Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Penge™ (törölt)

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha alig pár napja jelent meg a legutóbbi előzetes, a régen várt Dragonfly webfejlesztő eszközzel karöltve, a mai napon ismét egy új build érkezett. Ezt mi nem bánjuk, sőt! Pláne, ha olyan változtatások tűnnek fel, amilyenek a mai kiadásban. Talán senkinek sem okozok…..
Volt régen egy Opsed nevű programocska Operához, amellyel a keresőket lehetett rendbe tenni, új keresőket felvenni, rendezni őket, stb. Azóta ezeknek egy jó részét már az Opera is tudja, így a legtöbb esetben már nincs szükség kriptografikus végzettségre, hogy összedobjunk egy…..
Az előzetes híreszteléseknek megfelelően megérkezett a Kestrel kódnevű Opera 9.5 második beta verziója. Az új változatba ismét több újdonság és rengeteg fejlesztés került bele, ezen kívül sokkal gyorsabb is lett, így a Firefox 3 biztosan nem marad versenytárs nélkül. Az…..
Ha megkérdezel egy Opera felhasználót, aki már régebb óta használja a böngészőjét, hogy miért szereti az Operát, a válaszok között biztos ott lesznek a következő érvek: nagyon gyors; könnyen testre szabható; minden benne van, ami kell. Ez utóbbi nem is fejezi ki eléggé,…..
Az első - és eddig egyetlen - béta verzió megjelenése óta sok víz lefolyt a Dunán. Várható volt tehát, hogy előbb-utóbb kiadásra kerül a második is. Nos, ennek az ideje még mindig nem jött el, de a bejelentés a mai napon megtörtént, igaz, konkrét időpontot most sem kaptunk.…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Ma megjelent az Opera stabil verziójának egy újabb frissítése, az Opera 9.27. Az eddigiekhez hasonlóan most is biztonsági hibák miatt kellett frissíteni, de pár egyéb javítás is belekerült. Lássuk, mik voltak a mostani változások: biztonsági hiba javítása a hírcsatornák…..
Magyar Opera Menü elrejtése 2008.01.18 18:00:00
Miután beállítottuk és testreszabtuk az Operánkat, nemigen használjuk a fenti Fájl, Szerkesztés és hasonló menüket, így csak a helyet foglalja. Mire várunk még, tüntessük el sajátgombok segítségével! Sajátgombok beüzemelése Kattints az alábbi linkre, majd az Opera…..
Penge™ (törölt) 2008.04.04 21:35:58
Bár tegnap már megjelent egy kósza hír, hogy elérhető az Opera Mini új betája, hamar kiderült, hogy csak áprilisi tréfáról volt szó. De azért nem állt messze a igazságtól, mert ma már valóban kiadták a következő verzió előzetesét. A verziószámból kitűnik, hogy ez csak…..
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Bár manapság, a szélessávú internet aranykorában már a nosztalgia mindent megszépítő ködébe vész a csiripelő modemes internet, de azért még messze nincs mindenhol kolbászból a vezeték, és vannak még olyan esetek, helyek, amikor az egyszeri ember mégis rákényszerül egy lassú…..
Ma este újból frissült a Desktop Team honlapja, de ezúttal nem új előzetes érkezett, hanem csak annak az előszele. Lars Erik Bolstad, az Opera megjelenítő motorjáért felelős csapat vezetője ugyanis megemlítette, hogy a legfrissebb Opera-motor verzió sikerrel teljesíti a nemrég…..
Magyar Opera Keresés az Operában 2008.03.24 19:01:00
Az interneten ma már elképesztő mennyiségű információ lelhető fel, és ez a folyamat tovább gyorsul. Nem csoda, hogy az Interneten történő barangolásra használatos programok, a böngészők által kezelt adatok mennyisége is megnőtt, gondoljunk csak a könyvjelzők, keresők,…..
Az utóbbi két péntek alkalmával nélkülöznünk kellett a friss előzeteseket. De most, pár nappal Húsvét előtt derült égből villámcsapásként érkezett egy új változat. Egészen pontosan 9841 a számossága, ennek megfelelően tartalmaz változtatásokat szép számmal. Többek…..
Angelday megelégelte, hogy az Apple kaliforniai központja magasról tesz a magyar felhasználókra. Az hagyján, hogy az iTunes Store továbbra sem érhető el rendesen Magyarországról, meg hogy az OSX csak hobbilokalizációban használható, na de még azt sem sikerült meglépni az elmúlt…..
Magyar Opera Jegyzetelj Operával! 2008.03.13 14:45:00
Már 4 éve is írtam egyszer az Opera egyik kevésbé ismert funkciójáról, a jegyzetekről, és akkor sem ismerték sokan ezt a lehetőséget. A helyzet azóta sem változott sokat, nemrég láttam, hogy a régi motoros vinczej is csak most fedezte fel, hogy a Jegyzetek panelt lehet…..
Akik velem együtt szorgalmasan töltögetik és használják a péntekenként megjelenő előzeteseket, nyilván hozzám hasonlóan örülnek minden apró javításnak. Ugyanakkor minden build hordoz valamilyen gyermekbetegséget. Megjavítják az X funkciót, de közben elromlik Y. Persze tudjuk,…..
A YouTube nagy riválisa, a Dailymotion egy hónapja vett egy nagy levegőt, és elindította HD-videómegosztó verzióját.  Videómegosztón hd-tartalmakat én először a Vimeón láttam. Már akkor is az volt a problémám, hogy az ilyen nagy felbontású videók streamelése nem csak…..
Nem mintha hatalmas újdonságokat tartalmazna a New York Times mai cikke (To Aim Ads, Web Is Keeping Closer Eye on You), mindenesetre talán segít tudatosítani azt a tényt, hogy a hirdetők igenis egyre többet szeretnek tudni a netezőkről. A félelmet persze önmagában nem ez generálja.…..
Penge™ (törölt) 2008.03.10 21:50:30
Talán ha az átlagfizetések elérnék a nyugati színvonalat, akkor az emberek is máshogy állnának hozzá (lásd: USA, ott néhány nyugdíjas még külön örül is neki, hogy nem a telefonon kell csüngenie, hanem kettőt kattint és hozzák).

