Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ssww

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
Sziasztok!   Az egyik kollégám helyzetét szeretném megosztani veletek. Viszonylag jólmenő vidéki étterem, együtt kezdtünk két és fél évvel ezelőtt. Fizetés átlagos, talán kicsit még jobb is, munka fárasztó, de én speciel szeretem. A tulajdonos rendszeresen bejár…..
T. Munkahelyi Terrorosok!   Megpróbálom érthetően leírni mi is a kérdésem, kérdéseim. Én egy kismama vagyok, aki jelenleg második gyermekével van itthon Gyeden hivatalosan 2011.március 28-ig, mikor is betölti a két évet a gyerkőc. Van egy 2007. októberében született…..
ssww 2010.02.22 12:20:09
@manyuska: először olvass, aztán tegyél megjegyzéseket. azt írtam, hogy manapság nem könnyű, viszont a posztból nekem úgy tűnt, hogy bolti eladó/bolti dolgozó, ráadásul valami nagyobb láncnál szerzett tapasztalattal, amire azért szinte állandóan van munkaerő-kereslet.
az más kérdés, hogy kisgyerekkel, plusz a felmondási tilalommal felveszik-e valahova, de mivel (jogi) segíséget kért és nem szimplán panasznapot akart tartani, mint a legtöbb posztoló, ezért gondoltam jogilag helyreteszem és még suta tanácsot is adok, ami részebn jogszabályra épül.
bocs
 A ZALÁN-KISÉRLET 2.0 A FAGYI VISSZANYAL, AVAGY A KISÉRLETI PATKÁNYOK VÁLTOZATA   „Nehogy a fika egye meg az óvodást” Ezredfordulós urbánus folklor I.   Az identitás nyelvi megkonstruálása a „Zűrös hétköznapok, csajok, pia, szex” című…..
Sziasztok!   A BKV sztrájk kapcsán szeretnék megosztani veletek pár gondolatot.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek hosszú évek óta nem emelkedik a fizetése (sőt), ugyanakkor az árak, (és a bérletek ára is) nő. A BKV-s munkavállalók jövedelme ugyanakkor minden évben emelve…..
ssww 2010.01.13 10:08:54
megpróbáltam elolvasni a kommenteket (nem ment, túl sok van), de a nem reprezentatív mintavétel alapján úgy de úgy tűnik, hogy itt sok olyan elmebeteg van, aki ahelyett, hogy gondolkozna, egyetért a sztrájkkal, mindenféle téves ideológiai alapon, és leszólja azokat, akik esetleg azt merik mondani, hogy nem értenek vele egyet.
néhány észrevétel:
1) bár nem az (utolsó) munkavállaló tehet arról, hogy a BKV nagyon gazdaságtalanul működik, de ezen nem is lehet változtatni, mivel a szakszervezet minden ésszerűsítésnek/leépítésnek ellenáll - így igenis a szakszervezet/utolsó munkavállaló is felelős a bkv helyzetéért
2) a jelenlegi gazdasági helyzetben alig tudok olyan céget (mondjuk normális piaci alapon működőt), ahol olyan mértékű béremelésről lenne szó, mint amiről a bkv-nál alkudoznak. az meg nem lehet kifogás, hogy ez részben a járulék/adó változása miatt van, hiszen a munkavállalót nem kellene, hogy érdekelje, hogy miért kap havi Xezerrel többet, a lényeg, hogy megkapja
3) olyan juttatások elvonása miatt hőbörögnek, ami szerintem eleve nonszensz
4) visszaélnek a sztrájktörvény hiányosságával - az, ami most van, nem elégséges szolgáltatás

