Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raticus

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mainstream, hogy ha izmos akarsz lenni, ülj be a konditerembe valamelyik multifunkcionális gépbe, csinálj 5x12-t izomcsoportonként 1-1 gyakorlatból és akkor Te majd ki leszel gyúrva. Ez az átlagos felfogás. Nincs terv, nincs progresszió, nincs háttértudás, vagy ami van, az is…..
Raticus 2015.02.07 05:16:24
A hiperlink mögött nincs webcím. Szerintem az erőszint alapján meghatározott fejlettségi szint nem túl jó. Vannak, akik az első edzésnapjukon elemelnek két-két és félszeres testsúlyt (hogy szakadna rájuk az ég! :) ), de mégis képesek edzésalkalmanként emelni a terhelésen hónapokon keresztül, tehát kezdők. Azt hiszem Rippetoe is ki akarja venni a Practical Programming következő kiadásából az erőszintes táblázatot. www.youtube.com/watch?v=V68ngDkqVR4 Nézd meg a videót, én is azon a véleményen vagyok, hogy érdemesebb a programozás bonyolultsága alapján meghatározni, hogy ki mennyire fejlett. És azért az izolációnak is megvan a maga helye, gondolj pl. a gumuszalag-széthúzásra, rengeteg erőemelő esküszik rá a váll egészségének megóvása miatt. Persze ha CSAK izolációból áll az edzésterved, na, az gáz! Az olyan, mintha a függönyöket raknád fel az ablaknyílásra ami nincs beüvegezve, miközben még a tető is hiányzik a házadról.
Raticus 2015.02.08 02:15:09
@VikingWarrior: Szívesen, bár mondjuk önös érdek vezérelt, kíváncsi voltam az edzéstervekre. :) Ezt a Powerbuilder oldalt még nem is láttam, látszik, hogy inkább külföldi irodalmat olvasok. Kösz! Az erőszintes besorolás nem rossz, csak nem a legjobb. Viszont az igaz, hogy nagy általánosságban pontos. Viszont ha a gaenetikai elitről van szó, akkor azért bőven pontatlan. Nemrég olvastam egy erőemelő, Greg Nuckols blogján, hogy 10 évesen kapott egy súlyzó-szettet karácsonyra és első alkalommal mikor kipróbálta fekve kinyomott 150 fontot és elemelt 250-et. Aztán 14 évesen elkeveredett egy rendes terembe és 165-170 fontos testsúly mellett kinyomott 275 fontot és elemelt 425-öt. o.O Egy erőtáblázat alapján bőven haladó lett volna, de még mindig tudott edzésről edzésre erősödni, mint akármelyik kezdő. Sajnos mi nem vagyunk ilyen szerencsések, ránk nézve túl pontosak azok az erőtáblázatok. :) De ez persze nem tántorít el attól, hogy elérjek egy tisztes erőszintet. A dupla testsúlyos elemelés pl. már elérhető közelségben van. Ezeket a 60 kg-os huszárokat én is ismerem, általában ott bicepszeznek a guggolókeretben. :)
Jó régen jelentkeztünk. Ennek van néhány oka, de a legnyomósabb az mindenképp a lustaság. Meg a munka, meg az időhiány… De most itt vagyok és írok! A bejegyzésnek sztorija van. Egész egyszerű. Nagyot akarok guggolni, 3 héttel ezelőtt megguggoltam egy új személyes rekordot, 150…..
Raticus 2014.08.30 03:49:28
www.youtube.com/watch?v=D6aUSChTzPI Ajánlom a fenti videót, a srác elég részletesen kivesézi a Smolov-programot (és a csatornáján egy csomó másikat is). Gondolom az angol nem probléma, tekintve, hogy magyar oldalt nem találtam ahol beszélnének a Smolov-ról. Ebből nagyon okosan kikövetkeztettem, hogy te is angol szakiradalmat olvasol. :) Szakmai kíváncsiság: megkérdezhetem hány kiló vagy? Melyik 5/3/1 variánst csinálod, hogy csak fél óra az edzés? Not Doing Jackshit esetleg a Boring But Big?
