Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PraktikásMaimoni

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előretolt helyőrség TB él 2013.01.08 16:45:00
Csá mindenkinek, -kivéve az idősebb olvasókat, nekik a legőszintébb tisztelettel- boldog újév, satöbbi, rögtön a közepénél kezdeném, ha mindenkinek megfelel. Na ki az aki hatalmas jelmezben is tud gólyalábon táncolni? (Bocs a képnek semmi köze a bejegyzéshez, egomán vagyok…..
PraktikásMaimoni 2013.01.08 21:38:35
A babák emlékező képessége, memóriája igen gyorsan fejlődik. Ennek a vizsgálatára kitűnő az ún. "kukucs" játék. Figyeljük, meg, hogy amíg egy 3-4 hónapos baba szeme láttára letakarjuk a kedvenc játékát, az számára eltűnik, nem keresi, addig egy egy éves már tudja, hogy a…..
A kaki miért mindig felfelé akar távozni a pelusból? A kérdés költői, de a tapasztalat mögötte valós. Képet most inkább nem rakok be...
Gondolom vannak már páran, akik unják a babás posztokat. Másról is írhatnék, csak ami téma adódik, abból már annyira elegem van. Egy ideje annyit szívunk minden vacaksággal (főleg anyagilag, persze), leginkább régi és még régebbi rossz döntéseink miatt, kezd nekem sok…..
Előretolt helyőrség Így megy ez 2012.05.28 21:44:00
Május huszonnyolcadikán sétálok haza a Traviata premierbulijáról, langyos májusi hajnal. Reggel egy óra alvás elteltével azt álmodom, hogy anyukámmal beszélgetek telefonon, és azt mondja, hogy mindjárt jön valaki és szedjek össze cuccokat, mert menni kell szülni. Szerintem…..
Ma valami nagyon rámjött, egészen korán keltem, kiporszívóztam a konyhai szőnyegeket, kimostam és kiteregettem, kimostam a kádat, lemostam a csempét*, port töröltem, kigőzöltem a fúgát a padlón*, kigőzöltem és kimostam a wc-t, leápoltam a fa fürdőszobakilépőt,…..
Még mindig a régi képeket szkennelem és rendezgetem, nagyon szupereket találok. Alig várom, hogy kijöjjön látogatóba valaki a Táltos családból, aki jobban kiismeri magát a családi kapcsolatrendszerekben, mint Bandi, és majd azonosítja a sok fekete-fehér arcot.Ezt a cukiságot sok…..
...meg magamnak, meg a babának, meg akit még érdekel.(ez nem egy kiforrott poszt, csak leültem és megírtam, így valószínűleg hiányos és átgondolatlan, ennélfogva a jövőben bármely részlete szemrebbenés nélkül letagadható)Borzasztóan élvezem, hogy a kommentelők közt is…..
Jót derültem a szolgálati közlemény kommentjein, bár azt hittem, többen fognak írni, hogy mivanmár (lehet, hogy csak nem mertek, mert eddig erősen visszafogtuk a rokonokat :)). De mint tudjuk egy kép többet mond ezer szónál, hát beteszek egy fotót a múlt hétvégi családi…..
Most csak egy új kép az operából, hátha kedvetek lesz többet operába járni. :)-Nem értettem miről szólt a darab, mert németül volt, de a kedvenc részem az volt, mikor a vérvámpír rámutatott arra a szőke nőre, és a nő már ettől elájult, pedig a vámpír nem is akarta…..
Tényleg vannak olyan kórházak ahol pénzt kérnek, vagy fogadnak el a szülés levezényléséért? Van olyan nővér aki elfogadott 15 eurót a 280-380 eurós bruttója mellé?Hallatlan. Nem is értem miért csak börtönt kérnek az egyik szülésznőre, és miért nem akasztást?Be kell…..
Rendezhetnénk, mondjuk tejbegrízevőversenyt, csak én annyira nem szeretem, N.H.-né meg magával nem tud versenyezni.A Skjkegard márkájú nagytányérok nagyjából huszonnégy centiméteresek.Igen ez egy bejegyzés volt. Miért a te pasid szeretőd élettársad férjed vőlegényed …..
Esős kedd délután. Semmi kedvünk ebédet főzni, szóval rendeljünk telefonon. Mi sem egyszerűbb. Van egy csomó reklámétlapunk, felhívom az egyiket. Könnyű rendelésnek tűnik, két csirkés burrito és egy sült banán.- Jó napot, Bella Donna étterem.- Jó napot. TB vagyok ebédet…..
Idén is volt tortám:           És még előző nap TB eljött velem egy fonalboltba, türelmesen végighallgatta, mit szeretnék, segített választani, megvette, és együtt örült velem…..
Az úgy volt, hogy a lányok kitalálták, hogy kötnek együtt egy takarót a karmesternek, és nekem ez rögtön nagyon megtetszett azt leszámítva, hogy nem tudok kötni. Egyáltalán.A Veresegyházi asszonykórus gyűléseSzóval két teljes napig gyűjtöttem a bátorságomat, hogy bevalljam…..
PraktikásMaimoni 2011.07.21 15:18:33
lorien Tojásos lecsó 2011.07.13 18:07:05
Sokakkal ellentétben nem vagyok valami nagy lecsórajongó, noha évente 2-3 alkalommal azért nagyon is jól esik. Persze attól függ. És van amikor meg nem is, tavaly például teljes egészében kimaradt, és a tavaly előtti és az előtti években sem vagyok teljesen…..
PraktikásMaimoni 2011.07.16 15:38:40
Előretolt helyőrség Nehézség 2011.06.08 08:40:48
Mostanában minden csak összeszorított foggal megy. Így kelek felek, így öltözöm, így indulok, így dolgozom.Így sem vasalok, így sem haladok, így sem keresek munkát.Könnyebbség lenne, ha kicsit magától menne legalább pár dolog. Tegnap megint fogadkozós napom volt,…..
N.H.-né Valentin-napi ajándéka az volt, hogy meghívott engem egy kalandparkba Sopronba, és férfiasan bevallom, kicsit tartottam tőle, hogy gagyi lesz. Nem mintha öregnek érezném magam az ilyesmikhez, csak valahogy attól féltem, hogy túlságosan könnyű lesz, vagy…..
Tudom, ezt Magyarországon nem szokás (hogy ki mennyit keres vagy költ, olyan témák, mint hogy ki részesíti előnyben a nedves törlőkendőt, a bidével szemben) de néha eljön a pillanat mikor be kell számolnunk a nép előtt, hogy miből sáfárkodtunk az elmúlt évben.A színházban…..
Táltos Bandi egészen elképesztően áll a keresztnevekkel. Szerelmünk hajnalán sokáig (értsd: hónapokig) nem tudtam, hogy hívják az unokaöccseit, mert a történetek mindig csak a Kisgyerekről, meg a Másik Kisgyerekről szóltak. Egyszer, ha jól emlékszem, sarokba szorítottam, és…..
folytatás az év elejéről nem akartam egyébként így szétkaszabolni a posztot, csak a legutóbb, mikor írtam, bejött TB és berakott egy filmet, szóval gyorsan kellett döntenem, hogy publikálom-e vagy csak elmentem.Szóval az ötletparadé inkább arra vonatkozott, hogy hogyan…..
A hétvégén pedig (és az most a történet szempontjából egész lényegtelen, hogy melyik hétvégén is volt, mert persze nem ezen) ilyen szép látványban volt részem:Szombat-vasárnap, reggeltől estig.(a kép csak stikában, telefonnal készült, de azért a fiú elég csinos, nekem…..