Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mennyország utca hét

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden márka fektet energiát abba, hogy a fogyasztók szemében emberközelibbnek tűnjön - legyen az egy fotóalbum a menhelytakarító munkásokról, nyilvános adakozás, vagy szimpla szelektív hulladékgyűjtés, emberek kapnak azért fizetést, hogy emberarcúnak tüntessék fel a sokszor…..
mennyország utca hét 2012.02.05 11:28:53
@xenuka: Gondolom, a kislány anyukája írta meg a levelet, ő talán tud írni, akár még a szövegszerkesztővel is elboldogulhat. A kislány láthatólag alárajzolta a levelet.
A cég pedig először küldött egy hivatalos választ, és utána a kislánynak szólót.
Ha csak marketingfogás az egész, akkor elég ügyes, de szerintem nem ilyesmiben kellene összeesküvéselméleteket keresni.
„Ha elhagyom, szemét vagyok? Szeretem őt, de nem tudom ezt a skizofrén helyzetet tolerálni” – érdekes sztorival indítjuk a 2012-es évet. Van egy párunk, a férfihez pedig tartozik egy genetikailag agresszív família. Menne az a szekér, de főszereplőnk leugrik róla,…..
mennyország utca hét 2012.01.02 12:13:00
@( o_o ): És milyen alternatívák lehetnek elfogadhatóak? Hogy lehet úgy kiengedni a gőzt, hogy hatékony legyen, de ne destruktív? Komolyan érdekel.
Amikor a pasi magát ajándékozza meg karácsonykor a barátnőjén keresztül, egészen addig ártalmatlan művelet, amíg más nézőt nem ránt bele. Ugyanis előzőleg megbeszélték, hogy nem követik ezt az őrületet, nem költenek, és nem vesznek egymásnak semmit. Levélírónk parányit…..
mennyország utca hét 2011.12.28 03:43:55
@Sadist: egyetértek; annyit fűznék hozzá, hogy az érzelmek előbb léteztek a Földön az életben, mint a tudat és/vagy a formális logika, ebből (és másból is) pedig arra következtetek (logikusan), hogy az életben az érzelmek fontosabbak.
@Black.Sheep: +1
mennyország utca hét 2011.12.28 15:21:47
@Sadist: Érzelmek alatt itt az állatok ösztönére gondoltam, úgy, hogy az ösztön ma is nyilván létezik tudat nélkül, de fordítva ilyen nincs. A kutyáknak biztosan vannak a puszta ösztönnél gazdagabb érzelmei, a rovaroknak pedig valószínűleg nincsenek, viszont azt utóbbiak is "érzik", hogy milyen "viselkedés" kell a boldogulásukhoz. Ezek az érzések persze nem azonosak az érzelmekkel, viszont van egymáshoz közük, egyik a másik "kiterjesztése".
Jó, azt mondjuk én sem tudom, hogy meddig létezik csupán ösztön, honnan van érzelem és honnan van tudat a törzsfejlődésben, viszont azt elfogadom, hogy az állatoknak, egyes majomfajok kivételével nincs kimutatható tudata. Ettől még lehetnek intelligensek is bizonyos értelemben, viszont ti a formális logikát emlegettétek, ugye...
A szaglás-látás példája jó. A később kifejlődött látás nyilván a magasabb rendű életformák tulajdonsága, amelyek a látás révén jobban képesek alkalmazkodni, mint annak hiányában.
A szaglást azonban nem tudja felülmúlni. A párválasztásban a szaglás által generált, tudatosan észre sem vett illatanyagok által generált érzelmi reakció meghatározóbb a látványnál. Vannak olyan primitív(ebb?) törzsek, ahol a párválasztás áll vagy bukik azon, hogy hogyan reagálnak a felek a partner testszagára (magyarán megszagolják a hónalját, és az alapján döntenek).
mennyország utca hét 2011.12.29 09:16:20
@Sadist: A szépség és a genetikai tökéletesség korrelál, ez eddig rendben van. Látni lehet azt, hogy mennyire egészséges a másik, de azt, hogy hozzám képest mennyire variáns a genomja, azt az orrom fogja elárulni. Akár úgy, hogy ennek nem leszek tudatában, mert az illatanyag annyira halvány, hogy észre sem veszem, szemben a látvánnyal, viszont hatással van rám. És ha ez az információ érzéseket ébreszt bennem, amelyeket bár nem is tudok magyarázni, akkor is jobban teszem, ha hallgatok rájuk.
