Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lenry

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa osztrák serkirálya kinézte magának a páratlan földalatti birodalmat Kőbányán, amelyből mintha a söripar kedvéért bányászták volna ki a követ, és kiterjesztette a ser fennhatóságát a borivó Magyarországra. A német-osztrák Dreherek és a svájci Haggenmacherek köré hatalmas…..
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Elérkeztünk az első évad utolsó részéhez (állítólag már dolgoznak a 2. évadon, ez jó hír). Lássuk, mi történik hőseinkkel. Éjszaka van, Martin az NSZK-NDK határ felé tart, az autórádióban közben saját körözését hallja. A határ előtt már hosszú sor van, bizony, őt…..
Éppen ma 115 éve, hogy a feje tetejére állt a világ. Ezen a napon sokaknak megfájdult a nyakuk a folyamatos felfelé nézésnek köszönhetően, mert a földfelszíni csattogás, nyerítés és kerregés mellé belépett életükbe a fejük feletti városi zajkeltő eszköz: a függővasút. A fentiekből talán…..
Deansdale Star Wars 2016.01.07 10:57:46
Természetesen spoilerekkel, kattintás után...
Lenry 2016.01.07 22:13:11
@Reszet Elek: "A nácizásról is leszokhatnának végre"

volt az a jelenet, amit kb az Akarat Diadalából vettek át, mielőtt először elsütötték a StarKillert... a beszéd végén a moziban legalább négy helyről hallottam magam körül halkan, hogy "sieg heil"
A Fox Newst elfogulatlansággal és pártatlansággal eddig sem lehetett vádolni, de nem is baj, az amerikai piacon is megvannak a párttévék, az övék a republikánusok szekerét tolja, nincs ezzel semmi baj. Akit nem érdekel, nézi a CNN-t. Az viszont még a legendásan bigott és…..
Volantis Nehéz a volantisi halászemberek élete, nem elég, hogy büdösek a haltól, és hajnaltól napnyugtáig melóznak, még le is ütik őket néhanapján, és elviszik a csónakjukat, hogy abban szállítsanak egy gúzsba kötött és kipeckelt szájú törpét Mereenbe. Mint teszi azt a…..
Nem hogyvoltozunk összefoglalóilag, mert minek, erre van ez a blog, itt a link ez előző négy etaphoz, itt meg a legutóbbi epizódhoz. Na jó ennyire genyó nem vagyok, Tyrion kinyírta a fatert és menekül, Stannis, miután délen hiába ugrált a balettben, elment északra királyt…..
Lenry 2015.04.16 13:49:55
@Anak: Narrow Sea = Keskeny Tenger, ami elválasztja Westerost Essostól, gondolom néhány nap áthajózni rajta, pont annyi, hogy még egy királyi temetés ne menjen le, de már kelljenek a szarólyukak a ládára
comment:com Napilajos 2015.03.12 09:00:00
..
Lenry 2015.03.12 10:20:33
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
Ron Gilbert és Gary Winnick neve megfordult már párszor a blogban, a Maniac Mansion-posztban legalábbis egész biztosan, hiszen ők a Lucasarts klasszikus point-n-click kalandjátékait elindító program készítői. De mindketten elég sok időt lehúztak a Lucasnál, és sok frankó…..
Lenry 2014.11.22 10:03:52
@BobaFett: +1
engem sem zavart volna, ha nem Scumm az alapja
comment:com A nap képe 2014.11.03 11:00:00
Sarah Hyland a Modern család halloweeni epizódjának forgatása közben.  ..
Lenry 2014.11.03 11:25:26
Deansdale Az állam logikája 2014.10.25 09:24:50
Ha nem szavaztál ne panaszkodj. Ha szavaztál és nem nyertél, ne panaszkodj, mert elfogadtad a szabályokat. Ha szavaztál és nyertél, ne panaszkodj, mert az van amit akartál. Tökmindegy mit akartál és tökmindegy mi van, a lényeg, hogy semmi közöd az ország ügyeihez. Négyévente…..
Techstory Léghajók, csak úgy :) 2014.10.23 22:26:25
Egy barátom olvasta a múltkori léghajós posztomat, és küldött néhány képet az USS Akronról és a Macon-ről. Én sajnálnám ezeket nem megmutatni, plusz "ha már, akkor..." alapon gyűjtöttem még képeket a többi amerikai léghajóról. Hát akkor, felszállás :). R-38…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Deansdale Bankok és tankok 2014.10.03 12:12:04
1999-ben a világon 7 (hét) olyan ország létezett, amiben a pénznyomtatás jogát nem magánemberek birtokolták az irányításuk alatt álló központi bankokon keresztül: Afganisztán, Irak, Líbia, Irán, Észak-Korea, Kuba és Szudán. Merő véletlenségből ezek közül négyet azóta…..
Lenry 2014.10.04 09:07:24
@don Fefinho: nem. a végén lesz 120Ft a gazdaságban, meg 100 Ft értékű áru.
Lenry 2014.10.04 12:41:44
@Deansdale:
"a pénzkészlet nem végtelen"

