Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CBHonda

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E heti tesztben egy hordozható USB-s telefon vésztöltőt mutatok be. A készülék bármilyen USB-s eszközt képes (lenne) tölteni aminek elég az általa leadott (parányi) energia. Kicsi, könnyű és nálunk lehet ha rászorulnánk, ne maradjunk le blog cikkeiről ha már lemerülne az akkumulátor! :)..
CBHonda 2014.12.08 09:38:45
@potyo2: Valószínűleg a "h" betű nem tette oda, azaz 50mAh-val tölt a kütyü 120RPM -el tekerve. Mivel a töltésmérője is ezt jelzi ki leírása szerint. Így már helyreáll a világ rendje, tehát: 120RPM-> 50mAh-nak megfelelő töltés, ami 0.83A pillanatnyi áram.

A kütyü amit használ integrálja a pillanatnyi áramot és kiszámloja, hogy egy óra alatt mennyi mAh jut az akksiba. Végül is olyan, mint egy villanyóra, csak nem kWh -t mér, lemaradt a feszültséggel való szorzás :) Így is jó cucc, akkuknál RC hobbynál hasznos lehet.
Aki az árokból vesz motort, ne csodálkozzon, ha felül a szopórollerre. Az viszont kicsit így is meglepett, hogy a felújított blokkal, egy hónapnyi állás után képtelen vagyok beindítani a Simsont. Másnap mégis felvitt Bánkútra. Bár a blokk rendbetételével már júniusban…..
Ezt a kínzó kérdést tette fel naiv ügyfél a Tescónak, ahonnak természetesen érdemi választ nem kapott. A kérdés apropóját az adta, hogy naiv ügyfél kiderítette, hogy például a Vitamill pont ugyanannyiért adja mindkettőt nagykerben. Természetesen nem csak a Tescóban, hanem…..
1949: a név még Weisz Manfréd volt és még létezett magyar motorgyártás - akkor még senki sem gondolta volna, hogy a hetvenes évekre ez is bedől. A háború utáni optimizmus legalább a párt kommunikációjában létezett, bár én magam is bizakodó lennék, ha most kapnék meg egy…..
Menthetetlen vagyok, Csikós szerint menthetetlenül csehszlovák. Ez normális: ahogy öregszem, nő bennem a nosztalgia, és mi másra gondoljak vissza, mint a gyerekkoromra? Azokban az években olyan izgalmasan színes volt minden – mifelénk más volt a barna, furcsább a zöld és…..
CBHonda 2012.04.23 09:22:21
@megint: nem értem miről tetszik beszélni...
corolla-club.hu/
hacsiroku.blog.hu/

Nagyon sokan gyűjtik(használják) az öreg jappánokat. Ugyanúgy, ahogy az öreg Renult-kat és még lehetne sorolni... Valószínűleg mindenki azt, ami neki kedves volt gyerekkorában :) Így értelemszerűen nálunk a szocialista /régi magyar gépeket leginkább.
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Bill Costello hosszú hónapok munkájával újította fel az édesapja által ráhagyott BMW R 50 típusú motorkerékpárt, amelynek újjászületéséről videót készített. A rövidfilmet az utóbbi hónapokban közel 400 ezren tekintették meg, ám az aláfestő Pearl Jam dalt jogtalanul…..
Belsőség A rettegés mocsara 2011.09.01 07:00:00
Nem szép sztori ez. Nyilván lesznek majd, akik megjegyzik – lehetett volna máshol autót venni, hiszen a szomszéd most adta el a hibátlan Golf III-asát ennyiért, százezer kilométerrel. Igen, csodák vannak, de ezekben a tesztekben azt szeretnénk modellezni – mit érez az…..
CBHonda 2011.09.02 15:57:16
@Ronin_: Mert senki nem hiszi el ebben az országban... Részvétem :( Többet ért volna a vas...
Hogy elkerüljem a Szentendrei út nyüzsgését, néha a Filatorigát felől rövidítek. Szeretek arra járni, szívesen bogarászom a folyamatosan frissülő graffitiket – pompás szabadtéri tárlata ez az utcai művészeknek. Hogy kerül a Sebesség oltárára a graffiti?…..
Winkler letette a telefont, kidugta fejét a monitor mögül: „Árpád ez a te területed!” Nem igazán értettem, mire mondja, és aztán sem lettem sokkal okosabb, hogy kifejtette: „Valami régi CBR Vácott, kevés kilométerrel egy kereskedőnél... hívd fel.” Pár…..
„Na, macikám, adj gázt!” – mondta a kínai akrobata, és megkapaszkodott a hinta kötelében. A biztonságos talaj egyre távolodott, a mélység nőtt, előbb öt, majd tíz, végül ötven méteres szakadék tátongott alattuk. A kis egyhengeres négyütemű monoton…..
CBHonda 2011.03.23 07:56:41
  Szlovákia a motorosok szempontjából leginkább a túrázás miatt érdekes. A gútai Babetta gyár bezárt, nagy nemzetközi versenyek még nincsenek a frissen megépült Slovakiaringen, a Kofolát meg kevés magyar szereti – a rózsehegyi (Ružomberok) 2. Nemzetközi…..
CBHonda 2011.02.20 21:31:21
@k0diak: A Riding Solo és a One Crazy Ride megvan DVD-n, megrendeltem Jani-éktól (vicces neve van, nem:D)