A kultúrát egyáltalán nem keverném ebbe bele. Nem amiatt említettem meg a természeti népeket; azt akartam illusztrálni, hogy van, ahol a szaglás fontossága látványosan előtérben maradt. Ott, ahol nem rakódott a szokásokra álszent kultúra.
Meg a gazdaságot sem akarom emlegetni. Élet alatt a biológiai életet értem, tehát nem azt mondom, hogy a világon semmi haszna az értelemnek, csak hogy az ember számára az érzések, érzelmek fontosabbak, alapvetőbbek. Gondolkodás nélkül lehet élni, érzés nélkül nem.
"Nehéz olyasvalakit találni, aki szeret, úgy igazán. Akivel meghitten lehet beszélgetni, akivel nem csak sport a szex” – posztolónk szomorú, mert fél éve nincs senkije. Lányok, ha nem akarjátok egyedül tölteni a Karácsonyt, tudunk nektek egy jó partit. És: Hogy ne…..
„Ilyen lánnyal még nem találkoztam,… érdekelt a dolog. Miért ne adnék esélyt neki, végül is nem prostituált volt” - mit csinálnál, ha a pornós múltú csajod körül a legjobb haverod legyeskedne? Van, amikor a lány múltja másodlagos problémává válik a kanos…..
mennyország utca hét 2011.12.22 10:10:03
A való életből és a blog több posztjából is mindenkinek ismerős egy társadalmilag elfogadott felvételi beszélgetés menete: elvárt sablonok, betanult szövegek és gondolatok mentén írjuk meg az önéletrajzot, majd a kísérőlevelet - a beszélgetés során a várható kérdésekre…..
mennyország utca hét 2011.12.14 21:28:47
Kurvajó a poszt.
@eastern sugar: Bocs, hogy belepofázok, de az elsődleges benyomást mindenképpen a megjelenés okozza. Sztem is szar, de rám is hat, és én is hatok másra, bármennyire is nem akarnám. Nem csak a munkánál, de ott különösen. Valaki írta, hogy fontos neki, hogy napi 8 órában milyen külsejű munkatársat nézeget, és ez sztem fontos annak is, aki ennek nincs tudatában.
"szerintem nem vbaj, ha az ember használja az ilyesmit, mert szórakoztató, és mert végső soron ez a világ lényege, de szerintem csak arra, amire való, tehát nem haszonszerzésre, hanem önmagunk/egymás szórakoztatására..."
Pedig pont haszonszerzésre való... és itt nem feltétlenül az anyagi haszonszerzésre gondolok, de az is az élet sikerének van alárndelve, ahogy az ember tulajdonságai is.
„A blogról megtudtam, hogy közepesen vagyok jó az ágyban, nehezen megyek el, közben olyan arcot vágok, mintha fájna valami és sokat beszélek” – egy 2 hónapos kapcsolattól nem sokat vár el az ember, intenzív megalázást pláne. A csaj odaköltözik az új pasihoz,…..
mennyország utca hét 2011.09.27 07:58:52
A Hogyan hat a pszichológia című postra érkezett kommentek hatására úgy éreztem, érdemes egy posztot szánni a pszichológiát övező tévhiteknek is. Amíg nem váltam pszichológussá, ha találkoztam egy pszichológussal, kényelmetlenül éreztem magam, mert azt hittem, a…..
mennyország utca hét 2011.08.10 17:33:20
@Fatum2: Bár pl. a 2011.06.08-i post segíthet tisztázni a dolgot, ha késve is, megosztanám a véleményemet.
Úgy látom, a pszichológus gyakran (szinte mindig) a társadalom által az egyénre erőltetett normák okozta problémákat igyekszik orvosolni. Szülő vagy házastárs által okozott sérelmeket elméletileg az okozó bevonásával is lehet kezelni, a társadalmat azonban nem lehet bevonni az egyes emberek terápiájába. Ezért marad a kezelésre az a lehetőség, hogy igyekszik a beteg alkalmazkodását javítani. Hogy el tudja fogadni, hogy a világ olyan, amilyen, úgy működik, ahogy, és széllel szemben nem lehet büntetlenül. A természetben az alkalmazkodás és a túlélés kéz a kézben járnak. Ez alól az ember sem kivétel, talán csak a "túlélés" nála (többnyire) az "életminőség" metaforája.
