Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lygia

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tóth Gabi Sztárban sztár előadásáért mindenki odavolt, még mi is. Szinte csak ömlengve lehet beszélni Tóth Gabi előadásáról, mert valóban teljesen hitelesen hozta és énekelte Kovács Kati Nem leszek a játékszered című, Táncdalfesztivál nyertes dalát. Tóth Gabi még Kovács…..
A tudomány érdekei nyilván pont az én édesapám máját követelték. Kedves Praxis Blog!   Két év elteltével szántam rá magam, hogy leírjam a történetünket. Azért pont most, mert most már talán meg tudom őrizni a nyugalmamat, és azért írom meg, mert még mindig borzasztóan…..
Lygia 2014.12.23 10:42:59
@mig54: Nem buta kérdés, hanem nagyon empatikus :-)

Köszönöm szépen, igen. Az ember ilyenkor érti meg, hogy mit jelent a "bennem él tovább" kifejezés, valóban, akik nagyon közel állnak hozzánk, azokat lelkileg nem veszítjük el. Tudom, kicsit érzelgősen hangzik, de tényleg így van. Attól persze a hiány hiány marad, de ezt sajnos szinte mindenkinek meg kell/kellett már emésztenie.
Lygia 2014.12.23 11:55:33
@csakmotyogok: És ez a két rövid válasz a te értelmezésedben mit jelent? Az én értelmezésemben a következőt: Annak, hogy a CT-felvételeket nem bocsátom rendelkezésre (egyébként nincsenek meg), célja van. Ez a cél, hogy hozzáértő ne lássa a felvételeket, mert akkor kiderülne, hogy nincs igazam. Vagyis rosszindulatúan, az állításaim valótlanságának tudatában próbálok befeketíteni valakit/valakiket, vélhetőleg a kórházat.

Ezzel a következő problémáim vannak:

1. Nem állítottam semmit. Sajnos nem is tudok semmit állítani, ugyanis éppen az a problémám, hogy a mai napig nem tudok semmi konkrétumot.

2. Nem próbáltam senkit rossz fényben feltüntetni, próbáltam tárgyilagos maradni.Lehet, hogy ez nem sikerült, de azt szerintem a legnagyobb elfogultsággal sem lehet mondani, hogy bárkit vádoltam volna.

Ennek megfelelően vagy teljesen félreértelmezted az írásomat, vagy eleve rosszindulattal állsz a problémámhoz. Amennyiben az első eset áll fenn, úgy sajnálom, hogy rosszindulatúnak neveztelek, inkább figyelmetlennek kellett volna.

Végezetül kérlek ne sajnálj, semmit nem tudsz rólam és az érzéseimről.
Lygia 2014.12.23 11:58:01
@Tempus.Anh: Sajnálom. Ugyanezt kívánom én is neked, és mindenkinek.
A (túl) sovány nők feltétlen dicsőítésének korszaka talán lassan véget ér, aminek csak örülni tudunk, hiszen fő a változatosság. Ennek jegyében mutatunk ma be egy érdekes ötletet, melyben egy New York-i divatfotós kifejezetten teltkarcsú hölgyeket mutat be a maguk (sok esetben)…..
Lygia 2014.12.19 16:44:08
@GERI87: Az egészséges életmód-hívőkön kívüli halmaz nem az egészségtelen-életmód hívőkből áll... Hanem azokból az emberekből, akiknek nem feltétlenül a BMI, a test, vagy az étkezési szokások a legfontosabb fokmérők. Én pl. tök egészséges vagyok, de ennél fontosabb, hogy lelkileg is az vagyok :-) Ezért nem is osztom a tőlem különböző embereket, hanem élek békésen velük/mellettük. Ehhez is intelligencia kell ám, nem csak a testzsírszámításhoz :-)
Ma kiderül, ki az a három ember, aki csatlakozhat az előző hetek középdöntőseihez, és megtanulhatja a zsűripózt. Most ugyebár nem öten, hanem csak négyen vannak, mert tegnap az egyik versenyző feladta, így kérdés, mi fog történni. Ma a zsűri bilikékbe és…..
Lygia 2014.09.22 16:36:31
@oharozsabimbolehetnek: Kis tudatlan vagyok, köszi
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a múlt héten elég durva, sőt, megdöbbentő állításokat fogalmazott meg a színészek, dramaturgok és a színház világára vonatkozóan: egészen lefitymálóan, sőt sértően beszélt sokukról, a ledurvább azonban talán mégis az volt, hogy…..
Lygia 2014.05.26 14:13:42
@Konzervatív0: Bocsi, de értelmezésem szerint épp Kerényi csinált közügyet a dologból azzal, hogy buzilobbiról beszélt...

