Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beke81

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Jogi képviselőnk kicsit szaporábban veszi a levegőt a szükségesnél, ezért a posztban a szokásosnál gyakrabban fog feltűnni a böbe kifejezés. A böbe az egy olyan nő, aki pénzért tesz szolgálatokat férfiaknak, és érdekes ruhákban szokott járni az utcán.…..
Beke81 2013.07.24 23:37:01
@jotunder: Szerintem Mezei téved, az édesanyja neve nem holland, hanem zsidó bevándorlókra utal. A Blom név zsidó név. Nagyon nem lennék meglepve, ugyanis Molnár kekec, nagyon éles látású, és egyben van benne egy nagyvilági flair. Egy igazi kjozmopolita... ez nem rasszista megjegyzés akart lenni, de szerint édesanyja asszimiláns zsidó nő lehetett.
Jobb, ha szokjuk, mert egyre inkább csak ilyenebb lesz. Orbán Viktor új világa itt épül körülöttünk, és még csak nem is különösebben zavartatjuk magunkat miatta. Fontos fordulópontot jelent egy állam működésében az, amikor a vezetés úgy vállalja fel a normális, demokratikus…..
„Egy szót se szólsz, legföljebb frázisokat mormolsz, és sejtelmesen mosolyogsz. Abban a percben, hogy mást teszel, megromlik az egészségi állapotod, és vissza kell vonulnod a közéletből.” Szabó Magda: Az a szép, fényes nap - 1976     Mióta csak létezik és…..
Beke81 2013.04.10 08:31:41
@pocakos focista: Gyurcsány ott tévedett, hogy 206-ban azt hitte: a gyanúsan megnyert választás után a Fidesz-támogatókkal szemben erővel léphet fel, szétverheti őket s akkor nyugalom lesz. Iszonyút tévedett: ez az erőszak hozta meg a Fidesz 2/3-át, lássuk be. NEM a gazdasági válság, hanem az erőszak. Mert az emberek egyszerre azt kezdték gondolni: ácsi, nem erről volt szó 1990-ban, hogy véresre verjük a másik pofáját, s akkor az elhallgat. Nem hallgatott el. A Fidesz jobban csinálja: a tüntetőknek cukiságot visz.
Beke81 2013.04.10 08:59:51
@kovi1970: Ez áltatás. A biztos szavazók között a Fidesz rohadtul vezet. És az meg egy kutatási alaptétel, hogy a "bizonytalanok" legalább 30-40%-a a legerősebbet támogatja. S éppen ezek az aktívabbak, vagyis akik egy nagy lökésre hajlandók elmenni szavazni. A másokra szavazók pedig többfele húznak (s itt a jobbik is erős, mondjuk 20%), illetve semmiképp sem mennek el szavazni. Tehát abból kiindulni, hogy a bizonytalanok aztán mind a Fidesz ellen fognak szavazni, naivitás, kontárság. (Még akkor is, ha inkább elégedetlenek a kormánnyal).
Beke81 2013.04.10 09:02:13
@Lajosforras: "2010-re a liberális vagy balos vagy szoci vezetés, rommá lopta,privatizálta magát" -- ez téves. MINKET, az országot. Itt állunk 25 évvel a szocializmus után elnyomorodva. Mitől ér az én munkám tizedannyit, mint a hülye szomszéd osztráké????? Tizedannyira lennék ember? JOBBAN ÉRTEK A DOLGOMHOZ, MINT ŐK!!!!!!
A mai időközi önkormányzati választás eredménye bizonyítékul szolgál 3 dologra is: 1: A Fideszt nehéz lesz legyőzni. A jobboldal mindig is erős volt, és összesítésben 70% fölött teljesített ugyanebben a körzetben a 2010-es önkormányzati választáson (az ilyeneket szokták…..
Március 15-e alkalmából kitüntették a Videoton edzőit, a kommunistából lett nyilas, echótévés Szaniszlót, Orbán egykori politikai háziasszonyát, Kudlik Júliát, a szélsőjobbos Kárpátia zenekar tagját, a Fidesz-kampányba beszálló CBA-vezér Lázárt, az ezüsthajós Káelt,…..
Beke81 2013.03.15 09:51:55
@Beke81: Nem bánnám, ha lemennél a pincébe és.... Mert tűrhetetlen, hogy valaki olyanokat írjon, mint te teszed egy nyilvános felületen. Ez nem szimpla őrültség, ez közveszélyes téboly, kútmérgezés vagy lótolvajlás.
  Ma kora délután kocsival próbáltunk hazajutni a józsefvárosi piacról, de a Deák térnél elakadtunk, mert keresztbe a József Attila utcán rég nem látott tömeg vonult magyar zászlókkal, transzparensekkel, egyebekkel. Pár ezren biztos voltak, vagy fél órát rostokoltunk a…..
GFG Blog Kísérlet 2013.01.27 17:43:49
„...az elhelyezés mind a négy nagy előírása maradéktalanul teljesült: északról hegy védje, délről tó, nyugatról utak, keletről folyó” (Krasznahorkai László: Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó)   Van itt egy kísérlet. Arról szól, hogy…..
Beke81 2013.01.28 07:12:57
@Péter 2: Vállalkozás és öngondoskodás helyett stb...

