Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susajka

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkizóna 12 felesleges babaholmi 2016.03.08 10:50:19
Az első gyerek születése előtt szinte minden család földig érő listákkal mászkál a boltban. Az egyiket a védőnő, a másikat a kismama újság, a harmadikat a barátnő, a negyediket a leendő nagyszülők írták... A jól sikerült pénzköltés után pedig kiderül, hogy a cuccok felére nem is lett volna szükség.…..
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
susajka 2010.07.29 14:37:25
Szánalmas egy poszt. Látszik, hogy fogalmad sincs miért került annyi ember a csőd szélére, de azért nyugodtan hülyézz le mindenkit, persze csak te vagy tökéletes. Azért felvilágosítanálak pár dologról, hogy miért is olyan a helyzet amilyen. Nézzük például egy ismerősömék példáját. Pontosan a válság előtt kb 2-3 éve vettek egy új ingatlant 15 millió forintért. 5 millió kézben, tízet devizában felvettek. Számoltak árfolyamkockázattal és bevállalták a korábbi évek tapasztalata alapján, hogy kisebb emelkedéssel is még bírni fogják. Aztán jött a válság, ami olyan helyzetet teremtett, ami nem volt nagyon régóta, tehát szerencsétlen laikus nem is gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat. A bankok olyan mértékben megnövelték költségeiket az árfolyam növekedésre hivatkozva, ami tovább nehezítette a helyzetüket. Persze ezek a költségek azóta sem csökkennek, hiába javul esetleg az árfolyam. De ez még egy dolog. Mondjuk nem bírják a törlesztőt, megszívták, hát a te javaslatod szerint most jön, hogy adják el. Akkor nézzük:
- 10 millió helyett most 15-öt kéne visszafizetniük
- állambácsi adót vethet ki ha 5 éven belül eladja a házát
- annó a bankkal olyan szerződést írtak, hogy ha 5 éven belül eladja a lakást, akkor X összeget fizetnie kell (elvileg hosszú távra szánta a lakást)
- jelenlegi válságban az ingatlanok értéke jelentősen zuhant. Tehát az akkor 15 milliót érő háza most ér mondjuk 12-13 milliót.
Szóval most légy nagyokos, hogy mihez kezdjenek, mikor a lakást eladva sem szabadulnak a hiteltől, és még nekik kéne extra összegeket fizetni.
Hát ezért van sok ember nehéz helyzetben. És még nem számoltam azzal, hogy mi van ha valaki még a munkáját is elvesztette. Biztos vannak olyan emberek akik amúgy is túlvállalták magukat, de azok előbb utóbb kibuktak volna. Viszont a többség igenis megfontoltan cselekedett, amit megkavart egy olyan dolog, amire a világon senki (kivéve néhány nagyobb fejest) nem számított és nem tudhatta, hogy bekövetkezik. Szóval kívánom, hogy kerülj egyszer szar helyzetbe, aztán röhögj mások nyomorán.
IDDQD Szerdai retro: Neverhood 2010.07.28 16:06:00
Egészen egyedülálló játék múlt heti szavazásotok választottja, a The Neverhood (Japánban Klaymen Klaymen néven ismerik). Pedig műfaját tekintve egyszerű kis point-n-click kaland, nem nagyon emlékeznénk rá, ha nem lett volna nagyon vicces és az alkotói nem gyurmából készítik…..
Egyik visszatérő tévés kínja a magyarnak, hogy aszongya, sok a reklám a tévében. Nem mennék bele mélyebben, hogy ennek mi az oka, tudja mindenki, aki nem egy barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, maradjunk annyiban, hogy a kereskedelmi televíziók ebből élnek, és kész. A…..
susajka 2010.05.29 00:15:13
@ozirisz: Na ezen én is kiakadtam, hogy Angliában az egyik munkatársam kijelentette, hogy márpedig ő nem néz meg egy kínai karatés filmet, mert feliratos. Mi az hogy neki olvasnia kelljen. Itt meg lebunkóznak, mert nem tudsz nyelvet beszélni.
