Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macskanátha

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Macskanátha 2012.04.04 20:52:22
@Doomhammer: "Egyik baratom baratnoje volt. Nem nagy szam, a srac hamar dobta is."

Hogy ontopic legyek, Skicc Paját le se xarom. Viszont a fenti beszólásról eszembe jut, hogy kb. 10 éve egy jó haverom B. Antóniával, a modellel járt. Persze mindenkinek leesett az álla a nőtől, így amikor a barátunk látta a sárga irígység nyilvánvaló jeleit rajtunk, akkor vigasztalásul odasúgta: "Azért nem olyan nagy szám, például fogaz, mint egy állat..." :-))
Belsőség A Calibra-hatás 2012.03.30 18:10:00
Bár sokunk fejében tökéletesen elhasználódott az Opel Calibra-jelenség, azért jó látni, hogy még mindig vannak srácok, akik képesek hónapokig agyalni azon, hogy miként lehetne közelebb hozni a kor egyik legjobb alaktényezőjű tömegautójának, és a mesés Ferrari Testarossának…..
Kedves Praxisblog! Történetem 10 éves, tehát a gondok már korábban is jelentkeztek, és úgy tűnik nincs új a nap alatt. Férjem 9 éve nagyon erősen fájlalta a jobb karját, de oly annyira, hogy nem tudta már felemelni. Már korábban, egy műtéti hiba miatt hasnyálmirigy gyulladást…..
Macskanátha 2012.03.27 22:46:06
Jágör68 + Szabidoki wrote:
"Na és mennyit ügyel éjszaka?
Hívják lovat, kutyát, papagájt újraéleszteni hétvégén, hétköznap este, ünnepnapokon?
Köteles-e bárkit ellátni, aki megjelenik a rendelésén? Finanszírozástól függetlenül?
Milyen következménye van, ha véletlen elpusztul egy állat a kezei közt?... és gondolom a magánpraxisából kényelmesen megél, és ő dönti el, hogy mennyit is szeretne dolgozni, illetve ha valakinek nincs pénze a kezelésre, nem kötelező ellátnia. Szerintem vannak azért különbségek..."