Valakinél csörgött a vekker, hogy már legalább 2 éve nem született új cikk a paleo étrend lejáratására, tehát a téma újra eladható... És ez lett az eredmény. Jaj. Értem én az igyekezetet, hogy beszéljünk a témáról, de miért nem olyanok teszik ezt, akik értenek is hozzá…..
Raticus 2013.11.01 17:24:23
@-JzK-: Belátom rosszul fogalmaztam. Húsfogyasztás helyett inkább állati eredetű élelem fogyasztását kellett volna írnom. Tény, hogy az eszkimók körében magas a korai csontritkulásos esetek aránya. A maszájok körében szintén. Mindkettő természeti nép (jó most már nem, de mint írtam, a modern ember előtti csontvázak is mutatják a csontritkulás jeleit) és mindkettő több, mint 80%-ban állati élelmet eszik. Az eszkimók egyenesen szinte semmi mást. Ha generációnk betegségei és a magas szénhidrátfogyasztás között összefüggés van, akkor csak lehet valami összefüggés a szinte csak állati élelmet fogyasztó természeti népek és a magas csontritkulás-arány között. Ezt a példát egyébként azért hoztam föl, mert a paleó szereti felhozni a természeti népek betegségnélküliségét, miközben ez a valóságban azért nem teljesen igaz. A magas fehérjebevitel ellen nincs semmi kifogásom, az egyik hozzászólásban írtam is hogy edzek, én is igyekszem kb. 2g-ot testsúlykilogrammonként bevinni (bár túl sokat nem görcsölök rajta, nem számolgatom). Egyébként a hozzászólásodból gondolom, hogy egy cipőben evezünk. Mármint hogy te is edzel vagy sportolsz valamit. Jól gondolom? A köszvényt meg jól benéztem, a felületes tudásom alapján írtam a hülyeséget róla. Ruhámat megtéptem, fejemre hamut szórtam. :)
Raticus 2013.11.08 01:40:08
@-JzK-: Javítottam magam, nem a fehérjével van a baj, írtam is, hogy sok fehérjét eszek én is. Hanem a csupán állati eredetű táplálék fogyasztásával (úgy tűnik). Legalábbis ha van kapcsolat a nyugati táplálkozás és a cukorbetegség között, akkor miért ne lehetne az eszimók táplálkozása és a csontritkulás között? Ezt a linket fentebb is beszúrtam, ha tudsz angolul olvasd el. donmatesz.blogspot.co.uk/2010/03/paleo-diet-ph-does-it-matter-part-iii.html A szerző egyébként 10 évig paleózott, de abbahagyta.
A D-vitamint az eszkimók szerintem megkapják az állatok belsőségeiből, de ezt csak feltételezem, nem néztem utána. És akkor még mindig ott vannak a maszájok, ők kapnak elég napfényt, mégis gyakori az ő körükben is a csontritkulás.
Szendi cikkéből kiragadva: "Elhízni csak a szénhidrátoktól lehet,..." Ezen a fórumon találsz pár képet Loren Cordain-ről: www.30bananasaday.com/forum/topics/durianrider-with-his-shirt-off-27-4-2012?commentId=2684079%3AComment%3A2500835&xg_source=activity ...szép kerek pocakja van.
Én nem mondom hogy a paleó rossz, ezerszer jobb mint a hambi-csoki-csipsz diéta, amit az emberek nagy többsége követ. Csak bizonyos érvei nálam sántítanak egy kicsit. De ez csak az én véleményem, ami nekem mérvadó, másnak meg nem kell, hogy az legyen.
Sokan írják, hogy a nyugati étrend meg a táplálékpiramis elcseszett, mert egyre több tőle a kövér ember. De vajon azok a kövér emberek mind a táplálékpiramist követik? Vagy az egyetlen zöldség amit megesznek egy nap, az a saláta a BigMac-jükben (diétás kólával és nagy sültkrumplival menüben, persze)? A napi gyümölcsbevitelük meg valószínűleg kimerül egy pohár cukrozott narancslében.