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
susajka 2010.05.17 09:31:58
Szomorú, hogy mocskosabbnál mocskosabb kommentek születnek. Szeretnék pár dolgot leszögezni a tanári szakmával kapcsolatban. Kihangsúlyoznám, hogy nem vagyok tanár de van két ismerősöm, akiknek ez a szakmája, tehát az ő tapasztalataikat írom, plusz az iskolás korú unokahúgom tapasztalatait. Először is lehet, hogy egyre kevesebb gyerek van, de őket egyre nagyobb számú létszámba tömörítik, ami természetesen megnehezíti az oktatást. Az én gyerekkoromban 20-an voltunk egy osztályban ma kb 30-35 gyerek zsúfolódik össze ugyanakkora termekbe. Hozzájön a mai gyerekek tanulási morálja, ami tovább nehezíti az oktatást. Szóval, amikor a színvonalról panaszkodik valaki, akkor ne a tanárokat szidja, mert ők is ki vannak akadva. Inkább a törvényhozó nagy embereinket kéne kérdezni, hogy ezt hogy gondolják. És igen szomorú, hogy az emberek azt a 14000 Ft-ot sajnálják a tanároktól. Azt persze nem tudják, hogy sok helyen a tanár magának kell, hogy a tankönyvet megvegye, amiből tanítani akar és ha netán plusz anyagot szeretne a gyerekek számára biztosítani, azt szintén saját zsebből kell finanszíroznia. Majd ha a gyerekeitek iskolába járnak, akkor kezdjetek pattogni, hogy szegények mi mindent nem kapnak meg és akkor sajnáljátok majd a tanártól, azt a kis plusz pénzt, amivel esetleg a te gyerekednek próbál segíteni.
Azt is könnyű most ismételgetni, hogy csak a hülyébbje megy tanárnak. Ez lehet ma sajnos így van, de 15-20 éve még igenis nagyon nagy követelmények voltak a felvételiken. És higgyétek el nem könnyű tanári állásból bármi másra váltani. Egy nyelvtanár még könnyen vált, de mond meg pl egy tesitanár, kémia, fizika tanár hova menjen dolgozni?
Csodás linkbe botlottam bele, egy gyűjtőoldalba, ahol elhivatott gamerek – főként magyarok és németek – tesznek meg mindent azért, hogy a Plus4- és C16-játékok emléke is fennmaradjon. C64-es oldalból ugye van jó néhány, szegény Plusi azonban mindig háttérbe szorult a…..
susajka 2010.05.16 18:22:08
@bioLarzen: Nem a játékokhoz kötődik, de nekem 8 éves unokahúgom kérdezte megy egyszer, hogy a filmben mit csinál a bácsi a gyufával a gáztűzhely mellett. Akkor jöttünk rá, hogy még soha nem látott ilyet.
susajka 2010.05.16 19:16:18
@The Welsh: Wow wow wow! Ez az!!!! Köszi, egyszerűen imádtam ezt a játékot. Persze nekem 6-7 éves kor kürül még ez volt a legkönnyebb. Párszor már beírtam youtube-ra hogy commodor, de ezt a vidit még sosem dobta fel rögtön és pár oldal után meguntam a keresést. Ezer hála. De játszanék vele újra.
  A konyhabútor 2008. év legszebb konyhája. - hirdeti az ingatlanos erről a Markusovszky téri luxuslakásról. Hogy ki adta a címet, azt nem tudni, de végül is lényegtelen - anélkül is elég érdekes lenne a kecó. Én ugyanis még ilyen fafaragással díszített, sütőlapos…..
Zo a Homár véleményét kérte arról, hogy mit szólunk ahhoz, miszerint tízezer forint eljárási illetéket akar fizettetni vele az önkormányzat építési osztálya, amiért felnyomta náluk a szomszédját. Előbb jöjjön a sztori, aztán a válaszunk. Sziasztok a véleményetekre…..
susajka 2009.04.28 11:07:42
@gentry: Mondjuk úgy, hogy egyedül nem tudja megfizetni a telek árát. Választhat, hogy bemegy mondjuk panelba vagy bevállal egy ikerházat. Én sem sokáig gondolkodnék.