Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBal

0 bejegyzést írt és 4218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1940. Betegek és ápolóik nézik a légiharcot a R.A.F. (Brit Királyi Légierő) és a német Luftwaffe között valahol Dél-Angliában..
TBal 2022.02.14 16:48:35
Bajorország fővárosa nemcsak a híres Oktoberfestnek ad otthont, hanem történelmi épületeknek, egyedülálló templomoknak és múzeumoknak is. Legyen szó az óváros szűk utcáiról, a hatalmas zöld parkokról vagy az idilli folyópartokról, München mindenki számára tartogat valami különlegeset. Ha pedig csak…..
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!   Ma egy különleges témában hoztam nektek cikket. A filmforgatás bizony nem egyszerű feladat. Bárki hozzáláthat, akinek van egy kamerája meg pár szereplője hozzá, de egy igazán jó filmhez számos összetevőnek működnie kell, amik felsorolásával nem fárasztanálak most…..
TBal 2021.05.08 19:15:16
Ajánlom a "Fiam és a túlvilág" című könyvet, @]{udarauszkasz: .
Ebben egy korábban ateista orvos-anyuka beszélget a húszéves fiával. Mármint aki húsz évesen fejbe lőtte magát. Több médiumon keresztül is történtek ezek a beszélgetések, mindegyik elnézést kért a laza szövegek és a káromkodások miatt eleinte... :D

De a lényeg, hogy nagyon bőbeszédűen elmondja Erik, a srác, hogy mire képesek a szabad lelkek, milyen az élet a túlvilágon, és szinte minden fontos témát érintenek.

A könyvet vagy fél évig kerestem, aztán találtam egy helyet, ahol kemény 300 forintért vágják utánad, és még egy ajándék könyvet is kapsz. itt:
publioboox.com/termek/fiam-es-a-tulvilag/

Amit tudnod kell, hogy te is képes vagy ám ugyanarra, mint a szabad lelkek, jóval erősebb vagy a szellemeknél, démonoknál, hatalmad van fölöttük. Csak mivel te a fizikai világot látod elsősorban, ezért a fizikai síkra koncentrálsz. Beszarsz, ha pl. egy szellem megmozdít egy poharat az asztalon - de az a szellem részéről rengeteg energiát igényel, te meg a kezeddel játszi könnyedséggel fel tudod emelni.

A legtöbb lélek egyébként a saját korlátainak a foglya, és nem tudja, mi mindenre képes. Szóval ez baromira hasonlít a földi szituhoz, ahol az emberek is a valós képességeiknek 1%-át, ha használják.

Ja és a lelkeknél van egy fontos szabály: csak akkor jöhetnek, ha hívják őket (pl. félelemmel, kételkedéssel stb.). A démonok akkor tudnak bármit is csinálni, ha pl. beszarnak tőlük. Sajnos az embereknek fogalmuk sincs róla, hogy jóval erősebbek egy démonnál, és simán elpicsázhatják őt, illetve, hívhatnak rá angyalokat, akik elpicsázzák. Az univerzum fő ereje, energiája a feltétel nélküli szeretet, így a démonok eleve csak alárendelt szerepet játszhatnak.

Ami a videóban elhangzik, az csak azoknak para, aki nem ismeri a lelkek, szellemek képességeit. Simán be tudnak menni az elektromos hálózatba, bekapcsolhatnak gépeket, mozgathatnak tárgyakat, láthatatlanná tehetnek és teremthetnek dolgokat. Ja, egyébként ezekre mi is képesek vagyunk, csak épp tudni kell, hogy hogyan, és hogy hol lehet elsajátítani.

Ez most talán kissé vadnak hangzott, sorry. Milyen jó, hogy a Lipót már bezárt! :D
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
TBal 2021.04.07 01:29:47
@wmiki: totalcar.hu/tesztek/logan/
Dacia Logan. 250-től már van a hasznaltauto.hun 15 éves, 200 ezer km körüli. Vajon miért maradt ki?

