Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monett

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
monett 2016.10.12 23:41:23
@nem várt fordulat: én nem vagyok alkoholista viszont adhd-val élek én is, a férjem is és a három fiam is. Vannak trükkök, módszerek amikkel sokkal egyszerűbb lehet az életed ha adhd-s vagy, persze nehéz, meg sok seb van az emberben gyerekkorból, de sokat javíthatsz a saját életminőségeden, ha utána olvasol, és megtalálod mi a te problémád, és azon milyen technikával lehet javítani. Ha az alkoholizmusra találsz megoldást és le tudsz állni (amit szívből kívánok neked) akkor az adhd-vel meg lehet tanulni boldogan élni, ezt tapasztalatból mondom.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
monett 2016.10.07 15:07:56
@she_wolf: Ááá orvoshoz hat lóval nem lehet elhúzni, semmilyen indokkal se, a haldoklás sem győzi meg, és tű parája is van! Régebben jó viszonyban voltunk, sokat beszélgettünk, de miután párszor próbáltam szóba hozni a piálást, most már kitér, és inkább valamilyen kifogást keresve visszavonul a szobájába. Ha mégis utána megyek, zaklatásnak veszi, vagy nem válaszol egy szót se ,vagy pedig majdnem hogy lehülyéz hogy túlaggódom.
monett 2016.10.07 16:26:52
@she_wolf: nem voltam egyértelmű az előbb, szóval nem hajlandó orvoshoz menni soha, bármi legyen is a baja, se influenzával, se tüdőgyulladással, semmivel. Mióta nagykorú nem volt orvosnál, van egy öröklött vesebetegsége, amivel évente kéne vérvétel és vesegondozó, de nem hajlandó. Szóval nem járható út az orvoshoz menés, amíg nem eszméletlen és nem mentő viszi. Ez van, ezért is írtam hogy teljesen tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék, mert a szembesítés elől kitér, illetve terel, vagy megmagyaráz. És már annyiszor hallottam másoktól ezeket a dumákat és annyira tudom a végét :(
monett 2016.10.07 17:06:21
@she_wolf: mindenesetre köszönöm az együtt gondolkodást.
Milyennek látszik a mai magyar valóság Spanyolországból? Hazalátogatva pedig kívülállónak érezheti magát az ember, kiszakadva az otthoni körülményekből, már egy sor dolgot nem hogy nem ért, fel sem fog – írja mai szerzőnk, Gyula Sándor, aki saját megfogalmazása szerint…..
monett 2013.10.23 12:44:24
@macamuca: Fenntebb irtam hogy a férjem hajléktalan szállón dolgozott évekig, és személyesen ismerem többüket és beszélgettem sokukkal. Én úgy gondolom, hogy az ilyen fajta hajléktalanokat nem tudja megváltoztatni senki, ha ők nem akarják, és tapasztalatból mondom hogy nem akarják. Tehát vagy tűrjük őket szem előtt ahol vannak, vagy csak ilyen törvényekkel lehet őket máshová kényszeriteni. Ez nem politikai kérdés amúgy hanem szociális, és én nem politizálok, pláne nem Magyarországon, mert nem is élek már ott. Mert egyébként nagyon sok dolog nekem sem tetszik ami a hirekben van leirva, és ha egyszer sok idő múlva majd elutazom oda, valószinűleg én is idegennek fogom már érezni, mint a mai cikk irója.
monett 2013.10.23 12:46:09
@Barátusz: már nem élünk Magyarországon, a kétezres évek közepéig dolgozott szállón a férjem annál újabb infóim nekem sincsenek.
Pár hete emailben hívta fel a figyelmet a blog egyik olvasója egy könyvre, melynek szerzője, Dr. Cathy Tsang-Feign régóta foglalkozik határátkelőkkel. Miután nagyon érdekesnek találtam a könyvet és a téma is profilba vág, megkerestem a szerzőt, aki szívesen adott interjút. Az…..
Ma folytatódik a nyelvhasználat és -tanulás kérdését körbejáró sorozatunk, mégpedig egy, az eddigiektől eltérő írással. A Kínában élő Veve ugyanis egyedül, gyerek nélkül költözött a Távol-Keletre és nem is szándékozik örökre ott maradni, ugyanakkor érdekes jeleket…..
Nyelvvesztés és identitás a mai poszt témája, aminek előzménye, hogy megkértem az országfelelősöket, írják meg, hogyan lehet megőrizni és továbbadni a magyar nyelvet külföldön, milyen a személyes tapasztalatuk. A sorozat első részében max val írását adom közre –…..
Mint arról már írtam egy korábbi összefoglalóban, az ideát tanító külföldiek az esetek nagy részében lakást (olykor albérleti hozzájárulást) kapnak. S miután kérdésként felmerült több dolog ezzel kapcsolatban, így ezt igyekszem kicsit kifejteni. Az itteni oktatási…..
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
monett 2012.10.26 12:16:46
@andaluzkutya: én csak 2 hónapja vagyok kint, de jól megfogalmaztad amit érzek, valami ott lezárult, szép volt, szerettem, de vége. Ez egy új kapcsolat, és nem vágom a régire. Nincs honvágyam,mondjuk a családomból már senki nem él, de nem is hiányzik senki 1-2 jó baráton kivül.
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..