Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forró

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gombapresszó 200 írás / update 2009.05.07 23:55:00
Amennyire figyelemmel követem az eseményeket, egy törpe minoritáshoz fogok tartozni a véleményemmel, miszerint az új 200 forintos érme minden idők egyik legocsmányabb pénzérméje. Ennél lejjebb már talán csak az eggyel ezelőtti, az 1992-től 1998-ig forgalomban lévő példány volt.…..
forró 2009.05.08 17:16:47
@Pg09: Miért? Mert nem érmészeti ritkaság? Egyébként ha már nézzük, remélem, nem az vezérelt, hogy meg tudják magyarázni, mi miért van, azt némi szöszöléssel amúgy is megértheti az ember, amit meg nem, azt nem is éri meg magyarázni - vizualitásról lenne ugyanis szó, ugyebár:-) így pl. a holland érmén a tartományok jelzése roppant frappáns - ha elolvasod a magyarázatot. Ha nem, akkor látsz egy pár madarat... Hmm?
Egyébként arra próbáltam fölhívni a figyelmet, hogy a holland ötösön vizuálisan ellentmond egymásnak a két oldal, amit azért (ha már érméről van szó) illett volna stílusában egyeztetni. Ettől függetlenül persze mindkét oldal szép, valóban szebb, mint a 200-as. De a célja (és elkészítésének módja) is más és más volt a kettőnek. Igénytelenség? Nem hiszem: inkább praktikum.

tomii! Olvasd el a holland cikket, mondjuk a készítéshez használt programokról szóló részt...:-)
forró 2009.05.08 17:41:01
@tomii: Nem a véleményedet kértem, azt már ismerem (bár pontosíthatnád, hogy mely' grafikai és tipográfiai szempontok szerint, érdekelne), hanem képet azok számára, akik csak az itteni rajz alapján tájékozódnak (meg az írásod alapján, persze).
Dombóvár önkormányzata március 1-jei hatállyal betiltotta a 4 négyzetméternél nagyobb területű óriásplakátok elhelyezését. Drasztikus lépés, amire mindezidáig kevés példa volt, de ezúttal a tolnaiak bekeményítettek, és kiebrudalták a városból a médiásokat. Ennyire…..
A hírek szerint az APEH ebben az évben a fuvarozók, internetes kereskedők, a befektetési szolgáltatók, a felnőtt- és egyéb oktatással foglalkozó vállalkozások és a gépjárműkölcsönzők - na és persze a sajtkészítők - mellett a reklámcégekre figyel majd különösen. Hogy…..