Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erikvagyok

3 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezekben a napokban komoly változások előtt áll családunk, ami ugyebár totális magánügy, ám mára a privát szféra és a nyilvános szféra határai teljesen összemosódtak, amihez mi magunk is nagyban hozzájárulunk. Először diszkréten kezeltem ezeket a változásokat, ám mivel az…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
Egy tegnapi rádióhír hallatán, miszerint a Nyíregyházi Kórház dolgozói tüntetnek pénteken a városháza előtt, a következők jutottak eszembe: Modern rabszolgatartás folyik ma az egészségügyben! A jelenlegi rendszer működőképességének legfontosabb biztosítéka az…..
vizit Kanossza 23. – Utópia? 2010.04.19 07:58:00
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. - 20. - 21. - 22. „Úgy a, nem az a legény, aki üti, hanem aki állja!    Megboldogult anyai nagymamám ösztönösen ápolta a néhány településből álló…..
nagyszoba RE: Piaci ló és más 2010.03.08 13:26:52
Az elmúlt hetekben összegyűlt bennem sok olyan gondolat, mely hosszú hallgatás után kikívánkozik belőlem. Figyelve a közélet helyi és országos eseményeit, figyelve a választásokat megelőző ajánlószelvény gyűjtést és az emberek szélsőséges reakcióit a közélettel…..
nagyszoba Rossz hírek a piacról 2010.01.25 12:19:00
Villáminterjú* Hámoriné Rudolf Irénnel (A Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft igazgatójával):Kérdés: a legutóbb leszavaztott előterjesztés helyett készít a város új koncepciót a Búza téri piac átépítésére?Válasz: Nem*Bocsánat a plágiumért ..
A közösségi közlekedés pénzügyi válságban van, nem csak egy-két cég az egész rendszer eresztékeiben recseg, itt van a MÁV, a BKV és természetesen a helyi közlekedési vállalatokról, volántársaságokról is lehetne beszélni. Ezek működtetése pénzbe kerül. Közösségi…..
Tisztességes szavazópolgárként készülök a választásokra. Mindenben igyekszem tájékozott lenni, helyi és országos lapokat, internetes portálokat olvasok. A televíziót nem említem meg, mint az objektív tájékoztatás orgánumát, hiszen az EP választásokkor is izgatottan vártam,…..
Ontja a város az érdekesebbnél érdekesebb témákat, mi csak köszönetet mondhatunk értük vezetőinknek. Íme a legújabb szösszenet: „A beszámoló, melyet kezében tart, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata elmúlt három éves tevékenységéről  készült.…..
erikvagyok 2009.12.15 09:29:51
Nem vagyok Csabainé rajongó, de, ha valaki veszi a fáradtságot és végigolvassa a teljes beszámoló-t,
(
84.1.225.1:1000/eloterjesztes/1214/napirend_gazdprogram.pdf)
ilyenekkel is találkozhat benne:
"...Költségvetési kiigazítások, az világot megrendítő válság hazánkat ért súlyos hatásai negatívan érintették városunkat. Mindennapi életünket a munkanélküliek számának emelkedése, a lakás- és autó hitelek törlesztő részleteinek növekedése, a lakosság egészségügyi és mentális helyzetének romlása jellemzi..."
Összességében egyet tudok érteni, "fényezzük egy kicsit magunkat" írás.
Azt hiszem, ez így korrekt.
erikvagyok 2009.12.15 10:20:02
@prixi: az már igaz, de ez szerintem ugyanúgy hangulatkeltés csupán
erikvagyok 2009.12.15 12:43:19
@prixi: dehogyis, de egy egészből kiragadott rész, akárhogy is nézzük, csak rész marad. Szerinted hányan olvasták el a beszámoló( vagy mi (ami szerintem egy vicc)) teljes szövegét? Talán még az itt kommentelők mindegyike sem.
nagyszoba adok-kapok piac ügyben 2009.12.09 10:21:00
Interjú Csabai Lászlónéval a Nyíregyházi Napló hasábjain „A választásokig tehát már semmilyen érdemi lépés sem történik ebben az ügyben?” ”Februárban visszakerül a piac ügye a közgyűlés elé. Bemutatjuk ismét ezeket az említett alternatívákat. Itt…..
          Idézet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2009. szeptember 28-án tartott nyíltülésének jegyzőkönyvébőlA kérdés (Marinka Viktor, képviselő):  "Még egy kérdésem van. 2004 óta évente az…..
Először is, sok pénzt kap a város a beruházótól, hogy ahol jelenleg rétek zöldellenek és búzamezők sárgállanak, parkolók és épületek legyenek. Pontos adatokat nem találni, de az alpolgármester szerint, több mint 20 millió üti a markunkat, hogy az 50 hektáros terület…..
erikvagyok 2009.12.06 09:33:32
@prixi: nem életszerű, attól még lesz buszjárat! (nem hallottad ki az iróniát?)
Gyorsan telik az idő, még alig tértünk magunkhoz a legutóbbi közgyűlés hatása alól, már itt is a decemberi napirendje. Kettő, városfejlesztési szempontból érdekes ügy van a 32 napirend között. Az egyik az Érkert rehabilitációs pályázata, melynek köszönhetően, 1,3 milliárd…..
erikvagyok 2009.12.06 09:31:18
nagyszoba szökőkút 2009.12.02 19:45:00
Nem szoktam közösségi oldalakat ajánlgatni, de szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét egy kezdeményezésre. Egyre többen csatlakoznak ahhoz a klubhoz, melynek tagjainak nem tetszik a Nyíregyháza főterén lévő szökőkút. A céllal lehet vitázni, de azt mindenképpen…..
nagyszoba Sínen vagyunk... 2009.08.25 11:09:00
 Itt az ősz, készül a jövő év költségvetés.  Már-már megszokhattuk, hogy a költségvetések a megszorításokról szólnak, nincs ez máshogy idén sem. A kormányunk idén a közösségi közlekedést, azon belül is a vasúttat nézte ki magának.  Cél 40 milliárd…..
nagyszoba orvoshiány, vagy sem? 2009.08.13 08:03:00
Szeptember végével 140, részben szakorvosnak szűnik meg a munkaviszonya a Jósa András kórházban. Most akkor orvoshiány van, vagy sem?  Aki infóval rendelkezik az ügyben, kérem írja meg!       ..
