Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vilagbeke

362 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nocsak most nezem a majus csak ugy elszaladt.... Mondjuk ez tavaly is igy volt, a tavaszi szunet utan kettot pislogtunk es vege is lett a tanevnek. Ez azert van, mert itt besurusodnek valahogy a sulis esemenyek, osztalykirandulasok, specialis napok, anya-fia buli es egyeb izgalmak kovetik egymast.…..
A tavaszi szunet hetet nagyjabol itthon toltottuk, de ez persze itt Kaliforniaban azert annyira nem problema, tekintve hogy csomoan eppen ide szeretnek jonni pihenni/biluzni, mi meg mar ugye eleve ittvagyunk. Voltunk strandon, masnap korcsolyazni, aztan botanikus kertben, es fodrasznal is,…..
A tavasz kezdetet legbiztosabban a baseball edzesek beindulasa jelzi, a Redondo Little League megkezdte a szezont az esos hideg ellenere is. Pentek delutan edzes Tibor (coach T) vezetesevel, hetvwgen altalaban szombaton meccs. Szerencsere lassan azert melegszik, mostmar a nagykabat helyett inkabb a…..
Februar van, a helyzet nem sokat valtozott, azunk-fazunk. Kijott a medve - illetve itt a mormota - nem latta az arnyekat, kintmaradt - hat nagyon bizom benne hogy igaza lesz es jon a tavasz. A madarak mar nagyon csicseregnek azert es viragzik is mindenfele, de a hegyeken egyre vastagabb a ho. Az…..
Esett, de mar elmult. Az elmult hetekben is volt par esos nap, de erre a hetre gyakorlatilag vegig csapadek volt az elorejelzesben. Es valoban, hetfotol pentekig gyakorlatilag megallas nelkul esett. Elso nap autoval szallitottam a kolykoket suliba, aztan lattam ez igy nem maradhat, eloastuk a…..
Boldog Uj Evet kivannak mindenkinek az ejfelig bulizo partiarcok.  ..
December 6-an termeszetesen jott a Mikulas a magyar gyerekeknek, Karacsonykor pedig az angyalokat varjuk. Hogy a konfuzio teljes legyen, December elejen az adventi naptar mellett megjelent Marci kis manoja az Elf on the self mesebol, aki karacsonyig minden nap mashol csucsul es figyel, es jelent a…..
November rovid honap de jo sok minden tortenik benne. Remeltem, hogy a Black Friday hoz nekem uj laptopot es tudok mindenrol irni, de nem igy tortent, ezert a lemaradas. Naszoval, bekoszontottek a huvos oszi napok (valahol biztos), es az erdotuzek (sajnos itt LA kornyeken is), ugyhogy gondoltuk itt…..
Iden mar teljesen sikerult felvennunk a californiai ritmust Halloween temaban. Eloszor is, Juli szulinapja utan kidekoraltuk a lakast.  Aztan elmentunk a tokarushoz Torrance-ba a mostmar hatamlasra nott ugralovar-komplexumba ugralni. Mivel 31 szerdara esett, elozo hetvegen voltak a partyk mindenhol.…..
Remelem a Jezuska hoz egy uj gepet, hogy kicsit gyakrabban tudjak jelentkezni... Naszoval, eloszor is Juliska 9 eves lett, ezt jol megunnepeltuk. Penteken suli utan elmentunk egyutt manikur-pedikuroztetni egy szalonba. Aztan szombaton kapott tortat es egy kis ajandekot, majd vasarnap volt a buli a…..
Marcikam is elkezdte verge a "rendes" iskolat az elokeszito ev utan, gondoltam irok egy kicsit a sulirol. Mult heten volt szuloi ertekezlet, eloszor az igazgatono tartott rovid eloadast, aztan be lehetett menni a termekbe es a tanarok is elmondtak amit akartak - ket turnusban, hogy a tobb gyerekesek…..
Sulikezdes elott volt kis idonk aklimatizalodni, kipakolni, kitakaritani a ket honapos port es lelekben felkeszulni az iskolara. Vettunk uj taskakat, iden szerencsere ennel nem nagyon kellett tobbet tenni, par iroszert es mappakat, fuzetet kert csak a suli, Mindketten uj osztalytermet, uj tanart es…..
Ez a nyar is jol sikerult, csak kar, hogy az augusztus nem 60 napos legalabb.... LA-Budapest-Berlin-Zanka-Zalaszentgrot-Budapest-Jesolo-Becs-Vindornyaszolos-Budaivar-LA csak hogy a legfontosabb allomasokat emlitsem, kepes osszefoglalo az indafoton. Juli kapott fogszabalyozot, es lecsereltuk az…..