Én nemrég vettem egy 2016-os Logan MCV 2-t 1,6 milláért. Istenkirály, kényelmes, b*szott sok hely van benne. Mivel nem versenyezni szeretnék vele, hanem eljutni A-ból B-be, ezért a 90 lóerő untig elég. Az öcsém bezzeg hasonló árért egy 7-8 éves Opel Merivát vett, na, az bazi sokat volt szervizben, és feleakkora, mint az én kocsim.
Suzukis csajoknak segítettem a költözésben, csöppecskét hálálkodtak, mert egy körben 3-4-szer annyi cucc fért az enyémbe, mint az övékbe. Ja, és ha valaki csak úgy kirándulgatni akar, akkor lehajtja a hátsó üléseket, jógamatrac, hálózsák, vízszintesben is bőséggel elférek benne.

Viszont downvote jár azért, hogy az evolúció meg a tudományhívők nem szerepelnek a hozzászólásodban :DDDD
Bármely menzán, ahol van tízórai vagy uzsonna, ott biztosan találkozunk a mackósajttal vagy medvével vagy kockasajttal vagy cikkelyes sajttal. Amúgy a Magyar Élelmiszer Könyv szerint simán ömlesztett sajt. 12 terméket vakteszteltünk meglepőnek mondható eredménnyel...
Rengeteg népi bölcsesség alapszik megfigyeléseken. Ezek egy része igazolt, más része pedig megmarad vicces népszokásnak. Az hogy a medve árnyéka mennyire befolyásolja az időjárást, az megmarad játéknak (bár a medve nem az), az viszont hogy hosszabb edzéskihagyás után hamarabb…..
TBal 2018.04.19 10:09:01
@IQfitnesz.hu: @Látens Inszinuáció: és mi van, ha az agyatok tárolta el azt az információt, hogy milyen volt a szerkezete az izmaitoknak, aztán visszanövesztette öket? Miért az izmoknak kellene emlékezniük?