Ezt nehezen veszi be annak a gyomra, aki szenved. A pszichológia szerintem arról szól, hogy utat találjon az egyén számára, ami elvezeti ennek elfogadásához, feldolgozásához és ezáltal a problémája megoldásához.
„Valószínűleg nem első alkalommal vitt oda nőt. Igaz, ez nem nagyon érdekelt, én egy jó szexet vártam, nem szerelmet” – a várva várt együttlét keresztül húzza az előzetes erotikus levelezés ígéreteit. A pasinak, ahelyett, hogy összeszégyellné magát, még arra…..
mennyország utca hét 2011.07.08 09:49:08
@Kata1987: Az ördög ügyvédje voltam, ugyanis én is így működöm, de a világ nem, és már beletörődtem ebbe is (a Jézuska, a Húsvéti nyuszi és a Mikulás után).
@Nathan D'Xantine: Az sztem csak egy kifogás volt. Vagy a kicsi segget is felturbózzák a csajok valamiféle push-up tangával? A mellekkel kapcsolatos csalódást hihetőbbnek érezném.
Ebből gondoltam, hogy a csávó úgy volt vele, könnyen becserkésztem, blokkolom, strigula, ennyi.
mennyország utca hét 2011.07.08 10:01:36
@Kytia: Hella! Ez ám a kedves fogadtatás! :)
Jó, persze, néhány mondat elfért volna némi bűnbánatról.
@Nathan D'Xantine: Találkozgattak is, nem csak sms-eztek, nem?
A Bridget Jones nekem is eszembe jutott, de az a másik véglet. Most akkor van olyan, ami szottyadt hátsóból szép, gusztusos, kerek segget formál, vagy nincs? Ezek után tudnom kell.
mennyország utca hét 2011.07.08 10:15:12
@Nathan D'Xantine: Formál, ha van mit. De ha nincs mit?

"Egy munkahelyi találkozás alkalmával ismertem meg A-t. ... A legközelebbi látogatása után írt..."
Csak találkoztak többször is. Az én olvasatomban az sms-bajnokság csak azért volt, mert nem bírták egymás nélkül.
„Annyi eszük se volt, hogy ne a törzshelyünkre menjenek, ugyanis felhívott egy ismerősöm, kábé ezzel a szöveggel, hogy „mi van szakítottatok? Mert a csajodat itt falja a haverod!” - hát, ez nagyon letaglózott. Azt hittem, vicc” – manapság a legjobb…..
mennyország utca hét 2011.07.05 09:41:18
@Nathan D'Xantine:
Szerintem az 1. pont megtapasztalása után már érthető a 2. és a 3. kialakulása.
A megcsalást meg elviselheti a kapcsolat, attól függ, mi a szitu. Megcsalni a baráttal és sunnyogni? Azt elnézni? Illetve azzal együtt élni? Úgy tudom elképzelni, ha a sértett fél magasan "fölfelé" választott partnert a megcsaló személyében.

Arról, hogy ki mivel gondolkodik: aki az agyával gondolkodik, az meg nem férfi. Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, az...
Hosszú vita után ráálltam, de kijelentettem, hogy a gyerekek nem kerülnek a nevére, hanem az enyémre. Belement. Sziasztok! Rövid leszek és tagolt. :) Azért hagyott ott az élettársam, mert nem mentem hozzá, de kezdem az elején. Megismerkedtünk, egymásba szerettünk,…..
„Stresszhelyzetként értékeltem az egész együttlétet, holott nagyon vágyom egy igazi szeretkezésre” – úgy látszik, mostanában elindult egy ilyen széria, ugyanis mai posztunk újra egy olyan fiatalemberről szól, aki közelebbi kapcsolatba került egy örömlánnyal. Az…..
A kínai nyelvben a válság szó két jelből áll, az első jelentése veszély, a másiké esély. Egy válás, egy szakítás, megviseli a lelkünket, de a válság egyúttal magában hordozza a fejlődés lehetőségét is. A párkapcsolat (és minden emberi kapcsolat) a fejlődés…..
„Szokásos cirkusz ment, én vagyok a hibás mindenért, azzal kiegészítve, hogy most már kurva is vagyok...” – a romantikus saga végre elérkezik az első szexjelenetéhez és felbukkan Vanda ex-pasija is. A már megszokott pénteki sorozatunk negyedik epizódja következik,…..
mennyország utca hét 2010.07.16 10:47:05
@Kytia: Szociálpszichológiai felmérésekből kiderül, hogy akik egyébként az óvszer használatát verbálisan támogatják, azoknak többsége (több, mint a fele) védekezés nélkül szexel. Ld. pl. Aronson: A társas lény c. könyvét. Az ember tudja, mit kell mondani, az már más ügy, hogy azt is csinálja-e?
