Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-d(-_-)b-

0 bejegyzést írt és 1352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A japánok nem adhatják fel 2011.03.24. 19:20 kultúrmisszionárius..
-d(-_-)b- 2011.03.26 01:29:24
@Theutus: Oké, kösz. Felhívnám a figyelmedet kerusz legutóbbi hozzászólására.
-d(-_-)b- 2011.03.26 01:55:50
@kerusz: Na, hát akkor elmondom egymillió egyedszerre is, most kicsit részletesebben: Nagyon szép gesztus a videóüzenet, nagyon örülök neki, hogy elkészült, nagon jó, hogy valaki foglalkozott ezzel is, nagyon jó, hogy megszólalnak benne a hokisok, nagyon jók a felvételek.

A válaszod köcsög hangnemére ezúttal nem fogok hasonló stílusban válaszolni, ha nem haragszol.

Indiana Jonescuval volt egy külön vitánk, én úgy vélem, az nem ehhez a témához volt való, inkább elméleti vita volt. Ha jól emlékszem még előtte én ezt mondtam (szó szerint idézek):

"bár mint írták már többen, a szándék a fontos. Én sem akarnám itt alázni a készítőket, részemről annyi volt, hogy az ilyeneket jó azért átnézetni élesítés előtt. De a lényeg, hogy elkészült a videó."

Aztán már a vita során mondtam ilyet, hogy:
"Hadd ismételjem meg, hogy nagyra értékelem a japánoknak szóló üzenetet, biztosan ők is örülnek neki. Ez a nyelvi téma csak egy mellékszál"

Aztán meg mondtam még ilyent is:
"Ez a videó éppen ezért a határeset: tekinthetjük lelkes amatőr munkának, és akkor tökéletes. Vagy tekinthetjük lelkes, profinak szánt munkának, akkor viszont élnek a kritikák."

Szerintem ha belegondolsz, nem volt igazad, amikor az előbb így nekem estél.

A te hozzászólásodból a következőket kikérem magamnak:
- a negyedikes kisiskolás részt, mert azt eleve nem is én írtam.
- a "nem jutott eszükbe Roger"-es részt, mert azt sem én írtam.
- "És Te különösen, honnan veszed a bátorságot, hogy nyelvészeti kiselőadásban oktass ki arról bárkit is" - onnan veszem a bátorságot, hogy értek hozzá, meg onnan, hogy én is itt élek, és nekem is van véleményem a dolgokról.
- "önjelölt idegennyelvi grétsylászlók" - szerintem nem ismersz engem, tehát ne nevezz se önjelöltnek, se grétsylászlónak.
- "És baromira sajnálom, hogy képtelen voltál felfogni, hogy nem egy nemzetközi tévéműsort gyártottak itt" - én meg azt sajnálom, hogy te nem tudtad felfogni, hogy én (meg szerintem mindenki más is) tisztában van azzal, hogy mi készült el és milyen célból
- "Mi a túró köze van egy szakmai konferencián elmondott előadás nyelvezetének ahhoz, hogy valaki elmondja" - ahogy már írtam, a Jonescuval lefolytatott vitát én egy elméleti vitának tartom, ezt többször ki is fejtettem.
- "Ember, ébredj már fel a nyelvtanári álomvilágból!" - megintcsak nem ismersz engem, és direkt félremagyarázod, amit írtam. Tehát: a "legközelebb" alatt nem a következő földrengést értettem, képzeld, hanem azt, hogy ha esetleg megint szeretnének a kisfilm készítői bármilyen idegennyelvű filmet készíteni.

Végezetül hadd mondjam el, felháborítónak tartom, hogy olyan dolgokkal vádolsz meg, amiket eleve nem is mondtam, vagy amiket nyilvánvaló, hogy nem úgy értettem. Azt sem tartom elfogadhatónak, hogy ilyen ordenáré stílusban válaszolsz. Tudom, én is válaszoltam ordenáré stílusban, azt ki is törölték. Értem, hogy sértve érzed magad, de tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy fogadd el a kritikát is, mert nem gonoszkodásból, hanem jó szándékkal íródott az is.