Persze tök nem lényeges, hogy hol tárolódik az információ, a kérdés az, hogy tárolódik, vagy sem.
Történelem, kultúra és természeti szépségek, talán ezek a legjobb jelzők Németországra. A történelmi városok, falvak, valamint a rengeteg erdő és hegy, ami kényezteti az ide látogató turistákat. Ki az, aki ne hallott volna a bajor Alpokról, a Fekete-erdőről, vagy a Rajna-völgyről? Szép régi…..
Autizmus. Aki nem tudja segítek: az autik akik az érzelmekkel – és azok felismerésével – nagyon hadilábon állnak, a kifejezéseket szó szerint veszik, csak, hogy két példát említsek.  Felmentésre sokszor semmiből nincs szükségük, hiszen a kifejezések szó szerinti értelmezése, a szociális területen…..
TBal 2018.01.30 18:36:13
@Serény Vélemény: úgy tudom, hogy a Gauss-görbe pro definitionem szimmetrikus.
fáymiklós Woody vége 2018.01.29 07:30:41
Lehet, persze, nagyvonalúskodni, hogy Woody Allen már elmúlt 82, nem lehet ezt a filmkészítési tempót a végsőkig tartani. Vagy hogy az utolsó filmek mintha mások lettek volna, eleve kevés embert érdekeltek, anyagi értelemben egyértelmű bukások, külön is, együtt is, de mégis mi van, ha tényleg…..
TBal 2018.01.30 18:30:51
@Jakab.gipsz: tudom, hogy egy fideszes troll vagy, de gondolom azért azon kívül is van életed, mint ahogy pl. Birca is a polotokamentes cikkeknél tud normálisan kommentelni. Ez speciel egy - alapvetően - politikamentes cikk. Viszont aki kicsit is olvasott újságot az tudja, hogy Cusi zsidóviccelt, ezért felfüggesztette a párt, aztán ettől tök függetlenül kiderült, hogy sikkasztott, amiért leültették (aztán később Rogán 50 milliót kapott reklámszatyorban). Szóval a kettő összemosása csöppecskét hitelteleníti az érvelésed.
A blogomon általában olyan bejegyzéseket közlök, amelyek több napon át, néha hetekig érlelődnek bennem. Mai bejegyzésem más, ma dühös lettem. A dühös lettem, mert elkövettem azt a hibát, hogy belenéztem a 8. évfolyamosok számára összeállított Magyar nyelvi feladatlapba, és az alábbi (4.) feladatot…..
TBal 2018.01.25 13:53:59
@na__most__akkor: De van jó válasz:
"Ez a kérdés egy rejtett állítást tartalmaz, ami az, hogy és a múltban vertem a feleségemet. Ezt cáfolom."
A csillagporos gyermekmesékben a hercegnős-békás smacit hepiend követi. Néhányan el is hiszik mindezt, sőt! A következő szintre emelik: egyenest az álruhás gáláns világbékát várják, hogy a lenge fotókra cuppanva ő igényelje a csókot koitálást.A szikár valóságban a srácoknak temérdek békaöltőt kell…..
TBal 2017.11.14 13:17:02
@Édua84: Rád mennyi illik a listából?
Világelsőségből (az első budapesti metróvonal a kontinentális Európa első földalatti vasútja, a világ első elektromos földalattija) világ szégyene lett a budapesti metró. Nyilván képtelenség lenne ennek a rendkívül szerteágazó ügynek akár csak a nagy vonalait felvázolni. De a lényeg: a lerohadt…..
TBal 2017.06.25 12:00:15
@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: és mit keres Oszkó Péter a Wizz Air-ben???
Megannyi kínzó kérdés...
Romani Gastro Cigánytokány 2017.01.18 21:12:38
Ennek a tokánynak a receptjére a Töklecsótól a bodagig című könyvben bukkantam, ami a Szolnok környéki cigány konyhát mutatja be színes történeteken és érdekes recepteken keresztül.  Annak ellenére, hogy a bab nem a kedvenc alapanyagom, ez a recept elsőre felkerült a családi kedvenceink listájára.…..
Melegedő Bocsi, te meleg vagy? 2017.01.10 22:16:10
Életem során rengetegszer belefutottam már olyan kérdésbe barátoktól, iskolatársaktól, kollégáktól, hogy “Figyelj, van ez az ismerősöm, szerintem buzi, de nem biztos. Hogy lehetne ezt kideríteni?” Erre általában az a válaszom, hogy ballagj szépen oda hozzá, és kérdezd meg tőle. Ennél egyszerűbb…..
TBal 2017.01.12 13:17:53
@VaradiJanos: "Gnoir azt már elárulta, hogy homokos, de a nevét még nem. Az nagyobb szégyen? "

A cikk végén a következö áll:
"J.Gábor - blogger, közösségépítő
Email: hello@melegedo.com "

A vezetéknevére is kíváncsi vagy, vagy a Gábor elég lesz?
Egyébként meg ha nem mondaná meg, akkor se lenne semmi, a blog a melegséggel/buzisággal kapcsolatos témákról szól, racionális vitákra ad alkalmat - nem rohadt mindegy, hogy hogy hívják, aki írja?
Nemrég jelent meg az Eurostat legfrissebb, az európai lakosság dohányzási szokásait vizsgáló jelentése. A 2014-es adatokat tartalmazó felmérés szerint, a 15 évesnél idősebb magyarok 25-30 százaléka füstöl rendszeresen, de az osztrákok és a görögök simán rávernek az egész…..
TBal 2016.12.12 12:10:27
@Vid: igazad lehet - viszont Norvégia meg benne van, holott ök sem EU-tagok.
Az idő töretlenül halad előre, már mindjárt megint szeretetünnepelünk. Sok minden történik körülöttem, rengeteg az esemény, meg akció, csak pénz, meg férfi nincs. A minap egy véletlen beszélgetés során kiderült, hogy nem csak én vágyódom ilyesfajta történésre már, hogy esetlegesen egy férfi mellett…..
TBal 2016.12.08 15:00:40
@csipke777: vnnak olyan ellenkezö nemü barátaim, akikkel nem zárkózunk el a szextöl sem, ha épp mindketten szeretnénk, de van, hogy csak barátilag találkozunk (a szex néha hangsúlyosabb, néha kevésbé vagy egyáltalán nincs). Ha ez szeretönek számít a szemedben, akkor van, ha nem, akkor nincs.
TBal 2016.12.08 15:05:33
@sirok0001: itt megint arról megy a vita hogy hogyan definiálod azt a szót, hogy "szeretö", számodra mit jelent. Ha neked mást jelent mint nekem de úgy vesszük hogy ugyanazt jelenti akkor meddö vita lesz (kb. mintha arról vitatkoznánk hogy a "nyúl" az vajon egy ige vagy egy állat).

