Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Firuse

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andi pár hónapja fordult hozzám kérdéseivel, aminek akkor is örültem. Tanulságos lesz elolvasni a történetét, mert sok mindenre felhívja a figyelmet. Például arra, hogy ne higgyünk el minden ostobaságot akkor sem, ha (látszólag) hozzáértőtől halljuk. Több részletre bontom a beszélgetésünket, most a…..
Firuse 2015.07.21 12:36:02
Kedves Macska-fogó!

Bajban vagyok, mert a "hagyományos" összeszoktatási módszerek nem működnek.

Hogy értsd a problémám (igyekszem röviden), íme:
Páromnak van két cicája. Egy ivartalanított 2,5 éves kandúr (jámbor természet, egy simogatógép is leégne egy nap alatt a pótmotorral együtt, mancsozva játszik). A másik a testvére, egy 2,5 éves, ivaros nőstény (harcos amazon, jégkirálylány, aki csak esténként bújik és akkor is csak finoman engedi magát simogatni, karommal játszik legtöbbször).

A lakás 1+2 fél szobás, de ebből csak az egyik félszobába mehetnek be, plusz a konyha, fürdő wc, hosszú előszoba.

Az én cicám egy lassan 5 éves ivartalanított kandúr (heves természet, igazi vadász, kutyákkal szeret bandázni, kíváncsi, nagyon bátor és harcias természetű).

Hogyan próbálkozzak meg az összeszoktatásukkal, ha nem tudom elzárni az első időkben, mert a másik két szobába később sem mehetnek majd be?

Az én cicám szokta rajtam érezni a másik két macsek szagát (és vica versa), mostanra már nem ideges az idegen szag miatt, de ennél tovább nem merek menni, mert az én cicám erősebb a másik kettőnél együtt véve és a párom fél, hogy egy esetleges harcban az enyém kerülne ki jelentős fölénnyel (hogy finoman fogalmazzak). Mivel a félelme nem alaptalan, most meg vagyok lőve.

A macsom találkozott már egyszer a párommal (akin jócskán érezhette a másik két cica szagát, mivel odavan értük) és egy kicsit hozzádörgölőzött, odabújt, amit vehetnék felülírásnak is, de mivel első találkozás volt egy kis simogatás után pár méterre elfeküdt és csak szemmel tartotta. Őt láthatóan kedvelte a szagok nem zavarták.
Nem akarok lemondani a cicámról egy friss párkapcsolat miatt (és nem is fogok), ezt a problémát viszont nem tudom, hogyan oldjam meg.
Ebben kérem a konstruktív tanácsod.

Üdv,

Firuse
Rovenna legfrisseb konfliktusán keresztül szeretné bemutatni az általa smasszer-típusúnak nevezett pénztárosokat, akikkel szerinte nagyrészt tele vannak a boltok. Most a C&A-ban gyűlt meg a baja az öntudatos eladóval, aki nem szeretett volna a gyerek után pakolni, miután az…..
Elveszett Angyal nem érti, miért bántak vele kegyetlenül a Sony Vaio telefonszámán. Én nem tudok másra gondolni, mint hogy a bemutatkozása miatt a sonys ember ügynöknek nézte. Mit szólna hozzá az, akit úgy hívnék fel, hogy "Szily László vagyok az Index.hu Zrt-től, cégünk…..
Firuse 2009.10.29 14:27:46
@Biyb:
Dehogynem használnak. Én baszki, az előbb írtam. Az ügyfelek meg mosolyognak tőle, mert mindenhol máshol a szokásos formulával találkoznak. Azt írtam, hogy beszélgetek hivatalos formában, a köszönés nem beszélgetés. Most tényleg én magyarázzam el? Ti honnan jöttetek?
Firuse 2009.10.29 14:29:35
@Blava:

Nem járok a 4-es vonalán, a 6-osén sem. Rég befejeztem a tanulmányaimat. Nem okosabb vagyok, vagy királyabb, logikusan gondolkozom. Ennyi a különbség.
Firuse 2009.10.29 15:10:00
@Biyb:

Nyitóelem, nem beszélgetés. Köszönöm, hogy rávilágítottál, remélem így neked is leesett.

"@Firuse: Az, hogy egy ügyfél nem foglalkozik olyan intenzitással az ügyével az rajtad is múlik, mert azért vagy Te, mint kis malomkerék a nagy malomban, hogy tanácsot adj, javasolj helyes megoldást.

"De ha te nem akarod, és nem töröm magam feleslegesen."

Javaslom, hogy ezzel a mentalitással soha ne akarj bekerülni a versenyszférába, mert 1 hónapon belül kiszornak. "

Már megint nem figyeltél. Én elmondom, te teszed. Ha nem, az a te döntésed. Olvass már vissza, mielőtt hülyeséget írsz.

Blava:
A tanulmányaimat 22 évesen fejeztem be. Honnan jött neked a 18?
Engem mindig halálosan idegesítenek a női lapokban az átalakítós kísérletek, mivel hacsak az illetőknek nincsen töppedt ikerszarkómájuk vagy tolsztojos szakálluk, akkor általában mindig rosszabbul néznek ki utána, mint előtte. Előtte ugyanis – mégha Frida Kahlót…..
Csak gyorsan, mert drága a bit: a Lemmy-projekt egyelőre jegelve lett, mert az alany jelenlegi gazdája "csak be volt baszva és hülyéskedett" az örökbeadást illetően, egyem a kis szívét neki, kanállal. Sebaj, az udvaros populáció múlt héten gyarapodott három db…..
Hiába várták a Tv2-nél, hogy a Beverly Hills 90210-remake, a simán csak 90210 címre hallgató tinidráma megvesse (nagyon vékony) lábát a csatornán, nem jött össze a dolog - de erről legkevésbé a csatorna tehet, mert ugye szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, nem leteh vele…..
Firuse 2009.07.09 13:37:01
@Látnokzsálya: A Family guy-t is szívesen nézném esténként...
A Capital Partners nevű brókercég paradigmaváltást hozott a hullamosáshoz és kutyaszappanfőzéshez hasonlóan népszerű telefonos zaklatás marketing világába: nem elég, hogy reggeltől estig otthonukban inzultálják az ártatlan lakosságot, ha valaki menekülni próbál előlük, azt…..