Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ob4

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 20-án tartják a Margit hid ünnepélyes átadóját. Az évek óta tolódó protokolláris alkalomra való tekintettel a Magyar Kerékpárosklub elnöke is üzent a városvezetőknek. László János szerint az átadás még a több éves csúszás ellenére is elhamarkodott, mert a…..
A Stars nem indul az OB I.-ben  2011.06.23. 12:04 F. Kapus..
ob4 2011.06.23 14:49:58
@Vincenzo90:

?
az általad citált csapatok Magyar csapatok.

@OliBLOOD:

a kérdés jogos és nagyon tárgyszerű:)
Csíkszeredába az út hosszú, mivel Magyar bajnok akar lenni, aki elindul a bajnokságban nem tervezne ilyen utat, miért van a MOL és az ob1 csomagban? Ráadásul úgy hogy a drágább dolgot kapod a nyakadba mint kötelezettséget.

Kérdezzük meg a Vasas focicsapatot, hogy mit szólna, ha egy-egy meccset Zaragozában meg szibériában is le kellene játszania, mert egyébként nem indulhat a Magyar bajnokságban. Azt kérdeznék, hogy mi f.sz van?
egyébként, úgy sejtem, ha az ob1 csak Magyarországon lenne, már rég lenne Debrecen, Mac.
A dunaújvárosi rolba kétszeri meghibásodása miatt nagy nehézségek és csúszás árán, de hétvégén befejeződtek az U12 és az U14 korosztályok selejtezői, így immár hivatalos, mely 10-10 csapat alkotja a bajnokságok felsőházát, azaz az A csoportot, és kik kerültek a B-be. A…..
A keddi Mol Liga-fordulóban egy olyan csapat sem tudott nyerni, amely megszerezte a vezetést. A nap szupermeglepetése az UTE nevéhez fűződik. A Megyeri úton a vendég Steaua lőtte az első gólt, öttel válaszoltak a lila-fehérek. A bukarestiek nélkülözték ukrán…..
ob4 2010.09.29 15:24:36
Bár starsosok a gyerekeim, ezt az UTE-t szeretem, nem úgy mint a pár évvel ezelötti légiós csapatot, és ott sem velük volt a bajom, hanem, hogy a gyerekek ülnek helyettük a padon, most 2x úgy hajtanak, mert nem zsoldosok. Az utehokin a lényeg a csk.ról.
@celebesz:

A tv-ről egy tömör de végre világos bekezdés:

Valami gazdasági portálról

A Társasági adótörvény módosítása alapján a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong sportág – mint a törvényben definiált látványcsapatsportok – részére nyújtott támogatást a nyújtónál a törvényváltozás hatálybalépését követően a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek kell tekinteni, valamint a támogatónak ezzel egyidejűleg társasági adókedvezmény igénybevételét is lehetővé teszik. A támogatás nyújtója amellett, hogy a nyújtott támogatás összegét elszámolhatja adózás előtti eredményének terhére, adókedvezményt is igénybe vehet a támogatás juttatása évének és az azt követő három adóévnek a fizetendő adójából, összességében legfeljebb a támogatás összegének erejéig. Ezáltal a támogató akár a ráfordítás 119 százalékát is „visszanyerheti” a társasági adófizetési kötelezettségének csökkenése révén.
59 év után ismét van MTK-s férfihoki, legalábbis az ifjúsági korosztályban. A szakosztály 1951-es megszűnése után 2007-ben a női csapat indult ugyan a bajnokságban, de fiúfronton most kezdte újra a háromszoros magyar bajnok. Sok sikert nem hoztak az első lépések, a Vasas elleni…..
11-ről 17 csapatosra bővült az U16-os bajnokság mezőnye. Ebben a korosztályban is selejtezőre került sor, a versenykiírás alapján a felsőágon 8 csapat játszik a szezonban. A hét végi hétcsapatos rostán a MAC 2 és a Crvena Zvezda jutott túl, és lett A-s. Az A csoportban az…..
ob4 2010.09.15 08:11:21
@F. Kapus:
Ahol 25-30 gyerek van egy korosztályban, ott kell a két csapat, mert különben van aki soha nem játszik, és ebben a sportban is kell a meccs. Az a lényeg.
Az hogy be lehet kerülni a második csapatnak is a felső házba az már kérdéses, de ha ki van írva akkor miért is ne menne el a kvalifikációra?Plussz meccs.
Az hogy fel lehet játszani a B csapatból az természetes, mert így motiválva van a gyerek és nem süllyesztőben érzi magát. Én még a lejátszást is engedném, hogy kiesni is lehessen az A-ból. Ebben a kiírásban a B csapat elején jobb lenni, mint az A csapat végén. Az az edző aki ezt átlátja, hasznosíthatja ezt a tudást és plussz játéklehetőséget adhat a játékosának akinek erre szüksége van, nem a többi gyerek kárára. Ez nem kiskapu keresés, hanem nyílván egy tudatos döntés.
Juniorválogatottak felkészülési mérkőzésén meggyőző fölénnyel nyert Bob Dever és Fekti István csapata. Az első harmadban a vendégek jutottak előnyhöz, ezt a részt 2-1-re nyerték. Edzői értékelés szerint nagyon langyos játékot mutatott be ekkor a magyar válogatott. A…..
A 21 csapatosra duzzadt U12-es bajnokságban selejtezőt írtak ki az A csoportba jutásért. Mint jeleztük, idén először csak az itt sikeresen szereplő csapatok biztosíthatják játékjogukat a 10 csapatos felsőházban. A bajnokság tehát szeptember 18-án kezdődik a rostával, ahol a…..
ob4 2010.09.01 16:28:23
Szerintem ez a kvalifikáció kiírás nagyon nem jó:

Azok akik indulnak a kvalifikációban, azok nyílván sok meccset szeretnének játszani. Tehát ha ki is esnek akkor is vállalnák az utazást, hiszen ezért is válllalták fel.
Ezért azt még megérteném, hogy kiesik és a gyengébbekkel kell játszaniuk, de azzal büntetni őket, hogy összesen 8-vagy 10 meccsük lesz az évben az durva. Főleg úgy, hogy minden díj ugyanannyi.
Persze többet fognak játszani, csak barátságos meccsen, mert azért a 8 az durván kevés.
A másik, ha már nem merjük megmondani, hogy mennyi az eredmény, mert nem tudom miért, akkor ez a kvalifikáció teljesen szembemegy ezekkel az elvekkel, hiszen nem csak hogy kikaptál, hanem ki is estél: selejt vagy. Azt pedig tényleg nem tudom, hogy a mostani ek korosztályban honnan látszik, hogy valaki B vagy A csapatos játékos, egy olyan csapatnál ahol két csapat van, de ez biztos megoldódik.
Ek-ban van egy olyan ki nem mondott szabály, hogy a "legjobbak" az első sorban vannak utána lefele az egyre "gyengébbek". Azért is, gondolom, hogy mindenki olyannal találja magát szembe akivel egy szinten van se az egyik, sem a másik felállásnak nem sok értelme van, mert csak felesleges fusztrációt és túl könnyű szituációkat hoz. Jelesen senkinek sem éri ez meg kivéve a legyőzhetetleneket, akiknek ez tényleg számít.

NA itt lehet trükközni pl:
Három jó hátvéd az első sorba, és 3 jó támadó a harmadik sorba. Az első sor kicsit kikap a 3. meg nyer, de nagyon. Nem ezt akarták megakadályozni az eredmények nem dokumentásával. Most meg odavetik a gyerekeket az oroszlánok elé?

Ezen csak mosolyogni szoktam, de most sajnos tétje lesz.

VAlaki most már megmondhatná, hogy miért nincs eredmény ek-ban?
Szeptember 5-én 10.15-kor Bp. Stars 2–Erzsébeti Farkasok kölyökbajnoki selejtezővel kezdődik a magyar bajnoki idény. A serdülő (U16), a kölyök (U14) és az előkészítő (U12) bajnokságot kétcsoportosra írták ki, egy erősebbre és egy gyengébbre. A jelentkezők szeptember…..
ob4 2010.08.27 16:51:05
@horivan:

www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_226

Az átjátszásnak itt lehet utánannézni,
és a tényleges kvali kiírásokat a machoki.hu- n.
ob4 2010.08.27 20:45:38
@horivan:

jaja ne hülyéskedj.