Megjegyzem, ha eleve úgy jött volna le a cikk, hogy megírjátok a sztorit, hogy hogyan készült, eleve máshogy állt volna hozzá mindenki.
-d(-_-)b- 2011.03.26 02:09:07
@Theutus: Kösz a bizalmat :) Hát meglátjuk, jön-e válasz, de amit akartam, azt most leírtam. Ha megnézed, ott a Jonescus szóváltásnál ment félre a vita, vagyis ott lett vita, amikor már nem is a videóról volt szó. Remélem, sikerült így a végén érthetően elmondanom a magamét, szóval ha nem muszáj, nem folytatom.
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
-d(-_-)b- 2011.03.26 01:04:32
@prendick: Oké, értem a tréfát -- kontrázok azzal, hogy "akkor menj el pár hónapra informatikusnak aztán majd megtudod", szintén muszáj volt elsütnöm... :)
-d(-_-)b- 2011.03.26 01:09:15
@vontod75: Figyelj, ez így nem lesz jó, mert lassan nincs min vitatkoznunk! :)
-d(-_-)b- 2011.03.26 01:17:16
@Sanyci: Jó jó, azért más is végez fizikai munkát 45-50évesen, sőt, jó esetben 65 éves koráig, szóval érted. Kőműves, kubikos, tetőfedő, darus, ilyenek.
Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler 19.00.SapaFehérvár AV19 - Dab.Docler 5-2 2011.03.23. 22:25 Hblog..
-d(-_-)b- 2011.03.24 13:12:52
@Xardas: Heló megint. Gyorsan átfutottam a hozzászólásaidat, megtaláltam, miről hiszed azt, hogy én "lovagolok" a témán. (Még párszor le fogom írni ezt a szót...)

Mondjuk ezután a hozzászólásom után akár már igaz is lehet. Már ha a 38 ponton való lovaglásnak vesszük azt, hogy huszadszorra is elmagyarázom: én tényként írtam erről a szabályról, nem panaszképpen.

Szóval itt van, amikor lovagolok:
Nano: "aki meg a 38 ponttal jön szégyellje magát!"
Én: "És hogy fokozzam a feszkót: Aki hőstettnek tartja egy csonka csapat megszorongatását, szégyellje magát"

Ezt az egyet találtad.

Az "És hogy fokozzam a feszkót"-ból (szerintem) rá lehet jönni, hogy visszavágásként írtam, amit írtam. Plusz: Van 38-as szabály? Van. Akkor miért szégyen azt mondani, hogy van?

De ha szerinted ez "lovaglás", akkor légy boldog vele. Főleg úgy, hogy többször leírtam: van, hogy nyerünk, van, hogy veszítünk, ez a sport, nálam belefér.

És mostmár jó lenne, ha nem lovagolnál azon, hogy én állítólag lovagolok azon, hogy a Volán csak 38 ponttal nevezhet.
-d(-_-)b- 2011.03.24 13:14:16
@a. Bárd: Ja, hogy mi fikázzuk, értem. tehát csak mi, mások nem? Az más, így már értem.
-d(-_-)b- 2011.03.24 13:18:03
@Uteapu: Na, akkor neked is írok, nehogy kirekesztve érezd magad :) Legutóbbi utés emlékem a Volán-UTE meccs Fehérváron, és az kifejezetten jó meccs volt, a szurkolók is, a csapatok hozzáállása is. Bocs, hogy semmi negatívat nem tudtam összeszedni, most így jártál...
Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 18.00. Máris kezdődik a Fejér megyei csata 2011.03.22. 12:28 kerusz ..
-d(-_-)b- 2011.03.22 23:54:18
@Xardas: Ha megkérhetlek, idézd már azokat a hozzászólásaimat, amelyekben a 38 pont miatt _hisztizem_.

Ha esetleg mégsem tudnál ilyet idézni tőlem, akkor fogd be a pofád, kussolj és húzz a icsába.

