Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jancsoo

11 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társasozni jó! The Resistance 2012.08.22 14:31:23
Smith admirális különleges ülést hívott össze a Resistance fedélzetén... - Mint tudják, űrhajónk, a gonosz Birodalommal szembeni ellenállás utolsó bástyája - kezdte mennydörgő hangján, majd egy pillanatnyi hatásszünetet tartva így folytatta: - Megmaradt, maroknyi…..
Társasozni jó! Chicago Express 2012.01.16 14:06:00
Sziasztok! Kukkantsátok meg a legfrissebb videóbejegyzésünket, melyben egy 2008-as gyöngyszemet mutatunk be Nektek. Vasútmágnások bőrébe ugrunk, és már száguldunk is az Appalache-en át...mégpedig gőzerővel!Irány Chicago!..
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy az elmúlt néhány hónap igencsak „csöndesen” telt itt a blogon. Mentségünkre legyen mondva, hogy akadt egyéb elfoglaltságunk bőven a kora őszi hónapokban. Szakdolgozatírás, munka-dömping, költözés, gyermekáldás…csak hogy a legnagyobb…..
jancsoo 2010.04.27 19:49:04
@Ríl: Köszönjük a bátorító szavakat. A Gathering Stormról rövidesen olvashattok egy kis beszámolót...A többi kiegészítést viszont nem nagyon volt még alkalmunk kipróbálni.
jancsoo 2010.05.04 08:30:19
@RaveAir: A keldon féle RFTG-programot próbálta már valaki? RaveAir esetleg? Mik a benyomások?
Sziasztok! Kukkantsátok meg első videó-bejegyzésünket, ami a Nincs Kegyelem című kártyajátékról szól. (Bocsi a kissé visszhangos konyhai akusztikáért - egy kis rutinnal bizonyára élvezetesebb videókat tálalunk majd Nektek). ..
Következzék egy egyszerű kis móka a kellemes nyári estékre ! Reiner Knizia, „Decathlon” című kockajátékát tavaly fedeztük fel. Az olimpiai tízpróbát szimuláló játékhoz tulajdonképpen csak 8 dobókockára és egy szabadon letölthető pontozótáblára van szükségünk…meg…..
Íme egy egyszerű, de meglehetősen élvezetes kis játék, melynek alapszabályai kísértetiesen hasonlítanak a jó öreg Rikiki szabályaira. Némi apró módosítás azonban könnyebbé teszi a nagy klasszikusnál, így sikerélményhez juthatnak azok is, akik a rikiben egy kissé…..
PANDEMIC-rajongók figyelem! (Azok is, akik azzá szeretnének válni...)Megjelent a társasjáték számítógépes adaptációja, mely szabadon letölthető a boardgamegeek honlapjáról. Online ugyan eddig is lehetett játszani a német BSW (Brettspielwelt) oldalán, de ha az ember egy…..
Orvosok, tudósok, kutatók, üzemvezetők és koordinátorok dolgoznak együtt ebben az újszerű, kooperatív játékban, amely egy igencsak aktuális, (sajnálatos) mai témát feszeget. A világot ugyanis négy, rohamosan terjedő, súlyos járvány fenyegeti. A játékosok különböző…..
Retrojáték sorozatunkat egy kereken 60 éves játékkal kezdem meg, ami a 90-es évek elejei társasjáték-inváziónak köszönhetően kis hazánkban is elég sokan megismerhettek. Ahogy azt a címből ki lehet találni, a bűnügyi játékok koronázatlan királyáról, a Cluedo-ról van…..
Csavarokat meghúzni…, töltést ellenőrizni…, öveket becsatolni…, és már indulhat is a szállítmány, a galaxis másik végébe! A Galaxy Trucker, azon kevés játékok egyike, ahol a kedves vásárló pont azt kapja, amire a társasjáték doboza alapján számít. Egy mókás,…..
Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy a Keltis jogosan nyerte el az év játéka címet, hiszen Reiner Knizia neve ad garanciát a jó szórakozásra. Ennek ellenére csalódnunk kell, mert szerintem nem egy nagy durranás. Kellemes elfoglaltságnak mondanám,…..
jancsoo 2009.02.02 13:59:00
Ejnye Reiner bácsi! Tudsz Te ennél többet is…

Sajnos osztanom kell a kissé negatív véleményt. A játék valóban nem nagy durranás; ami azért különösen idegesítő, mert karácsonyra szereztük be szeretettel és várakozással (történetesen Csokkerkáéknak :). Andival egy jó pár Lost Cities-partin vagyunk túl, és valahányszor elővesszük a kártyajátékot, abból mindig izgalmas, szoros, és fordulatos játék kerekedik. Egy igazán csodálatos, kiegyensúlyozott kártyajáték, ami nem mentes ugyan a szerencsefaktortól, ám az, némi kockáztatás és bölcs „lapkezelés” árán minimálisra csökkenthető. Ezen felbuzdulva esett a választásunk, a Keltis-re, ami tulajdonképpen a Lost Cities kártyajáték, négy személyes változata (némi furfanggal fűszerezve). A Keltis kivitelezése valóban guszta; kicsit olyan érzése támad az embernek, mintha a zöld festék leértékelésben lett volna a játék kiadásakor . A játék „nyomása” és versenyhangulata azonban, messze elmarad a Lost Citiesben tapasztaltaktól. Igazi „gamereknek” hiányérzetük támadhat egy lejátszott meccs után.

(Ezen valamelyest segíthet, ha a játékot nem egy parti győzelméig, hanem mondjuk, 100 pontig játsszuk. A több, lejátszott parti, valamelyest kiegyensúlyozhatja a szerencsefaktort – így a hangsúly, a szerencséről, minden egyes kis lehetőség meglátására, és annak helyes kihasználására terelődik. Elvégre a Lost Cities-t is 500 pontig izgi játszani).

Összességében elmondható, hogy egy könnyed, laza játék, amely nem rossz ugyan, de vérbeli társas-guruknak, bizony, picit gyengusz. Pozitívuma lehet, hogy viszonylag egyszerű szabályainak köszönhetően, „non-gamerek” és gyerkőcök is könnyen rávehetőek egy-egy parti lejátszására; jó eséllyel még élvezni is fogják. Társasjáték-esteknek viszont, csupán bemelegítő-játékaként tudom elképzelni.

Tipp: A Keltis kártyapaklijával minden további nélkül, a Lost Cities kártyajátékot is kipróbálhatjuk (ha esetleg több izgalomra vágyunk) – igaz, minimális otthoni barkácsolást igényel (alkoholos filc szükségeltetik)

P.S.: Azért majd néha áthozzátok a Keltis-t, Csokkerka?
Legközelebb iszonyatosan jó játékot kaptok :)
Társasozni jó! Dominion 2009.01.23 14:21:00
Sziasztok! Első bejegyzésemet egy 2008-as, őszi játék-újdonságnak, a Dominion-nak szentelem. A játék meglepően hamar, néhány hét leforgása alatt kapaszkodott a Boardgamegeek társasjáték-ranglistájának élmezőnyébe. Kártyajáték kategóriában, jelenleg az első helyen…..