Számomra az is szeretö ha két ember olyan kapcsolatban vannak, hogy a legjelentösebb kapocs közöttük a szex egymással. De persze van kitartott szeretö, Van nös pasi szeretöje akit a hapsi azzal ámít hogy rossz a házassága, de majd elválik és feleségül veszi... a szeretö sokmindent jelenthet.
TBal 2016.12.08 15:40:42
@sirok0001: mit kockáztat egy szeretö?

Nyitott párkapcsolat híve vagyok, és szeretem, ha mindenki tud mindent - mindazonáltal mindenki a saját párkapcsolatáért felelös. Ha egy partner úgy dönt, hogy nem mondja el a férjének, az az ö dolga, nem írhatom elö neki, hogy tegye, mindazonáltal azt igyekszem kideríteni, hogy az adott férj hajlamos-e késsel megkergetésre, mert ugye annyit nem ér. Ha lehet, akkor olyan helyzetet választok, ahol minden tiszta. Az én párom nem örül a dolognak teljes mértékben, d kezdettöl tudta és elfogadta, nem kényszerítettem, hogy velem legyen, szabadon döntött mellettem.
Hívhatjuk Father Christmas-nek, Santa Claus-nak, lehet Papa Noel, Sinter Klaas, Joulu Pukki esetleg Pere Noel, Kerstman, Jizo vagy Shengdan Laoren, de ismerhetjük Black Peter-ként, Christindl-ként, Julenissen-ként is. És akkor még nem mondtuk, hogy a Babbo Natale, Gyed Moroz, Jultomten nevek is…..
TBal 2016.12.06 09:30:12
Egy kis pontosítás: a Christkindl az nem a télapó, hanem mint könnyen lefordítható, Krisztus-gyerek, azaz a kisjézus.
@Disznó Úr: én úgy tudtam, hogy december 6.-án a Mikulás jön (szent Miklós), a Télapó meg az, aki ámerikában hozza az ajándékot karácsonykor (nem mikuláskor). De tény, hogy nálunk keveredett a kettö, és a te verziódat el is tudom hinni, hogy vallástalanítás miatt. De én a korai gyerekkoromból (80-as évek) nem emlékszem, hogy a Mikulás szó tiltva lett volna, kb. egyformán használtuk mind a mikulást, mind a télapót, söt, szerintem az alap, ha köznyelvben neveztük meg, inkább a Mikulás volt, a télapó csak dalokban, nyomtatványokban került elö.
TBal 2016.12.06 09:57:22
@Terézágyú: Télapó élettársa pedig Tavasz anyó a Hupikék törpikékböl :)
TBal 2016.12.06 10:06:01
@Terézágyú: a Halloween ellentéte pedig a Goodbyelose :)
Ma hajnalban Kolumbiában lezuhant egy utasszállító gép, a fedélzetén 70 utassal, köztük egy brazil futballcsapat játékosaival. A világsajtó megírta, jelenleg is címlapon van, az Indexen is. A Blikk is beszámolt a dologról,  csak egy kicsit másként, ők találtak egy videót is, amit menten ki is…..
Legutóbbi posztom arról szólt, hogy mit akarnak a nők, mire is vágynak valójában a kapcsolataikban. A kérdést megválaszolására több forrás és vélemény állt rendelkezésemre, mivel magam is nő vagyok, mindamellett amolyan „jó hallgatóság” típus. Gyakran előfordul, hogy hosszabb beszélgetésekbe…..
TBal 2016.11.17 14:14:20
@Köldök_szösz: "Az emberek 80-90%-a egy önző, felszínes, és még mindig nagyon nagyon nagy részt ösztön vezérelt lény." - még szerencse, hogy nem átlagolni kell, hanem összesen egy darab megfelelöt találni, már ha társra vágyik az ember.
TBal 2016.11.17 16:38:46