Amennyiben nem rám utaltál az előző hozzászólásoddal, kérlek, vedd az előbbi felszólításomat tárgytalannak!
-d(-_-)b- 2011.03.23 00:01:52
@Spigott: Úgy látom, te még nem próbáltad egy jobbféle feszes kis női icsába... csak ajánlani tudom! Remélem, ezzel válaszoltam a kérdésedre. :)
Legyünk igazságosak. Amikor Lázár János azt mondta, hogy „akinek semmije nincs, az annyit is ér”, nem a szegényekre gondolt úgy általában, hanem a megélhetési politikusokra. Aki nem ért el semmit munkásemberként vagy épp tanárként, az ne legyen politikus a politikusi…..
A Dab.Docler jutott a bajnoki döntőbe 2011.03.20. 21:30 F. Kapus..
-d(-_-)b- 2011.03.21 19:27:00
@veghist: Ja, arról nem beszélve, hogy a Dab-Vasas-Miskolc is egy másik bajnokságból érkezett az OB1-be, igaz, a középszakaszba: a MOL-ligából. :) De gondolom, az más...
-d(-_-)b- 2011.03.22 02:07:23
@kerusz: Igen, a Volán meg egész ősszel a *aszát verte meg a seggét vakarta.
-d(-_-)b- 2011.03.22 02:20:26
@Nyuszí O_o:

"Alba Volán, az Alba Volán beszállítói"
Igen_azmeg, az Alba Volán meg a városvezetés x éve megkereste a Gabbát, aki egyébként naphosszat csak a seggét meresztette és mereszti azóta is, hogy "Te, nekünk már annyi pénzünk van, nem tudjuk hová rakni, a seggünket is azzal töröljük, elégetni meg nincs pofánk, nincs valami ötleted?" És persze pl. Miskolcban meg úgy kellett kijárni a pénzt, nem úgy, mint itt, Fehérváron, ahol még a csarnokot is pénzzel fűtik.

"Székesfehérvári Héroszok is csak büntetők után tudták bevenni, ugyebár."
Remélem, ez erőt ad neked hétköznapjaid megéléséhez. A 3-8 az gondolom, nem is történt meg. Én speciel teszek rá, hogy büntetőkkel nyert a Volán, sőt, az sem okozott volna rémálmokat, ha éppen kikapnak. Merthogy a sportban ez így szokott lenni: nem csak nyerni szoktunk, hanem kikapni is. Sőt, megkockáztatom, hogy a Miskolc többször nyert ebben a szezonban, mint a Volán, --> a Miskolc klasszisokkal jobb csapat. (Milyen eredménnyel is vették be a Fényességes Csodapalotát?)

Azt már hozzá sem merem tenni, hogy jó lenne még több hokicsapat, mert azzal én is nyilván azt mondanám, hogy Fehérváron kívül nincs hoki.

Idióták.

Ja, mielőtt valami humorharold megkérdezi, igen, elgurult. És az ilyenektől, akiktől sír a föld, ahol rálépnek, mindig el is fog. Remélem, legalább pár embernek okoztam vidám perceket, jó8.
autózz! Traffipax minden áron? 2011.03.20 10:00:00
Ez a poszt olyan rendőröket helyez előtérbe, akik a szabályokat be nem tartva teremtettek veszélyes helyzetet. Én azért továbbra sem általánosítanék a rendőrökre, bár a posztban leírt szituációk valóban nem tesznek jót a testület megítélésének. Azt tudjuk, hogy a rendőrök…..
-d(-_-)b- 2011.03.20 21:58:14
@peter256: Na azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy majd éjjelre kikapcsolják. 1. Angliában sem teszik meg, 2. Lásd ottfelejtett 30-as táblák. A km-óra nézés meg mint mondtam nem nekünk, vérprofiknak lenne gond, hanem a vasárnapi vezetőknek.
-d(-_-)b- 2011.03.20 21:58:57
@jelentéktelen alak: Légyszi, olvasd el ezt:
-d(-_-)b- 2011.03.20. 19:11:27
-d(-_-)b- 2011.03.21 11:19:14
@jelentéktelen alak:
Még a végén egyetértünk :)