Én például nem banner alapján döntöm el, mit hol veszek, hanem ha valami kell, akkor rákeresek Google-n és lehetőleg függeten fórumokat böngészek, ahol a felhasználóknak semmilyen érdekük nem fűződik hozzá, hogy egy adott terméket népszerűsítsenek. Arról meg, hogy feltalálták a spanyol viaszt megintcsak független hírportálokon tájékozódom, nem fél képernyőt beterítő beúszó ablakokból.

És semmilyen ellenvetésem nincs a reklámok ellen (azon túl, hogy az erőszakos reklámozókat, spamereket középkori kínzóeszközök alá vetném), mert az ingyenességhez szükséges, DE! tartsanak már be két nagyon egyszerű dolgot és akkor talán nagyobb sikerrel is járhatnak. Az első, hogy úgy építsék be egy oldalba, hogy blokkolható legyen (Gizi néni úgysem fogja blokkolni, mert azt sem tudja mi az, sőt még azt sem hogy létezik IE-n kívül más böngésző), aki meg blokkolja az valószínűleg nem akar vásárolni. A másik, hogy valami erőforrás és adatforgalomkímélő és kevésbé zavaró megoldást alkalmazzanak, mert van aki kifejezetten ezért keres megoldást, mert mondjuk 512-es nettel valami gyenge Celeron gépen nem a legjobb egy flash bannerekkel teli oldalt újratöltögetni.

És ne jöjjön nekem senki a pszichológiai hülyeségekkel, hogy ha sokat látom, akkor arra asszociálok, mert lehet, hogy pár embernél ez beválik (ahogy a placebótól való gyógyulás is), de nálam (és még sokaknál) abszolút nincs jelentősége.
Balázs hívta fel figyelmemet egy zavaró problémára, melyet a saját szerverlogjában észlelt. Néhány – statisztika szerint – Operát használó olvasója öt másodpercenként újratöltötte az oldalát, nagy forgalmat generálva ezzel. Az igazi probléma ott van, hogy más…..
Szeretnénk felmérni, hogy a látogatók közül ki milyen rendszerességgel használja az Operát. Úgyhogy - ha már itt jársz - kérlek jelöld be, hogy neked milyen a viszonyod az Operával. Szavazni március 10-ig lehet. ..
Penge™ (törölt) 2008.02.29 06:32:11
Hogy csak a FF trükkök főoldalán lévő kiterjesztéseket részletezzem:
Copy Plain Text: Operánál ez az alapértelmezett, viszont úgy nem lehet benne oldalt copy-zni, hogy képekkel, framekkel...stb-vel együtt.
Extended Statusbar: Operában alap
Firefox Extension Backup Extension: Van Operához is hasonló profil backup progi, lévén, itt nincsenek kiterjesztések
Gmail Manager: Régen volt egy egyszerű, de jó widget, persze a FF-os változat itt profibb.
Google Testreszabás: userjs fájlok, de a FF itt megint jobb
Gyorsítás és RAM fogyasztás: alap
IE view és FF view: 9.2x-ben egyéni gombokkal, 9.5-ben már alapból a jobb környezeti menüből.
InFormEnter: alap
Címsorkeresés: alap, sőt, még saját keresők is gyárthatók.
Link Alert: a linket alapból kiírja, bár ikonok nincsenek, de szöveg alapján meg tudod állapítani, hogy http: mailto: rtsp: mms: vagy micsoda.
Mouse Gestures: alap, sőt a Fast Forward kombinációhoz, illetve jobb-bal gombos előre-vissza-hoz sem kell külön kiterjesztés.
PDF Download: Ha van acrobat plugin, akkor az Opera is megnyitja, de ha csak menteni akarod, akkor sztem ugyanannyi a jobb katt a linken: -> Save target as illetve Save to download folder.
Parent Folder: Operában alap, bár olyan régen nem használok címsorgombokat, hogy el is felejtettem. :)
RSVP Reader: Nem hinném, hogy egy nagy népszerűségnek örvendő keresett ex lenne, de ha a tizedmásodpercek szóbakerültek, akkor Operával az oldalbetöltések és tabváltásokkal megspórolsz majdnem annyi időt, ha nem többet. :D
Hamarosan újabb javítás érkezik az Opera 9.2-es szériájához, mivel a Mozilla nemrég egy olyan biztonsági hibát tett közzé, amelyben az Opera is érintett volt. A Mozilla azonban nem várta meg a hiba publikálásával, hogy az Opera készítsen egy javítást, hanem az értesítés után…..
Magyar Opera Segítség 2007.07.16 16:01:00
Ha valamilyen gondod az Operával vagy az Opera Minivel, itt felteheted a kérdésedet, ha tudunk, segítünk! Hogy jobban szét tudjuk válogatni a problémákat, válaszd ki, hogy az Opera melyik változatához kérnél segítséget: Asztali Opera Itt kaphatsz segítséget az Opera asztali…..