@Szabó-Velvárt László: Ez a felborult kálcium-anyagcsere érdekelne. Mert a maszájok a tejjel elvileg fogyasztanak elég kálciumot. Ezt kifejthetnéd bővebben, megköszönném!
Raticus 2013.11.18 23:21:45
@Szabó-Velvárt László: Köszönöm a választ. A linkelt cikket tényleg inkább csak átfutottam különösebb odafigyelés nélkül, így annak kivonatát is köszönöm.
Mit tennél, ha a fél világ azt hinné, buzi vagy, annak ellenére, hogy van egy fél szakajtó fattyad - a másik fele meg azon problémázna, hogy ki lesz a trónörökösöd? Ráadásul az országodban rendezik meg a világ leghíresebb raliját és mellesleg az egyik legőrültebb Formula 1-es…..
Geekblog A dolog (1982) 2013.04.05 06:00:00
Lehet-e elfogulatlanul nézni egy filmet, amit 30 évvel bemutatása után nagyvonalúan csak John Carpenter „Világvége trilógiájának” első részeként jegyeznek? Az eposzi jelző akkor is jogos, ha az író-rendező Carpenter már 1982 előtt is levezényelt pár kisebb apokalipszist –…..
Raticus 2013.04.06 21:25:00
@NateDog: Hát, én nem hívnám patthelyzetnek, mert ha a két túlélő közül egyikük valóban fertőzött volt (sokan gondolják, hogy MacReady, ill. MacReady is idegen volt a végére), akkor max. a parazita újra hibernálja magát, amíg megint meg nem találják. A rohadék mindenképp győzött. :)
@Bobby Newmark: Ennek most utánanéztem, de a sarkkörökön nem, csak a pólusoknál. A sarkköröknél csak kb. 20 órás nappalok ill. éjszakák vannak. Márpedig a kutatóállomások nagy része kívül van a sarkkörön, valószínűleg ez a helyzet az Outpost 31-nal is. Szóval a nappalok és éjszakák változása (valószínűleg, mivel nem tudjuk hol volt pontosan az állomás) nem hiba a filmben.
@ mindenki: Ebben a két részes videóban egy Rob Ager nevű srác elég részletesen kifejti, hogy Childs földönkívűli volt-e, vagy sem: www.youtube.com/watch?v=SppG-I_Dhxw
Raticus 2013.04.06 21:27:02
@Raticus: Földönkívüli természetesen, mea culpa.
Új rovatunkban könnyes nosztalgiával gondolunk vissza törő csontokra, fröcsögő vérre, neonos képekre, szintis/beates zenékre és fantasztikusan tehetségtelen, de szeretnivalóan brutális színészekre, amik és akik annak idején olyan gyönyörűen rontották meg tiszta és ártatlan…..
Kedves Olvasóink! Bizony, ezekről is beszélni kell. Írtunk nektek őszintén az edzés veszélyeiről, esetleges előnyeiről - de mindamellett, hogy akár gyönyörűek is lehetünk, egyvalamit be kell vallanunk nektek: csak a testetek lesz gyönyörű. Gondoljátok át sokszor, mielőtt…..
Geekblog KIBERKEDD: Cypher (2002) 2012.12.18 08:00:00
Most induló KIBERKEDD című rovatunkban klasszikus és kevésbé ismert sci-fi műveket rántunk virtuális mikroszkópunk alá,különös tekintettel cyberpunk filmekre, könyvekre és képregényekre. Kommentben hadba szállni és célpontokat ajánlani ér! Van Örkénynek egy egypercese, mely…..
Raticus 2012.12.24 01:56:32
@ Ramiz: Támogatom a Kocka kivesézését, imádom azt a filmet. A Kocka DVD-men rajta van a rendező egy korai horror-shortja, azt is érdemes megnézni (bár ez nem cyberpunk): www.youtube.com/watch?v=GWYzLGi3F18 És ha már lehet ajánlani is: Paranois 1.0? Ahogy így rákerestem, az oldalon még nem volt róla kritika, viszont a Mnemonic-os cikked egyik hozzászólásában írod, hogy személyes kedvenced, szóval hajrá!