"Az teljesen mellékes, hogy levelet kapsz utána, vagy a helyszínen büntetnek meg."
Én azért tartom fontosnak, hogy csak akkor büntethessenek meg, ha meg is állítanak, mert 1. ha megállít, azzal megszünteti a veszélyhelyzetet azaz a gyorshajtást és 2. dolgozzon meg a pénzéért.
Miután bő egy nap után már minden részlet (teljes szövegkörnyezet, elhangzás időpontja, eredeti forrás és a hírt átvevők további torzításai, az egész összeszedve itt) jól ismert Lázár János megvágva közzé tett, eredeti formájában amúgy közel három éve nyilvános…..
-d(-_-)b- 2011.03.20 23:45:41
@kovacsguszti68: Szövegkörnyezet: lásd köteles beszéd.

Eurószámla: előbb tanulj meg olvasni, aztán olvasd el a jegyzőkönyvet, aztán sunnyogj el csendben.

További jó véresszájú őrjöngést mindenkinek!
Ez egy olyan katonai akció, amit a közvélemény is támogatni tud. Reméljük, a segítség is még időben érkezett. Heti szavazás-összesítőnk. Hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt nézzük meg, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a líbiai kormányerők elleni nyugati…..
-d(-_-)b- 2011.03.20 16:46:23
@peetmaster: Miért kéne megkönnyíteni a dolgukat? Miért ne Kadafi dolgát könnyítsük meg? Az utóbbi időben nagyon is jó viszonyt épített fel "velünk". Ha a lázadók megtehetik, vásároljanak fegyvereket, vagy fizessenek a "bérbombázásért".

