Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apophis

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Apophis 2013.05.24 12:58:33
Lehet, hogy sokan meg fognak kövezni ezért, de jó ha tudnak róla. Én korábban egy Ford kereskedésben dolgoztam. (nem mondom, hogy hol és mikor) Jó pár autót átadtam és tudtam arról, hogy bizony volt probléma vele. Azt ugyanis, ahogy a budaörsi telephelyen (nem írom a cég nevét, hisz mindenki ismeri őket) hogyan kezelik az autókat, elég elgondolkodtató. Bár a javításokat helyben elvégzik egy olyan műhelyben, amit pont azért hoztak létre, hogy eltüntessék a sérüléseket. Elvileg "gyári minőségű" fényezést csinálnak a sérült autóra, de mindenki tudja, hogy ez már nem a gyári. A lényeg az, hogy ezekről a sérülésekről értesítik a hivatalos márkakereskedést és előírnak bizonyos értékcsökkenést, amit a biztosítójuk ki is fizet. Megérkezik az új autó a megfelelő szalonba. Itt már a vevővel elfelejtik közölni, hogy az autó itt és itt sérült volt. Ezért úgy adják át, mintha gyári lett volna az autó és semmi sérülése nem volt. Holott itt plusz pénzt keresett a márkakereskedés az ügyfélen és még gyári újként is adta el az autót. Ha az ügyfél nem elég rátermett és nem nézi át az új autóját (a többség ilyen, hiszen ki a fene gondolja azt, hogy az új autója javított volt), akkor később borzasztó nehéz lesz bizonyítania, hogy az autója már új állapotban is (tehát az átvételkor) sérült volt. Lássuk ki is tudott arról, hogy az új autó sérülten érkezett a márkakereskedésbe:
1. A szállító cég (nem sok van belőle, tehát lehet találgatni)
2. Az importőr (hiszen a listát ő is megkapja, hogy melyik autót milyen sérüléssel javítottak és mekkora volt az értékcsökkenés)
3. A márkakereskedés
4. Az értékesítő (hiszen ő is belelát a kocsi előéletébe)

Na így vegyünk új autót! Ha rászánjuk magunkat egy új autó vételére, akkor mindenképpen résen kell lennünk. Nyilván nem tudjuk töviről-hegyire átvizsgálni, de a nyilvánvaló helyeket át kell nézni. Még egy fontos dolog: Nem minden márkakereskedés hallgatja el a problémát, ezért nem lehet azt állítani, hogy mindenki ilyen, de sajnos vannak Magyarországon lelkiismeretlen cégek, ahol az ügyfél csak addig ügyfél, amíg kifizeti az autóját.
Legújabb vendégposztunkban az amerikai gyerektáboroztatást, a diákmunka egy izgalmas, élményekkel teli lehetőségét ismerhetitek meg. A dolgos mindennapokról, a kijutás hátteréről és útjairól Alexa mesél, aki két nyári táboron van túl.  Egy álmod válna valóra, ha…..
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
Phil Ivey-t sokan a világ legjobb pókeresének tartják. Nyolc pókervilágbajnoki címe van, teljes élőtorna-nyereménye pedig 17,5 millió amerikai dollár (3,8 milliárd forint), de élő és online cash game játékban is hatalmas összegeket nyert. Ivey azonban nemcsak a pókerasztalnál…..
Nehéz lehet Frei Tamásnak lenni, komolyan, ha én lennék a híres műsorvezető-regényíró, és Miamiban is azzal kellene szembesülnöm, hogy bizonyos gazdasági körök fenyegetnek, bebújnék a sarokban álló, színarany vécécsésze mögé (ami, jól látják, csak úgy ott áll a…..
Apophis 2011.12.12 11:44:47
@fakopács: Szerintem a seggfej te vagy. Egy olyan, amely hemzseg mindenhol és elszívja a normális emberek elől a levegőt. Jobb lenne, ha visszafognád magad. A sértegetéssel csak a saját bizonyítványod mutogatod mindenki előtt. De gondolom, tőled csak ennyi telik. Az ilyenektől, mint te, nem is lehet mást várni.
Apophis 2011.12.12 12:28:10
@fakopács: Visszanézve a hozzászólásaidat egy igen ritka, ámbár nem elfeledett állatfajhoz tartozol. Úgy hívják csőcselék. Sajnos a kötőszavakon túl nincs egy normális véleményed, ellentétben a többi kommentelő túlnyomó többségével, akik normális hangnemben tudnak véleményt alkotni.