Ez, és amit előbb írtam, persze senkit nem ment fel szerintem sem.
mennyország utca hét 2010.07.16 10:49:34
@Kytia: Nagyon életszagú! ;) rondabéla lool, levettél a lábamról!
„Mintha nem ugyanaz a két ember lettek volna ezen a randin, mint az előzőn. ” - egyik kedves olvasónk csak terjedelmesebben tudja elmesélni élményeit, melyből egy vastag kézirat született. Mostantól néhány pénteken keresztül az övé a publikálási lehetőség. A…..
mennyország utca hét 2010.07.02 22:06:37
@Father Justice: És olyan nem lehet, hogy Ákombákomkám rájött, hogy ezt a milfet sunázni kell és semmi több, és összekapirgálta a zinába szállt bátorságát, és kipróbálta a hétfogást? (A boldog arajelölt meg azt látta át, hogy ha most hanyatt vágja magát, akkor a lasszózás mellémegy.) Férfitársaim, senki nem volt még úgy, hogy most vagy soha, vagy mit veszíthetek? Szerintem még az sem kizárt, hogy skizofrén a figura.
Aligha van megalázóbb egy 2 éves kapcsolat finisében, amikor egy jóval idősebb nőért hagy el minket kedvesünk. A történetben szereplő lány pórul járt és aktív nyomozásba kezdett, párja váratlan elfordulása okán. Amit eddig csak B-kategóriás romantikus vígjátékokban…..
mennyország utca hét 2010.06.24 10:14:43
@alibaszna de bamba: Brittudósok újabb kutatásai szerint amúgy is sokkal reálisabb párosítás a fiatalabb férfi - idősebb nő, mint a fordítottja, mivel (szigorúan tudományos alapon) kimutatták, hogy az idő múlásával a férfiak libidója csökken, a nőké pedig progresszívan nő. Ebben a felállásban a pénznek csak marginális szerepe van.
mennyország utca hét 2010.06.24 10:37:31
@alibaszna de bamba: Eszerint még se mindenkinek egyértelmű.
De azért bevallom, én is jobban preferálom az ellenkező felállást, ahol a nő fiatalabb.
Nézzük csak, miért is...
Talán azért, mert az idősebb nőnek nemcsak a libidója nagyobb, de a kora is, és ennek megfelelően eleve hamarabb lesz öregebb... És aztán mit ér a nagy (és még nagyobb és még nagyobb) szexuális vágy tőle, ha az enyém ugyanúgy csökken, mint fiatalabb nő mellett, de ráadásul egyre kevésbé kívánom a már elnyílt virágot? (Mondjuk 20 év korkülönbséget tekintve.)
mennyország utca hét 2010.06.24 10:43:39
@rozsomák: Hát, ebben nem vagyok teljesen biztos. A "máshol" szerintem éppen azért és csak úgy működik, mert ott számolni lehet időbeli korlátokkal is. Hivatalos párkapcsolat mellett nem hiszem, hogy minden nap mód nyílik a nemhivatalos románc kiteljesítésére, így nem is érződik a vágy lassan hanyatló erőssége.
Kivételek persze mindig lehetnek.
„Inkább napi szinten nyüstölik a nejüket, mintsem meg kelljen válniuk azoktól a viszonylagos kedvezményektől, amiket mégiscsak kedves feleségük biztosít rendre nap, mint nap” – Inkább egy nagyon figyelemreméltó (és vitára hangoló) eszmefuttatás következik, mint…..
mennyország utca hét 2010.05.21 08:29:50
@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: "Ez egyetlen fajta pipogya férfitípus leírása, elég nehéz lehet a feleségének."
Az efféle tutyimutyi papucsférjekhez viszont többnyire éppen a másodállásban dominák mennek hozzá, akik mellett a férjek élete sem könnyű... Zsák & foltja.
mennyország utca hét 2010.05.21 08:40:33
@Frengi: szerintem akkor Te nem is találkoztál férfival.
mennyország utca hét 2010.05.21 08:50:13
@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Mondasz valamit, később igyekszem érdemben reagálni.