Hosszú percekig töprengtünk, hogy mit lehet fűzni egy ilyen felvételhez. Talán csak annyit, hogy reméljük, szólnak majd a vadonatúj Rolls-Royce Phantom következő tulajdonosának, hogy ez a Rolls már haladt kilinccsel előre a mezőn. A kisfilm amúgy szépen komponált, és nem…..
Egy ország, ahol dübörög a gazdaság (nem csak a kormány szerint), és ahová egyre több európai gazdasági menekült érkezik. Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) Chile meglehetősen bizalmatlanul fogadja a bevándorlókat – derül ki Viktor írásából. TROLLFIGYELŐ:…..
Ez ám a barkács: a holland Dolf Peeters abból épített motort, amit más kidobásra ítélt. A 400 eurós – durván 120 ezres – költségvetéséből kijött a komplett gép. Hogy a műszaki vizsgán átmegy-e a garázsmix, rejtély, ám a biztonság kedvéért rendszámtábla-tartó…..
Raticus 2012.05.05 21:18:16
@Cooper911:Nem is tudtam, hogy Ficó is épít motorokat, bár a műsort az nélkül is csinálja Szlovákiában. :)
Kaptunk egy jó kis feladványt alecwolftól, az Autótörténelem blog szerzőjétől. Mi köti össze a képen látható három autót? Megfejtések, indoklással jöhetnek kommentbe, nyeremény most nincs, csak a dicsőségért játszunk. A helyes megoldásról természetesen már készülődik a…..
Raticus 2012.04.08 23:39:27
@Hammer: Igazad van, benéztem, de nagyon, inkább a Cobra váza lesz az.
@alecwolf: Hadd próbáljam meg mégegyszer. Az AC Cobrát Shelby tette naggyá, aki a Camoradi versenyzője is volt, akik kék-fehér Tipo 61-esekkel is versenyeztek 1960-ban Le Mans-ban, amiknek a tiszteletére az MC-12-eseket csak ebben a színben gyártották. Az az én bajom, hogy mindent túlbonyolítok, tíz éve ezért lett a matek érettségim is 2-es 3-as helyett. :)
Raticus 2012.04.23 12:59:40
@alecwolf: Semmi gond, jobb későn, mint soha. A posztot pedig most már nagyon várom, ezek után tényleg kíváncsi vagyok minek a váza lehet a képen.
Hűde szép! Old school csillagosok 2012.04.10 12:30:00
Ebben a posztban két Mercedes szerepel különböző mértékű és stílusú átalakítás után. Az első egy szolidabb, gyárias kinézetet célzó átalakítás, de azért tisztességesen lejjebb rakták a kasztnit. A másik átalakítás sportosabb, egyben modernebb átalakítás. Ha ilyen…..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Raticus 2012.02.29 11:56:21
Ha megállítanak a külföldi rendszámos autóddal, az eljárás menete a következő: www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf_120213_01.html
A hiteles fordításról annyit, hogy nemrég intéztünk feleségemnek tartózkodási kártyát, mivel nem EU állampolgár. Az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő irodánál le kellett fordíttatnunk egy kb. boríték nagyságú anyakönyvi igazolást spanyol nyelvről, na ez volt 16 ezer Ft két hetes határidőre. A kedvencem az volt, hogy a spanyol feláras nyelv, pedig tudtommal az Unió egyik hivatalos nyelve, de az orosz még mindig alapáras. Rendszerváltás mi? :)
Koraősszel Nagymaroson Mindjárt itt a tavasz, ideje gondolni a november elején letámasztott szörnyecskémre, a Yamaha XS400-ra. Ugyan az akkumulátor itt pihen az irodában, de mire eszmélünk, a szezon is megérkezik majd. Ősszel úgy tettem be a céges teremgarázsba, hogy működött,…..
