megállapítsam: a leves el van sózva, a sült rágós, a somlói meg a szokásos moslék."

Arra kell a tudás meg a felkészültség, hogy hogyan kerüld el az ilyen éttermeket. Ha egy étterem ilyen rossz, annak szerintem három oka lehet:
1, Éppen csődbe készül menni
2, Monopolhelyzetben van
3, Egy csomó vendégnek meg pont az ízlik, ami neked nem.

Nem védeni akarom a cikkírót, de azért érdemes volt végigolvasni a gondolatait vendégként is. A cikk egyébként nagyrészt a kommunikációról szólt.
Pedró27 2017.08.12 10:21:04
@csárlszbrunzol: "Nem lehet erőszakkal "edukálni"."

Egyébként hol írta azt bárki, hogy erőszakkal kell?
Pedró27 2017.08.12 23:01:50
@Válasszunk: Igazad van, ez a negyedik lehetséges ok. A pénzmosoda.
Az augusztusi vizes világbajnokság kezd olyan pénznyelő automatává válni, mely akkor is kicsalja a pénzt a zsebünkből, amikor már lezajlanak a sportesemények. Miután elúszott a budapesti olimpiai álom, a kormány és a szervezők kényszert éreznek arra, hogy megmutassák a világnak, Magyarországon semmi…..
„A történelem mindezt nem olvasta, egyszerűen nem tudott arról, hogy neki bizony vége van, kampec. Egyszer csak feltette a kezét: bocsánat, még itt vagyok, és mutatnék egy-két meglepő újdonságot. Vett egy éles kanyart, áttörte, és elsodorta a gondosan megtervezett gátakat, és kilépett a számára…..
Pedró27 2017.02.16 12:17:31
@Tata86: "Mi az a kézzelfogható eredmény, amit hozott ez a harc? Mert egy beiktatási meghívóra már nem futotta az biztos."

Szerinted ez cél volt?
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
Pedró27 2016.03.14 17:38:39
@GNDL: "Péter, 52 éves, közmunkás - Mocsokpuszta"

Hihi, huhu, hahaha. Ismét jót nevettünk.
Migráció és mi címmel indított körkérdést és cikksorozatot a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * És te? Te melyik oldalon állsz ebben a menekültes vitában? – rég látott ismerősöm kedvesen, de enyhén összevont szemöldökkel dobta a…..
Pedró27 2015.09.25 10:14:54
@Imrebá: "Egyetlenegyet.
Nem tudsz."

Nem akarok a cikkíró fogadatlan prókátora lenni, de ez egyrészt idézet valaki mástól, másrészt nem menekültet említett, hanem menekültes vitát, ami nem ugyanaz.
Ez nem lesz egy népszerű írás, de kötelességemnek érzem lejegyezni. Emlékszünk még a Charlie Hebdo nevű francia szennylap körüli történésekre? Remélem azért még nem volt olyan régen, amikor pár agyament terrorista lemészárolt majdnem egy komplett szerkesztőséget. Akkor…..
A pártpolitikai haszonszerzés miatti menekültügyi keménykedés következtében bűnbakká vált Magyarország a külföld szemében. Moszkvától New York-on át Vancouverig írják az emaileket az ismerőseim, a rokonaim: „Minden este mutatjak a tvben a szogesdrotot es a Keletit. Innen…..
Pedró27 2015.09.05 11:34:57
@BRU: "én meg innen is a hazámat védem, ezért nem értem a durva hozzászólásodat."

Mindenesetre ez sokkal könnyebb, mint itthon maradni és tenni Magyarországért.
Pedró27 2015.09.05 11:41:32
@♔bаtyu♔: "Miért kell ilyenbe belekötni?"

Mert a legtöbb, amit tehetsz a hazádért az az, ha itt élsz és itt neveled a gyerekeidet. Ehhez persze el kell fogadni az itteni életszínvonalat, ami nem könnyű.

"Lehet, hogy 2 nap alatt többet tesz kintről, mint te 2 év alatt."

Szerinted?
Pedró27 2015.09.05 12:58:34
@♔bаtyu♔: Kicsit kezdesz ingerült lenni. Beletrafáltam volna?

"Te tényleg komolyan gondolod ezt a baromságot?"

Ha szerinted baromság, akkor menj ki nyugodtan külföldre és áltasd magad azzal, hogy messziről szolgálod a hazát, nem érdekel. Az unokáid már úgysem fognak tudni magyarul.

