Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janovszki Zsolt

1 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számunkra a legfontosabb az elégedett ügyfél, amit az értéket képviselő szoftver korai fázisban történő átadásával, majd az értéknövelő fejlesztések folyamatos szállításával érünk el A követelmények változását a fejlesztés késői fázisában is elfogadjuk. Az agilis…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Csak kicsit módosítani kell rajta. Egészen pontosan kétkulcsossá kell tenni! Kell egy értékhatár, amely alatt nulla, vagy nagyon alacsony legyen a kulcs, afelett meg mehet az 1%. Ez az értékhatár lehetne mondjuk 200ezer forint. Ha valaki egy tranzakcióban ennél több pénzt utal, vagy…..
Janovszki Zsolt 2012.04.13 10:43:37
@nu pagagyí:
és ezzel is egyetértek, csak piaci ügyfeleim vannak, és köszönöm a jókívánságokat, viszont. Most szabadrablás megy, nem véletlenül mondta az egyik kedves barátom, hogy a fidesz az a maffia zrt egyik leányvállalata, aminek a parlament a székhelye... Sajnos ezzel ilyen ügyészség-ilyen bíróság mellett semmit nem lehet csinálni.
Janovszki Zsolt 2012.04.13 11:17:06
@Squid:
én ha jól emlékszem nem basztattalak empatikus képesség hiányával. kérdeztem hogy jótékonykodsz -e mire írtad, hogy kurvasok adót fizetsz, tehát marhára jótékonykodsz, hagyjalak ilyen hülye kérdéssel. Na mivel én is meg a feleségem is pont ennyit fizet (tudod, betelik a tb-nk nekünk is már bőven év közben, klubtag), zárjuk le ezt a vitát azzal, hogy további jó egészséget kívánok a további sok adófizetéshez az ország és legfőképpen az elesettek érdekében, és ha esetleg mégis úgy döntesz, hogy jótékonykodni is szeretnél az adófizetés kötelezettségének teljesítése mellett, akkor vannak tök jó alapítványok, akiket lehet támogatni, jó érzés, trust me.
wikipedia: az adófizetőknek befizetésükért cserébe nincs joguk ellenszolgáltatást kérni.
Janovszki Zsolt 2012.04.13 12:15:16
@nu pagagyí:
:) Legalább van aki figyel. Cég van, a dolog úgy áll össze, hogy tavaly öt kitűnő munkavállalót vettem fel a kiindulási létszámhoz képest, és így a korábban tudom mennyit kellett volna fizetnem ugyannyi nettóért vs. most mennyit kell-ből jön ki a különbség, nem voltam pontos a megfogalmazásnál.
Az IMF és a kormány közeledés kapcsán felmerül a kérdés, hogy kommunikációs szempontból hogyan kezelhető az új helyzet? Egyesek szerint belpolitikai katasztrófa, hogy új megállapodásra törekszik a kormány az IMF-fel, mások szerint csak az a kérdés, hogy mikor mond le Orbán…..
Janovszki Zsolt 2011.11.18 12:19:19
@Born to be wild:
Kis etimológus, jó, hogy ez a legnagyobb bajod. :)
Akkor úgy van, hogy a magam részéről magyarosítottam az angol verziót a h betű elhagyásával, ezt sok másik szónál is tesszük, erről gondolom nem akarsz vitát nyitni. Ezúton jelzem, hogy ha téged ez a magyarosítás zavar, az angol unorthodox-ot fogom használni, just for your pleasure.
Rendben van ez így bébi?
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Janovszki Zsolt 2011.11.08 08:26:36
@Tomi65:
Tudom, nyilván, de a post egyész pontosan arról szól, hogy aki nem így tett, az helyett fizessen az utazási iroda, mert hogy ő vitte ki az embereket... Ezért írtam amit írtam.
