Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lenry

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Elérkeztünk az első évad utolsó részéhez (állítólag már dolgoznak a 2. évadon, ez jó hír). Lássuk, mi történik hőseinkkel. Éjszaka van, Martin az NSZK-NDK határ felé tart, az autórádióban közben saját körözését hallja. A határ előtt már hosszú sor van, bizony, őt…..
Éppen ma 115 éve, hogy a feje tetejére állt a világ. Ezen a napon sokaknak megfájdult a nyakuk a folyamatos felfelé nézésnek köszönhetően, mert a földfelszíni csattogás, nyerítés és kerregés mellé belépett életükbe a fejük feletti városi zajkeltő eszköz: a függővasút. A fentiekből talán…..
Deansdale Star Wars 2016.01.07 10:57:46
Természetesen spoilerekkel, kattintás után...
Lenry 2016.01.07 22:13:11
@Reszet Elek: "A nácizásról is leszokhatnának végre"

volt az a jelenet, amit kb az Akarat Diadalából vettek át, mielőtt először elsütötték a StarKillert... a beszéd végén a moziban legalább négy helyről hallottam magam körül halkan, hogy "sieg heil"
A Fox Newst elfogulatlansággal és pártatlansággal eddig sem lehetett vádolni, de nem is baj, az amerikai piacon is megvannak a párttévék, az övék a republikánusok szekerét tolja, nincs ezzel semmi baj. Akit nem érdekel, nézi a CNN-t. Az viszont még a legendásan bigott és…..
Volantis Nehéz a volantisi halászemberek élete, nem elég, hogy büdösek a haltól, és hajnaltól napnyugtáig melóznak, még le is ütik őket néhanapján, és elviszik a csónakjukat, hogy abban szállítsanak egy gúzsba kötött és kipeckelt szájú törpét Mereenbe. Mint teszi azt a…..
Nem hogyvoltozunk összefoglalóilag, mert minek, erre van ez a blog, itt a link ez előző négy etaphoz, itt meg a legutóbbi epizódhoz. Na jó ennyire genyó nem vagyok, Tyrion kinyírta a fatert és menekül, Stannis, miután délen hiába ugrált a balettben, elment északra királyt…..
Lenry 2015.04.16 13:49:55
@Anak: Narrow Sea = Keskeny Tenger, ami elválasztja Westerost Essostól, gondolom néhány nap áthajózni rajta, pont annyi, hogy még egy királyi temetés ne menjen le, de már kelljenek a szarólyukak a ládára
comment:com Napilajos 2015.03.12 09:00:00
..
Lenry 2015.03.12 10:20:33
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
Ron Gilbert és Gary Winnick neve megfordult már párszor a blogban, a Maniac Mansion-posztban legalábbis egész biztosan, hiszen ők a Lucasarts klasszikus point-n-click kalandjátékait elindító program készítői. De mindketten elég sok időt lehúztak a Lucasnál, és sok frankó…..
Lenry 2014.11.22 10:03:52
@BobaFett: +1
engem sem zavart volna, ha nem Scumm az alapja
comment:com A nap képe 2014.11.03 11:00:00
Sarah Hyland a Modern család halloweeni epizódjának forgatása közben.  ..
Lenry 2014.11.03 11:25:26
Deansdale Az állam logikája 2014.10.25 09:24:50
Ha nem szavaztál ne panaszkodj. Ha szavaztál és nem nyertél, ne panaszkodj, mert elfogadtad a szabályokat. Ha szavaztál és nyertél, ne panaszkodj, mert az van amit akartál. Tökmindegy mit akartál és tökmindegy mi van, a lényeg, hogy semmi közöd az ország ügyeihez. Négyévente…..
Techstory Léghajók, csak úgy :) 2014.10.23 22:26:25
Egy barátom olvasta a múltkori léghajós posztomat, és küldött néhány képet az USS Akronról és a Macon-ről. Én sajnálnám ezeket nem megmutatni, plusz "ha már, akkor..." alapon gyűjtöttem még képeket a többi amerikai léghajóról. Hát akkor, felszállás :). R-38…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Deansdale Bankok és tankok 2014.10.03 12:12:04
1999-ben a világon 7 (hét) olyan ország létezett, amiben a pénznyomtatás jogát nem magánemberek birtokolták az irányításuk alatt álló központi bankokon keresztül: Afganisztán, Irak, Líbia, Irán, Észak-Korea, Kuba és Szudán. Merő véletlenségből ezek közül négyet azóta…..
Lenry 2014.10.04 09:07:24
@don Fefinho: nem. a végén lesz 120Ft a gazdaságban, meg 100 Ft értékű áru.
Lenry 2014.10.04 12:41:44
@Deansdale:
"a pénzkészlet nem végtelen"