szóval menjenek a fenébe. bár nagyon kényelmetlen nekem is bkv sztrájk, mégis az a legjobb, ha végre egyszer a cég kitart az álláspontja mellett (sőt, ideje lenne visszavenni a korábbi ígéretekből is, mert azok túlzóak), egészen addig, míg a szakszervezet összes pénze el nem fogy, aztán majd meglátjuk, akkor is ilyen kitartóak lesznek a k munkavállalók
Bocsánat,hogy csak most teszem ki az új posztot, de azt hittem, hogy minden rendben van és csak most látom, hogy a beállításoknál elszúrtam az időzítést...Még egyszer elnézést!DespiSziasztok, nem tudom hozzászólás nélkül hagyni azt, amit ez az oldal jelent számomra.27 éves…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Üdv!Az élet ugy hozta, hogy addig olvastalak titeket amíg én is ide nem írtam sajnos. Egy nagyon rossz élmény…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Kedves Erynnis!Kérdésem a következő. Végre sikerült sok-fordulós pályáztatási eljárás során 1 multinál…..
ssww 2009.09.15 13:46:38
@kutya vacsorája: előre szeretném bocsátani, hogy korábban én is azt írtam, hogy sz.r dolog aláíratni egy angol nyelvű szerződést olyannal, aki abból nem ért semmit, és gondolok itt a posztban említett fizikai dolgozókra.
... és persze tudom, meg itt sokszor olvasom, hogy népszerű dolog a multikat szidni, de azért szájba sz..-nak nevezni azt, hogy angol nyelvű szerződést íratnának alá (hangsúlyoznám ismét, hogy értek vele egyet), szerintem igenis dac, és értelmetlen, és nem az a megalázkodás, ha aláírja, hanem az az ostoba viselkedés, ha ilyen miatt hőbörög.
Persze ha olyan fontos, akkor ne ide írjon, hanem tegye szóvá a leendő munkáltatónál; ezt akkor is megteheti, ha ehhez nem kap olyan jogi hátteret/támogatást, amire esetleg vágyott, végülis nem azért szar dolgo ilyet csinálni, mert tiltja valamilyen törvény, hanem azért, mert egyszerűen nem illik.
Ha meg ott nem pampog, mert annyira azért nem fontos neki sem, akkor tegye takarékra magát, és az ellenkezést tartsa meg fontosabb dolgokra, mert igenis van olyan, amit nem szabad eltűrni - és nem a multiktól, hanem úgy általában a munkáltatótól, a főnöktől, vagy egyszerűen csak más emberektől
ssww 2009.09.15 09:48:27
@Girhes macska: azt hiszem én is pont azt írtam, ami nálatok működik. Mert valóban az az ésszerrű és korrekt mindenkivel szemben. ugyxanakkor fenntartom, hogy a posztolónak nicns igaza - nem kell hőbörögni, menjen máshova dolgozni, ha nem tetszik neki, illetve a cég is elég béna, ha a sok forudlós kiválasztás során nem jön rá, hogy az illető - úgy tűnik, talán, stb. - nem képes alkalmazkodni a multikultúrához. Ez utóbbi persze önmagában nem baj, csak akkor ne akajon multihoz menni.
ssww 2009.09.15 09:51:36
@Girhes macska: ... és szerintem/talán/nem biztos, de egy műszaki szöveg, pl. az általad említett anyagviszgálati jegyzőkönyv és egy munkaszerződés, aminek a lényeges elemeit fentebb felsoroltam, nem esnek ugyanabba a nyelvi mnehézségi kategóriába. A műszaki szöveget én talán még magyarul asem értném meg, ugyanakkor a munkaszerződést mindenkinek tudnia kell érteni és értelmezni, ezért a nyelvezete mind magyarul, mind adott esetben angolul azon a szinten kell, hogy legyen, ami a köznapi szókinccsel is megérthető.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Kedves Erynnis! Egy ismerősöm egy multinál dolgozott már kb. 10 éve, amikor elment szülni. Két gyermek után…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.hello!A blogot olvasva az alábbi kérdés merült fel bennem.Pont egy éve kezdtem dolgozni egy multinál…..
ssww 2009.09.08 13:20:21
@Strici: nem tudom, és azt sem, hogy ennek mi köze a lényeghez. egyébként ha utánanézel, a 2009. aug.20-től 2009. október 30-ig hatályos, tehát éppen aktuális jogszabályban még ez a szöveg szerepel.