Janovszki Zsolt 2011.11.08 08:35:19
@bucbuc:
Albérlet. Ezeknek soha nem volt lakásuk, a banknak volt, a politikusok csináltak nekik az adófizetők pénzéből. (a lízingeseknél különösen, tegnap fogadták el...) Ehhez képest adófizető nem devizahitelesként elvárom, hogy a tücskök tolerálják a felháborodásomat, ez ugyanis kajáért könyörögve, télen az elvárható minimum.
Janovszki Zsolt 2011.11.08 08:39:59
@LEndy:
És ez is így van. A kérdés az, hogy a helyszínen kinek kell fizetni. Akinek van biztosítása annak fizet a biztosítója, akinek nincs, annak kell fizetni a kórházban ugyan, de a számlát a Best Reisen fogja fizetni, legrosszabb esetben egy per végén, merthogy a sérült nem lesett a lépcsőn, hanem szervezett keretek között az utazási iroda által nyújtott szolgáltatás igénybe vétele során történt a szerencsétlenség. Így akkor csak annyi történt, hogy a postoló nem jól értelmezett egy amúgy idióta nyilatkozatot...
A magyar választási rendszer legendásan bonyolult, a most hatályos biztosan az, de a készülő következőt sem épp az egyszerűsége miatt fogjuk szeretni. A rendszert a meg nem értése tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy mindenki a saját félelmeit lássa vagy láttassa bele. Így…..
Janovszki Zsolt 2011.10.09 17:58:01
@unionist:
Az a baj, hogy listát csak az tud állítani, aki összeszedi az ajánlószelvényt, azaz vagy előre megállapodsz valakivel, vagy úgymaradsz. 100 kerületben kerületenként 1500 ajánlószelvényt összeszedni minimum 300 millió forint. 21 nap alatt 1500 ajánlószelvényt összegyűjteni az azt jelenti, hogy 10-20 nagyon aktivista jár van ahol 80 települést. A FIDESZ/MSZP esetében ez úgy néz ki, hogy kistesó gyűjtsd a szelvényt, azt majd kapsz egy bizottsági helyet. Aki nem tud ilyet ígérni, az talál 3-4 meggyőződéses "idiótát" a szó legjobb értelmében, meg fizeti a többi gyűjtőt. Ha mondjuk 1450 szelvény gyűlik össze, az nyilván azt jelenti, hogy az ELŐTT dobtad ki a pénzt az ablakon (amit a kampányra költöttél volna, hogy színvonalas jó rendezvényeket tarts), még mielőtt jelölt lettél. Ez nonszensz, a sportszerűség (amire a jelenlegi kormánypárt oly gyakran hivatkozik) hát ebből a javaslatból konkrétan hiányzik, az erősebb ingyen gyűjtet a gyenge meg fizessen... Ha arról lenne szó, hogy pl. 1 millió forintot tegyek letétbe, amit nem kapok vissza hogyha nem szerepelek elég jól, azt vállalnám, de hogy költsek el kettőt, és még csak az se legyen biztos, hogy elindulhatok, azt nem. A legszomorúbb, hogy mindez tulajdonképpen a választót korlátozza abban, hogy az alkalmas és a szavazókörzetéért elkötelezetten tenni akaró jelöltet egyátalán választhassa.
Ekkor Orbán nem megáll, nem elgondolkodik, hanem bejelenti a Parlamentben, hogy dupla sebességre kapcsol. Hát gratulálok, bohócügyi miniszterelnök! Gratulálok! ***Nyugati világnak alkonyúlatánál megállék a kanyargó kormány-politikánál... S mit látok... Orbánnak egy évig…..
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
Janovszki Zsolt 2011.09.11 11:41:41
Akkor mostmár leírom a frankót, mert bár tapasztalt ember a blogger, de úgy tűnik, hogy neki sem tűnt fel (vagy nagyon jól tudja, és pont azért ír ilyen hülyeségeket, hogy a zembereknek minél inkább később tűnjön fel)
Szóval a Fidesz egyezkedési taktikája rendkívül egyszerű, és bármilyen furcsa ezt kimondani, a devizakitettség nélküli adófizetők szempontjából egészen kiváló, ennél jobbat konkrétan soha senki nem talált még fel. Kettő dolog kell hozzá:
1. olyan hatalom koncentráció, ami ugye most adott, mivel a fenyegetőzés a fenyegetőzés beváltásának lehetősége nélkül hát pofonhoz vezet.
