Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gubb

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Él bennünk egy olyan vágy, mely arra ösztönöz, hogy igyekezzünk mindent megérteni, ehhez viszont nincs szükség tudásra. A feltételezés, hogy van isten, nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mindent tökéletesen megértsünk, anélkül, hogy mindent tökéletesen megismernénk." Sztrugackij: Stalker A…..
Claude Debussytől Aphex Twinig ívelő műfajtörténeti tanulmányt olvashattok az alábbiakban, és sok hallgatnivaló is jár hozzá. David Lynch filmjeinek a zenéjéből írtam a szakdolgozatomat, és mivel nagyon pozitív értékelést kaptam rá, úgy gondoltam, megosztom veletek is. A…..
Gubb 2013.06.23 00:46:35
Gubb 2013.07.01 17:22:25
@TheOnogur: ? Aha, én meg az alkoholszint felől közelítenék, két decibellel tél közepén. ?
A szerkesztőség kedvenc sci-fi sorozata ugyan megkapta a negyedik évados megrendelést, és mindeni nagyon jókat nyilatkozgatott a dologról, de sajnos forró az a bizonyos kása, és a hírek szerint nem is kicsit. A jelenleg harmadik évadában tartó politikai drámába szőtt űropera…..
Gubb 2013.05.23 22:17:01
@xszolixxx: Nagyon egyetértek, engem kifejezetten az őrületbe kergetett ez a nimfomániás guminő, egy évig miatta nem lettem őrült BSG rajongó. De később bebizonyította, hogy jó színésznő, a komolyabb jeleneteket is hitelesen játssza. A ferdeszemű aranyosabb.
Üzenet a hisztérikus nyugati médiának: Magyarország tudja, hogy milyen egy diktátor. Orbán Viktor biztosan nem az. (Tibor Fischer írásának magyar nyelvű fordítása , The Guardian, április 3.)   Néha elgondolkozom, mi lenne a reakció akkor, ha egy magyar állampolgár…..
Bakó Bea írásában Karsai László interjújából és György Péter publicisztikájából idéz, illetve válaszol is említett szerzőknek: úgy véli, álszent dolog felhördülniük és másra mutogatniuk, ugyanis a bölcsészkar(ok)on megtalálható ideológiai egyoldalúságért és ezért…..
Ha egy mondatban kéne elmesélnem: "Akkora buliban voltunk szombaton, hogy a detoxon kötöttem ki." Szóval az úgy volt, hogy családi összejövetelen voltunk, ahol pár szerencsétlen véletlennek köszönhetően bodzaszörp helyett egy higított fagyállóval teli ásványvizes…..
Gubb 2013.02.15 23:23:56
Nem vagyok nagy Űrszekerek-rajongó, de egyszer régen láttam az egyik mozifilmet, és azóta meg szoktam nézni a sorozatból készült filmeket, de csakis a Picard-kapitányosakat. [Később ez változott, azóta az összes eddig készült Star Trek-mozit megnéztem és megírtam.] Ezúttal a szintén ebből a…..
Ingyen bármilyen szuperhősfilmet szívesen megnézek és mivel van HBO-nk, így ezt gyakorlatilag ingyen láthattam. Amikor a mozikban játszották, akkor korántsem érdekelt annyira, hogy fizessek érte, azóta pedig csak rosszakat hallottam róla, viszont emiatt kicsit jobban felkeltette a figyelmemet. Magát…..
Mindenki szereti Christopher Nolan filmjeit, mert divatos szeretni őket, viszont attól igazán jók, hogy tele vannak sok-sok csavarral, váratlan eseményekkel és mindegyiknek valamilyen elképetsző lezárása lesz. Ugyanakkor nem minden arany, ami fénylik, szerintem a Batman: Kezdődik! ritkaszar mozi.…..
Filmrajongó Prometheus (2012) 2012.06.08 19:13:00
Előzmény az Aliennek? Érdekes gondolat... De mivel az eddigi négyet láttam, plusz kedvelem Noomi Rapace-ot, így mégiscsak érdekelt. Meg aztán elvileg kiderül belőle, ki vagy mi volt a Space Jockey (lásd: bejegyzés az Alienről), szóval izgalmas titkokat rejt. A valóság nem egészen ez, de először…..
Filmdroid Prometheus 2012.06.09 13:57:00
A kritikát köszönöm Minime-nek!!Ridley Scott 30 év után újra a sci-fihez nyúlt. Elvárások? Azok aztán voltak. Az Alien és a Szárnyas fejvadász atyja újra a régen betonba vésett alapokra épít. Ebből csak kultuszfilm lehet. Az lett? Igen is és nem is. A Prometheus nem Alien…..