Mindig elképedek a magyarok műveletlenségén, tájékozatlanságán, tudatlanságán. Kérlek titeket, menjetek el a világba és éljetek néhány évet Angliában, az USA-ban, sokfele! És tanuljátok meg, hogy amit Orbánék jelenleg csinálnak, az a modern államszervezet helyreállításának a kísérlete, aminek következtében létre kellene, hogy jöjjön egy rendesen működő állam, amely rfenntartja az intézményeit, az utakat, a vasutat, a települések rendjét, a kutyaugatást bünteti (nyugati ismerősöm mondta, hogy Magyarország olyan, mint egy kutyamenhely: mindenütt büntetlenül ugatnak a kutyák éjjel-nappal, noha egyetlen civilizált állam sem tűrné a polgárai ilyen szintű háborgatását -- ja, hogy ez nevetséges lenne? Mert tanulatlanok vagytok). Ha Orbánéknak nem sikerül, Magyarország az lesz, aminek ma sokan akarják: egy nyomortanya, ahonnan a tehetségesebbeket, a hálózatiakat áttelepítik Berlinbe, Bécsbe stb., és itt csak a nyomorultakat hagyják.

Orbán az egyetlen esély.
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
Beke81 2012.10.01 13:37:14
@futura: Hát nem erről van szó. Ez, Vonatosi ábrázolásában teljesen összhangban, köznapilag egy agyrém, ha betegségről van szó, akkor pszichózis, ha meg politikáról, akkor merő, aljas rágalom.

A DK pszichotikus-paranoiás-hazug-rágalmazó böszmesége, ez a film.

Ezek betegek, egyszerűen betegek. Semmiféle racionális diszkurzus nem lehetséges velük, ezt nem is kérik. OPNI-ba velük.
Beke81 2012.10.01 13:42:35
@Beke81: Egyébként van még egy olvasata.

Képzeljük el ezt a helyzetet: te egy normális, köznapi alak vagy, két gyerek apja-anyja, nagymama otthon, talán már segítségre szorul, nagypapát most kellett eltemetni, a fizetésed kevés, de nagy-nehezen kijöttök belőle, a hitveseddel szerencséd van, mert együttérző, és keményen kiveszi a részét a közös gondokból, néha vannak kellemes kirándulások, olykor színház vagy mozi, nyaralás a Balcsin, de csak egy hétig....

Szóval mondjuk, hogy ez vagy te. Erre az utcán szembejön veled egy ápolatlan, mosdatlan, sötét alak, de nem is egy, hanem négy, és aszondja neked:

Te utolsó, tolvaj csirkefogó, te hitves-kínzó állat, te antidemokrata tolvaj, aki mások vérén élsz, te bűnöző és aljas gazember---- Majd ütésre emelik az öklüket.

Mit teszel ilyenkor? Elkezdesz magyarázni? Vagy megpróbálsz elfutni? Sokan vannak és sportosabbak, mint te, átlagember. Szépen kéred őket? Könyörögsz térdenállva? Vagy körülnézel segítségért?

Nos, Lendvaiék úgy állnak velünk szemben, mint ez a csürhe. Nincs mit velük beszélni. Könyörögni, elfutni nincs értelme. Összeszorítod az öklödet és mindenre felkészülsz. Segítség talán jön. Helytállsz.