Keresztényként én elhatárolódnék ettől a gyűlölködéstől, viszont megkérnék minden jövőbeli wannabe keresztényüldözőt, hogy próbáljanak meg ők is egyéniesítve gondolkozni, és egy zavart elme ámokfutása miatt ne a keresztényeket en bloc elítélni...
Lygia 2014.05.26 15:14:26
@oszt jónapot: De van: Nevelje otthon, annyi figyelemmel, hogy a gyereknek saját értékei és gondolatai legyenek. Egyébként meg miért is baj az, ha pl. erkölcstant tanul a gyerek? Mert esetleg nem az lesz az alapérték, hogy gazdagodj-taposs-gázolj?? Olyan szinten ki tudnak akadni az emberek ezen az erkölcstan oktatáson (ezen, hiszen a hittan nem kötelező), hogy komolyan rémisztő... Sok felháborító dolog történt az elmúlt években, de ez pont nem az.
Lygia 2014.05.26 15:56:39
@Lurian: Sajnos valamilyen szinten a politika mindenben megtalálható, hiszen a közigazgatást, a közintézményeket, illetve a közintézmények felügyeletét ellátó szerveket politikai szinten kinevezett vezetők irányítják. Ettől függetlenül, végül az oktatást már nem politikusok végzik, így szerencsére az erkölcstant nem tőlük kell megtanulniuk a gyerekeknek. Az más kérdés, ha esetleg a tankönyvvel vannak problémák, de önmagában az erkölcstan/hittan oktatásának gondolata nem rossz szerintem, az pedig, hogy egy ilyen gondolat politikai szinten születik meg, törvényszerű.

Engem éppen az általad írtak miatt tölt el reménnyel a hittan/erkölcstan oktatás. Reméljük, hogy a következő, vagy az azután következő nemzedék politikusai már nem ilyenek lesznek.
Felmentette a becsületsértés vádja alól a bíróság azt a kispesti szülőt, aki egy facebookra írt kommentben arról elmélkedett, hogy összejátszhat-e az óvodavezető a rossz minőségű ételt szállító szolgáltatóval...
Lygia 2014.05.08 17:09:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Counter: Én abszolút elfogadó embernek tartom magam, de csakférfi vagy zavart, vagy troll. Mindkét esetben felesleges vitába szállni vele, legalábbis szerintem...
Lygia 2014.05.08 17:32:42
@Counter: Talán jobb is nem bolygatni :-)
Lygia 2014.05.08 18:58:32
@csakférfi: Azt hiszem csak ez tud lenyugtatni:

Valóban különbnek érzem magam nálad, mert képes vagyok normális hangvételben, észérvekkel érvelni. A vita elején még nem volt ilyen érzésem, mostanra határozottan kialakult, tekintve, hogy folyamatosan személyeskedsz, és badarságokat irkálsz. A pozíciódat a társadalomban nem a születésed, vagy a képzettséged teszi hátrányossá, hanem az a mérhetetlen pökhendiség és szemellenzős bugyutaság, ami a soraidból árad. Az elfogadás körében sem értetted, amit írtam: Valóban nem tudlak téged, mint jelenséget elfogadni, nem azért, mert más véleményen vagy, mint én (szeretek vitázni), hanem a stílusod miatt.
A hétvégén írtunk Bánhegyi Ferenc erkölcstan és történelem könyvéről. Most egyik olvasónk a többek között a szerző által írt Etika könyvből küldött be egy oldalt. A könyv a 13 éveseknek egy abortuszellenes propaganda filmet a Néma Sikolyt ajánlja, és a gyerekeket…..
Lygia 2013.09.11 13:19:07
@Illegális pártmunkás: Egy kissé félreértettél. A terhes kislányokat érintő megjegyzésem a következőket jelenti: Ha egy választási helyzetben lévő, gyermeket váró fiatalkorú kislánynak mutatják be a filmet, azt lehet abortuszellenes "kampánynak" minősíteni, hiszen őt ott, abban a helyzetben elrettentheti a szabad döntés jogától. Egy etika tankönyvben bemutatni az abortusz káros hatásait nem erre irányul, hanem arra, hogy amikor meghozza az egyébként szabad döntését, akkor vegye figyelembe azt is, hogy ha 1. úgy dönt, h nemi életet él 2. nem kíván védekezni, 3. meg sem kívánja tartani a gyereket, akkor az nem azzal jár, hogy beugrik egy abortuszra, aztán kezdi elölről, hanem igenis egy rendkívül súlyos döntés, sokszor rendkívül súlyos következményekkel.
Lygia 2013.09.11 13:43:37
@Illegális pártmunkás: ???? Ezt nekem címezted? Hol látod, hogy a női résztvevőt látom felelősnek? Éppen hogy arról van szó, hogy ezekkel a következményekkel mindenkinek szembe kell nézni, ezért tartom ezt a fajta "sokkolást" megelőző jellegűnek. Én nem terelek, viszont minden sértő szándék nélkül mondom, hogy nem nagyon értetted meg, hogy mit akartam írni.