2. Kell hozzá továbbá egymással kompatiblilis, elhasználható politikusok számottevő tömege, ami a kisebb parlament miatt most nyilván rendelkezésre áll.
Ha van a képzeletbeli fal, ami az intézkedés elszenvedője (szakszervezet, munkáltató, közalkalmazott, bármi) számára éppen elviselhető mértéket reprezentálja, akkor a Fidesz annyit csinál, hogy a korábbi egyeztetési formákban elképzelhetetlen mértékben túllő ezen a célon és az általa korábban ismerté tett politikussal ezt jó hangosan elmondatja, úgy hogy mindenképpen mindenki tudjon róla. Erre a beszorított csoportnak egyetlen pánikszerű reakciója van (mivel nem ismeri ezt a taktikát) jó hangosan elmondja egy reguláris alkufolyamat során soha ki nem derülő fal pontos helyét, hiszen "ahhoz képest amit ez mond" még a legszarabb éppen jó is remek. Fideszek röhögnek egy nagyot (és az adófizető szempontjából minimalizálják a terhet!!!) és nagy kegyesen engedik, hogy a csoport számára éppen elviselhető legszarabb megvalósuljon. Ha a csoport tudná, hogy ez taktika, akkor nyilván csendben kellene maradnia, és várni. Ebben az esetben ugyanis nyilvánvaló sarokba szorul a fenyegetőző, fogalma sem lesz arról, hogy amit mondott mennyire van túl a falon. Adófizetőként azt kívánom, hogy mindenki sípoljon egy ilyen bejelentés után. A hatalom túlterjeszkedését elutasító demokrataként azt kívánom, hogy talán egyszer meg kéne próbálni csendben maradni, és hagyni dugájába dőlni a javaslatot. Addig amíg kiabáltok, nincs értelme változtatni a Fideszek taktikáján, hiszen bármilyen furcsa, a devizakitettség nélküli adófizetők szemszögéből ennél jobbat nem lehet kitalálni. Uff.
Kedves munkanélküli sorstársaim, próbáljatok meg figyelni, mert nem minden tanulság nélkül való az esetem.Próbálok úgy fogalmazni a továbbiakban, hogy senkinek ne legyen baja belőle - nekem meg már úgyis mindegy.Munkaszolgálatra rendeltek be - szeptember elsejétől a…..
Szerdán nosztalgiázhattunk egy picit, ugyanis a miniszterelnök úr felelevenítette a "NeaZemberekkelfizettessékmeg!" szlogent, természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően. "Orbán Viktor kijelentette: Magyarország még nincs kívül a veszélyzónán. Hangsúlyozta…..
Janovszki Zsolt 2011.08.19 21:08:03
@bundi124:
És a bank elszámolta magát. Most 120-130% a hitel, ez így nagyon durva bukó.
Zs
Janovszki Zsolt 2011.08.19 21:11:37
@unionist:
Aki tud fizessen. Ha mindenki abban hinne, hogy jut neki, még szarabb lenne a fizetési morál. 500 van az 500 legelesettebb családnak. Inkább kicsi az esély hogy jut, mint nem, jó szar helyen is van, úgyhogy aki tud fizessen, aki nem tud, az költözzön kisebbe. Aki azt sem tud, béreljen lakást. Aki azt sem tud, az igényeljen önkormányzati bérlakást. Aki azt sem tud, költözzön vidékre. Aki azt sem tud, na az pályázzon ezekre. Amúgy én is, meg még rengeteg ratkó gyerek úgy született, hogy pont hárman-négyen-öten laktunk egy szobában, aztán most meg nem.
