Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n-misi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immáron fél éve nem sikerült Budapest új negyedik generációs Skoda-Solaris Trollino trolibuszait forgalomba állítania a BKK-nak. Értesüléseink szerint prózai oka van annak, hogy a buszok még mindig a telephelyen védik a betont az esőtől és a napfénytől...
Brnóban kilenc éve eltöltöttem pár napot, ami alatt (munka előtt és után) bejártam az összes villamosvonalat, de nosztalgiatujával nem sikerült összefutnom. Múlt szombaton aztán végre ezt is kipipálhattam: A képen látható kocsi - a nemrég látott pozsonyi ötablakoshoz hasonlóan - újabb, mint…..
Szegeden a közelmúltban - sok máson túl - külföldről szerzett használt villamosokat modernizáltak, pótkocsiból motorkocsit építettek, alacsonypadlós létrehozásába fogtak, illetve dízeles buszból trolit csnáltak. Ez a fajta építő kedv nem újkeletű dolog: a "napfény…..
PTinfo RT6N1 - Feltámadás Brnoban 2009.01.27 20:30:00
Nem, a cím nem egy jövőben játszódó ZS kategóriás horrorfilmet rejt, hanem egy itthon kevéssé ismert járműtípus kelt talán új életre. Az RT6N1 a CKD gyár egyik utolsó terméke volt, kisérlet az alacsonypadlós villamosok piacára való betörésre. Nos, a kisérlet nem sikerült.…..
n-misi 2009.01.28 14:03:15
@szegedi_kozlekedes:

Ezzel csak az a baj, hogy míg autóbuszok nagyon sok városban közlekednek az országban és az élettartamuk is rövidebb, addig villamosos városból összesen négy van megtörténik egy generációváltás és aztán több évtizedig nem kell gondolkodni azon, hogy mire is kell lecserélni a régebbi kocsikat!

Egyébként én a forgalomba állás után nem sokkal utaztam az RT6oson és hát nem igazán nyerte el a tetszésem...