Vagy, álljon le a nyugat a képmutató dumával, vonuljon be és tegyen rendet.
-d(-_-)b- 2011.03.20 20:15:44
@Rob67: Nem rémlik, hogy ismernélek, pláne hogy barátok lennénk, szóval le is állhatsz.
Dab.Docler–Vasas 5-2 2011.03.19. 23:31 kultúrmisszionárius..
-d(-_-)b- 2011.03.20 20:04:38
@Jégkorong: Csak aztán nehogy a bírók a dabnak fújjanak...
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
-d(-_-)b- 2011.03.20 17:43:37
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
-d(-_-)b- 2011.03.20 00:26:13
@ökörpöröly: Nem cigány szaddám volt még nemrégiben? Vagy ez amolyan vándorcím, mint a Fifa-világkupa? :)
-d(-_-)b- 2011.03.20 00:42:13
@kén-e egy nick?: Biztos, hogy a Kádár-rendszert mint jó példát akarjuk itt felhozni? Úgy, hogy Orbánékat kádárizmussal vádolja boldog-boldogtalan? :)
-d(-_-)b- 2011.03.20 00:43:26
@ökörpöröly: A lényeg, hogy van életcélod, végülis...
autózz! Dugódíj kérdőív 2011.03.19 11:14:00
András kérésére közöljük a levelét, a szakdolgozatához van szüksége a kérdőív kitöltésére. Reméljük, hogy az eredményről is tájékoztat majd minket.    Sziasztok! Az ELTE Társadalomtudományi Karán Alkalmazott Közgazdaságtan szakon írok szakdolgozatot a…..
Miskolci JJSE - Sapa Fehérvár AV19 18.30. Vasas HC - Dab.Docler 19.00. A Fehérvár ma este döntőbe juthat 2011.03.18. 13:51 kerusz ..
-d(-_-)b- 2011.03.18 19:48:21
@djsanyi: Az icehockey.hu -n mindig kint vannak a linkek jobb oldalon.
autózz! Figyelembe kell venni? 2011.03.18 08:21:00
Első blogposztomként csak egy könnyed falatot választottam, nehogy már az első munkanapon megerőltessem magam. Tompa már egyszer küldött egy ennél velősebb, hosszabb sztorit, most azonban csak egy képpel lepett meg minket. Túl sok mindent nem fűzött a leveléhez, mondanivalójának…..
  Az atomerőművekben nem az a kérdés, hogy előfordulhat-e üzemzavar. Sokkal inkább az, hogy sikerül-e azokat biztonságos keretek között tartani. Japánban nem sikerült. Világszerte százezrek szaladnak a patikába jódtablettákért. Ez önmagában is hazavágja az atomipar…..
A tegnapelőtti posztot is jegyző Misinator egy másik furcsaságot is küldött Miskolcról. Az a parkolás önmagában is fura, amiről a történet lényege szól, de esetleg ha valaki tudja, azt is kifejthetné, hogy vidéken (nem csak az említett városban) miért jellemző tényleg az, hogy…..
Fehérvár–Miskolc 9-1 2011.03.16. 21:25 kultúrmisszionárius..
Bár a Homár ezt már tavaly megírta, a Daily Mail most kiderítette, hogy a Tesco tavaly egész pontosan 53 millió fontot (16 mrd huf) keresett vásárlói és egyéb hipermarketek vásárlói szokásainak feltérképezéséből. A tavaly teljesen felvásárolt Dunnhumby adatfeldolgozó által…..
Peterdi Imre a rájátszásban a Dab.Docleré 2011.03.14. 20:33 F. Kapus..
-d(-_-)b- 2011.03.15 21:02:30
@gogosz: Jaja, szurkolok, hogy odaérjenek :)
A középszakasz befejezése után mindjárt itt az elődöntő. A 3. helyezett Miskolci JJSE a rájátszásba most becsatlakozó SAPA Fehérvár AV19 csapatával találkozik. A mérkőzés kedden, 18:00-kor kezdődik a miskolci jégcsarnokban.(kérem a kollégákat, majd egészítsék ki…..
-d(-_-)b- 2011.03.15 20:17:57
@Spigott: 38 pont.
-d(-_-)b- 2011.03.15 20:55:20
@mannisenmaki_: @Spigott:

"ezen lovagolsz" ???
"nagy arc" ?
"eccshiány" ???

Szerintem vegyetek vissza.
-d(-_-)b- 2011.03.15 21:00:44
@Nano: Engedelmeddel, akkor és azért szégyellem magam, amiért én jónak látom.

És hogy fokozzam a feszkót:
Aki hőstettnek tartja egy csonka csapat megszorongatását, szégyellje magát.
A harmadik célt is teljesítette a Miskolc 2011.03.14. 22:25 F. Kapus..
Megdöbbentett a Budapesti Közterület fenntartó Vállalat szóvivőjének Inforádióban tett nyilatkozata: Nem hozza nyilvánosságra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy a város melyik részén mikor tart lomtalanítást: erről célzottan az adott körzetben lakókat, illetve a…..
-d(-_-)b- 2011.03.14 19:27:36
@laci_52: Igazad van, valószínűleg így, hogy évente egyszer lomizhatnak, már nem is lopnak.
-d(-_-)b- 2011.03.15 18:08:45
@_Tom_: Nálunk is pont így van, csak a konténer nélkül. Arról nem én tehetek, ha nem tudtátok kijárni a helyi önkormányzatotoknál, hogy egy napon belül vigyék el.
-d(-_-)b- 2011.03.15 18:09:36
@Amatőr: Kösz a hozzászólásodat a lomtalanítás témában. Plusz látszik, hogy tényleg sok külföldivel beszéltél már Budapestről.
Egy kavicsfelverődés vagy fólia miatt nem kell rögtön a korrupcióhoz nyúlni, mindkettő lehet legális. De miért kell halálra kínozni a dízeleket? Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem lesz pótlelátó a jégkorong-vb-n  2011.03.09. 13:04 kultúrmisszionárius..
-d(-_-)b- 2011.03.09 20:38:27