de. legalábbis konvergál felé, szerencsére.
pontosan ezért szűnt meg az aranyfedezet, mert a valóban véges kibányászható aranyból nem lehetett volna fedezni az egyre több és több áru és szolgáltatás ellenértékét.
(és egyébként is 100%-ig értelmetlenné vált. ma már rengeteg olyan nyersanyag van, ami egy összeomlás után nagyságrendekkel többet ér, mint az arany, ami önmagában pontosan semmire sem jó)

"Egyáltalán nem normális dolog az, hogy a banknak joga van "csak úgy" ráírni a számládra egy összeget"

pontosan ezért nem is történik ilyen. a bankok a befektetőik által beadott pénzt adhatják kölcsön neked, ezért is aggályos, hogy a magyar bankok anyavállalatai nem nagyon akarják már finanszírozni a Pártunk és Államunk által tönkrevert itteni leányvállalataikat, amelyek ezért tőkehiányosak, következésképpen hitelezésre alkalmatlanok lesznek.
Képzeljetek el egy Országot, sok Hivatallal, ahol forgalomba került egy Termék. A baj csak az, hogy a Terméket illegálisan dobták piacra, ráadásul hazudtak róla ezt-azt. Na jó, nem hazudtak, csak olyanokat állítottak bizonyítékok nélkül, hogy a GyorsMellel a a mell növelése…..
A teljes "kollekció" a legkedvesebb szereplőktől egészen a főgonoszokig. A nagyfelbontású kép elérhető itt. Forrás: geekologie. ..
Lenry 2014.06.20 16:01:29
@hypnone: akkor már neki se indulok megkeresni...
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
18           1988. május 1. vasárnap 14. nap laktanyafogság Ma délelőtt voltam Ferihegy 1-n szolgálatban, Gyüre Zolival összeállva beszélgettünk egész idő alatt.Peszkos Gyüre szintén korosztályom, valahogy kezd az idő minket, Mágusokat összerázni.Azért Peszkos a…..
Kormányzati körökből eddig nem érkezett értékelhető magyarázat a tankönyvpiac totális államosításának szükségességéről. Azt az általános érvet pedig, amit az oktatási kormányzat a homogenizált közoktatási rendszer esélykiegyenlítő voltáról gyakran hangoztat, az…..
Lenry 2014.04.23 23:14:55
@egysmás: az iskolába még se mész be reklamálni a tankönyvek miatt, vagyis te sem teszel semmit, csak áttolod a felelősséget valaki másra
Aki játszott a Half-Life 2-vel, annak talán feltűnt rögtön a játék legelején egy ismerős helyszín: a Nyugati pályaudvar. Vagy legalábbis egy arra igencsak hasonlító épület. A játék egyik főgrafikusa, a bolgár származású Viktor Antonov ugyanis nagyrészt a jó öreg Nyugatiról…..
Lenry 2014.04.03 23:13:29
@SplitGuy: mert MÁV.
látnád a vasútbuzi oldalakat, ahol az első kérdése az volt a kommentelőnek, hogy "miért van rács a Bydtbee kocsin oldalablakain?"
A szemetek! Az NBCUniversal nemcsak a TWoP-t, hanem a DailyCandy-t is megszünteti, de ez utóbbi minket annyira nem érdekel. Az NBC tegnap közölte a TWoP stábjával, hogy április 4-től beszüntetik az oldalt, ami már a 2000-es évek elejétől létezett (Mighty Big TV néven) de még…..
64         1988. március 16. szerda Ma végül délelőttös szolgálatba tettek.Úgy éreztem ezer éve voltam utoljára szolgálatban és ez igaz is, valamikor február közepén lehettem, nagyjából egy hónapja.Egy hónap rengeteg idő, most teljesen idegenként bolyongtam Ferihegy…..