A terhességek és szülések kockázatai pedig szerintem nem kapcsolódnak a témához.
Lygia 2013.09.11 14:05:36
@Illegális pártmunkás: Hozzászólásod második részében magad adod meg a választ: az abortusz alternatívája a biztonságos szex, nem a terhesség. A biztonságos szexre való nevelés egyik módja pedig az, hogy bemutatjuk, hogy mi történik, ha valaki nem tulajdonít olyan apróságoknak jelentőséget, mint védekezés. Be lehet persze mutatni gyermekanyákról is kisfilmet, de azt mondani, hogy miután azt nem mutatjuk be, hát az abortuszról is hallgassunk, szerintem destruktív hozzáállás.
Nem győzöm hangsúlyozni: nem az elszámoltatás, fenyegetés, az ügy jogi útra terelése a célom, sokkal inkább az elgondolkodtatás. Nyílt levél a Szent Imre Kórház vezetőinek, betegjogi képviselőjének, valamint a Pszichiátriai Osztály vezetőjének és…..
Lygia 2013.06.18 18:15:42
@karamellcukorka: Hű de felhúztam magam rajtad... Te vagy az a prototípus, aki az arroganciájával a legtöbbet rombol a szakmája megbecsülésén. Az a szerencse, hogy ott voltál, és így pontosan tudod, hogy ki-milyen hangnemben beszélt, és ki-hogyan viselkedett...
Lygia 2013.06.19 13:22:15
@karcsibácsi: @karamellcukorka: Először is k.cukorka, bocs, ezek szerint elhamarkodottan következtettem arra, hogy orvos vagy. Egyébként az én szakmám tipikusan problémás szakma, csak nekem nem pácienseim vannak, hanem ugyanúgy sokszor nagyon súlyos élethelyzetekkel küzdő ügyfeleim. Ezért az időm jó része azzal megy el, hogy próbálom megnyugtatni és biztatni őket, annak ellenére, hogy sokszor én sem érzem könnyűnek, és nekem is tele a hócipőm a napi 12-13 óra munkától. De aki olyan szakmát választ, amiben emberekkel, méghozzá problémás emberekkel kell foglalkozni, annak tudomásul kell vennie, hogy a konfliktuskezelés a munka része. Nem tudhatjátok, mit mondott és hogy mondta a posztoló, sőt, ő kifejezetten azt írja, hogy nem beszélt emelt hangnemben. Ettől függetlenül rögtön ő a vadparaszt, a "csóri" doktornő meg persze, hogy elküldi a sunyiba. Én azt gondolom, a zaklatott hozzátartozóval nem ez a helyes eljárás, még akkor sem, ha nem ők hibáztak. De azért azt ne felejtsük el, hogy itt egy pszichés beteg valahogyan az utcára kóborolt, vagy úgy, hogy kiszökött, vagy úgy, hogy a hozzátartozók értesítése nélkül kiengedték. Azért egy "bocs, hülye" még a legelfoglaltabb ember idejébe is belefér...
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
Lygia 2012.08.28 15:35:32
@mary.poppins: Örülök, hogy így alakult, és annak is, hogy pozitív történeteket is lehet hallani! Rögtön hozzáteszem persze, hogy én is sok jó orvost ismerek, csak sajnos az elmesélnivaló esetek nem az ő eljárásukból keletkeznek.
Lygia 2012.08.28 16:43:55
@rikitiki: Igazad van. Viszont azért nehéz ezt a kérdést az egészségügyi dolgozók szemszögéből nézni, mert ma már ki lehet mondani, hogy általános tapasztalat, hogy pl. a nővérek 60-70 %-a a munkaideje egy részében (szándékosan nem mondom, hogy nagy részében, mert nem mértem) dohányzik/kávézik/cseverészik, ahelyett, hogy a munkáját végezné. Ez jó esetben azt a következményt vonja maga után, hogy az ember tisztába teszi, megeteti, megfürdeti a hozzátartozóját, figyeli az állapotát és jelzi a problémákat, rosszabb esetben viszont (konkrét tapasztalat) a beteg lázcsillapítás nélkül fekszik 39 fokos lázzal, és több epilepsziás rohamot kap a megfelelő gyógyszerek adagolásának megkezdése előtt, végül ismeretlen okból belehal a súlyosnak nem látszó fejsérülésébe. És ez úgy történik meg, hogy közben a nővérkék (tisztelet konkrétan egy kivételnek) a bezárt konyhaajtó mögött vigadoznak félórákat napi többször. Ez szerintem emberi hozzáállás kérdése, és erre nem mentség a kevés fizetés. Nyilván, nagy gondban leszünk, ha nem lesz, aki vállalja ezt a munkát, ezért örülnék neki, ha felemelnék az egészségügyi dolgozók bérét. Ugyanakkor elvárom, hogy ha úgy döntött, hogy elvégzi ezt a munkát, akkor végezze is el, és ne tegyen úgy, mintha szívességet tenne a kötelezettsége teljesítésével.
Lygia 2012.08.28 17:36:46
@rikitiki: Nyilván te látod belülről a dolgokat, én szerencsére csak hozzátartozóként tapasztaltam, amit leírtam. Sajnos a megoldást nem csak én nem tudom megírni...
hogyvolt Éden hotel - 2x36 2012.05.04 06:40:00
Nahátakkor. Ha hinni lehet a promónak, akkor ma Broki szarban lesz, mer' HülyeRoli beáll Naiva mögé, és mivel védett, így coki van ezerrel, de mikor mondta el a teljes igazságot a Viasat3 ajánlója, nem? Aszongya a klasszikus szappanopera-főhősnőnek megcsinált Pinokkina, hogy ma oszt…..
Lygia 2012.05.03 23:38:25
@szgy: Lehet, de ezt már sírva mondta Csíra, szóval ez kiválasztó után volt. Na mindegy, biztos korábbi poén, csak nem hagyta volna bent a Viasat....
Lygia 2012.05.03 23:39:39
@baileys: Ez logikus
666E 2011.05.18. 23:48:00már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét…..
Szia Tibi! Tavaly is akkor írtam meg A modoros otthont, amikor betegség miatt kényszerpihenőn voltam. Most pedig eltörtem a lábam, úgyhogy újra jelentkezem egy poszttal a betegágyból. :) Üdv.MoDorka A modoros félműveltA modoros félművelt azt hiszi magáról, hogy művelt, és vélt…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Lygia 2011.08.23 15:14:15