Frei Tamásra visszatérve ő is elkövethet hibát (hibákat) a munkája, élete során. Ő sem egy szent. Lehet, hogy nem volt minden riportjánál teljesen objektív vagy nem minden részletet mondott el, de nem is mindig volt rá lehetősége, hiszen a műsora akkor sokkal hosszabb lett volna (és talán unalmasabb is).
Apophis 2011.12.12 13:00:03
@konzum-idiot: Igazad van. Lehet egy műsor olyan, hogy csak hazudozzunk benne, de meg kell nézni azt, hogy mi van a riport vagy téma mögött. Azt mondod, hogy hazudozott a riportjaiban. Le tudod ellenőrizni az ellenkezőjét? Jártál abban az országban? Ismered annak az országnak pl. a lakóit? A hazugság akkor lenne bizonyítható, ha te be tudod bizonyítani az ellenkezőjét. (pl. jártál abban az országban vagy éltél abban az országban egy darabig.) Ellenkező esetben nehéz megmondani, hogy amit a műsorban Frei Tamás bemutat, mennyire felel meg a valóságnak vagy mennyire fest hamis képet nekünk. Szenzációhajhászás is lehet, ugyanakkor hiteles is. Ezt mindenki döntse el, ha megnézi a műsorát.
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Apophis 2011.09.02 09:44:15
@Winkler Róbert: Kedves Winkler Róbert Úr! Nagyon lerí Önről, hogy a mindig utálta a Ford-okat. Bármilyen típus volt. De a többi hasonló, Totalcar újságíró is hasonlóan Ford gyűlölő. Én elég jól ismerem a Ford-okat és azt gondolom, nem kellene folyamatosan a sárba tiporni ezt a márkát, ahogy ezt Ön vagy néhány kollégája teszi. Egyszerűen bicskanyitogató az a stílus, amit értékelésnek, tesztnek vagy bárminek is hívnak Önök. Elszomorító, hogy egy normális objektív elemzést nem tudnak adni erről a márkáról egyetlen írásukban sem. Szerintem nem érdemlik meg azt, hogy egy Ford-os rendezvényen meghívottak legyenek! Sajnos az újságírás legalját képviselik, ami nem jellemző a többi hasonló tevékenységet végző és autókról író újságírókra. Remélem hamarosan valami változás történni fog Önöknél, hogy ilyen és ehhez hasonló döbbenetesen alacsony színvonalú cikk többé meg se jelenhessen az Önök vagy Ön, Winkler Úr tollából!!!
„Nekem támadt, hogy már nem kíván, bezártam őt ebbe az életbe, amit nem is akart, nem bír már rám sem nézni, és igen, viszonya van. Leroskadtam, ő meg elviharzott” – egyszer is elég belemenni egy egyéjszakásba, ahhoz hogy minden boruljon. Ha a mókamester pasi…..
Apophis 2011.08.31 16:18:21
@Alikam: Neked igazad van. A nagy szerelmekben nagy dugások is vannak. Sajnos nem én tehetek teljesen erről. A feleségem tavaly mondta el, hogy sosem szeretett igazán. (idén 10 éve vagyunk házasok, és 18 éve ismerem) Ráadásul most értettem meg, hogy a feleségem egy-két ismerőse miért nézett nagyot korábban, amikor közeledtem hozzá (mármint a feleségemhez). Úgy mutatott be akkor az ismerőseinek, mintha az unokatestvére lennék. Ráadásul tavaly azóta tart ez a "szünet" közöttünk, amióta az anyósom meghalt. Addig is jó, ha havonta volt egy-egy testi "kapcsolódásunk".
