Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stern James

4 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dorotheumos aukciók lezárulta után már csak az autópiac leírásával maradtam adós, ezt hagytam a végére, holott itt töltöttem a legtöbb időt. Megismerkedtem jópár emberrel, autójukat áruló gyűjtőkkel, nézelődőkkel, komoly- és komolytalan érdeklődőkkel egyaránt. És természetesen az eladótérbe…..
Kisebbfajta szerencsével ér fel, hogy csak felületesen futottam át a kiállítást, és nem álltam le órákig beszélgetni minden Mercedest tartalmazó stand kiállítójával, valamint hogy alig csináltam fotókat, mivel így bele lehet zsúfolni három posztba a Classic Expot. Ha igazán alapos vagyok, akkor egy…..
Az előző rész ott végződött, hogy hazataxiztam a Messezentrumból a szállásra. Se lehetőségem, se energiám- kedvem nem volt kinyomozni a tömegközlekedést, bár úgy sejtettem, nem ártana ezzel is foglalkozni, de már kicsit nyúzott voltam a menetrendekhez. A csarnokból az autóval kiállni a rendezvény…..
A dolog úgy kezdődött, ahogy mindig szokott: ártatlan, hétköznapi események láncolata vezetett egy hosszabb kalandtúrához. Történt, hogy a fórumon még szeptemberben szervezkedés indult a Veterama meglátogatására. A Veterama egy nagy oldtimeres vásár, amit évente kétszer tartanak meg Németországban:…..
Nemrég láttam ezt az amerikai Audi-reklámot, amiben kicsit nekimennek az aktuális (6 éves) W221-es S-osztálynak. Ez akár öngólnak is jó lenne, ugrott be egyből mikor megláttam az egyáltalán nem előnytelenül feltüntetett fehér, AMG-ruhás S-Klasse-t...utána meg az A8-at. Hogy néz…..
Így adta ki. Ez az univerzális válasz minden miérttel kezdődő kérdésre, ami kommentekben érkezett, és bizonyára érkezni fog az ötszáz dolláros autóvásárlás történetére. Ha nem azon az augusztusi napon érkezünk, nem az a hirdető veszi fel hamarabb a telefont, nem haverkodunk már telefonon össze…..
Stern James 2010.09.03 14:23:21
@thinker_:

Itt az a lényeg, hogy legyen miből cikket írni, kell az anyag. Olyan, int amikor a valóságsóba castingolják az embereket, és diplomás kulturált nem mehet, csak tetovált drogdíler proli, mert így izgalmasabb lesz.

Mivel a legtöbb átlagember (olvasó) fiatal átlagautóval jár, ezért nagyon izgalmas neki az ilyesmi, és csodálkozik rajta, érdekli, kattint, és ebből lesz a reklámbevétel, ezért a TC-s újságíróktól elvárt, hogy ilyesmikbe kezdjenek. Ha meg valami mégsem romlana el, akkor elrontják szerintem.

