Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bobsys

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baromi sokáig birtokolta a Ryanair a leggörényebb európai diszkont légitársaság címet, kirobbanthatatlannak tűnt ebből a pozícióból, láthatólag nem is zavarta, de aztán két éve váltott, elkezdte tudatosan javítani a szolgáltatásait, ma pedig rögtön magasra fel is pontozták a meglepett utasok. Ki…..
Folytatás múlt hétről, amikor az egyszerűbb interjúfajtákat vettem végig. Most a nehezebbek jönnek. Többkörös interjú Ilyenkor úgy tervezik meg a felvételi folyamatot, hogy több találkozó is legyen a jelölttel. Egy standard kör a szakmai vezetővel és a HR-essel külön-külön időpontban, több nap…..
"De milyen jogon módosították egyoldalúan a szerződést a kérdezésünk nélkül 10 éves kamatperiódusról 3 évesre? -kérdi naiv ügyfél. "Törvényileg elő van írva, és muszáj volt..." - mondja a bank. Mi meg majd megpróbálunk utánajárni, hogy ez tényleg így van-e. Tisztelt…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Gál Kati Hiába van rengeteg USA-ellenes Magyarországon és a világon, még mindig rengetegen vágynak az amerikai álomra. Sajnos Amerika viszont nem az EU. Földrajzilag ezzel nyilván mindenki tisztában van, ám mégis, amikor a bevándorlásra kerül a sor, annál inkább megnő a csodálkozó arcok száma,…..
bobsys 2015.10.07 03:06:40
@vizsla_barat: Van angol teszt (persze nem nyelvvizsganak hivjak) csak a vicc kategoria
www.uscis.gov/citizenship/learners/study-test/study-materials-english-test
Elunták az európai hatóságok is, hogy az autóbérlős cégek trükközve csábítják magukhoz az ügyfeleket, mostantól szigorúbb szabályok vonatkoznak rájuk. Ettől persze még igen fontos, hogy nagyon körültekintően, az időt rászánva döntsük el, hogy kinél bérlünk és a…..
bobsys 2015.07.23 15:01:15
@Baszkikám: USA masodik autoberlesnel hatulrol nekem jottek a parkoloban. Semmi extra, hatso lokos csere. Meg aznap visszavittem a kocsit odaadtam a rendorsegi jegyzokonyvet es elhoztam egy masik verdat. Kb 10 perc volt az egesz, leszartak mennyibe fog kerulni a javitas, mert nekem is full biztositasom volt $0 onresszel.
Igen. Vegul vettunk egy hazat. Az itteni tarsasagbol tobben is vettek mostnaban, es kulonbozo feltetlekkel, szoval ez remek alkalom, hogy altalanossagban tobb peldat egybe vonva irjam le a tudnivalokat. Ahogy minden, ez is allam es varos fuggo. Ugy a szabalyozasok, ahogy kulonosen az arak. Azt…..
2009 ben jelentkeztünk a 2011 programra.  kb 2010 május elején kaptuk meg a levelet (mi még azt kaptunk) hogy kihúztak. Megadtak egy linket, hogy ott kell utána nézni mi a teendő.Irány a net.Ki kellett pár formot tölteni, visszaküldeni, majd várni az interjúra. Mi szerettük volna…..
Csak roviden. 2014 vege, most volt az "open enrollment" nov 15. - dec. 15. azaz, most donthettel rola, hogy megtartod a biztositasod a kov EGESZ evre vagy valtasz. Hasonlo, mint otthon a kotelezo auto biztositas rendszere (volt?). azt hiszem nezelodni meg most is lehet, menj fel a healthcare.gov…..
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
bobsys 2014.09.06 03:14:23
@tildy[UK]: es meg fenykep is fog rolad keszulni
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
bobsys 2014.07.19 21:09:26
A sok okos aki meg utanna sem bir nezni annak amit mond. Az amcsik 33% berel lakast www.nmhc.org/Content.aspx?id=4708
Annyira nincs termeszeti eroforrasuk, hogy 40 ev utan ujra engedik az olajexportot, mert nemtudunk vele mit csinalni akkora a termeles
www.bloomberg.com/news/2014-07-17/u-s-oil-export-ban-seen-weakening-rather-than-dying.html
- Credit score / report - kocsi vétel - daycare / ovi - egészség biztosítás  - meló meló: Itt két újság van: A sszony is elkezdett melózni a szállodában ahol én is anno. Ő reggeliztető pénztáros az éttrem részben :) szintén a barát intézte a melót. reggel 6 tól du…..
A közelgő parlamenti választások egyik nagy port felvert hozadéka, hogy az egyre több külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező választó csak személyesen voksolhat. Ma azzal foglalkozunk, mi is a teendő (még senki sem maradt le semmiről, legalábbis jogilag), miközben…..
Azt gondolom, nem csak az Egyesült Királyságban nagy kérdés, hogy béreljünk-e ingatlant, vagy a bérleti díjat törlesztésre fordítva inkább vásároljunk. A magam részéről én a mai fejemmel inkább bérelnék, de ezen lehet (és szerintem fogunk is) hosszan vitatkozni. Noha…..
A 2010-es évek menő munkahelye a startup. Míg tíz éve minden friss pályakezdő bankszektorról, yuppie-s öltözékekről, drága céges autókról álmodozott, addig napjainkban új őrület kerítette hatalmába a végzős fiatalokat: a startup. Öltöny helyett tarka, dögös pólók,…..
bobsys 2014.01.11 21:10:31
Buffetboy rokonát berántották egy termékbemutatóra, ahol rátukmáltak egy túlárazott víztisztítót. Ugyan egy nap alatt levélben felmondták a szerződést, még a terméket is vissza kellene juttatni a 8 napon belül, lehetőleg személyesen, úgy a tuti, és akkor tényleg vége lesz a…..