Most már az van, hogy hozzá sem lehet érnem, mert elhúzza magát tőlem. Egyedül a gyerekeimben találom meg a vigaszt, mert ők legalább feltétel nélkül szeretnek engem (sőt jobban, mint az anyjukat). A válás is megfordult a fejemben, viszont akkor mindent ő kapna (az új lakás önrészét én fizettem, a lakás bútorait (kivéve a konyhabútort) én vettem, az elektronikus eszközöket (TV-k, mosógép, hűtőgép, stb.) én vettem, egyéb kiegészítőket is én vettem plusz én fizetem a havi törlesztést is). Ezeket mind ő kapná meg én pedig földönfutóvá válnék, ha elhagynám ezt a lakást. A gyerekeket is mindig az anyának ítélik. Gyakorlatilag 2 bőrönddel a kezemben ki tudja adni az utamat és mehetek, ahová tudok. Ha olyan feleségem lett volna mint a posztoló, én biztosan kitartottam volna mellette. Csak annyit kértem volna, hogy minden nap tiszta ruhám legyen, vagy hétvégén elmehessünk kirándulni együtt a családdal bárhová.
Apophis 2011.09.01 14:34:46
@KovA: Komolyan könnyeket csaltál a szemembe. Bár ilyen egyszerű lenne minden, ahogy leírtad. Sajnos nem ilyen egyszerű. Nagyon nehéz azt látni, hogy pl. mindenki másnak köszön, ha találkozik vele. Nekem még reggel sem mondja, hogy "Jó reggelt". Amikor elmegyek reggel dolgozni, akkor csak a gyerekektől köszön el, tőlem nem. És még sorolhatnám. Ezek egyszerű dolgok és sokan nem foglalkoznak vele, de egy jó szó is jól esne nekem, ha a párom mondaná. Itt a fő kérdés az, hogy küzdjek-e? Van-e értelme? Lehet-e eredménye? Sajnos nem látja azt, hogy nem csak engem tesz érzelmileg "hűvösre", de a gyerekeimet is. Ezt valahogy nem látja vagy nem akarja látni. Szerintem Ő már eldöntötte, csak a gyerekek miatt nem mondta még ki a véglegest. Nos, szerinted küzdjek még?
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
Egy éves szünet után újra napirendre került Budapesten a közösségi kerékpáros rendszer létrehozása. Az előző ciklusban eltervezett és Bubi névre keresztelt ezer kerékpáros dokkolóhálózatról döntött közgyűlés. Szinte egy időben a budapesti döntéssel Montrealban közben…..
Az a pilanat még odébb van, amikor hazánk rendőrsége nyugdíjazza az Octaviákat és Focusokat - hisz ez utóbbiak nem is olyan rég érkeztek az állományba - de most fordul elő először, hogy a hazai járőrkocsik egyikéről részletes másolat készül, az ORFK hozzájárulásával,…..
Apophis 2011.05.06 14:49:29
@ddi: A tapasztalatot sokkal többre tartom, mint azt, hogy "valaki azt mondta". Én több, mint 4 évet eltöltöttem egy Ford kereskedésben és ott inkább az Opel-t és a Skodákat szidták. Azért választották sokan a Ford-ot, mert az egyik legmegbízhatóbb autó!! Én is egy Focus-t koptatok már 3 éve (1.6 benzin) és semmi gondom vele. Az átlag még hideg motorral is (nem óvatos vezetés mellett) 7,5 liter/100 km. Autópályán pedig még kevesebbet fogyaszt 140 km-es haladás mellett.
Mariann küldött be szerkesztőségünkbe egy nagyon szép és tanulságos levélfolyamot, mely egy jól ismert és mára már elavultnak számító trükkre hívja fel a figyelmet. Bár többször volt már róla szó, azért minden valószínűség szerint mindig akad olyan, aki felül és utal.…..
Apophis 2011.02.05 12:19:43
@=Daniken=: Igen, kifizetik a kárt, ha elég kitartó vagy és a Lagermaxban van egy beépített embered, aki nem hivatalosan megsúgja, hogy az autód sérült volt. Én egy hivatalos autószalonban (a nevét nem mondhatom meg, csak annyit, hogy az elsők között van az eladási statisztikákban) dolgoztam több, mint 4 évig és fejvesztés (értsd elbocsátás) terhe mellett nem volt szabad megmondanom az új tulajdonosnak, hogy olyan autót fogok átadni neki, ami a Lagermaxban sérült meg. Nekem évekbe telt ezt megszoknom, de nem tehettem semmit sem ellene. Végül már nem bírtam tovább és egy ügyfélnek megmondtam, hogy azért késik ilyen sokáig az autója, mert a szállításkor megsérült. Lett is belőle csete-paté. Én pedig ezután nem sokkal repültem. Hát ennyit egy magyarországi hivatalos márkakereskedés újautó átadási metódusáról. Nem mondom, hogy mindegyik hivatalos magyarországi márkakereskedés ezt csinálja, de ahol nagy számban jönnek-mennek az autók, ott sajnos gyakran előfordul az ilyen eset. Tanácsolni tudom minden új autót átvevő ügyfélnek, hogy hitelesített(!)festékvastagságmérővel menjen átvenni az új autóját valamint jól nézze át, hogy nincs-e valami "rendellenes" az átveendő új autójában! Ha gyanús eltéréseket talál, akkor két dolgot tehet:
1. új autót kér a kereskedőtől a mostanihoz teljesen egyenértékű kivitelben (esetleg még tovább alkudhat az árból)