Eljott az utolso nap is, Marcieknal minden a szokasos menetrend szerint tortent, persze nem tanultak hanem filmet neztek es Hawaii ihletesu gyumolcsnyarsakat keszitettek es ettek, meg valamit rajzolgattak meg, aztan a kapunal ugyanugy kellett atvenni oket mint maskor. A tanito neninek azert kellemes…..
Junius van, mindjart vege a tanevnek, eddig sem unatkoztunk, de ez az utolso honap nagyon gyorsan eltelt. A suliban nyilt napra, a tornan bemutatora, a karaten ujabb over keszultunk. Itt a suliban azt csinaljak, hogy a gyerekek ev kozben keszitett legjobb munkait kiallitjak, mappakba rendezik, es…..
A pedagogusok napjat mult heten unnepeltuk a suliban, egy egesz heten at. Itt az iskolakban nagyon aktiv a PTA (szuloi munkakozosseg), egesz evben gyujtenek penzt kulonbozo programokra es kepzesekre amikre a sulinak nem telne, tobb rendezenyt is csinalnak, az olvasast nepszerusito hettol kezdve a…..
Viragos a ret, de ez itt nem ujdonsag, egesz evben virul valami. Viszont tovabbra is hideg van, neha neha felmegy akar 22 fokig is a homerseklet, de ma reggel peldaul szitalo esoben 17 fokkal inditottunk. Hogy mi minden tortent aprilisban nem is emlekszem, mar leteptem a falinaptarat, ugyhogy csak…..
A marcius hamar elrepult, volt mindig valami program, tennivalo, szuletesnap. Marci megcsinalta a karate tesztet, igy mar sarga oves lett, Juli uszik mint a ponty, megy a baseball, tenisz, iskolai kirandulas es egyebek. Eleg hideg van, regen voltunk a strandon, Tibor a szulinapjan sem tudott…..
En meg nem sieltem az USA-ban, amig kicsik voltak a kolykok nem is jutott eszunkbe, pedig van par kisebb siterep tolunk alig 2 oranyi autozasra is. Most viszont, miutan tavaly olyan ugyesen megtanultak lesiklani az osztrakoknal, gondoltuk ezt a remek teli sportot kar lenne kihagyni csak mert a…..
Ez a bejegyzes egy tipikus kaliforniai dolgorol fog szolni, meghozza a termeszekrol. Ezek az allatkak, akik amugy nem hangyak, szeretik a kellemes meleg klimat, kedvencuk a szaraz fa es az elhalt novenyi reszek, es miutan itt meleg is van, valamint a hazak is mind csupa fabol es farostbol keszulnek,…..
Kisse lehult itt az ido miutan Nagyi hazament, mondanam hogy elvitte a meleget, ha nem lenne otthon minusz 10 es ho. Mindenesetre itt is tel lett, egy-ket jobb nappal amikor futunk ki a partra, nathaval, ful- es szemgyulladassal, de szerencsere influenza nelkul. Elindultak a tavaszi szemeszter…..
A hegyekben vacogas utan visszatertunk a joidobe es a munkas hetkoznapokba. Nagyi beallt a konyhaba es a suli menetekbe, de azert elvittuk magunkkal kavezni is es a piacra, hogy ne essen ki a heti rutinbol. A kaliforniai tel hozta a legjobb formajat, szep napos idonk volt, ugyhogy a strandot is…..
Penteken kivettuk a gyerekeket a sulibol, Tibort a munkabol, hogy egy kicsit kiranduljunk Nagyival. Tul sokat nem akartunk utazni, de szerettem volna egy nemzeti parkot megnezni, ugyhogy kineztem Palm Springs-et uticelul, ami mellett van a Joshua Tree Nemzeti park. Ez kb 2 ora vezetes csak tolunk, a…..
Elkezdodott a suli ujra, elbontottuk a karacsonyfat es bedobozoltuk a diszeket, sut a nap, neha esik az eso kicsit, rendes kaliforniai tel van. A joido ellenere is nagyon unalmas a januar, de szerencsere Nagyi bevallalta hogy kiutazik hozzank, igy volt mire varni. Kicsit izgalmas volt az indulasa,…..
Az idei szilveszteri buli gyerekekbarat program volt, Marina Del Rey - be mentunk at. Itt egy parkban szerveztek glow party-t es tuzijatekot, eloszor a new york-i ejfel szerint - itt 9 ora - majd a helyi igazi ejfelkor. Nekunk tokeletesen megfelelt az elso, idoben mentunk (lasd elozo fejezet a…..