@mrbateman: Abszolút igaz, hogy sok esetben túlzás van a történetekben, viszont sajnos velem az utóbbi időben szerzett tapasztalat mondatja, hogy rengeteg tisztességtelen orvos van. Például egy tumor esetében nagyon nem mindegy, hogy két hét múlva, vagy fél év múlva lesz műtét. Amíg az orvos nem kapott pénzt, sajnos nem volt ideje megcsinálni, a boríték átvétele után lett. Még kb. fél oldalon keresztül tudnám sorolni azokat a dolgokat, amiket sikerült két-három családtag betegségén keresztül a magyar egészségügyről megtapasztalni, és hidd el, hogy ezek többsége emberi tisztesség hiányáról szól, nem túlterheltség miatti ilyen-olyan, laikusként tényleg nem minősíthető hibákról.
Lygia 2011.08.23 15:42:02
@Zibó: Szerintem ezzel a hozzáállással nem leszel közutálat tárgya, és tedd el nyugodtan a hálapénzt, amit -tolerálva az állam által adott fizetés mértékét- a lelkiismeretes munkádért adnak azok az emberek, akik megtehetik, hogy pénzben fejezzék ki a hálájukat. Csak ne előre várd, és ne diszkrimináld azokat, akik csak szóban lehetnek hálásak.
Lygia 2011.08.23 16:18:06
@Nadiposzi: De ha már nem a gipszed cseréjéről lenne szó, hanem a túlélési esélyeid 50 %-ról mondjuk 80 %-ra való emeléséről, akkor sztem beszállnál a licitbe.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Lygia 2011.04.13 17:00:27
@Eruka: Egyébként pont tegnap gondolkoztam azon, hogy Kristóf egyszerű és lassú, de nem tök hülye. Egész normálisan ki tudja magát fejezni, szóval azért Pistához v Levihez képest nagyságrendekkel jobb.
Lygia 2011.04.13 17:30:22
@Eruka: Jó, jó, kicsire nem adunk :-)
Lygia 2011.04.13 17:33:50
@Lygia: Egyébként nem műveltségre gondoltam, hanem józan paraszti észre, ami azért üdítő, ha vkiben megvan.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Lygia 2011.04.12 16:17:24
@sandokan: Nahh, ha róla is kiderül, végeztem a férfiakkal.
Lygia 2011.04.12 17:43:13
@neccharisnyás útonálló: Ebben az esetben próbapert indítok a Viasat ellen személyiségfejlődésem súlyos és visszafordíthatatlan megkárosítása okán.
Lygia 2011.04.12 18:27:23
@neccharisnyás útonálló: De én ravasz vagyok, pertársaságot alapítok pár Porontyos anyukával, akinek a porontya PONT odakapcsolt a szörnyű jelenetre, majd ha minden kötél szakad, megyünk a Parlament elé tüntetni.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Lygia 2011.04.07 15:16:34
@Benyeszke: Lehet, de mivel a három esélyesről van szó + Szöszi és Levi elég aggodalmas fejet vágnak, gyanús...Bár ha közülük vki kiesik, azon nem lepődik meg senki.
Lygia 2011.04.07 15:36:20
@sandokan: Én nem láttam. Ki?
Lygia 2011.04.07 16:36:10
@version: Egyetértek. Én csak azért néztem bele, h majd jól leszólom, de sikerült teljesen rákattannom. :-)
Modorosblog A lánybúcsú 2011.03.08 06:00:00
Sziasztok Csajok!Pénteken találkoztunk néhányan és megbeszéltünk nagy vonalakban (sőt elég részletesen) Kinga leánybúcsúját. Akik nem tudtak eljönni azokat most tájékoztatom néhány dologról.Március 12-én lesz 16.00-tól Vonhinten Helgusnál (Párisi u. 12. Ferenciek tere),…..
Modorosblog Az ideális főnök II. 2011.01.26 06:00:00
-Tamás! Gyere csak egy kicsit. Azt tedd le. Figyelj már, ez a méjl, amit kiküldtél. Szóval ez így elég szar sajnos. Mi az a végén, hogy "thanks", mit köszönsz? Ne köszönd meg. Üdvözlettel vagy regards vagy bármi. Jól van? Lényegretörően, nem kell kacifántos…..
Lygia 2011.01.27 11:11:10
@Swind: Itt egy bizonyos típusú főnökről van szó, ha nem tűnt volna fel.
Lygia 2011.01.27 11:57:00
@Swind: Viszont a korrektségbe nem férnek bele azok a dolgok, amiket az itt kommentelők sérelmeznek. Az a többségi főnöki/tulajdonosi álláspont,h ha már fizetem, akkor látványosan dolgozzon meg a pénzéért. Ezért kerülnek kitűzésre szűk, valójában nem létező határidők, ezért értesülsz a tényleges határidőkről az utolsó pillanatban, ezért nem tudod megbeszélni a munka feltételeit előzetesen, és dolgozod át inkább húsz alkalommal a készet, és ezért esik be a főnök a munkaidő vége előtt 10 perccel valami hiperfontossal. Ezek gyakorlati tapasztalatok, és mint ahogy említetted a munkavállalóknál, itt is tisztelet a kivételnek. És igen, amióta ezeket a gyakorlati tapasztalatokat átéltem, én is hát legalábbis főnököcske vagyok, és jobban állok a dolgokhoz.
Évek óta egyik kereskedelmi csatornának sem sikerült olyan műsort csinálnia, amiről nem csak a Barátok közt-függő zöldséges beszél, hanem az egész ország. Ami nem csak a Story Magazinban téma, de a kocsmákban is felhangosítják a tévét az adás alatt. A Megasztár és az…..
Lygia 2010.12.20 16:51:55
@Viharszarok: Ahogy mondtam, neki nem nagyon bolygatnám, mert elég érzékenyen reagált. Holott csak az elfogulatlan tárgyi szemlélő beszélt belőlem :-)
Lygia 2010.12.20 17:02:25
@tris: Tényleg? A jófiút tekintve elég ritka sajátosság. Mármint a szándék nélküli érdeklődés szintjén. Legalább akadálytalanabbul válogathatsz :-)
Lygia 2010.12.20 22:42:01
@tris: Na, azért Mr. Darcy nem volt az a kimondott uncsi jófiú... Legfeljebb a Bridget Jones-változat :-)
Modorosblog Disznó férfiak 2010.10.04 07:00:00
-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a…..
Lygia 2010.10.05 15:19:20
@kida: Na hát erre most muszáj írnom, mert ez az án saját vörös posztóm. :-)