Raticus 2012.02.02 13:27:30
Nahát, az Árpi nem is dicsekedett vele, hogy van a motorjáról egy cikk a bikeexif-en (vagy csak lemaradtam):

www.bikeexif.com/yamaha-xs400#more-12654

Ők meg a bikermetric.com-on találták a motort. Totalbike goes intrnational. :) Ha nem készülnék külföldre tán meg is venném a motort, csak a bőrszíjat cserélném le tengerészkékre. A "madár" alatt a rozsda természetesen maradna.
S8 / 12.763 cm3 / 300 PS / Vmax: 160 km/h A hatból az első Bugatti Royale-t egy soros 8-hengeres 12.763 cm3-es motor hajtja (1.595 cm3 hengerenként!) 14 l olaj és 48 l hűtővíz segítségével. A motor hossza 140 cm és 40 l-t fogyaszt el 100 km-re a 190 literes tankból.…..
Vettem egy Daimler-Benzt. A napi használatú Honda Spacy robogóm mellé járni, szállítani, utazni, gyűrni. Ki az esőbe, latyakba, tűző napra, utcán parkolásra, ridegtartásra. Budapestre, Balatonra, Olaszországba, bárhová. A mostani 26 éves helyett lett - csak, hogy képben legyenek.…..
Raticus 2012.01.08 13:52:44
@artumess: Nem trollkodni akarok, tudom hogy félreütés, de ezen jót mosolyogtam: "Szívesen segítenék bárkinek, aki errefelé KAKIK..." :) Csikós meg elmebeteg, de ezért szeretjük. Meg mert jókat ír gyakorlatilag bármiről.
Geekblog The Hobbit trailer 2011.12.21 08:42:56
Vissza Középföldére, barátaim! Vissza Középföldére! ..
Raticus 2011.12.21 17:41:54
A címet akár vesszőkkel is elválaszthatnám, ugyanis egy lett állampolgár Hummerje kerül ma terítékre. Króm és króm. De.. ...mi a túró ez az orrán?! Nagy feltűnést nem kelt. Csak amolyan közepeset. Hátul is adott a fronthoz illő kinézet. Marmonkanna. Kell. Hű.…..
Tibby fejhangon vihogott, amikor összefoglaltam mondanivalóm lényegét: az 504-es mellett nem vezet el út. Csikós csak ingatta a fejét, szerinte az állólámpás mellé állítva Trabant. Pista nem értette, neki csak a kupé szép. Assur meg mindössze annyit kérdezett: mikor veszel már…..
Bíró Tibi pár éve Kanadában él, egy Victoria nevű kisvárosban. Az élet igen furcsa arrafelé, saját blogján rendszeresen posztol a megfigyeléseiről. Furcsa? Nem, nem ez a helyes szó... Mondjuk inkább úgy - normális. Egy közlekedési posztot átveszünk tőle mi is, hadd érezzük,…..
Raticus 2011.11.03 16:06:17
@BenFranklin: @malenykij polgar: Talán Dánia nem volt a legjobb példa, de ahogy egy kolléga is említette, Németország? Nem volt gyarmatuk, a világháborúkban földig rombolták, utána kölcsönökből építették újjá, a fele országban szocializmus volt, ezért ők a módszerváltáskor még egy elmaradott országfelet is kaptak, mégis hol tartanak. Persze ásványkincsük és fejlett iparuk van, ezt belátom. Vagy egy másik kolléga említette Portugáliát ellenpéldának. A fél világ az övék volt,a II. világháborúban semlegesek voltak, most meg örülhetnek, ha nem jutnak Görögország sorsára. És bár nem vagyok se történész, se gazdaságkutató és csak okoskodok itt, de ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy egy ország jóléte nem pusztán a volt gyarmataitól és az ásványkincsei mennyiségétől függ.
Pedig – pláne ahhoz képest, mennyire semmi pénzbe került – amit megnéztem, egy meglepően jó autó volt. Meglepően. Egy apró lökés kellett volna csak, és megveszem. De hiszen semmi okom autókat nézegetni. Amióta megvan, Era most örvend a legjobb egészségnek. Ha valaki…..