”Ennyire boldog még soha senki mellett nem voltam: egyik hajnalban virágokkal díszítettem fel az autóját” – a családos úriember végre megtalálja a boldogságot, és újra élvezni kezdi az életet. Amikor összejön a lánnyal, akit régóta meg akart kapni, rájön,…..
mennyország utca hét 2010.05.20 12:48:28
@Tamarian: Nagyon jól fogalmaztad meg. Számomra nehéz megérteni, hogy intelligens emberek hogyan is működhetnek másként, azonban úgy tűnik, ez többnyire így van. És az a gáz, hogy a lelkiismeret súlya nélkül mintha könnyebb, jobb lenne nekik. (Egy kicsit irigykedek is érte.) Közben ők is értékekről beszélnek. Számomra pedig a legfőbb érték az egyenesség, az pedig nem fér össze holmi önigazolással megtámogatott carpe diem-mel...
mennyország utca hét 2010.05.20 13:04:09
@Traktorka: Azt hiszem, nem ugyanarról beszélünk, de attól függetlenül egyetértek veled. A téma pedig klasszikus (mindkettő), biztosan nem most került elő itt a blogon sem először, de az ismétlésből mi baj lehet, ugye? :)
mennyország utca hét 2010.05.20 13:18:45
@Tamarian: Hát igen, _olyan_ problémáim nekem sincsenek - éppen olyanok vannak, amelyek a (végletes) őszinteségből fakadnak... - Arra azért kíváncsi lennék, hogyan bűnözik egy magadfajta? :) Persze, én sem vagyok szent. Majd halálom után... :)
@Traktorka: Hogy nem mondtál-e hülyeséget, azt nem tudom megítélni. Csak azt, hogy én is mondhattam volna akár. :)
„Annyira félek tőle, hogy abban sem fogok bízni már, aki megérdemelné.” - Levélírónk minden bizodalmát elvesztette a férfiak iránt, amikor megtudta, hogy párja a háta mögött flörtölget. Amikor a kan lebukott, macsó szokás szerint előbb támadt, majd visszakozott,…..
Következő versenyzőnk egy érdekes koppanás átélője volt. Az élmény annyira sokkolta, hogy a tanulság levonását rátok bízza, és remélem, hogy nem hagyjátok cserben. Egy fiatalember pálfordulását fogjuk ezúttal elemezni: mitől változik három hét leforgása alatt a gyönyörű…..
"A legjobb dolgok azokkal történnek, akik várnak!! - nem tudtam, hogy egy férfi ilyet is képes mondani, amikor ott a lehetőség egy jó kis menetre!?” – következő alanyunk egy igen érdekes tapasztalattal gazdagodott, ugyanis kifogott egy olyan pasit, aki elhúzódik a…..
mennyország utca hét 2010.02.03 12:10:13
@Manzanilla: A helyesírásod és a stílusod rendben van.
A többivel kapcsolatban csak azt tudnám én is mondani, amit pl. Zsu.
Egyébként, ahogy már más is felvetette, pontosabban mit jelent az, hogy külföldön élsz?
„Én is lefeküdtem egy sráccal. Bosszúból” - posztírónk már tudja, hogy a flúgos pasi elől, nem megoldás a főnök fiához menekülni, mert csak cseberből vederbe került. A legideálisabb kapcsolatot is szétrobbanthatja az, ha a pasi a piálást és a féktelen bulikat…..
mennyország utca hét 2010.01.25 11:20:04
@Kham: Ez de régi, de kurva jó! :D
„Az ilyen Woody Allen-típusú, saját lányát levadászó (még akkor is, ha csak a nevelt lánya) perverzektől kiver a veríték” - a szokást kissé megtörve, most nem egy konkrét történet következik, hanem egyik kedves olvasónk véleménye. Nagyon forró témát vetett fel,…..
mennyország utca hét 2010.01.19 20:14:40
@zoldborso: "Minden párkapcsolatnak megvan a maga nehézsége a felek jellegzetességeitől, elvárásaitól, és kompatibilitásának mértékétől függően. Nem a korkülönbség a vezető válóok -- jelentős kulturális különbségek sokkal több esetben vezetnek váláshoz."
Szerintem is ez a lényeg.
@Rebelde: jól kell választani, meg kell ismerni a másikat. (Mondjuk nem árt önmagunkat is ismerni.) De addig is, amíg az ember keresi az igazit, jól érezheti magát az esélyesekkel is.