A húgom ugyan magánrendelőben dolgozik, de a SZIE Állatorvostudományi Karának igenis van állatorvosi ügyelete, napi 24 órában, az István utcában. Úgyhogy ha ott dolgozna, akkor akár ügyelhetne is. A másik kérdésre: nem köteles ugyan senkit sem térítés nélkül ellátni, de többször is előfordult, hogy ingyen gyógyított. Pl. amikor tíz év körüli gyerekek hoztak be egy vérző lábú talált kutyát, akinek csatorna rácsba szorult a lába. Vagy amikor egy idős néni hozta be a konyhai balesetet szenvedett (magát leforrázó) macskáját, és előre szabadkozott, hogy csak 500 forintja van összesen, és 1 hét múlva kap nyugdíjat, szerintetek el kellett volna kérnie az ötszázast a kezelésért? Ami az anyagi kondíciókat illeti, a zsebben turkálást én gusztustalannak tartom, mert ti is elmehettek bármikor egy magánklinikára, ahol ötször annyit lehet keresni, mint egy állami kórházi osztályon. Következmények? Talán nincs következménye valóban, ha elpusztul az állat a kezelése során, de őszintén: a humán orvoslásban valóban beszélhetünk következményekről? Hányan is halnak meg kórházakban? És hány műhibaper van egy évben Magyarországon? És ebből hányat nyer meg a paciens illetve az özvegye? És még ezekben a marginális esetek döntő többségében is legfeljebb a munkáltató kórház fizet kártérítést, nem a hibázó orvos. Vagy ti őszintén elhiszitek, hogy valóban csak annyi orvosi műhiba van, amennyiről jogerős bírói ítélet mondja ki ezt? Ami pedig a két orvosi munkakör egymáshoz képesti nehézségét illeti, ismeritek azt a viccet, amikor egy állatorvos elmegy valami okból a humán gyógyító kollégájához? Az megkérdezi tőle: mi a panasza? Mire a blökidoki: ja, így könnyű... :-)) Néhány kivételt jelentő esetet (eszméletvesztés, kóma, mentális zavar) leszámítva, az emberi paciensek kommunikáció képesek. Na, ez a másik szakmánál nem működik, mindent saját kútfőből kell megoldani, nincs semmi együttműködési készség. Meg aztán, a legtöbb betegetek gondolom megérti, hogy segíteni szeretnétek, és nem harap bele a kezetekbe... :-))
Macskanátha 2012.03.28 19:27:27
@Irkutszk: Sok szempontból igazat adok neked, és az számomra is világos, hogy jelentős különbségek vannak a humán-, és az állatorvoslás között. DE: Amikor te az istállóról, beteg lovakról, stb, írsz, elfelejtkezel arról hogy nem csak haszonállatok, és őket gyógyító állatorvosok vannak. Megkockáztatom, hogy a húgom sem kezelt lovat vagy tehenet a szakmai gyakorlata óta. Amik itt a fővárosban jellemzőek, a kutya, cica, díszmadarak, és kisemlősök. Hogy miért fontos ez? Azért mert ezeket a jószágokat TÁRSÁLLATOKNAK hívják, és a haszonállatokkal ellentétben, bizony családtagnak számítanak. Magyarországi statisztikát még nem olvastam, de azt igen, hogy egyedül New York-ban kb. 600 ezer olyan magányos ember él, aki csak a háziállatához kötődik. Egy ilyen embernek a kutya vagy cica pusztulása semmivel sem kisebb dráma, mint pl. a házastárs elvesztése! Persze, lehet másik kedvencet venni a pet shop-ban, ahogy új házasságot is lehet kötni. Ami meg az "ez csak gazdasági tevékenység, mint a gumiszerelés" című megjegyzésed illeti, ezzel csak magadat égeted le. Ő ugyanúgy a gyógyításra, és a szenvedés megszüntetésére tette fel az életét, mint a humánorvosok. És ha - esetleg - a magánpraxis miatt némileg magasabb a _hivatalos_ jövedelme, mint a kórházi orvosoké, ezt bőven kompenzálja, hogy nem vár, nem kér, és soha nem is kap hálapénzt a gazdiktól. Mindennek van szabott ára, minden világos, és jól áttekinthető. A állatorvoslásban a satisfied customer onnan ismerszik meg, hogy legközelebb is hozzá megy, ha van valami baja a kedvencének...
Praxis Lopnak a kórházban 2012.03.26 08:59:00
Tisztelt Cím! Olvastam a blogját, amiben leírták, hogy a kórházban meglopták az édesanyját.Hasonló dolgot kívánok megosztani most én is.Édesanyám a berettyóújfalui kórházban feküdt pár évvel ezelőtt. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi pénz volt nála de emlékezetem…..
Macskanátha 2012.03.26 13:53:53
"Akár hihető is lehetne a történet, ha nem kezdi el magyarázni, hogy azért nem tett semmit, mármint bejelentést, mert úgyis fölösleges. Soha nem fölösleges."

Hmmm...kb. 10 évvel ezelőtt az egyik hozzátartozómat meglopták a Szabolcs utcai kórházban. Nagyjából 25 percig volt távol, amíg röntgenre vitték, ezalatt vették ki a tárcáját az éjjeliszekrénye fiókjából. A biztonsági szolgálatos ork csak vonogatta a vállát, hogy ki van írva minden folyosón, hogy a kórház nem vállal felelősséget az értékekért. Ennél még szebb volt, hogy a telefonon felhívott rendőr le akarta beszélni a feljelentésről, mert úgysincs értelme. Ebben egyébként igaza volt, 3 hónap múlva menetrendszerűen megérkezett a rendőrségi papír a nyomozás lezárásáról. Viszont szerencsére az eset után kb. egy héttel telefonáltak a kórházból, hogy egy konténer mögé dobva megtalálták a tárcát, benne az iratokkal, így csak a kb. ötezer forintnyi készpénz volt a veszteség. De azért hogy legyen kontraszt is: egy barátom 19 éves lányát tavaly nyáron egy sietős részeg viking úgy meglökte a Stockholm-i metró mozgólépcsőjén, hogy legurult. Bordatörése és zúzódásai lettek, és elájult. A mentők kb. 5 percen belül ott voltak, és beszállították egy kórházba. Természetesen a legjobb ellátást kapta, de a slusszpoén az volt, hogy nemhogy hiánytalanul megvolt minden pénze, ékszerei, és a hátizsákjában lévő laptop, kamera, stb, hanem a zárójelentéssel együtt kapott egy hivatalos levelet a kórházigazgató aláírásával és pecsétjével, amelyben _sajnálkozását_ fejezi ki, amiért higiániai és biztonsági okokból meg kellett semmisíteniük a nála talált élelmiszert. Ez 2 szendvics volt, meg valami süti, de Svédországban még azzal is tételesen elszámoltak...
Praxis Kirohadt a fiam vakbele 2012.03.08 06:00:00
Tisztelt Praxis blog!     2011szeptember 28-án 16 éves fiam erős hasi görcsökre panaszkodott, az ügyeleten megvizsgálták de hazaküldték pedig lázas volt és hányt. 29-én háziorvosunk megvizsgálta és mentővel a János kórházba küldte, vakbélgyulladás gyanúval.A…..
2010 januárjában jelentkeztem a céghez, alkalmazotti közviszonyba. Eleinte jól indultak a dolgok. Majd lassacskán megromlott. Mivel a cég 5 hónapi rendszeres jövedelem után csak teljesítményarányos fizetésben részesített minket. Voltak akiknek 5000ft/hó gyűlt össze. Elég…..
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
Macskanátha 2012.02.26 17:00:12
@Gyuri66: "Golf2 1.6D 1984-es. Gyári padlólemez, eredeti küszöbök, sehol egy rozsda, néha én is csodálkozom, hogy mijen jó autót csináltak annó. Még most is megy lazán 160-at, óra szerint 180, és nem turbó, hanem szívódiesel 54 LE. Napi használatban van, eszembe se jut eladni!!!"