2. Kemény értékcsökkenést kérjen az autójára valamint további kedvezményeket.

A kereskedők a fenti esetek bármelyikébe kénytelenek lesznek belemenni, hogy rossz hírüket ne keltsék.
Apophis 2011.02.05 12:37:05
@assasin: Az autó átvételekor biztos voltál benne, hogy nem vertek át???? Megnézted jól??
Kimondottan érdekes és sokak számára tanulságos történetet küldött a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe egy hűséges olvasónk. A fiatalember egy önkormányzati lakást vásárolt, amit a rövid határidő miatt készpénzben kellett kifizetnie, ezért csak utólag tudott rá hitelt…..
Apophis 2011.02.04 14:38:50
@chemicalshop: Milyen szerencse, hogy én még az elején nem mentem bele az általatok végigvitt macerába. Engem is hetekig bolondított a Fundamentás személyi bankár. Majd leszerződtünk vele. Befizettük a belépést és odaadtuk a befizetést igazoló csekket azzal, hogy majd visszaküldi nekem postán. Ez volt 2007-ben. Persze azóta se láttam. Pár hét után gyanúsnak tűnk a dolog, amikor Fundamentás hitel után kilincseltünk 5 (!) különböző banknál, de egyik sem adta meg azt a hitelösszeget, amire szükségem lett volna. Én óvatos voltam és nem írtam alá semmilyen olyan szerződést, hogy a Fundamenta benne legyen. (a személyi bankár persze tovább hülyített. Küldött egyik bank után a másikba) Majd kitaláltuk, hogy azzal a bankkal szerződünk le, aki az új lakásunk kivitelezőjének volt a finanszírozó pénzintézete. Ez volt a végén a nyerő, mert a hitelen kívül minden egyéb költséget le tudtunk alkudni, minden plusz költséget így megúsztunk. (az értékbecslői díjat először ki kellett fizetni, de a bank a hitel átutalása után ezt az összeget visszaadta). Egyetértek minden előttem szólóval abban, hogy a Fundamenta nevű és hasonló hangzású szemétládákat kerülni kell nagy ívben!!!!!!
  Leminősítette Magyarországot a Moody's. Durván hangzik, igaz? Hogy még egy lapáttal rá is tegyen a félelemkórus, azt is hangsúlyozzák, hogy alig kerültük csak el a bóvli kategóriát. Amikor államkötvényeinkkel már csak gyerekeink játszhatnak, ők is szigorú szigorú…..
Apophis 2010.12.08 14:02:23
@Közbiztonság Szilárd?: Mindenki sír (közte Te is) a magánnyp.-i pénz miatt, pedig ez a pénz igazából az államnak folyt volna be. Ráadásul az állam kiegészítette a Te befizetésedet, hogy ne járj rosszul. Azt meg végképp minden mgnnyp. tag elfelejti, hogy milyen magas költséggel működött az egész. Akkor nem ellenezted te sem, amikor beléptél, hogy az Én adómból egészítik ki a Te mgnnyp. befizetésedet. Most pedig fáj neked az, ha nem leszel ennek a cégnek a tagja. Elég egyoldalú ez a hozzáállás szerintem.

Viszont egy dologban van igazság, mégpedig abban, hogy a magánnyugdíjpénztárak vásároltak magyar állampapírokat. Ezek a vásárlók nagy része most eltűnik. Ezt kell majd valamilyen módon pótolni.
Apophis 2010.12.08 14:15:28
@p.bubus: Először is higgadj le. Többször kifejtettem a korábbiakban, hogy nekem mindegy milyen színű a kormány. Ha gondolod nézd vissza a korábbi megjegyzéseimet.