Ez van.
  Ez egy rövid poszt lesz, műfaja leginkább facepalm. Nagyon visszafogott poszt amúgy. Azt írja Mezei Balázs egyetemi tanár (Pázmány), hogyOne may agree or disagree with Schuman, but one thing is certain: in its present form, the Hungarian Basic Law is a politically…..
Beke81 2012.01.30 22:03:51
@jotunder: Rendben, akkor harom kerdes: Mikor keletkezett a jakobinus alkotmany? 2. Miert tekintik az amerikai alkotmanyat egyuttesen a Fuggetlensegi nyilatkozattal es a tagallami alkotmanyokkkal? 3. de ez csak viccbol: hany evtized valasztja el a Fuggetlensegi nyilatkozatot es a jakobinus alkotmanyt?
Beke81 2012.01.30 22:12:24
@jotunder: Kedves jotunder: Fluctuat szovegebol teljesen vilagos, hogy mit akar mondani: azt, hogy liberalis, s ezt ala is tamasztja. Ez a roptetesi vagy a reszedrol honnan valo? En ismertem egy ilyen intolerans alkotmanytorteneszt az ELTEN, Ludassy Marit, aki rem kozonseges volt (mindig diszno vicekkel jott), de eleg jol ertett a temajahoz. Egy baj volt csak vele: roppant elfogult modon ertekelte a sajat tudasat es mindig nonsequiturokat vont le belole. En nem vagyok alkotmanytortenesz, de annyi ramragadt, hogy a vilag demokratiukus alkotmanytortenete az USA elso okmanyaibol ered, melyeket egyuttesen szoktak kezelni. A jakobinus eredetmitoszt most hallom eloszor, de erosen hajaz Ludassy torz kovetkezteteseire. A jakobiunusokat mar azert sem szoktuk emlegetni, mert remuralom, terrorizmus kotodik hozzajuk --
Akkor meglenne az első AB-határozat a kukázási tilalom alkotmányellenességéről. Az ombudsman ezt előre vetítette, több önkormányzati vezető - például a józsefvárosiak - viszont úgy gondolta, nem érdekli őket. Hát akkor meglátjuk, most merre megy a szekér, avagy mindent…..
Igaztalan játékba kezdett az MSZP. Eddig arra panaszkodtak, hogy az egyik, általuk bejegyzett platform, a Demokratikus Koalíció miatt nem tudnak eléggé a Fidesz gaztetteire összpontosítani, erre most is Gyurcsányékkal foglalkoznak. Az utóbbi napokban azzal próbálkoznak, hogy…..
Beke81 2011.11.03 09:54:49
@egerészölyv: Most is így van, bro. Nézd meg.
Beke81 2011.11.03 10:22:05
@egerészölyv: Ja! Hát régebben, még a 90-es években, fiatal emberként talán még Philippel is jóban voltak. De máre bezakkant. Megkergült. Mondom, ez az ÁVH-itis késleltetett hatása.
Beke81 2011.11.03 10:25:35
@barli: A Magyar "közvéleménykutatók" aljasságát jelzi, hogy egyikük sem vállalta be, hogy a DK megalakulásakor AZONNAL csinál egy gyorsfelmérést.

Ennek a gazember és szakma-ellenes mulasztásnak két fő oka van:

1. Az előzetes minták a DK dráma jelentéktelenségét mutatják.

2. Ezt azonban a szonda és bandája nem merik felvállalni, mert nagy égés a "ballibre" nézve.

Itt tart nálunk a "szakma": minden alárendelve az elkúrt-elfogult politikai szempontnak. A böszmeségnek.
Gréczyblog Orbán bukása után 2011.07.08 07:06:00
Ebből lassan elege lesz Magyarországnak. Most már olyan méreteket öltött a kormányzati alkalmatlanság, az ezzel párhuzamosan áradó gőg, cinizmus és bunkóság, hogy Orbánnak és rezsimjének mennie kell.Képtelenség, hogy hosszú távon állva maradjon egy rendszer, amely képtelen a…..
Beke81 2011.07.08 09:34:43
@roczky: Ezzel szemben a helyzet az, hogy a maszop és az egész baloldal diribdarabban van. Ezerfele húznak. S lesz ez még ígyebbül....
Mezei Balázs deklaráltan nagy fába vágta fejszéjét: Mai vallásfilozófia című kötete ugyanis a vallás kérdését tudományos keretek között kívánja értelmezni, azaz a vallás tudományos vizsgálatára törekszik. A kötetben szereplő írások tág mezőben mozognak ugyan,…..
Beke81 2011.06.17 14:58:22
@Lord_Valdez: Hááááát. Nem tudom. Ad 1. Ezt honnan veszed? Minden drogos elmondja neked, hogy mennyi hülyeséget képzelt összevissza, nem igen akarna benne konzisztenciát találni. Ad 2. "Csak annyival fejlettebb" -- hát ez sem igaz. A gonosz problémájának sorold már fel néhány megoldását, kérlek. S aztán kezdjük el mérlegelni, van-e bennük konzisztencia. Mert van, de nem mindegyikben egyformán. Ad 3. A Star Wars nem veri a vallást konzisztencia tekintetében. Ökörség meg giccs tekintetében inkább.