Vazze, legalább nézzél utána,mielőtt hülyeségeket írogatsz! A '84-es Golf II. 1.6 szívódízel gyárilag megadott végsebessége 148 km/h volt! És ezt ÚJ korában tudta, nem 28 évesen. Ennyit a "laza 160-ról, és az óra szerinti 180-ról". Tiszta óvoda...
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
Vroom Bitti befejezi 2012.02.16 01:27:00
Abbahagyja a profi versenyzést hazánk egyik legismertebb motorosa, Bitter Sándor. A leginkább utcai és hosszútávú versenyekről ismert Bitti saját Facebook oldalán közölte a hírt és indokolta a döntését:"Befejeztem a versenyzést! A ma este volt a legvégső határidő, amit…..
Macskanátha 2012.02.16 18:00:15
@gab200: "Két külön kategória a kettő, Bitti feltette szó szerint ez életét a motorozásra, míg a Gp-s mezőnynek a zárt pályán jelentősen kisebb kockázatot kell választania."

Aha... Marco Simoncelli neve mond neked valamit? Kőkemény 24 évesen belehalt ebbe a zárt pályán zajló, és szerinted rohadtul biztonságos Moto-GP versenyzésbe...

@Foltos Gatya: "Nézd meg akkor,hogy mi lehet az oka az elkeseredésének:pl,ott voltak évekig a Talmácsi autista testvérek,még a gyogyi kisebbik is több média támogatást kapott mint a Sanyi,hát persze hogy nem értette mi miért van!"

Hogy Talmácsi öccsével mi van, azt nem tudom, de nem is érdekel. Viszont Gábor _világbajnok_ lett egy _technikai_ sportban, magyarként! Mutass csak egy másik magyart, aki ennek a közelébe került. Ferjáncz, Ranga, meg Tóth Janika elcsípett néhány jó helyezést európai rally futamokon, és persze ott van hazánk büszkesége, Baumgartner Zsótika, akinek "sikerült" pontot szereznie a Forma 1-ben, amikor csak összesen 6 autó indult az USA GP-n. Más egyéb? Úgy tűnik, eddig Talma vitte nálunk a legtöbbre, úgyhogy kijár neki a kalaplengetés...

@Vipera01: "Te el mernél menni 260-as tempóval tíz centire a padkától úgy, hogy nem bukótér és kavicságy vár, hanem fa meg villanypózna?"

Ember, "civil" motorosok százai vettek az utóbbi években Suzuki Hayabusa motorkerékpárt, márpedig az simán megfutja a 300 km/h-t. Az ugyan tény, hogy sokan közülük vesedonorként végzik, de ettől még nem egyedi és megismételhetetlen bravúr a versenypályán kívül, közúton 260-al menni...
Csikós szerint a Puch, szerintem a Bogárhátas az örök szerelem, amitől nem lehet megszabadulni. Fokozottan igaz ez, ha az ember kényszeres bütykölgetős, tuningolós és mindig azon agyal, hogyan lehetne jobbá tenni a gépet, kicsit tökéletesíteni műszakilag, esetleg több lóerőt…..
Macskanátha 2011.05.28 16:25:23
"...lehet más volt a nick, de a stílus ugyanaz, és nem hallottam még mást a Tribecáról áradozni..."

Sosem használtam más nick-et, csak ez az egy van! A Tribeca-ról pedig nem csak én áradozok, hanem mindenki más is, aki napi szinten használja, de te csak maradj meg nyugodtan az Opel Astra - Suzuki Swift - Ford Focus "Szentháromságnál". Mellesleg Németországban Petter Solberg a Tribeca "arca", vele reklámozza a Subaru. Ő volt a rally világbajnok Sebastien Loeb előtt, ha esetleg nem ugrik be a név...