Egyébként az igaz, hogy levonták a béredből a magánnyugdíjpénztári összeget, de egy dolgot elfelejtesz, mégpedig azt, hogy az államnak ki kellett egészítenie az általad befizetett pénzt, hogy ne bukjál rajta. Ezzel kapcsolatban (több országgal karöltve) szerették volna elérni azt az EU illetékeseknél, hogy ezeket a befizetéseket elismerjék és így az államháztartási deficitbe beszámítsák (ez sokat jelentett volna az országnak). Sajnos, ezt nem teljesen sikerült elérni az EU-nál.
Apophis 2010.12.08 14:48:45
@pannonfunk: Teljesen egyetértek veled. Az a koncepciótlanság, ami most van nem jó. De akkor mi legyen? Mit csináljanak? Megmondják majd azt az LMP-sek? Ugyan már! Azt se tudják, hogy hogyan fogalmazzanak meg egy törvénymódosítást.
A Jobbik? Hát őket inkább hagyjuk!
A volt kormánypárt?(MSZP) Ők most ugye jártatják a szájukat, hogy mit hogyan kellene szerintük csinálni. 8 évig lett volna lehetőség rá! Kik voltak, akik a devizahiteleket helyezték előtérbe? Akik miatt Magyarország ilyen sebezhetővé vált? Akik miatt szépen egyre lejjebb kerülünk a hitelminősítők minősítésében? Az MSZP. És akkor még nem is említettük, hogy mi mennyiségű pénzt pumpáltak ki pl. a bankok a magyar adófizetők zsebéből.

Minden egyes leminősítés után egyre drágábban kaptunk hitelt, de kaptunk. Ha a "junk" kategóriába kerülünk, akkor majd mehetünk fohászkodni, hogy adjon nekünk hitelt valaki a korábbi felvett hiteleink kiváltásához.
„A feladót nem volt nehéz azonosítanom, mivel külföldről érkezett az üzenet, amiben ez állt "MEG VAGY" – aki szereti a romantikus sztorikat most megtudhatja, hogy két szerető szív közé nem állhatnak a kilométerek. A Skóciában élő pasi kinyomozza a lány…..
„Szerintem jobban jár, ha magára és néhány pornófilmre hagyatkozik, nem élő nőkre, mert ezt mások is észre fogják venni. Hacsak nem talál egy született lotyót” – a lány belepistul egy srácba, ám ő nem sokra tartja az érzelmeket. Szerencsére nem keletkeznek…..
Apophis 2010.11.24 08:28:05
@Kytia: Nem tudok egyetérteni veled. Egy házassági évforduló igenis nagy dolog. Sajnos nem úgy tettem ebben az esetben, hogy elvárható lett volna. Nekem mindenki azt hajtogatja, hogy milyen magas elvárásaim vannak. Nem értem, hogy mit értetek magas elváráson. Elvárás az, hogy ha hazaérek, akkor ne mindjárt durcáskodás legyen, mert nem 6 órára tudtam hazaérni, hanem 7-re. Elvárás az, hogyha már a párom nem dolgozik és otthon van, akkor egy rendben lévő lakásba érjek haza. (hétvégén természetesen a házimunkából is kiveszem a részem) Elvárás az, hogy ha az idő is megengedi, akkor hétvégén elmehessen a család egy kicsit kikapcsolódni. Elvárás az, hogy a szennyest a mosógépbe betegye (estefelé mindig én teregetek) És még sorolhatnám. Ezek nem nagy elvárások. Nem kívánom, hogy haptákban álljon a párom estére; nem kívánom, hogy ugorjon, ha valamit kérek tőle. Együtt vásárolunk be hétvégén és túlnyomó részt hétköznap is. Ezek nagy és jogtalan elvárások? Szerinem nem, de lehet, hogy rosszul gondolom.
Apophis 2010.11.24 09:35:46
@Kytia: Tehát én egy képmutató, szemét vagyok, aki csak "látványosan szenved". Nos ez elég érdekes. Biztos, hogy nem vagyok egy egyszerű eset, de azért ki lehet rajtam igazodni. Csak azt fűzném hozzá még a gondolatmenetedhez, hogy napi szinten minimum 2x telefonon beszélünk egymással. Tehát a nap fénypontja nem hiszem, hogy annyira én lennék azzal, hogy hazaérek este, mivel amit lehetett megbeszéltünk telefonon. (egyébként nem hívtam fel a párom a házassági évfordulón, hogy késni fogok, mivel a következő kérdés az lett volna, hogy mikor érek akkor haza. Erre meg nem lehet egy pontos időpontot megadni, még ha el is várja tőlem.)