"A külföldön élő magyarok olyan tapasztalatokra, nyelvtudásra tesznek szert, amiről te max. csak álmodhatsz."

Az lehet, de a haza csak akkor kezd valamit a híres tudásukkal, ha hazajönnek és itt hasznosítják. Egyébként én is dolgoztam külföldön két évet, pont azért hogy tanuljak, de hazajöttem.

"Mi az, hogy el kell fogadni az itteni életszínvonalat? Mi ez a baromság? Te elfogadod?"

Ezt a baromságot úgy hívják, hogy a pénz nem minden. Egyébként igen, elfogadom, mert itt élek.
Vannak uniós országok, amelyek tárt karokkal fogadnák a menekülteket; ahogy a menekültek is tárt karokkal rohannának pont azokba az országokba. Vannak uniós országok, amelyek nem kérnek a menekültekből, de a menekültek sem kérnek azokból az országokból, nem akarnak oda menni,…..
Soha nem gondoltam volna, hogy a magyar média józanabb, progresszívebb része, konkrétan a legnépszerűbb hazai közéleti, gazdasági internetes portálok is képesek hangulatot kelteni egy budapesti villamosvonal építése ellen. Az elmúlt napokban szinte sorjáztak a cikkek és elemzések…..
Pedró27 2015.05.04 11:01:42
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Óbuda MÁV állomásra a 60-as busz már nagyon régen kijár, de az nem Demszky hibája (szerintem), hogy a BKV és a MÁV nem voltak képesek hangolni a csatlakozást. - Főleg a BKV-nak kellett volna igazodnia."

Ha a BKV-nak kellett volna igazodnia, akkor az bizony Demszky hibája. De pont ezt nem kérem rajta számon, mert az a vasút abban az állapotban tényleg használhatatlan volt.
Pedró27 2015.05.04 12:37:00
@Rézfánfütyülő fűzangyal: Ezt nem tudtam, köszi az infót!
Pedró27 2015.05.04 14:50:42
@halaloszto: "ilyen erővel építhetnénk villamost Gyálra."

Így van, és én támogatnám is.

"Idővel, 1-2 évtized alatt egész sok gyáli találna magának melót a fővárosban, meg ki is költözne pár család."

Emiatt egyébként meg is érné. Többen dolgoznak -> kevesebb segély, több adóbevétel. Ez is számít, nem csak a jegybevétel. Hosszú távra kell építkezni.

De mindegy, mert ha ez az ötlet felmerülne, akkor is lenne egy csomó nagyokos, aki belekötne, hogy miért ezt és miért nem előbb inkább azt. Évtizedekig el tudunk vitatkozni a sorrenden és közben nem épül semmi.
Az emberölések számának alakulása itthon az elmúlt ötven évben: az utolsó kivégzés 1988-ban történt, 1990-ben az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította az intézményt. A rendszerváltás első, vadkeleti éveiben megugrott az emberölések száma, de az ezredforduló…..
Pedró27 2015.05.02 07:03:46
@indapicsa: " Itt ugyanis bűncselekmény ténye forog fenn, ha azt nézem, hogy egy EU által eldöntött kérdésről napokat vitáznak."

Érdekes, amikor szavaztunk az EU-ról, akkor senki sem hívta fel a figyelmet arra, hogy ebben a rettentően demokratikus cuccban:
1, Amit egyszer eldöntöttek, az örök érvényű és azon soha sem szabad változtatni
2, Sőt, még vitát indítani is bűncselekmény róla
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
Pedró27 2015.02.21 11:05:21
@Helyes Írás: Egyetértek. És hozzáteszem:

"Nem a lengyeleknek kellene esetleg valamivel nagyobb megértést mutatniuk irántunk, ha a barátunknak tartják magukat? Ez fel sem merült önben szerkesztő úr? "

1, Az elmúlt 25 évben egyszer sem hallottam, hogy kiálltak volna magyar autonómiatörekvések mellett.

2, 2010-2013 között Orbán folyamatosan udvarolt nekik, de fontosabbak volt nekik a saját középhatalmi törekvéseik, mint az ezeréves magyar barátság.

Ukrajnáról: "S ha Nyugatnak számítanak, akkor mindjárt mindenben igazuk is lesz, amiben eddig nem volt?"