...nehéz. Az alábbiakban arról írok pár sort, miért akar meghalni majdnem minden évben ez a blog, és végül miért nem hal meg soha. Köszi, ha elolvasod. Ezt a blogot általánosan minden harmadik bejegyzés után akarom bezárni, komolyabban pedig kb. évente veszem fontolóra. A…..
Megint itt vagyok, megint egy folytatással, ami megint egy Alien-rész:D 1979 és 1986 után 1992-ben jött az újabb epizód a Nyolcadik Utas történetében - ekkor páran talán arra számítottak, hogy megint valami nagy durranás lesz, másokban meg felmerülhetett, hogy vajon hány bőrt lehet még lehúzni egy…..
       Aki szeretné megtudni, miként válhat harci fegyver egy lapátból, esetleg arra keresi a választ, hogy állhat Geoffrey Rush úrnak az aranyszínű műköröm, vagy aki még mindig hajlandó olyan filmeket megtekinteni, aminek főszereplője Ben Stiller, akkor ez a neki való film. Meg vicces is.     …..
Filmrajongó Magyar Vándor (2004) 2011.08.22 12:05:00
Nem szeretem az augusztus 20-át. Az ünnep rendben van, csak a dátummal akad problémám - plusz most volt a második év, hogy itthon ültem és semmi se történt... [2013. óta ez a helyzet szerencsére pozitív irányba változott.] Ilyenkor pedig az embernek marad a tévéműsor, amit egyébként e jeles nap…..
Sajnálom szegény Barry Sonnenfeldet. Számomra nagyon kedvesek a filmjei és szeretem is őket, de a kritikusok, karöltve a nagyközönséggel, sosem becsülik meg eme kiváló úr rendezéseit. Ezúttal egy '60-as évekbeli sorozaton alapuló (ahhoz viszont szinte semmiben nem hasonlító) mozi összeütését bízták…..
     Nos, a magyar válogatott 1986 óta nem jutott ki vébére, de kár ezért fölöslegesen siránkozni. Inkább nézzük meg ezt a filmet! Máris kevésbé tűnik szörnyűnek a helyzetünk.      Eperjes Károly a főszerepben. Van egy olyan érzésem, hogy nem kellett sok időt töltenie a szerepre való…..
     Január 6. A napkeleti bölcsek, más néven a három királyok ünnepe. A karácsonyi ünnepkör vége és a farsang kezdete. E napon, 1978-ban újra magyar földön tudhattuk a koronaékszereket, amelyet a szintén ezen a napon született mocskos Szálasi rejtett el. És nem mellesleg Rowan Atkinson, Jeanne…..
Tegnap este már elég jól éreztem magam, hogy fennmaradjak és megnézzek valamit a listámról. A fennmaradó mozik közül (amiket el is lehet érni) ez tűnt a legígéretesebbnek. A Warhammer-univerzummal először általános iskolában találkoztam, mikor az egyik barátom behozott egy White Dwarf-magazint, ami…..
Filmrajongó Vidocq (2001) 2010.12.14 18:06:00
  Nem hiszem, hogy sokan láttátok ezt a filmet, még úgy se, hogy egy csomószor volt pár évvel ezelőtt a tvben. Viszont feltűnő plakátja és tök jó címe miatt aki egyszer látja a poszterét valahol, biztosan megjegyzi. Pár napja jutott eszembe, hogy jó lenne újra látni, meg még nincs róla cikk, és…..
Újfent egy képregény- és szuperhős-mozi. Todd McFarlane találta ki a Pokolivadékot, akinek kalandjait rövid ideig magyarul is élvezhettük, bár csak 16 szám jelent meg belőle. A képregényt nem ismerőknek annyit kell tudniuk, hogy Spawn egy démonszerű teremtmény, aki életében ember volt, a CIA…..
Filmrajongó Kopaszkutya (1981) 2012.07.21 17:37:00
A listámon maradt utolsó filmcím. 2004 óta kedvelem a P.Mobil zenéjét, bár tény, hogy számomra az aranykoruk akkor volt, mikor még Rudán Joe énekelt és Póka Egon gitározott benne, de ennek ellenére tavaly is igazán nagyszerű élményt nyújtott az új tagokkal bővült együttes koncertje, ami sokkal…..
Gubb 2012.08.12 09:36:00
  A Nemesis az a rész, amit a legtöbbször láttam az eddig tizenegy epizódot megélt Star Trek-filmsorozatból. A hetedikben indult útjára a galaxisban az Új Generáció, melyet Jean-Luc Picard kapitány neve fémjelzett, és itt, a tizedik Űrszekerekben lezárul utazásuk.   Az Enterprise legénysége Riker…..