de. legalábbis konvergál felé, szerencsére.
pontosan ezért szűnt meg az aranyfedezet, mert a valóban véges kibányászható aranyból nem lehetett volna fedezni az egyre több és több áru és szolgáltatás ellenértékét.
(és egyébként is 100%-ig értelmetlenné vált. ma már rengeteg olyan nyersanyag van, ami egy összeomlás után nagyságrendekkel többet ér, mint az arany, ami önmagában pontosan semmire sem jó)

"Egyáltalán nem normális dolog az, hogy a banknak joga van "csak úgy" ráírni a számládra egy összeget"

pontosan ezért nem is történik ilyen. a bankok a befektetőik által beadott pénzt adhatják kölcsön neked, ezért is aggályos, hogy a magyar bankok anyavállalatai nem nagyon akarják már finanszírozni a Pártunk és Államunk által tönkrevert itteni leányvállalataikat, amelyek ezért tőkehiányosak, következésképpen hitelezésre alkalmatlanok lesznek.
Képzeljetek el egy Országot, sok Hivatallal, ahol forgalomba került egy Termék. A baj csak az, hogy a Terméket illegálisan dobták piacra, ráadásul hazudtak róla ezt-azt. Na jó, nem hazudtak, csak olyanokat állítottak bizonyítékok nélkül, hogy a GyorsMellel a a mell növelése…..
A teljes "kollekció" a legkedvesebb szereplőktől egészen a főgonoszokig. A nagyfelbontású kép elérhető itt. Forrás: geekologie. ..
Lenry 2014.06.20 16:01:29
@hypnone: akkor már neki se indulok megkeresni...
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
18           1988. május 1. vasárnap 14. nap laktanyafogság Ma délelőtt voltam Ferihegy 1-n szolgálatban, Gyüre Zolival összeállva beszélgettünk egész idő alatt.Peszkos Gyüre szintén korosztályom, valahogy kezd az idő minket, Mágusokat összerázni.Azért Peszkos a…..
Kormányzati körökből eddig nem érkezett értékelhető magyarázat a tankönyvpiac totális államosításának szükségességéről. Azt az általános érvet pedig, amit az oktatási kormányzat a homogenizált közoktatási rendszer esélykiegyenlítő voltáról gyakran hangoztat, az…..
Lenry 2014.04.23 23:14:55
@egysmás: az iskolába még se mész be reklamálni a tankönyvek miatt, vagyis te sem teszel semmit, csak áttolod a felelősséget valaki másra
Aki játszott a Half-Life 2-vel, annak talán feltűnt rögtön a játék legelején egy ismerős helyszín: a Nyugati pályaudvar. Vagy legalábbis egy arra igencsak hasonlító épület. A játék egyik főgrafikusa, a bolgár származású Viktor Antonov ugyanis nagyrészt a jó öreg Nyugatiról…..
Lenry 2014.04.03 23:13:29
@SplitGuy: mert MÁV.
látnád a vasútbuzi oldalakat, ahol az első kérdése az volt a kommentelőnek, hogy "miért van rács a Bydtbee kocsin oldalablakain?"