"Szeretném még láttatni veled azt is, hogy a Tribeca hasonlóképp viszonyul a többi Subaruhoz, mint a Bogár a New Beetle-hez. Azaz sehogy."

Legalábbis HZ4DRD4 szerint! Erről csak annyit, amikor a kocsit vettük, nem volt éppen ilyen tesztautó, és így a Subaru kereskedés főnökének az autóját lehetett kipróbálni. Tehát valami érdekes csoda folytán ő is a Tribeca mellett döntött, holott Legacy-tól Forrester-ig bármivel járhatott volna a Subaru modellek közül!
Egyébként ennyire azért nem érdekel a téma, úgyhogy részemről a vitát lezárom. Még annyit, hogy a nejem inkább hozzátok hasonlít, mert Ő is a régi(es) formájú autókat szereti. Ezért volt neki a New Beetle, és az elmúlt 2 évben pedig már a Mini Cooper, amelynek ugye szintén van legendás elődje, és múltja, csak az utód most is sokkal jobb. De gondolom, az így is látszik, hogy az is vehet "érzelmi" alapon autót, aki egy üzembiztos, szép és főleg biztonságos kocsit szeretne, és nem egy rozsdatemetőt. Annál is inkább, mert két kisgyermekünk is van, és külön "gratulálok" annak, aki gyerekeket be mer ültetni egy minden aktív és passzív biztonsági berendezés nélküli autóba... :-((
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Macskanátha 2011.05.18 11:56:16
"Attól még nem kell rögtön beszarni, hogy összetartanak.
Ha pl. jól összekarcolja a robogós az oldalát, a taxis mit csinál? Beszól rádión, mire a haverok oda érnek, a robogós már Budán van..."

Akkor idézet a post elejéről:

"Elmesélek egy ma velem történt apró közlekedési affért. Autóval mászkáltam ma."

Tehát autó, NEM robogó. Van rendszáma, színe, és egyéb egyértelmű azonosítói. Tehát a "legjobb" esetben majd Budán verik meg a taxis kollégák. Javasolt sorrend: post-ot elolvas, értelmez, tanulságot feldolgoz, reply-t ír...
Mellesleg nekem a legjobb barátommal történt meg, hogy egy taxis mögött autózott a Százados utca környékén, amikor a taxis elnézett egy mellékutcát, ahova feltehetően be akart fordulni, ezért satuzott, majd azonnal rükvercbe kapcsolt, és megpróbált visszatolatni a mellékutcába, és ezzel a lendülettel telibe tolatta a haverom autóját. Ő kiszállt, látta hogy a taxis nem száll ki, hanem buzgón rádiózik. Perceken belül sorra jöttek a taxisok, 5 vagy 6 autó, odajöttek, kürülvették a srácot. Azt mondták neki, hogy mivel a taxis kocsija hátul, az övé pedig elől sérült meg, egyértelmű, hogy ő hajtott bele a kollégájukba, "követési távolság be nem tartása" miatt. Ők ha kell, tanúsítják, hogy így történt, de ha problémázik,még kaphat is párat azzal a csőkulccsal, amelyet az orra alá lengettek. Mondták neki, hogy hívja nyugodtan a zsarukat, ők névre megmondják előre, hogy ki van most járőrszolgálatban a nyóckerben, és mindegyikkel tutti haverok. Ezek után mindenki nyugodtan találgasson, hogy Zolika aláírta-e, hogy elvállalja a felelősséget a baleset okozásáért... Ja, és a legszebb az egészben, hogy az 5-6 taxis más-más társaságtól volt, tehát annak ellenére, hogy kőkemény kenyérharc van a taxiscégek között, ha balhé van, akkor ők mindig szorosra zárnak...
Sziasztok!   Nem igazi terror, inkább egy kis színes a pénteki napról. Irodában dolgozom 10 másik emberrel együtt. Több korosztály is képviseltetve van, a 22-től a 40 -ig. Nagypénteken szokásos munkanapot tartottunk, azaz nem volt apelláta, mindenkinek be kellett jönnie, volt,…..
Hosszú hétvége lesz a március 15-i, az egyetlen az évben. Használjuk ki az alkalmat, szereztem olcsó szállást Egerszalókon, menjünk el a gyerekekkel, jó? – vetette fel hű hitvesem valamikor január végén. Norbi mindig kretén arcot vág, ha objektívet lát Hát persze, ezek a…..
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
Macskanátha 2011.03.09 16:12:36
"Őrült vezetők ugyanis nincsenek. Vannak idővel megőrülő uralkodók, csakhogy a hatalmat senki sem egyedül gyakorolja, és a gyakorlásához észnél kell lenni. Mindig lesz, aki időben hátba szúrja a beszámíthatatlanná vált, esetleg öngyilkos akciókat fontolgató elnök urakat."

