Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levente B.

736 bejegyzést írt és 6802 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord..
Levente B. 2024.04.25 07:49:25
@zord:

Transport Museum is looking for (temporary) space
The Dutch Transport Museum (NTM) in Nieuw-Vennep has been closed for more than a year now. That year a decision had to be made about a new location. Until recently, the museum was convinced that that location had been found in the Schiphol Trade Park near Hoofddorp Station. Unfortunately, it has turned out that the restrictions imposed by the UNESCO World Heritage Organization with regard to the Defense Line of Amsterdam do not coincide with our plans. The number of investigations and the lead time also turned out to be too great an obstacle. The NTM is now urgently looking for accommodation to (temporarily) safeguard its collection.
The NTM is currently fighting for its survival. The museum has known for a long time that it must leave its current location.

www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum
Először rendezték meg Vácot, a Honvédelmi Napot, április 13-án, szombaton, a Piarista Kilátó Központ melletti Anzelm kertben. Aki kilátogatott, az élőben láthatta a a Magyar Honvédség láncos technikáját, köztük a legújabb beszerzést, a Leopard 2A7HU harckocsit. Egyes járművekbe fel lehetett mászni,…..
Április 12-től néhány hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik, az egyik magyar részre gyártott, brazil fejlesztésű Embraer KC-390 Millenium katonai szállító-repülőgép. A PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott gép, 2024. február 8-án repült első alkalommal, a brazíliai Gaviao Peixoto…..
Zord..
2023. nyarán „Űrkabin landolt a RepTárban“, azaz a Szojuz-35 űrhajó, eredeti parancsnoki kabinja, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum szoros együttműködésében megvalósuló különleges időszaki kiállítást, a nagy…..
Mao Ce-tung, a Kínai Népköztársaság egykori teljhatalmú vezetője 1956-ban úgy látta, hogy hazájának biztonsága és presztízse érdekében atomfegyverek birtokába kell jutnia. Az 1957. október 15-ei védelmi technikai egyezményben a Szovjetunió megígérte, hogy átadja Kínának egy atombomba és egy…..
A falklandi háborúban az Aermacchi MB–339-es volt Argentína egyetlen olyan sugárhajtású gépe, amely közvetlenül a szigetekről repült. Az összes hasonló kategóriájú argentin repülőgép az anyaországi légibázisokról kényszerült üzemelni, ami jelentősen korlátozta harci képességüket. ..
140527 Szacson. A LégierőBlogger ma a Korean Aerospace Industries (KAI) jóvoltából a levegőben is tanulmányozhatta a cég Szurion (Surion, azaz Tökéletes Sas, más néven Korean Utility Helicopter, KUH) típusú helikopterét. B-J: sötétkék hajózóruhában Án Incsol berepülő mérnök, civilben ZGL, középkék…..
Levente B. 2024.02.08 08:47:05
@zord:

már gondolkoztam hogy írjak erről a rendszerről mert érdekes a fejlesztési története
Levente B. 2024.02.09 08:36:33
@zord:

Kevesen ismerik a háttér történetet a koreai-orosz gazdasági és katonai kapcsolatokról és hogy anno ennél a rendszernél milyen kooperációs tervek voltak, még a 90-es években.
Air Power Blog Színes Puma 2023.09.26 18:37:17
A magyar Gripenek szürkék. A magyar Gripenek szürkék? Az állítás nem, a kérdés jogos és rá a válasz nemleges. Aki ugyanis még emlékszik, az tudja, hogy első gépünk, a 30-as először színes felségjeleket kapott, sőt, repült is azokkal, s csak aztán nyerte el normál, lo-vis őszürkeségét. Tökéletesen…..
Kis placcok nagy hegyekben. Zord..
Először lőttek az elődjéhez képest jóval nagyobb harci lehetőségekkel bíró Mistral 3-as rakétájukkal a győri lérak ezred katonái Ustkán, a Tobruq Legacy 2019 (TOLY19) fegyvernemi hadgyakorlat részeként ma és holnap megrendezett éleslövészeten. Az éleslövészet most először a Kubokkal közös…..
Radarok a hóban. Zord..
Levente B. 2023.12.31 10:30:01
@zord:

Majd talán...egyelőre csak egy országjáró körutat csináltak ahol a típus szolgált.
Ma délután aláírták a honvédség jövendő rámpás szállítógépeiről szóló beszerzési szerződést. A megállapodás értelmében a brazil Embraertől érkezik két KC-390-es Kecskemétre a Tevékhez 2023-24-ben - a két A319-es és a két F7X mellé. A magyar haderő a lépés nyomán világszerte példátlan módon "all jet"…..
Levente B. 2023.12.20 10:13:24
Gyűlnek a tapasztalatok

Two months ago, the KC-390 plane landed at the Air Force
Today we show images of one of the most important 506 Squadron missions for the Air Force: the transport of the UH-60 Black Hawk helicopter from the United States to Portugal.
Since entering into operation in the Air Force, the KC-390 has already landed in several Air Force Units and in other parts of the world such as the Canary Islands, Hungary, the USA twice, Guinea-Bissau and Italy.

www.facebook.com/PortugueseAirForce/videos/1150355186348680/

History is made up of events. And there are certainly events that mark history.
Yesterday, history was written with the KC-390 plane that made the first air medical transport. The Rhinos from Squadron 506 were the essential bridge to giving life to a baby who was just four days old!
Transport between the Azores and Lisbon allowed the transfer to a hospital on the Mainland, crucial for receiving neonatal care essential for survival. The characteristics of the new aerial means guaranteed speed, comfort and safety for the mission.
Present to monitor the entire process was a military health team from the Air Force, in addition to the civilian team, under the watchful eye of the parents.
To the Air Force soldiers, who contributed to the baby's survival, we feel a sense of mission accomplished and the pride of being part of this story.
To this family, a more restful Christmas and a feeling of hope for a healthy future.
The story continues...

www.facebook.com/PortugueseAirForce/posts/pfbid02WvQMzM5v5WY8B7uxbANAgNQ7MTmwenQxfWHvL84WNksBNq9EGzgHWuAYSL7vxmv6l
Idei regionális körutunk utolsó útján Stonefort és Devil kollégákkal szeptember végén látogatást tettünk Treviso Istranában, az Olasz Légierő (AMI) 51. ezredénél (Stormo), mely alaptípusként a brazil-olasz kooperációban gyártott, ritkaságnak számító AMX-et…..
A szovjet PVO-technika hosszú évtizedei után új beszállítók termékei vannak elterjedőben a közép-kelet-európai országok légvédelmében, mint ez az izraeli IAI-ELTA ELM-2084 M-MMR a cseh haderő 262. rádiótechnikai zászlóaljának 3. századában, az Ostrava melletti Stara Ves nad Ondrejniciben. Zord..
ÚJ VÁLLALATBA SZERVEZI DRÓNVÉDELMI KÉPESSÉGEIT A 4iG CSOPORT A drónfejlesztési és drónelhárítási képességek szétválasztása az új piacokra lépés lehetőségeit is növeli RAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG Nyrt., a 4iG Csoporthoz tartozó Rotors & Cams Zrt.,…..
Augusztus 20-án, mondhatni immár állandó programként van jelen a légi parádé az ünnep alkalmával, a Városliget-ben ugyanekkor minden évben, a Magyar Honvédség szárazföldi hadereje, egy statikus bemutatót tart az érdeklődők számára. Idén is emberek ezrei látogattak ki Budapest szívébe, ahol nemcsak…..
Zárjuk együtt a nyarat a RepTár 7. születésnapján, a RepTár Pikniken! A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 és Szojuz-35 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya) számos különleges program várja a látogatókat. Beszállókártyával különleges gépekbe engednek…..
2023. augusztus 25., Arlington, Virginia – Az Egyesült Államáok Hadseregétől nyert el megbízást az Airbus, az európai gyártó a légierő kötelékében szolgáló, MEP (Mission Equipment Package) felszereléssel ellátott helikopterek korszerűsítésére. A haderő részét képező nemzeti gárda biztonsági és…..
Sikerrel teljesítette utolsó tesztrepüléseit a világpiacon is egyedülálló, magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép, a fejlesztés ezzel véget ért A kötelékrepülésre is képes célanyag-drónok első megrendelőiket várják A ProTAR rendszer továbbfejlesztése is napirenden van Utolsó…..