Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lali_

22 bejegyzést írt és 1230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dashcam Közszolgáltai közlemény 2015.09.26 23:10:12
Kicsit beleásva magamat a Dashcam-ezésbe pár dologra kellet rájönnöm: Kell találni valami programot, amivel a rendszámtáblák kitakarhatók az oldalra kikerült változatból, minél egyszerűbben Nem elvetendő ötlet, hogy a durvább esetekből kapjanak egy kikockázatlan…..
Dashcam 2015.09.25-26: M1, Budapest 2015.09.26 22:48:19
Mai második felhozatalunk igazi különlegességekkel: Út szélén lerobbant sok tízmilliós BMW, Alfa Romeo és teherautó, utóbbi megspékelve egy vakmerő határozott biciklissel is. A mezőny erős, de azért a sor elejére, záróvonalon keresztüli besorolás is belefért egy busz…..
Aki már ragad autópályán egy combosabb dugóban, az gondolom találkozott a helyzettel. Amíg te állsz a dugóban, addig pár embernek eszébe jut rendőröset játszani és a leálló sávban kezdik el csapatni, vérmérséklettől és autótól függően ki kevésbé, ki jobban... Külön…..
Változások listája (Desktop): DSK-365559 String cserélve "beta"-ról RC-re DSK-365499 Beépülő összeomlás utáni naplózás nem működött, "Naplófájl írási hiba" DSK-365421 Több sorba tördelés beállítása elveszett miután teljes képernyőre váltottunk DSK-365532 Nem…..
Amikor először 2004-ben, vagy globálisan 2005-ben megjelent az Opera Mini, a mobiltelefonok még sokkal kezdetlegesebb tudással rendelkeztek, mint napjainkban. A Mini éppen annak köszönheti a sikerét, hogy ezeken a kevés erőforrással, és kis méretű (és felbontású) kijelzővel…..
Lali_ 2012.06.03 19:26:31
@klarky: Attól függ, hogy milyen op. rendszerre, de: xn--letolts-gya.com/szoftver/opera-mini.html
Pár nappal ezelőtt mi is hírt adtunk róla, hogy több böngésző között az Operát is készülnek feltörni a Moszkvában megrendezendő Positive Hack Days keretén belül. Az esemény megtörtént és örömmel jelenthetem, hogy nem sikerült az Operát feltörni...
Egy a Techline-on megjelent cikk szerint a Facebook ma nagyszerű durva lépésre szánta el magát. Ugye emlékeztek még arra, hogy a Google-nak kicsit megnőtt az arca és kizárta az Operát a szolgáltatásaiból? Ezt megtehette, amíg az Opera kicsi volt. De ahogy ez a mentalitás már az…..
Lali_ 2012.05.30 18:35:53
@RideR: De kár, hogy nem vettünk Opera részvényt :( Mennyit is emelkedett ma? 20%-ot? Azért az kicsit jobb üzlet, mint az állampapír...
Pedig volt is róla szó, amikor a pénzügyi eredmények szerepeltek a blogon...
Amilyen semmilyen volt a mai előzetes, annál durvább hírt olvashattunk az The Next Web: Insider aloldalán. A Pocket-lint-től jött a hír: A Facebook állítólag szemet vetett az Opera Software-re. Egy névtelen forrásra hivatkozva a közösségi oldal úgy döntött, hogy nyíltan…..
Lali_ 2012.05.26 18:42:22
Végre ez a nap is eljött. Aki nem tudná miről van szó, azoknak röviden: Alkalmanként rendeznek ethical hacking versenyeket, ahol különböző internetközeli szoftvereket és azokon keresztül operációs rendszereket próbálnak feltörni, ezzel az adott termék biztonságát megvizsgálva.…..
A Google eddig sem volt az a kifejezett Opera-barát cég, bűnlajstroma hosszú évekre nyúlik vissza, de a jelenlegi húzásuk több a soknál. Azt már megszokták a veterán Operások, hogy az új fícsörök utoljára jelennek meg Operában, ha egyáltalán megjelennek, megszokták az apróbb…..
Két év kihagyás után ismét indul magyar csapat a Dakar-ralin. Szalay Balázs sosem szeretett jósolni, most azonban kerek perec kijelentette: a legjobb tízbe várja az Opel Dakar Teamet az idei viadalon. Pedig Szalaynak és navigátorának, Bunkoczi Lászlónak olyan klasszisokkal kell…..
Adam Baldwin megmutatta, hogy valójában igen jó színész - csak a karaktere darabossága szűkítette le a "mozgásterét". A mostani epizódban egy-egy természetesnek ható gesztusával - kis túlzással - többet elmesélt, mint az összes eddigi mondatával. Kár, hogy az utolsó…..
Lali_ 2011.12.12 13:17:09
A Discovery Channel műsorán Állítólag... címmel látható Mythbusters egy alapvetően egyszerű, de zseniális ötletre épít: tudományos módszerekkel vizsgálnak meg mindenféle városi legendát, és beküldött sztorit, aztán majd kiderül, mennyi alapja van a biztos forrásból…..
Már nem is tudom, mennyi ideje vagyunk itt a blog.hu alatt, elég rég, hiszen még az indulás előtt átköltöztettem a régi blogspotos blogot ide, és az 58-as sorszámmal biztosan benne vagyunk az első tíz még aktív blog között a blog.hu-n. Sajnos a kapcsolat nem volt problémáktól…..
Rég nem nevettem fel hangosan a Chuck nézése közben, a mostani epizódban kétszer is előfordult, és ez jó jel. Remélem, a hátralévő részekbe beleadnak minden kakaót. Fordítási szempontból ezúttal nem volt rettenetesen bonyolult a szöveg, viszont annyit és főleg olyan gyorsan…..
Lali_ 2011.11.14 00:12:46
Túl vagyunk a második epizódon is, megtudhattuk, hogy Chuck hátán a legújabb púp Morgan, aki saját maga legnagyobb ellensége. Volt még egy Vikidál wannabe, na és persze megjelent a színen a szimpatikus, csinos antagonista, Gerturde Verbanski is, akit az általam igencsak kedvelt Carrie…..
Lali_ 2011.11.06 21:37:07
Sejtettük, hogy Muri Enikő bőrgatyába bújtatott tompora illetve az azzal kitakart (?) vagy optikai csalódás miatt láthatatlan (?), esetleg veszett gyorsan a színpadra pattanó (?) táncosnő ekkora vihart fog kavarni kedves olvasóink körében, pedig de. 328 komment jött a posztra, java…..
Elérkeztünk hát a Chuck utolsó évadához. Őszintén szólva - és most kissé ünneprontó leszek - személy szerint nem bánom, hogy hamarosan vége lesz. Negatívan hangzó hozzáállásomnak csak részben okozója, hogy nagyszerű társfordítóm, Snyecc egyéb teendői miatt kiszállt a…..
Amire oly régóta vártunk, a mai napon végre elérhetővé vált. Ha még nem értesültél róla: már letölthető az Opera 12 alfa, ami az eddig megismerteken felül (Ragnarök, ES5 támogatás) teljes hardveres gyorsítást is kapott. A többiekhez képest később, de nem megkésve érkezik…..
Lali_ 2011.10.16 18:14:13
@sanyix: Ezt mivel nézted? Mert Everestben a GPU kihasználtságnál nálam visszaesik 0%-ra a betöltés után (közben nálam is 8-10%, de induláskor 20%-ra is felment) és csak akkor emelkedik megint, ha valamit csinálok az oldalon. De érdekes módon van, hogy a görgetésnél is 0%-ot ír, szóval nem tudom mennyire megbízható...
Lali_ 2011.10.21 15:35:05
@sanyix: Á, tényleg, köszi
Majdnem pontosan egy évvel a tavalyi, hagyományteremtőnek szánt sajtótájékoztató-bemutatkozó Opera-nap után ma sikeresen lezajlott a második ilyen összejövetel. A helyszín ezúttal is Oslo volt. Később kicsit részletesebben is bemutatjuk majd az egyes termékeket, mostani…..
Belsőség Belsőség 2.0 2011.10.18 15:45:00
Jó estét kívánok. Ez itt a Totalcar blog. Ezzel a két mondattal indult útnak 2006. január 5-én a Belsőség-blog. Az a blog, melyet jelenleg is olvas ön, kedves olvasó, melyet azért hoztunk létre, hogy egy kicsit tán betekintést nyerjen mindennapjainkba, munkánkba, az ezzel járó…..
Lali_ 2011.10.18 18:39:55
@ommm: Szerintem arra gondolt, hogy a szerkesztők, azaz pl a te kommentedet ki kéne emelni valami feltűnőbb formázással, aztán lehet, hogy nem erre gondolt.... :D

