Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bridget

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc, piacon árusító gazdálkodótól vettem csinos kis brokkolit még korábban, abból készítettem el ezt a répába bújt kölessel betakart brokkolibombát. Szeretjük a brokkolit. Legtöbb ember talán csak párolva ismeri, mint köretet, esetleg krémleves készít belőle, vagy tejföllel, sajttal rakottan…..
Bridget 2015.01.08 21:35:21
Ezt a főzeléket még néhány héttel ezelőtt készítettem el. Néha péntek reggeleken eljutok a Bosnyák piacra, ahol van egy nagy kedvencem: a saját terméseit eladásra kínáló bácsi, aki Bugyi községből jár fel oda. Csak péntek reggelenként. Tőle szoktam a brokkolit beszerezni.…..
VegaLife Cukordinnyés kölescsoda 2014.09.06 20:00:09
A szeptember s így az ősz elé is egy csodareggelit ajánlok. Nem szövegelek mondatokba, hanem pontokba szedem, hogy minden kedves olvasó könnyebben megtanulja, miért érdemes minden héten 2-3 alkalommal kölest fogyasztani, miért olyan nagy csodája a földnek a köles. A köles: 1.…..
Az előző két receptemet ötvözve készítettem egy finom édességet. Túróval töltött palacsinta - ez röviden a megnevezés. Hosszan pedig így szólhatna: Krémtúróval töltött lusta asszony meggyes palacsintája. Hasonlóan nagy szeleteket lehetett vágni belőle, mint egy…..
Itthon nálunk nincs nagy hagyománya a vegetáriánus konyhának. Most mégis valami húsmenteset akartam, de olyat, amivel jól lehet lakni és túlmutat a bűvös rántott sajt-bundázott-rakott zöldség hármason. Persze valahogy megint egy olasz étel jutott eszembe: a szicíliai rizsgombóc,…..
VegaLife Zöldséges rakott köles 2013.04.29 06:29:00
Köles. A lúgosító csodaszer. Csoda olyan értelemben, hogy magas rosttartalmának köszönhetően nem csak könnyen emészthető, de tisztító, salaktalanító hatással is bír. Ajánlják azoknak is, akiknek bélproblémájuk, nem megfelelő székletük van, mivel jótékony hatással van…..
Itt volt a húsvét, s úgy adódott, hogy a szokásos családi látogatást nem tudtuk megejteni. Tavaly ilyentájt nem csak szüleinknél (mindkettő), hanem férjem egyik nénikéjénél is jártunk, de most máshogy alakultak az események az életünkbe. Míg tavaly medvehagymát olajban raktam…..
Bridget 2013.04.18 22:59:47
Több fajta is van, járd végig a szigetet, és majd meglátod...
lorien Candidásoknak rozskenyér 2009.10.05 13:41:00
Következzék most Piró vendégposztja az élesztő- és kovászmentes kenyér előállításának tapasztalatairól.Kenyérsütéssel bajlódom lassan két hete, mióta az orvos candida diétát írt elő. Először gondolom a páciensek nagy része lesápad a tiltólista láttán, aztán vagy…..
Bridget 2009.10.05 21:56:08
Kenyérsütésben egyébként otthon vagyok, de az egy év alatt, amíg csináltam a diétát sem sikerült igazán jót kitalálni. Sosem lesz tökéletes. Inkább sütöttem mindig "kekszet". (A www.biobrigi.blogspot.com-on fenn van a recept, ha érdekel.) Annyit tudok javasolni, hogy foszfát mentes sütőport használj, mivel azzal jóval lazább állagot kapsz.
Később, amikor ehetsz burgonyát is, azzal lazíthatod.

60 dkg tk tönkölyliszt
380 ml víz
1,5 tk só
3 ek olivaolaj
(1 csepp sztívia)
magok (őrölt lenmag, napraforgó, tökmag, szezámmag)
1 csomag foszfát mentes sütőpor
1 kk szódabikarbóna

Próbáld meg ezt így összegyúrni, és kisütni.
A tönkölylisztnek jó a glikémiás indexe, azt nyugodtan fogyassz. A rozsliszt jellegéből adódóan sem eredményez olyan kenyeret amire vágysz.
A fehér lisztet pedig hagyd. Ha egyszer nekikezdtél, miért csinálnál félmunkát. Hiszen így eteted őket sajnos.

Kitartás, utána mennyivel jobb lesz :)