@csipke777: @Ildikó40: Nem olyan egyszerü megfogni ezt a féltékenység-dolgot, hogy van-e egy "egészséges" szintje vagy a 0 a rendben levö. annyira összetett érzelem. Egy könyvben olvastam, hogy pl. egy ´férfi csak annyira volt féltékeny a másik félre, hogy amikor a párja egy másik férfival táncolt, akkor féltékeny volt ugyan (de csak annyira, hogy érezze, hogy számára értékes a nö), de ugyanakkor szívesen engedte a párját táncolni, örült, hogy örömét leli a táncban. Az ilyen féltékenység számomra is kettös, de jó érzés.
1900. Szőnyegbolt Tifliszben (ma Tbiliszi, Grúzia)  ..
TBal 2016.11.14 13:43:52
@BluE: pedálos kisautók vannak, ha nem is szem elött, BMW ajándékboltban láttam.
Az élet merengve megy tovább, hamarosan megtudjuk ki lesz az USA új elnöke, ami egy hosszas, tudósok, pszichológusok és lélekgyógyászok, netán szociológusok figyelmére méltán igényt tartó, periódus végét jelenti. Van egy érzésem, hogy szopórolleres a dolog, az amcsik túlhúzták magukat. A megtört…..
TBal 2016.11.14 08:49:51
@hello73: igen, Ali legközelebb biztos szólni fog, hogy csak csokiöntetet rakjanak a palacsintára, bűntudatot az istenért se, mert az nem finom, és még hízlal is.
Nem is tudom, hol kezdjem el, talán a legegyszerűbbnél és lassan fokozom a helyzetet. Az amerikai népek igencsak felháborodtak azon a tényen, hogy a Starbucks idei ünnepi papír kávéscsészéi nem pirosak, hanem zöldek. Na. Méltatlan ez az ünnephez, meg a sok gondtalan emberhez, hogy úgy mondjam a…..
TBal 2016.11.08 15:22:16
@Alibanya1: sajnálom, hogy folyton ilyenekbe keveredsz, a férfiak paródiáit sikerül összegyüjtened. Legalább vicces, bár gondolom, ennél jobb mulatságot is el tudsz képzelni. Ha nem ismernélek, azt hinném, kitalált történet. Meg van neked a hapsi lakcíme? Mert akkor az az impontens pasi címe, röviden IP-cím.
De amúgy elismerésem, hogy megpróbáltad hihozni a maximumot a dologból, én sem csináltam volna másképp.
TBal 2016.11.09 14:12:53
@Alibanya1: rúdtáncot akkor lehet lejteni, ha van rúd. Olyan rúddal viszont sajna ez a férfi nem szolgált...
TBal 2016.11.10 15:19:55
@csevely: mit értesz tigrisszülö-szindróma alatt? aki tigrisként védi a kölykeit minden veszélytöl? Vagy akinek egy gyereke a tigris évében született? :)
1910. II. Miklós orosz cár gépkocsiját vasúton is lehetett szállítani a külön erre a célra épült vagonban  ..
TBal 2016.11.07 08:49:13
@Bright side of life: a képen a szabihíd pesti hídföje van, az Erzsébet híd budai hídföj a kép bal oldalán, kicsiben, közvetlen a szabihíd alatt (még festetlenül, vörösen). Nekem is keresnem kellett egy ideig, de megtaláltam.
Soha ennyien tétmérkőzést még nem tekintettek meg a helyszínen az új Juventus arénában, mint a Hamsikék elleni szuperrangadót..
TBal 2016.11.03 08:57:50
@boka10: Hát, nem tudom, lehet, hogy nem mennek el, de a jegyet akkor is eladták. A Bayernnél mindig 75000-es nézöszámot mondanak be. Az arénába menet vannak szép számmal jegyeket kínálgatók és "jegyet keresek"-táblával álldogálló emberek is.