A lényeg az jogy valahogy olyan feltételeket teremteni, (és szerintem mindenki ezen dolgozik), hogy vidám és boldog gyerekek menjenek jégre, akik elfogadják és tisztelik egymást. Kiválasztottak ők, ma 100 gyerekből csak 10 sportol rendszeresen, a többi hízik otthon a tv előtt.
Megtartotta első jeges edzését az UTE. A Megyeri úti jégcsarnok karbantartása miatt a többi magyar csapathoz képest két-három hét késéssel kezdhetett jégen dolgozni az Ancsin János irányította Mol ligás klub. A legendás hokisból lett vezetőedző elmondta, 22 jégkorongozó volt…..
ob4 2010.08.25 14:45:14
@celebesz:

a pozitívum az, hogy nincsenek nagy költségvetésű játékosok a csapatban, akiket úgy sem tudnak majd kifizetni, ezzel tovább öregbítve a csapat elég rossz fizetési moráljáról szóló mendemondákat.
nevesen, hogy ígéret az 100, fizetve meg 30.
egy ilyen fegyelmezett költségvetés átvezethet bármely csapatot a válság évein. és most erre lenne szükség mindenhol.
igazából nem ismerem a belső ügyeket, de kifele ez látszik jó iránynak.
"Semmilyen mértékben nem befolyásolja a Telepy utcai jégpályánk építését a Ferencvárosi TC elnöki posztján történt változás" – nyilatkozta blogunknak Kovács Miklós, az FTC új elnöke, aki az Orangeways Zrt. vezérigazgatójaként amúgy is közel áll a…..
ob4 2010.08.25 14:37:27
@facsipesz: Itt úgy látom megint a felnőttek kezdik elrontani a gyerekek játékát.
A Farkasok nagyon sok gyereket hozott a sportágnak. Ez tuti, hogy nagy meló volt.
Tisztelet nekik. Miért nem lehetett egy kis narancssárga jelet is felpingálni?
Jégkorong Vasas–Jesenice 0-9 2010.08.19 21:54:00
Súlyos vereséggel kezdett a bledi tornán a Mol Liga-felkészülés elején tartó Vasas, a Jesenice 9-0 arányban győzött. Helyszíni emberünk szerint Kangyalék nem voltak egy súlycsoportban EBEL-es ellenfelükkel, a szlovénok tetszés szerint érték el góljaikat, miközben a…..
Palla Antal, a szövetség technikai igazgatója arról tájékoztatta az MJSZ hivatalos honlapját, hogy minden élvonalbeli csapat időben leadta a rajtlistát, és ugyanígy tettek a Mol Ligában induló romániai klubok is. Csapatonként legalább 15 fős névsort kellett beküldeni. A most…..
Mint arról már beszámoltunk, válogatottan kőkemény ellenfelekkel szemben mérheti fel tudását a Vasas. A Mol Liga tavalyi bajnoka EBEL-csapatokkal veszi fel a versenyt a hétvégén, a bledi tornára csütörtökön indulnak a káposztásmegyeriek. Légióst egyelőre nem igazoltak, de nem…..
Kurt MacSweyn a 2010/11-es szezonban is a Dab.Doclert erősíti, kaptuk az újvárosiaktól az értesítést. A kanadai csatár az ausztrál bajnokságban alapoz a magyar szezonra. A Melbourne Ice-ban 17 mérkőzésen 8 gólt lőtt és 27 gólpasszt adott, 35 pontnál jár. A Mol Liga és az OB…..
A Bp. Stars, majd a Vasas Bp. Stars Mol ligás csapatát működtető gazdasági társaság a Budapesti Sztárok SE kritikussá vált finanszírozására tekintettel a 2010/11-es szezontól a Vasas SC szakosztályaként indítja csapatát az OB I.-ben és a Mol Ligában, olvastuk az új finn…..
Az OB I.-be 7, az OB I./B-be 4, a női bajnokságba 7 csapat adta le nevezését a pénteki határidőig. Az utánpótlás-bajnokságok minden idők legnépesebb mezőnyével zajlanak majd, a juniorokon kívül mindenütt nőtt a résztvevők száma, nem is kevéssel. 4 junior (U21), 8 ifjúsági…..
A Ferencváros új alapokra helyezte jégkorongcsapatát. Csabai Gábor, az új szakosztály-igazgató kijelentette, csak az hokizhat az FTC-ben, aki mindent ennek tud alárendelni. Többen nehéz helyzetbe kerültek, mert a megszokott amatőr, félprofi viszonyok miatt munka mellett…..
ob4 2010.07.31 11:41:57
@facsipesz:

A jégbeosztást elnézve, nem sok ármánykodást találsz. Egyszerűen nincs hely.
Belátható időn belül kilencre nőhet a szabványméretű budapesti jégkorongpályák száma. Ezek közül hét fedett. Jelenleg kettő épül, illetve tervezés alatt áll. Ha mindegyik üzembe áll, Budapest eléri Prága jégkorongpálya-fejlettségi szintjét. Ugyan mindez egyelőre még…..
ob4 2010.07.20 10:11:23
@ob4:

egy sztori a fővállalkozó és a beruházó összejátszására:
beruházó szerződést köt fővállalkozóval 1 mlrd forintra, mellé egy kötbéres szerződés napi 10millió.
késik a fővállalkozó 100 napot, de átadják az épületet, jogosan nem fizetnek ki 1 mlrd-ot.
Alvállalkozók csak fővállalkozóval szerződnek, ők neki számláznak, fővállalkozó minden számlát befogad és bíztat,fővállalkozót idővel felszámolják, általában a legerősebb alvállalkozó, vagyona a 0-hoz közelít.
A beruházás bekerülési költsége csökken 1 mlrd forinttal, ugyanis a fővállalkozónak nincs tartozása, a lakók már rég beköltöztek. A balfék alvállalkozók pár hónapon belül csődbe mennek, remek sikersztori.
ob4 2010.07.20 10:15:47
@ob4:

hibáztam: természetesen a beruházónak nincs tartozása, fehér mint a holló.
Mint a hivatalos honlap cikkéből kiderül, az Orangeways lesz az FTC jégkorongozóinak főszponzora. Ennek megfelelően a következő szezonban narancssárga fejvédőben játszik a csapat. Három terv máris készült, amelyek közül a szurkolók választhatják ki a véglegest itt. Fontos…..
ob4 2010.07.09 12:09:20
@F. Kapus:

ez igaz, csak pont olyan számlákat rendezgettem a havi bevalláshoz amiben értelmetlen faszságokat vettem a cégbe, ahelyett, hogy elmentem volna nyaralni:)

én tényleg örülök, ha jó, profi csapatokat látok ebben a pesszimista országban.
és most több ilyen is van, szerencsére.
és az is jó lenne, ha értelmesen lenne elköltve minden fillér, mert nem biztos, hogy jövőre is lesz ennyi pénz, evvel mindenkinek tisztában kell lennie.
Vereséggel kezdtük szereplésünket az inline világbajnokságon. Ausztrália a meccs elejétől uralta a játékot, sokáig Budai Krisztián tartotta a csapatot. Sokszor hozta védelmünk kiszolgáltatott helyzetbe, az első három gól mindegyike olyan szituációból született, amikor egyedül…..
ob4 2010.06.29 14:47:50
@FRee:

igazából a fékezést nem értem, én hokizom, és görkorizok is, inline hoki még nem, mert az utcán sem tudok normálisan megállni, inkább kerülök, múltkor volt egy kutyás esetem, csúnyán végződhetett volna, ha erős ember fogja a pórázt, így egy kicsit szaladt velem a kutya, aztán megálltunk.

mi a technika?

néztem videót ott úgy néz ki, hogy tök ugyanúgy fékeznek, mint hokiban, igaz lehet ez?

www.youtube.com/watch?v=lv9ffzoLqg4