Ez nagyon talált :)
Úgy alakult, hogy rövid időre belekóstoltam az egyik fővárosi kerület parkolás ellenőrző cégének munkájába. Az ott szerzett tapasztalataimból kiindulva adnék tanácsot a parkoló autósoknak.   Sokan játszanak szerencsejátékok azzal, hogy pár percre hagyják magára a…..
Pedró27 2014.10.05 08:51:04
@egysmás: Szerinted ki a posztoló?
Pedró27 2014.10.05 12:11:56
@egysmás: "Az, aki abból él, hogy mások parkolnak."

Mondjuk azt, hogy élt egy ideig.

Amúgy oké, küldd el a kurva anyjába, aztán küldd el még egyszer, aztán rúgjál bele dühödben a hokedlibe, és sírjál. Sőt adok okot is rá:

"AZ AUTÓZÁS DRÁGA DOLOG!" Bizony, hehehe.
Pedró27 2014.10.05 13:53:56
@egysmás: Jaj ne, bocsánat, inkább visszaszívok mindent!

Tehát: OLCSÓ AZ AUTÓZÁS, OLCSÓ, OLCSÓ!!!

Ha kell, alá is írom, hogy olcsó.

Így most megnyugodtál?
Orbán Viktor erőfeszítései ellenére 26:2 arányban Jean-Claude Junckert jelölték az EB élére a tegnapi brüsszeli csúcson. Amellett, hogy tudomásul vettem: ez által Magyarország luxemburgi  gyarmattá vált, én személy szerint nem várok semmiféle magyarázkodást a miniszterelnök…..
Pedró27 2014.06.28 20:40:42
@sorstalan gáz: Valahogy így. Ha gáz az, hogy valaki kisebbségben marad egy szavazáson, akkor az Együtt-PM szégyellje magát a 7 százalékáért. Ők tehetnek a kudarcukról, miért nem csatlakoztak a rezsicsökkentéshez?
Angyallány. Fekszem az ágyon. Moziklip. Törd be a szívem. Tűzvarázsló. Várj, míg felkel majd a Nap. Csak pár olyan V'Moto Rock-sláger, amivel lehetett volna emlékezni a tegnapelőtt elhunyt Herpai Sándorra, aki egykoron a zenekar dobosa volt, és akit kihűlve találtak meg egy…..
Rezsifórumokon gyakorolja a polgárinak indult Fidesz a virtigli plebejus politizálást. Aki még nem hallott róla: a rezsifórumokon az adott helyi képviselő és egy erős fideszes politikus kiáll a közönség elé, és nyom egy standupot a rezsicsökről és az ellenzék hét bűnéről.…..
a canfranc-i pályaudvar napjainkban, fotó: esfreudidiota.blogspot.de A pályaudvart eredetileg a Spanyolországot és Franciaországot összekötő fő vasúti vonal csomópontjának és átrakó pályaudvarának szánták és ehhez a funkcióhoz méretezték, de a vonal története másként alakult. Napjainkban két pár…..
Pedró27 2014.01.04 17:57:03
@szociologus: A predeáli állomás is kicsit túlméretezettnek tűnt nekem, gondolom hasonló okokból.
Tovább folytatom az év végi Dropbox-pucolást ezzel a szállodaszobában lőtt fotóval. A 30 ezer forint körüli takarítás elég borsosnak tűnik, de szellemes megoldás a tilalom megerősítésére. Szerintetek? ..
Pedró27 2013.12.26 13:38:34
@hobbitroll: Akkor konkrét példa. Szlovák Söröző, Budapest, Nyugati környéke. Nyolcfős társaság voltunk, mind nemdohányzó.

Három asztal volt nemdohányzó, a legrosszabb helyen (bejárat-lengőkonyhaajtó-vécéajtó háromszög). Mi ebbe beletörődtünk volna, de mindhárom asztal volt. A dohányzó rész (legalább húsz asztal) csak félig volt kihasználva, viszont a füstöt vágni lehetett.

A pincéreket kérdeztük, hogy akkor mi most mit csináljunk, de ők már a probléma említésére is ingerültek lettek.
Pedró27 2013.12.26 15:05:02
@hobbitroll: "Ha egy vendéglőben szarnak a fejedre, komolyan kérdezem, minek mész oda?"

Mert nem tudtam előre, hogy szarni fognak a fejemre. Azóta nem is jártam ott, pedig az eset hét éve történt.