Janovszki Zsolt 2011.08.19 21:12:40
@the_lonewolf:
Azért az állami eszközkezelőnek nem sok lakása van. Ilyen gazdasági helyzetben ez így is fog maradni, trust me. :)
Appleblog Áj em a Mac, áj em a PC 2011.07.26 16:07:00
A 9to5Mac-en találtam ezt a tényleg nagyon vicces képet, ami egy amerikai McDonald's-ban készült, és azt mutatja be, hogyan tudsz a wifihez csatlakozni ha XP-d Vistád, Windows Vistád 7-ed, vagy ha Maced van.Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul…..
Aki már próbált esküvőt szervezni, az nyilván tisztában van vele, hogy a nagy napot megelőző hónapok, hetek nem a nyugodt pihenésről szólnak. Annyi baj legyen, legalább emlékezetes lesz az esküvő és a lakodalom, az meg minden nyűgöt megér. Sajnos azonban a problémák…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Janovszki Zsolt 2011.06.12 11:13:52
@al kotmány aláiro álamfö:
De kedves vagy baszki, szerintem a posztban körülírt vezetői viselkedéssel nem értettem egyet, csak azt írtam, hogy ha valakinek céges telefont adok, akkor elvárom, hogy ha keresem akkor hívjon vissza, mindemellett senki nem köteles elfogadni a céges telefont, ez megállapodás kérdése. A vezető stílusa valóban elfogadhatatlan, pont mint a tiéd. :) Írod mit dolgoztál, ez is megerősít abban, hogy jól döntöttem, amikor az ilyen komoly kvalitásokat kívánó munkát mint rendszergazda kiszerveztem. Nincs kedvem küzdeni a hozzád hasonlókkal, küzdjön velük az, akinek nincs ennél szofisztikáltabb pénzkereseti lehetősége, szerencsére van ilyen szolgáltató dögivel.
Janovszki Zsolt 2011.06.12 15:05:53
@Akitlosz:
Szerinted miért írom azt, hogy megegyezés kérdése? Nyilván a céges telefon mondjuk 5000 forintos kerettel nem ajánlat, dugja fel magának a főnök. Napi 40.000 forintért + korlátlan telefonálásért elvárhatom, hogy napon belül legyek visszahívva? Nalátod...
„Ahogy ezzel eldicsekedtem egy haveromnak, a csajról időközben súlyos dolgok jutottak a fülembe: férfiakat használ ki, meghívatja magát mindenhova” - ha összehozol egy párt, és utólag kemény infók derülnek ki a csajról, kinek a felelőssége tájékoztatni az érintett…..
Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág is kipusztult, de “nyicsevó”: csak kifogták a halat! (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy…..
Janovszki Zsolt 2011.05.16 15:15:33
@ZOH:
És tudod miért nem fordítva történt, hogy a magánynyugdíjpénztári pénzek einstandja előtt vonták meg ezeket a jogokat? Mert akkor mindenkinek nyilvánvalóvá vált volna, hogy az az állam, aki most ígér, annak kurvára nem lesz hatalmában betartani a dolgokat 20-30 év múlva. Mert ugye ti birkák, akik abban bíztok, hogy attól lesz nyugdíjatok mert a Viktor mondta, most láthatjátok, hogyha nem Viktor lesz az überjúzer pont akkor, amikor van szerencsétek nyugdíjba menni, akkor az aktuális rúlersrác olyan szinten leszarja majd, hogy 2011 megtoltátok Matolcsy alatt a szekeret, mint most Viktor azt, hogy mit ígért a rendőröknek AntalJózsibácsi... Ennyi.
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Janovszki Zsolt 2011.04.12 12:16:25
@egerészölyv:
Veled nyilván semmi, te csúnyán úgymaradtál.
Amúgy meg annyi történt, hogy korábban jó volt Mandinert olvasni, mostanában meg annyira színvonal mentes, hogy nem jó.
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
A magyar kisnyugdíjasok problémáit már senkinek nem kell bemutatni, ennek ellenére sokan talán elképzelni sem tudják, hogy miként lehet kijönni - ellátástól függően - napi egy-kétezer forintból. Az élelmiszerek folyamatosan drágulnak, a rezsi a fűtés miatt különösen…..
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..