Hallható a hírekben, hogy a magyar embereket nem érdekli az ep választás. A részvétek talán 40% alatt lesz. Sokan úgy gondolják, hogy az egész EU-s intézményrendszer nagyon távol van tőlünk, nincsen jelentőssége a szavazatunknak. A magyar politikusok is elsősorban belpolitikai…..
erikvagyok 2009.06.04 11:18:07
A péntek reggeli Mokkában Demcsák "teljesen megdöbbentem" Zsuzsa, a gyermekeit csak  Tommy Hilfiger-pelenkában flangáló milliomoscsemeték közé eresztő egykori kormányszóvivő-jelölt és a kissé unott arccal üldögélő Azurák Csaba vendége Réz András volt annak…..
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
erikvagyok 2009.05.22 11:57:53
@Rózsa Misi: Nem igazán vagy tájékozott! Az LMP-nek van programja.
nagyszoba Critical Mass 2009.04.23 18:52:00
Tegnap, mi kerékpárosok, megmutattuk Nyíregyházának, hogy mi is létezünk.Kb. háromszor annyian lehettünk, mint a tavaly először megrendezett eseményen.Jó volt látni, hogy politikai hovatartozástól függetlenül, mennyi ember tud egy közös cél érdekében összefogni.Arra…..
nagyszoba Koncepció nélkül 2009.04.09 11:29:00
Már követni sem lehet, hogy mi történik a Művház felújításának kérdéskörében. Most olvasom a közgyűlés napirendjét. És látom benne, hogy a város területcserével megszerezné a Bujtosi Csarnok melletti placcot, hogy azon kerüljön kialakításra az új színházterem. Már…..
erikvagyok 2009.04.09 12:43:00
@prixi: Ugyan honnan lenne a városnak 700, na jó csak 500 millió Ft-ja az önerőre? Ez persze költői kérdés. Csakis hitelből. Nagyon szép dolgokat kívánnak megvalósítani(?), de felmerül a kérdés: kell-e tovább eladósítani az amúgy is kamatterhektől roskadozó városi költségvetést?
Tudtad? Bajnait neeee! 2009.03.30 09:45:00
(Élt a falunkban egy nő. Ez a nő az 1998-as búzaválság idején (mikor annyi búza termett, hogy szinte alig lehetett eladni) fogta magát, elment az ország másik végébe, s az ottani termelőktől felvásárolta a terményt, azzal a szöveggel, hogy külföldre viszi eladni. Örült is…..
erikvagyok 2009.03.30 12:31:22
Egy kis önéletrajz kiegészítés:Bajnai, akárcsak Kóka vagy Horváth Ágnes, esetleg Szabó Pál, az ismeretlenségből érkezett a miniszteri székbe. Ez a mélyen antidemokratikus gyakorlat Gyurcsány Ferenc jellemző módszere volt, Bajnai abszolúte Gyurcsány figurája a politikai sakktáblán.
Bajnai Gordon neve összenőtt a Wallis Rt.-vel, ami persze nem cseng rosszul szocialista körökben. Ám rosszul csenghet más körökben.
Híres esete Bajnainak a Hajdú-BÉT csődje, amelynek következtében cirka 800 millió forint párolgott el, s aminek kövekeztében százával mentek csődbe libatenyésztő parasztcsaládok. Több tönkrement ember lett öngyilkos miatta!
Bajnai Gordon nem érzett felelősséget az összesen hatmilliárd forintnyi kárért. sőt meg volt sértve mondván, as Wallis veszítette a legtöbbet…
Persze nem mindennap veszít a Wallis. Valamiből összejött például a parádés irodaház-komplexum a Váci út 45. szám alatt. Átrium Irodapark néven ismeri a világ.
Szerencsés épület ez az Átrium, ugyanis itt bérel irodát a NIF, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési Zrt. Ha ott a NIF, természetesen ott található az Állami Autópálya-kezelő Zrt. is. Bizonyára kedvezményesen adják a négyzetmétereket a Bajnai miniszter úr felügyelete alá tartozó állami cégnek.
Talán mert túl sokat bukhatott a Bajnai vezérigazgató úrék cége a libatenyésztési csődön, nemcsak a NIF Zrt. bérel irodákat az Átrium Irodaparkban, hanem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is.
Talán a kiváló szolgáltatások miatt a Nemzeti Civil Alapprogram is a Váci út 45.-ben bérel irodákat. És a bérlők sorának még nincs vége.
Történelmileg így alakult…
Eddig vártam, hátha nem komoly, de az. Újabb "bútor került a szobánkba. Ez most alma alakú. "Kicsit nagy, kicsit rossz helyre is került de a miénk. Majd arrébtoljuk." Ebben persze csak reménykedni lehet, mert valljuk be, kicsit suta helyre sikerült "lerakni"…..
Sajnos tényleg azt érzem, mintha nekem semmi sem lenne jó. Már megint olyasmit, (és úgy) fogok írni, ami nem tetszene az osztályfőnöknek. Tegnap, gyermekem lázas lett. Éjaszaka volt, mindenféle ügyeletek telefonszámáért először városunk honlapját kerestem fel. Kár volt. A…..
erikvagyok 2009.03.26 12:08:37