Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mendo

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brindisi legérdekesebb és megnézhető vára a Castello Alfonsino. Mivel a egy gátnyúlvány végén fekszik ezért csupa magyar látogatónak kalandos megközelítési lehetőség adódik. Lehet menni vízibusszal, hogy mikor és honnan, ez felettébb kérdéses, de meg lehet beszélni a…..
mendo 2009.10.03 21:35:45
@tucano: a helyesírás miatt csak azért szóltam, hogy ne árnyékolja be a kiváló tartalmat.

Stauf-vár. Azért Stauf, mert amikor épült a Szicíliai királyságban a Hohenstauffenek uralkodtak (kiemelkedő uralkodó II. Frigyes, akinek többek között a Castel del Monte is köszönhető). Namármost a Stauf-dinasztia Svábföldről származott, ezért nevezik az olaszok pld. II. Frigyest Frederico di Sveviának. Magyarul ő II. Stauf Frigyes lenne. Egyébként Dél-Olaszországban rengeteg Castello svevo és Castello aragonese van. Ez mind az építtetőre utal.
Adhattam volna azt a címet is: "Hogyan szúrjunk ki a látogatókkal?" De az igazság az, hogy Brindisi derék polgárai egyáltalán nem elüldözni akarják a látogatókat, csak együgyűek egy picit. Ami szép azt lezárjuk, ami érdekes azt eltitkoljuk, ezt a kitűnő taktikát…..
Kedves olvasóm, blogomat rögtön lopással kezdem, bemásolom a Wikipedia Brindisivel foglalkozó szócikkét, bár annyira gagyi, hogy fáj, de sorvezetőnek jó lesz, majd kiegészítem:)Fekvése Brindisi Lecce és Bari között fekszik, az Adriai-tenger partján egy kis öböl…..
mendo 2009.10.03 14:27:37
Brindisiben a legnagyobb városi hepaj egyértelműen a szeptember első hétvégéjén tartott búcsúszerű történet, amelyet Brindisi Szent Lőrinc és Amasea-i Szent Lőrinc tiszteletére tartunk. Hajófelvonulás, tűzijáték és zsibvásár, ahogy illik. A buli körítése nagyon rendben…..
Ha valaki ideges, feszült, nem találja önmagát, az csak egyen meg egy Margheritát és minden kerek lesz. Ha más nincs, akkor az illető csak gondoljon erre a pizzára és rögtön másképp fogja látni a világot. Mellé egy kis bor, és ha lehet, még kerekebb lesz minden. Próbáljuk meg…..
Június 2-án, immár rendszerint, katonai parádéznak Rómában, ünnepelnek Olaszországban. Most is ezt tették.De nem úgy, mint máskor – és nem is, a nem is tudom milyen krízis miatt –, hanem azért, mert az abruzzói földrengésben károsultaknak szeretnének pénzt…..
Beltelt a pohár! Elegük lett a szicíliaiaknak és azt mondták: ,,Basta!” (Elég!) A lényeg az, hogy 40 szicíliai polgármester összefogott, levelet írtak, meg tiltakoztak, mondván, hogy: az nem lehet, hogy Palermóból Cataniába – vagy fordítva – egy vonatút, vagyis 210…..
Sok minden miatt híres lehetne dél-olaszországi (Basilicata) Matera. Ha ma híres, akkor azt, annak köszönheti elsősorban, hogy Mel Gibson itt forgatta a nagy port kevert Passiót. A basilicatai Matera híres lehetne azért is, mert Pasolini itt forgatta a Máté Evangéliuma című filmjét.…..
mendo 2009.01.16 09:46:35
@mbemba: Váljék egészségedre! Jó utat! :)
mendo 2009.01.16 11:22:06
@mbemba: Köszi a tippet!