Még azért is lobbiztam, hogy tegyenek be magyar feliratot (sok motoros barátom nem tud angolul pl) de sajnos nem volt elég vonzó piac kishazánk :(

Egy szó mint száz, ha valakinek kell valahogy el tudom juttatni, mondjuk átírni/feltölteni. Zseniális filmek!!
CBHonda 2011.02.22 10:59:57
@k0diak: Egyetértek! ;) Én is ezért vettem meg a DVD-ket, megérdemlik a támogatást!

Csak nem mertem ezt hangoztatni a kommentben, ismerve az átlag magyar mentalitást, kb. hülyének néznek ha nem letöltöd, hanem megveszed a DVD-t...(tegyük hozzá hogy ez sok Hollywood-i szar estén indokolt is,de ez más tészta).

www.dirttrackproductions.com
Egy kairói utcát lezáró katonai péncélozott harcjárművek előtt motorozik el két férfi 2011. január 29-én, amikor ötödik napja tartanak a 30 éve hatalmon lévő Hoszni Mubarak elnök távozását követelő tüntetések Egyiptomban. A tüntetések az után is folytatódnak, hogy az…..
CBHonda 2011.01.31 10:46:41
@baowah: meglepő, már a 10-dik ilyen okoskodót olvasom itt a nap képe rovatban... Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy segítene a helyzeten, ha a cím után kiírnátok kötőjellel, hogy "Nap képe", amely a kevésbé haladó szellemű olvasókat is nagy biztonsággal informálná :D
Magyarországon sem ritka, de az Egyesült Államokban kifejezetten gyakori baleset, amikor a motoros elé szarvas vagy őz ugrik – az ilyen esetet nehéz esés nélkül megúszni, nem egy haláleset származott már ebből. Az videón normál sebességgel és lassítva is láthatjuk,…..
CBHonda 2011.01.27 18:37:27
@semminemciki: gondolkozz el ezen amit mondtál... és nézd meg a vidót még egyszer :) Nincs az a robotpilóta, aki egy ilyet kikerül ilyen távon
 Talán emlékeznek még Imrére és az ő sárga Subaru 360-asára, amellyel tavaly nyáron Tokióból Magyarországra autózott. Ha kimaradt volna a cikk, érdemes utólag elolvasni, felfoghatatlan a sztori. Még azon a fotózáson megtudtuk, hogy nem csak a két 360-as törpekocsi a fura…..
Pompás videót kaptunk az Instar Films-től és Palatinus Attila stuntridertől. Nem gondoltuk volna, hogy a Honda CBR600 ilyen kezes a jégen – a szolnoki motoros megmutatta, hogy tehetséggel és szöges gumival csodákat művelhetünk csúszós talajon is. ..
CBHonda 2011.01.05 14:03:49
@mpali35: nekem sem tetszik ha kicsavarják egy moci belét is, de annyit hozzátennék, hogy Attilának ez munkaeszköz (nem feltétlenül kíméli, így is visszahozza az árát) és valószínűleg tudja kezelni és füle is van:)

Jah és azt a Hondát azért lehet gyilkolni, bírni fogja az még egy darabig!