A Fővárosi Munkaügyi Központban jó hangulatban zajlik az élet, csak nem értik, hogy miért akarnak beszélgetni velük az ügyfelek: 2013.december 31-én megszűnt a munkahelyem, irány a Fővárosi Munkaügyi Központ V-VI-XIII. kerületi Kirendeltsége.1137. Bp. Katona J. u. 25. Csupán…..
Az amerikai egészségügyi rendszer a világ legdrágább egészségügyi rendszere miközben a mutatóik kifejezetten rosszak. Már csak ezekért is erről a számláról beszél a világ tegnap este óta. Egy srác két napig volt a sürgősségin vakbélgyulladás miatt és meg is műtötték,…..
bobsys 2014.01.01 05:25:34
A sracnak ugynevezett catastrophic planja volt, alacsony havi dij, de ha beut a szar akkor zsebbe nyulos. Nekem is lenne ilyen, havi $100 korul van harmunknak, de a koltseg elmehet majd 13 000 dollarig. Ugy mukodik, az egesz biztositos, hogy van eves ugyenvezett out of pocket maximum, ha ezt elered onnan 100%ban terit a biztosito, addig altalaban 70%-80%.
A mi biztositasunk $322/honap es az out of pocket max az 6000 dollar tehat ha kiszamlaznak masfel millio dollart akkor is csak 6K-t kellene fizetni. A $322 melle termeszetesen a munkaltatom meg odatesz jopar szazast, de ez az egyik benefit amit ad a ceg. A $322 soknak tunhet, mennyi is forintban? 70 000? de Magyarorszagon tobbet fizettem az "ingyenes" TB-re es megis egy rakas szar.
A korhazak tulszamlaznak, a biztosito altalaban a szamlazott osszegnel kevesebbet fizet, nekunk iden a terhesseg + szulesre kiszamlaztak osszesen 27K-t (korhaz, szules illetve a 9 honap alatti orvos, ultrahang egyeb szamlak) aminek a felet fizette a biztosito a tobbit egyszeruen nem kapja meg a korhaz/orvos. A felebol pedig kb $1500 amit fizetnunk kell. Tehat az, hogy mennyi van a szamlam az meg nem jelent semmit, alkudni kell es engedni fognak belole. Egyebkent ez eleg nagy lehuzas a korhazak reszerol, hogy az utcarol jovonek tulszamlaznak.
Az USA rendszere szerintem nem jo, de nem tudom mi lenne a jo megoldas, Obamacare eloirt par dolgot a biztositoknak peldaul mar nem lehet elutasitani senkit ha van ugynevesett pre-existing conditionja, de ettol meg nagy biznisz az eu itt. Akkora, hogy szerintem senki nem mer nekik menni, tul sok penzt tolnak a politikusoknak
Írországban egész decemberben karácsony van – legalábbis az egyszeri bevándorlónak úgy tűnik. Éva írása első a sorban, hiszen a terveim szerint a következő napokban megmutatjuk, milyen is a karácsony a világ különböző részein. „Unod, hogy már október elején…..
bobsys 2013.12.23 19:19:03
@shakti_rom: LooooooooooooooooooooooooL
A mai posztot olvasva már össze is pakoltam, hogy indulunk Ausztráliába, mert... mert csak. Na jó, azért, mert amikor Balázs az oktatásról ír, akkor konkrétan könny szökött a szemembe, hogy ilyen is van és nem csak H.R. Nem is beszélve a bürokráciáról, ha ezt egyáltalán annak…..
Naiv ügyfélnek egy 5000 forintos tétel miatt korlátozta le a kimenő és bejövő hívásait a Telekom, miután megállapították a panaszát kivizsgálva, hogy nekik van igazuk. Az ügyfélszolgálat szerint ez valami átirányítási költség, amit ugyan nem jeleznek sehol, de létezik.…..
bobsys 2013.12.17 18:16:57
Nőként Magyarországon elhelyezkedni néha rendkívül nehéz lehet, mert ha van gyerek, az a baj, ha nincs, akkor pedig az, hogy majd lesz. Így járt mai szerzőnk, Andi is, aki némi kilátástalan jelentkezésdömping után volt kénytelen rádöbbenni, hogy ez nem fog menni. Így kerültek ki…..
bobsys 2013.12.16 12:50:04
@bpetya75: Attol fugg mennyi az egy ember fizetese. Ha orvos es 400K USD a fizetes akkor eleg, de evi 100K bevetellel sem kell a felesegnek dolgoznia, csak akkor a haz nem 10 ev alatt lesz kifizetve hanem 30, meg az evi nyaralas es 5 evente uj kocsi melett nem nagyon marad penz a nyugdijra.
bobsys 2013.12.16 15:19:47
@bpetya75: Semennyire :)
Az atlag fizetes ha jol remlik 50K USD, 100K felett az emberek 7 szazaleka keres ha lehet hinni a Wikipedianak.
A héten több kimaradás is volt a UPC hálózatán, mert valószínűleg megtámadták a szervereiket. Erre azt bírták reagálni Facebookon, hogy elvileg kijavították, de jelezzék neten, ha mégsem menne a net: Páran jelezték, hogy még mindig nem tudják használni az internetet.…..