Vagyis ha nem tetszik, akkor fordulj az országgyűléshez, hogy korrigálják. Egyébként rendkívüli helyzetben még mindig fennáll a honvédelmi kötelezettség, ami lehet hadkötelezettség vagy polgári védelmi kötelezettség (persze ha ilyen helyzet előállna, akkor valószínűleg kisebb gondod is nagyobb annál, semmint hogy a pár nap bennragadt szabadságod pénzbeni megváltását kérd.
ssww 2009.09.09 14:46:30
@Erynnis_MH: Kedves EMH! A kérdező helyzetét pusztán a leírtak alapján megbecsülve nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet (fontos gazdasági érdek, de valóban olyan, ami felülírja az "alkotmányos" jogot a munka fárdalamiank kipihenésére) működését érintő csapás vagy veszély vagy egyéb elemi kár), ami alapján egy multi ne tudott volna egy pályakezdőt 6 napra nélkülözni a munkahelyéről. Saccom szerint nyár közepén/végén (talán augusztus közepén) kezdett el dolgozni. Niylván az első 3 hónapban nem nagyon küldik el szabira, de a december - akár a vége is, áthúzva 2009. január elejére nem többet, mint 5 munkanapot - talán alkalmas lehett volna a szabi kiadására.

Én azt tartom életszerűnek, hogy egyszerűen nem figyeltek oda, vagy - bár tudom, hogy ez itt sokan nehezen tudják egy munkáltatóról elképzelni - nem akarták azzal szívatni a m.vállalót, hogy elküldik szabadságra, amikor az nem is akar menni, hanem hagynák, hogy teljes egészében a maga által kért időben mehessen pihenni, (és ezért lehet, hogy szabadságként tartottak nyilván olyan napokat, amikor benn volt, hogy a nyilvántartás szerint nullára fusson ki, és mellette vezettek egy nyilvántartást, hogy hány napot "vitt" át - ami bár nem szabályos, de a munkavállalók érdekét szolgálja).

szóval szerintem egyáltalán nem "normális", hogy pénzben kéri a szabiját, és a munkáltatónak nem "kell kifizetnie" - sőt tilos. Ellenben abban teljesen igazad van, hogy a munkáltató lett volna köteles kiadni, és persze lehet, hogy abban is igazad van, hogy csak értelmezési gondjaink vannak. Ha tudsz mutatni egy BH-t, ami alátámasztja a Te értelmezésed azt, nagyon megköszönném.
Munkahelyi (T)error Bunkó HR-esek 2009.04.20 07:54:00
Ahogy már említettem, mostanában a HR témában érkezik a legtöbb levél. Az aktuális posztban egy fejvadász olvasónk véleményét ismerhetitek meg.Nem csupán lélektelenek a HR-esek, hanem buták is. Agyilag zoknik, bár valamiféle keményfeledű "diploma" van a tarsolyukban.…..
ssww 2009.04.20 13:25:10
(feltételezve, hogy a blogger ellenőrizte az aláíró hitelességét, és nem csak egy csúnya lejáratás áldozata dr. b. é.)
nem tudom, mi szülhet ennyi indulatot egy magát tanácsadónak valló személyben. nhéány észrevétel:
a) minden tanácsadó kövér (ez vajon mennyire igaz?)
b)van egy olyan benyomásom, hogy a levél küldője szeretné magát a hr-esnek tartani(pedig a blog kommentjei alapján nem egy irigylésre méltó vagy vágyott tagságú kör), legalábbis azt írja, hogy a bunkó hr-es bunkó cégét nem fogja kérni, amikor neki kell alkalmazott. nem is kell, mert ha kell neki alkalmazott, akkor nem hr-essel, hanem nagy eséllyel tanácsadóval, toborzóval, vagy esteleg fejvadásszal fog szóba állni, márpedig a tanácsadó/fejvadász közel sem hr-es
c) ha már fejvadász/hr-es különbség - míg az előbbinek egyetlen dolga, hogy lebonyolítson (nem túl nagy számú) keresést (és szerintem a toborzás részét nem is ő csinálja, hanem egy asszisztens, aki szintén nem értesíti ki azokat, akiket nem hívnak be interjúra), addig a hr-es lehet, hogy sok minden egyébbek is foglalkozik. ebben talán nem fér bele, hogy mindenkinek személyes és tanulságos visszajelzést adjon, bár azzal teljesen egyetértek, hogy legalább egy automatikus válasz, miszerint ha x. időpontig nem kap visszajelzést, akkro sajnos most nem kerül sor személyes találkozóra, szükséges, éppen úgy, mint a már személyesebb visszajelzés azoknak, akikkel találkozott (ez utóbbi valóban a minimum, hiszen az illető az idejét szánta az adott cégre/emberre)
d)a tesztértékesítés nem fejvadászat..., ha meg fejvadászat, akkor - bár igaz - de egy ilyen magas lóról beszélő/író személy (és nem ez) megtehetné, hogy nem azt írja, hogy "elad" embereket - még ha igaz is, hiszen gondolom az ügyfél az mindig a cég, és soha nem a jelentkező