Marhaság! Ha ez így lenne, akkor Sztálin nem uralkodhatott volna haláláig, több mint 30 éven át, és nem gyilkolhatta volna le ezalatt sok-sok millió honfitársát. Franco tábornokot sem állította félre senki, és Fidel Castro is úgy vonult vissza jelképesen, ( mert azért azt mindenki tudja, hogy még mindig ő a főnök, és nem Raul, az öccse ) hogy a kubaiak többsége élteti a lider maximo-t! Szóval az egy szép romantikus mese, hogy a gonosz diktátor majd elnyeri megérdemelt büntetését...

"Az arab forradalmak után is csak annyira lehet erős a vallásos személyiségzavar iszlám válfaja, amennyire a valóság megengedi. Izraelnek van kétszáz atomfeje, minden bizonnyal megoldották a tengeralattjáróról indítható rakétákat is, szóval Allah mozgástere abban az irányban erősen lehatárolt."

Újabb baromság! Oroszországnak van a világon a legnagyobb atom arzenálja, még az USA-t is felülmúlja ebben a tekintetben! ( Bárki utánanézhet a Jane's honlapján a számoknak ) Ennek ellenére a csecsenek eddig (!) kétszer támadtak rájuk, és azóta is bőszen robbantgatják rájuk a saját házaikat, metróikat, reptereiket, iskoláikat, színházaikat, stb. Megtehetik, mert tudják azt, amit rajtad kívül minden hülye tud: az atomfegyver nem fegyver, mert nem létezhet olyan scenario Hirosima óta, hogy bármely ország valóban bevesse őket. Sem az oroszok, sem Izrael, sem más! Pont. Innentől kezdve a nukleáris fegyverek nem fognak senkit visszatartani, a konvencionális erőfölény talán igen amíg még megvan...
Az öreg autó ciki, megbízhatatlan és állandóan szervizbe kell vinni. Ezt gondolják, akiknek még nem kellett hatvanezer kilométer után kettős tömegű lendkereket cserélni az új autójukon. És akik még nem bírták kiszámolni az értékvesztést. Vélemények az azonos című…..
Macskanátha 2011.03.04 22:06:09
"...ez tokkal-vonóval meg fog állni 400 ezer forintban."

Ezt vagy eleve viccnek szántad, vagy álomvilágban élsz! Ha 280-ért vetted, akkor sem hoznál ki mindent 120-ból, ha csak a felsorolt dolgokat kellene hozzá megvenni, megcsináltatni. De az kizárt, hogy egy 17 éves angol autónak csak ennyi baja legyen. És akkor még szóba sem került az átírási költség, ami 24 forint/cm3, ami önmagában több, mint 55 ezer Ft! De a lényeg: nem tudom, hogy mások már írták-e, nem volt időm 300 hsz-t elolvasni, de elsősorban nem a sportosság miatt ódzkodnak az emberek az automatától, és vesznek inkább manuális váltósat. Hanem azért, mert az automata váltó javításának közismerten horror számlái vannak, és a jó szakember is sokkal ritkább, aki tényleg ért hozzá. Gondolom, jó magyar szokás szerint, te is 130 ezer kilométerrel az órájában vetted meg, de csak rá kell pillantani a bőrkárpitjának állapotára, és azonnal nyilvánvaló lesz, hogy ez a kocsi már legalább 250 ezer kilométert futott. Szerinted meddig bírja felújítás nélkül egy ilyen váltó? Egy volt kollégám Rover 75-ösén 110 ezer körül lett kukás az automata váltó, pedig ő 60 évesen nem sportolt vele, csak kb. naponta kétszer berakta "D"-be,'oszt usgyi haza. A másik probléma, hogy az eredeti angol anyacég megszűnése óta egyre rosszabb lesz hozzá az alkatrész ellátás. A márkanevet ugyan megvették a kínaiak, de nekik nem akkora biznisz 10-20 éves Roverekhez alkatrészt gyártani hosszabb távon, pl. azért sem, mert soha nem volt belőlük olyan sok, mint a Fiat, VW, Opel, stb. típusokból. Úgyhogy szerintem te is szeltél magadnak egy jókora karéj szaros kenyeret, ahogy a Csikós szokta emlegetni... :-))