A hírek, cikkek után tényleg jó lenne egy hivatkozás, ami ide, vagy a tcomment-re mutat. A betűk meg tényleg elég nehezen olvashatóak, ha egy picit vastagabb lenne akkor már elmenne.
Vroom Nap képe: csúnya sérülés 2011.10.16 12:44:00
Jorge Lorenzo csúnya sérülése végleg eldöntötte az idei világbajnokságot. A spanyol motoros bal kezén a gyűrűsujj roncsolódott, sőt egy darab el is veszett belőle az esésnél. Casey Stoner becsületére legyen mondva, hogy a start előtt szakított időt, és Livio Suppo…..
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Lali_ 2010.09.15 21:13:46
@Lali_: Ja a lényeg lemaradt, mindezt 1000 halacskával!
Lali_ 2010.12.20 17:02:45
@Med1on: +1, a szerző bolond gombát evett reggelire :D
Lali_ 2011.10.14 23:33:16
@Bencsi89: Most jól megbánhatta :D És szerinte a Google egy böngésző, lol

Cserébe jól eltüntették a kis csajt :D
Az első három pont azoknak szól, akik eddig még nem csatlakoztak be a 12.00 előzetesek sorába. Szóval az újítások a legutóbbi stabil, 11.51 óta felsorolva: Főbb változások listája: A Carakan kisebb memóriaigényű lett Teljes ECMAScript 5.1 támogatás Ragnarök kódnevű…..
Lali_ 2011.10.13 17:10:18
@Worlon: Forráskódban át lehet írni a MS-os tesztben (Ctrl+U, 1000-re rákeresés, a JS-ben átírod, majd újratöltöd), de a képen a címsor is látszik, hogy Med1on egy szerkesztettet használ: people.mozilla.org/~jmuizelaar/fishie/fishie-gl.html
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...