Számomra az ilyen cikkek nem annyira érdekesek, mert nekem van elég saját roncsom, és nyaralásra én is bérlek egy megbízható autót.
Régóta próbálom megfejteni azoknak az embereknek az észjárását, lelkivilágát, akik nem valami mellett, hanem valami ellen köteleződnek el. Foglalkoztunk már számos közlekedéssel, autózással kapcsolatos "vádponttal", és mindig feltűnt néhány kommentelő, akik - a…..
Vagy legalábbis kedvel valamiért, mert meglepett valamivel Húsvétra. :-) Nem négykerekű ugyan, de benzin hajtja, jól megy, és az általunk hőn szeretett - mit hőn szeretett, kultivált! - 80-as évek szülötte. Amúgy meg Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk mindenkinek! ..
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
A Zene a rasszizmus ellen kampány csatlakozott a 2010 tavaszán zajló nemzetközi rasszizmus elleni akcióhéthez. Ennek keretében az ország több pontján lesznek hasonló témájú rendezvények. Vasárnap a Gödör Klubban az Antirasszista különkiadásra a zenekarok kifejezetten erre az…..
Stern James 2010.03.20 11:45:36
Málenykij kolléga posztján belelkesedve nagypályás csóróálmodozásba kezdtem, de most kedvenc kiegészítőim, a felnik kerültek célkeresztbe. Egy valamire való stricikli elképzelhetetlen a megfelelő felnik nélkül, amikből a nagy kedvenceim szerepelnek ebben a felsorolásban.Persze…..
 Miért szeretik olyan sokan a ThinkPadeket? Mert strapabíróak, könnyűek, hordozhatóak, bárhol munkára foghatóak. De hát mondhatja valaki, hogy a többi notebook is ugyanilyen. Elmondom miért nem igaz ez.   Strapabíróak: katonai szabványnak is megfeleltek ezek a gépek. A…..
Mangalica A puha és a lassú 2010.01.12 15:16:00
Teljesen haszontalan, de érdekes összehasonlítás a nyolcvanas évek két megfizethető ikonjáról. W123 vs. Volvo 240. A Törökék elköltöztek, így kezdődött. Régi barátság, a Mergáról még írtam is pár sort egy összehasonlító tesztben. Ott is egy Volvónak küldtem, egy új…..
Stern James 2010.01.12 16:33:12
Pontosabban öreg BenzEKBŐL. Hű, most látom csak, utoljára júniusban írtunk az idehaza készülő W123-as pick-up-ról. Igaz ugyan, hogy készítője és hűséges kommentelőnk azóta már két adagnyi képet küldött, de szégyenszemre csak mostanra ástam le az időközben felhalmozott…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
Van egy német oldal, úgy hívják lederzentrum.de , ahol is mindenféle profi bőrápoló és restauráló kenceficét és eszközt árulnak gyönyörűen videókkal bemutatva a használatukat, részletes leírásokkal, stb… Felettébb bizalom gerjesztőek na meg Herr Tschik is rendelt már…..
Ervinnél voltam minap a céges autóm kötelező szervizén. Sok munka nem volt vele, néhány nedvet lecseréltünk, néhányat leellenőriztünk, kapott új szűrőket a kicsike, lecsekkoltunk minden fényforrást, fékeket, csak a szokásos rutin. Persze olyan színvonalon, amit Ervinéktől…..
A MagSafe kábel alapvetően egy halálosan vidám, joviális madzag, csak időnként megpróbál kiirtani egész családokat. Ken Brinkman egy unibody MacBook Pro tulajdonosa volt, amíg fel nem gyulladt a kábel. A fickó hajnalban ébredt arra, hogy valami bűzlik, elkezdte keresni a szag…..
Stern James 2009.05.26 11:37:36
@Bilux67: Neked van igazad, gondolom szakmabeli vagy :)
by Imikeee A történet szereplője egy 1997-es gyártású w140 S 300 Turbodiesel „bálnamerci”.  Ez már egy utolsó szériás modell, amibe a OM 606.961-es motort tették, ami megtalálható a w210-es E osztályos Mercedesben is.        De most nem is ez a…..
Stern James 2009.05.22 12:58:05
Youngtimernek nevezzük azokat az autókat, amik nem elég öregek ahhoz, hogy oldtimerek legyenek. Természetesen ezek között a harminc évnél fiatalabb szerkezetek között is szép számmal akadnak szeretett-féltett, tulajdonosaik által körülrajongott darabok, egy Alfa Romeo GTV-t vagy egy…..
Kevesebb mint egy hét van már csak Május elsejéig, amikor újra kikerülnek a garázsból a féltve őrzött, csillagos, young és oldtimereink, hogy megmutassuk őket a tavaszi napsütésenek! Már hagyomány, hogy a munka ünnepét az MBYBK (Mercedes Benz Youngtimer Baráti Kör) egy laza,…..
Stern James 2009.04.28 12:38:27
@Mr. Cool: Ha jön Hook, kölcsönadhatja az ablaktörlőlapátjait. ::)
Az alábbi levél egy  tipikus példa arról, hogy nem szabad autót eladni. Majd a kommentezők minden bizonnyal elmesélik a hasonló trükkel kapcsolatos rémtörténeteket, mindenesetre a kérdésre a válasz az, hogy ez a módszer nemhogy jogszerűtlen, hanem veszélyes…..
Stern James 2009.04.21 20:03:27
@cuebler: nem is az átírást akarják megkerülni, hanem az adózást és a szavatosságot.

Ha ők "eladják" és az eladó az, akitől ők vették, akkor nem lesz könyv szerint nyereségük, 100% fekete jövedelem. Elvileg a különbözet után áfát is fizetnének az ÁFA tv. XV. fejezete szerint (különbözet szerinti adózás). Ha az autóról kiderül, hogy egy hulladék, a vevőjük be sem fogja tudni bizonyítani, hogy tőlük vette, mert a szerződésben benne sem lesznek.

És ezt itt ebben az országban lehet, ahelyett hogy őket ellenőriznék, az áfát emelgetik 5%-kal. Egyszerűbb azt fejni, aki önként fizet, mint megkeresni azt, aki nem fizet.