Tehát elöljáróban: általában a deszka tiszta, mert van aki letakarítja. Bár gondolom erről a tényről te is csak másodkézből szerzel tudomást. Emellett neked a világon semmi bajod nem lesz, ha véletlen lehajtott ülőkével találkozol, nekem azonban rendkívül kellemes az éj közepén félálomban kioperálnom magam a WC-csészéből... Uff.
 Brother Love a mai írás szerzője - a később íródott Egyházellenes ötlete valójában ezen a poszton alapszik. Az alábbi sorok írója nem ateista, és tiszteletben tartja minden ember vallásos meggyőződését. A modoros hívő „Márk és Krisztián – a…..
Lygia 2010.09.16 20:29:50
@Martian: Az egyháznak fent kell tartania magát, ezt várják el egyébként a nem-hívők is, mármint hogy az egyház gondoskodjon magáról, és ne a különböző államoktól várjon támogatást. Egy ekkora volumenű szervezet pedig nem oldhatja meg a működést házipénztárral, és bevételi meg kiadási pénztárbizonylatokkal. De az gondolom nem kérdés, hogy a gazdasági ügyeket nem az egyházi vezetők menedzselik.
Lygia 2010.09.17 12:09:47
@Balance Of Power: Na most tudok válaszolni. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy te többet bulizol, mint én. Elég kiterjedt a baráti köröm, és kb. 10 %-a vallásos. Teljesen jól el tudok velük beszélgetni, és nincsenek tabu témák, akármikor megindokolom, h mit miért tartok helyesnek. Ha pedig vki nőként közelít hozzám annak nagyon örülök, mert hízeleg a hiúságomnak, de visszautasítom, mert nem csalom meg a férjemet. Ennyi. És ne haragudj ezt nem bántásból moondom, de egy bizonyos szempontból te vagy korlátolt, hiszen nem vagy képes nyitottan közelíteni bizonyos típusú emberekhez.
Lygia 2010.09.17 14:28:56
@Balance Of Power: Melyik előírásra gondolsz? Olyan nincs, hogy ne érezd jól magad :-) Olyan van, hogy a testi jólétedet ne helyezd a lelki elé. De ahogy mondtam, ez nem egyszerűen vallási előírás.