Apophis 2010.11.24 10:31:16
Szerintem hosszasan el kellene veled beszélgetnem, mert azt látom, hogy amit leírok magamról, az "nem jön át" neked. Azt írod, hogy "két olyan férfit ismerek, aki szívesen játssza el a szenvedő fél szerepét a kapcsolatában, legalábbis amikor olyanoknak mesél róla, akik nem látnak bele a dologba. Mindkettő válogatott aljasságokra képes, de erre persze mindig van "indokuk", miközben a másik sokkal enyhébb hibáit állandóan szapulják, ezen kívül elképesztően önzők és rosszindulatért sem kell a szomszédba menniük." Nos, én sajnos a jóindulatomról és naívságomról vagyok ismert (ezért tudott a párom előtt megismert lányok mindegyike rendesen átverni). Sem rosszindulatú, sem aljas nem vagyok. A munkámban érdekes módon minden női és férfi ügyfelem ragaszkodik hozzám és máshoz nem mennek vásárolni, ha már egyszer megismertek. Akkor hogy is van ez? Tudom, hogy engem nem teljesen ismer, ugyanakkor aki évek óta nálam költi el a pénzét, az mégiscsak tud valamit. Egyébként azért kérem ki a véleményeteket, mert kívülről az ember nem úgy látja magát, mint belülről. Egyáltalán nem szívesen írok a problémákról. A saját rokonságom természetesen mellettem áll (már aki tud erről a problémáról - összesen ketten tudnak róla), de ez csak egy önigazolás és nem ad teljes képet számomra. A válás számomra csak egy utolsó dolog lenne. Amit lehet, még megpróbálok kijavítani (csak ehhez a másik fél együttműködése is kellene). Nem tudom, hogy ez mennyi időt venne még igénybe. Az idő egyre fogy és nem tudom, hogy mikor érkezek el arra a pontra, hogy most vége.
 Különösen a falvakban jellemző, hogy egyesek sportot űznek a támogatásokkal való visszaélésekből, papíron elválnak csak azért, hogy magasabb családi pótlékot kapjanak. Ez a gyakorlat különösen igazságtalan azokkal szemben, akik elveszítenek egy szerető férjet, egy…..
”Képes vagyok arra, hogy a választást én hozzam meg és a helyes irányba haladjak. Ha ezt gyakorlom az életemben, akkor tisztelni fogom önmagamat. Mert önmagunk tisztelete nélkül nincs boldog kapcsolat sem” – ezúttal egy filozófiai módszertant kaptunk, melyben a lány…..
Hiába Közép-Európa és nem Mongólia külső, hiába van Google Maps és rengeteg más online térképszolgáltató, Ausztráliából Magyarország és környéke általában csak egy kis színes riport a hírblokk végén. Jó, hát ott van valahol Prága, ahová a merengő tinédzserek…..
Egyre elképesztőbb fordulatokat vet a vörösiszap-katasztrófa ... A Magyar Tudományos Akadémia tagjai megállapították, hogy a vörösiszap nem mérgező. Azt írják, maga az iszap nem mérgező (gondolom csak vörös) a gond a vízzel van, mert az durván lúgos, és harmadfokú égési…..
Apophis 2010.10.08 15:00:09
@Fék_Emil: A galván technológia nem tartalmaz higanyt. Ha már leírsz valamit, akkor nézz is utána!!
Kedves Blog! Rövid leszek: Én fél évet voltam kint mérnökként, egy magyar származású, magát nagy magyarnak valló “úriember” üzemében. Biorobotként, napi 11,5 órát töltöttünk a cégnél. Ami bent volt: újjlenyomatleolvasó, kamerák(wc kivételével mindenhol),…..
Két diplomával, 23 évesen, felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal, de pályakezdőként nem találtam munkát. Kb. 100 céghez beadtam a jelentkezésemet, amiből 5-6 vagy jelzett vissza. Többségében asszisztens, titkárnő, Hr-asszisztens (volt benne gyakorlatom) pozíciókat…..