e)a stílus maga az ember (Buffon, és nem a focista)...
"Informatikus hallgatóként kb 2 hónapja mindig olvasom a blogodat. Most ezt a cikket ajánlanám figyelmedbe: http://hvg.hu/karrier/20090119_hvg_allasborze_vegzettsegek_diploma.aspx?s=hk:D Kissé vicces a százalékos eloszlása a keresett szakterületeknek, közel 200%-ból gazdálkodnak.…..
V. élménye egy munkaerő-közvetítő cégnél című post-ban egy félmondat erejéig kitértem arra, hogy vannak olyan cégek, amelyek nem játszanak tisztán, és megkenik a HR vezetőt. Itt zárójelben megjelent a "F.... HR" (update: voltam oly fair, hogy már…..
ssww 2009.01.15 21:54:58
@váj mí:
"És most mondd, ha tudnád, hogy hhunter valójában Kirolwszky Dániel a profession.hu csapatából (példa volt, komolyan ne vedd), mennyivel lennél előrébb a saját, személyes boldogulásodat tekintve?"
Erre több válaszom is van:
1) semmennyivel - gondolom ezt szeretnéd hallani
2) nem feltétlenül (feltétlenül nem) azért kommentelek, hogy a személyes boldogulásom előremozdítsam. Talán nem vagyok elég tanult vagy okos, de nem is tudom, hogy egy ilyen info miként tudná a személyes boldogulásom elősegíteni.
3) a kommented végén említett, hogy mi lenne, ha a blog írója K.D. a profession. hu csapatából: a) komolyabban vehetném a bejegyzést, mivel akkor tudnám, hogy nem egy konkurrens cég próbál több másikat lejáratni/rossz színben feltüntetni; ugyanis ha egy kicsit utánanézel, vagy figyelmesen olvasod a vonatkozó témájú blogokat, rájönnél, hogy a profession.hu egy internetes toborzási felület, amely csak megjelenési lehetőséget biztosít cégeknek (toborzó vagy közvetlenül a munkaadó), hogy betöltendő pozícióikat meghirdethessék, miközben a profession maga nem végez ilyen jellegű tevékenységet, legfeljebb előszűrést fix objektív kritérimok alapján a beérkezett pályázatokból, de azért őket inkább hirdetési, mint HR cégnek nevezném (bármi is legyen ez az utóbbi, mert elég nehezen tudom értelmezni)

ssww 2009.01.15 22:03:51
@flora.a:
munkaerő-közvetítést és fejvadászatot nem lenne szabad összekeverni, még ha sokan, köztük a megjegyzésed alapján te is, megteszik.
A fodorhr a honlapjuk szerint fejvadász cég (bár semmiképpen nem executive search, mivel középvezetői pozíciót is láttam az ajánlataik között), vagyis a keresési díj kb. az éves jövedelem 20-25%-a lehet (sok pozi van egy-egy cégre kiírva, így biztos a szokásosnál, avgyis 30-33%-nál "olcsóbban" dolgoznak nekik. Ez durva kerekítésekkel:
(évi 40 pozíció) x (átlag évi bruttó 10 milliós éves fizetés) x (25%) = 100 milliós éves bevétel, ami 4 főre nem rossz, de legalábbis én fenn tudnám magam tartani belőle. Ha te nem, és tudsz jobbat, légy nagylelkű, és oszd meg másokkal is.
(Ja, és nem nehéz 371 embernek munkát találni - de 371 megbízást megszerezni szerintem már nehezebb (talán a visszaosztás segíthet benne :))