Jó a cucc, köszönjük!
Így nézett ki, amikor elhoztam. Nem volt szalonállapotú, de nem is tűnt különösebben vészesnek Egy éve vettem meg a Yamaha RD 250-est, és azt hittem könnyű menet lesz. Egy kis pucolgatás, néhány apró prücök cseréje, aztán mehetünk is, vinnyogva pörgő motorral, illatos kék…..
Viszonylag szabványos karácsonyunk volt, idén először közös fadíszítés, a szokásos bejgli, mézes süti, meghitt csendeséj, élénkebb pásztorokpásztorok, lezárva vidám jinglebellsszel, no meg a feltekert fűtés. Ajándék vonalon sem tudok különlegességekről beszámolni, én…..
Egy fiatalnak vezette gépét a rendőr, amikor december 15-én összecsaptak a tüntetőkkel Athénban. A válság miatt bevezetett megszorító intézkedések ellen csaknem minden szektorban 24 órás sztrájkot tartottak Görögországban. A munkabeszüntetések miatt leállt a légi és a…..
Belsőség Mi az, hogy torlódás? 2010.11.27 16:02:00
Csütörtök este voltam olyan szerencsés, hogy az M1-esen jöhettem Budapest felé. A navigáció azt jelezte, hogy fél tízre otthon leszek, ha minden így megy tovább. Ekkor az autópálya feletti elektronikus tájékoztató táblán olvasom, hogy: Baleset, torlódás. Ja, ha csak torlódás,…..
CBHonda 2010.12.13 14:48:38
@Szakadás: Ott az igazság!!!
Állítólag tegnap hivatalosan is véget ért az ősz szebbik része, mostantól hideg és nedves időjárás vár a motorosokra. Ha hiszünk a meteorológusoknak, akkor a garázsba toljuk a gépet és elkezdünk tervezgetni. Bartha Gyula és Sulkowsky Zoltán útja 1928 és 1936 között zajlott…..
CBHonda 2010.11.22 12:39:52
Levelezés részlete következik:

"Tisztelt Szerkesztőség!
Az alábbi felvételt szeretném megszerezni:
www.tvarchivum.hu/?id=242800

Megjelent esetleg DVD-n, illetve fent van-e internetes adatbázisban?
Hogyan lehetne hozzájutni?"

válasz:

"a Magyarok Cselekedetei című műsorunkból a Motorral a Föld körül epizódját rendelné meg. Kérésére tájékoztatom, hogy a felvétel összesen 5’41” másodperc terjedelmű. DVD átírás esetében a technikai díjazásunk 6,800,-Ft + 25% ÁFA összeget tesz ki. Az átírás hozzávetőlegesen két hetet vesz igénybe."

Nekem nem ért meg 6800 + áfát, ezek szerint most onlány is nézhetem :)
Köszi

A sok aggályoskodónak, aki meg a pénztelenségre hivatkozik, üzenem, hogy előbb nézzenek magukba és keressék meg az igazi okot... Én személy szerint gyáva vagyok (egynlőre) ilyesmibe belevágni, ha IGAZÁN akarnám és feldobnék sok mindent, eljuthatnék... Ez az igazi akadály szerintem (állás, család, autó, csekkek, jól berendezett kispolgári életvitel:P) Ezen kell túllendülni csak nagyon nehéz, de gyanítom megéri :D
CBHonda 2010.11.24 08:35:01
@'saztán?: Huuuuu köszi szépen! :D
Már-már otthon érzi magát Budapesten Kunio, a japán világutazó. Két hete érkezett Budapestre, de maga sem gondolta volna, hogy ilyen hosszúra nyúlik magyarországi kirándulása. Mint azt megírtuk, a turistaszállás lépcsőházából ismeretlen tettesek ellopták túrára…..
A túramotor ismérve a megbízhatóság. Hiába az erő és szépség, ha az országhatárt sem leszünk képesek elérni — hogy Kunió elhagyhassa az Unió területét, motorját alaposan át kell nézni és felkészíteni az útra. A lopott motorja helyett kapott Dominator 650 egészen jó…..
CBHonda 2010.09.14 15:51:10
Ide parkolta le a motort. Nem hitte volna, hogy a zárt ajtó mögül elviszik   „Imádkozom ezért a gyerekért, de engedje meg, hogy őszinte legyek” – hadonászott a rácsok mögül a szomszéd. „Nyolcvanéves vagyok, az igaz, de szabadszájú – sajnálom ezt a…..