Különben most, hogy ilyen konzisztensen akarsz nekem érvelni, ideje kicsit belegondolni, van-e jobb ötleted arra, hogy ami igaz = konzisztens, vagy inkább hadoválsz összevissza, minden konzisztencia-igény nélkül, s ráfogod majd arra, hogy "igaz". Sajnos egyelőre a legjobb igazság-definíció a konzisztencia. Van emellett más, is, de ez a legjobb. Ha nincs konzisztencia, nincs semmi. Még ez a vita sem.

A vallások rendkívül konzisztensek. Gondolj pl. II. János Pálra.
Beke81 2011.06.18 09:58:18
Ad 1: Ez sajnos egy alaptalan általánosítás. Én a napokban azt álmodtam, hogy megkaptam Sartre kis prémgalláros kabátját ajándéka, és igenis csodálkoztam, hogy ez minek nekem, amikor semmi közöm a kis groteszk álfilozófushoz. (Lásd: www-3.unipv.it/deontica/Gallpics/classici/Sartre.jpg ) -- tehát en bloc kijelenteni, hogy a drogos állapotban minden stimmel, inkonzisztens (a propos: hányszor voltál te ilyen állapotban?)

Ad 2: A hagyományos nyugati megoldás a rossz problémájára Goethe szavaival így szól: "Wer bis Du dann? / Ein Teil von jener Kraft, das stets das Böse will, und stets das Gute schafft." -- Ezt nagyszerű megoldásnak tartom. Mélyen kibontható és teljesen konzisztens legalapvetőbb belátásainkkal, pl. hogy a jó elnyeri a jutalmát és a rossz a büntetését. Vagy nem így van? felszínes emberek azt szokták mondani, hogy nem így van, akik azonban mélyebben látnak, elmondhatja, hogy még ígyebbül van. De miért? Mert a rossznak olyan jelentősége van, amit csak a legvégsőből foghatunk fel és érthetünk meg. A legvégső Platón óta a Jó, a Legeslegjobb, a viszonyítatlan Agathon, amely/aki éppen abszolút volta miatt minden rosszal szemben sokkal jobb választ talál, mint amit mi adott helyzetben konzisztensen el tudunk gondolni (stb.).

Ad 3: Itt elismerem elfogultságomat. Soha nem tudtam mit kezdeni ezzel a giccssorozattal. Már kisfiúként sem értettem a körötte rajzó lelkesedést, felnőttként még kevésbé értem. Mai szemmel olyan ez, mint az Orion c. sorozat a 60-as évekből, melyet a Filmmúzeumon lehet néha látni: az ember nem tudja, röhögjön-e vagy sírjon. Én a kettőt kombinálom, amikor a Néger Űrhajós meg a divatlap-frizurájú Női Űrhajós párbeszédeit hallom... nevetséges. A Star Wars is az, a szememben. Mérhetetlenül primkó, de ez csak lassan válik láthatóvá.

Ad 4: Az igazságelméletek külön terület. A konzisztencia-elmélet nagyon nyerő, de van más is (deflációs, inflációs, materiális stb.). Nekem a konzisztencia jön be. Ezt mindannyian mindenkor feltételezzük, noha teljességgel soha senki nem konzisztens, vagyis csak mindig egy összefüggésben. Minél igazabb valami, annál konzisztensebb, amihez azonban hozzá kell vennünk, hogy minden konzisztencia-rendszer egy paradoxonba fut bele, mivel saját axiómáit nem tudja konzisztensen megalapozni. Így tényleg van hasonlóság a drogos álomvilág és a vallások és a mesék között is, csak az átfogóság, a tartósság, a gyakorlati relevancia terén hatalmas az eltérés. Igen, lehet kitalálni egy rendszert, amely aztán vallássá válik az évszázadok folyamán (minden irányúan konzisztens, erős, magas szintű konzisztenciákat fejleszt ki), és szinte out of scratch elindulhatunk. Jó példa erre a Mithrasz-kultusz, amelyről okos filológok kiderítették, hogy egy kis római értelmiségi kör írta és alkotta meg, majd terjesztette el a birodalomban és tette népszerű kultusszá kb. 200 évre, amíg a kereszténységgel le nem cserélték. A kereszténységet is megírták, out of scratch, de nem alaptalanul, hanem az akkori világképnek megfelelően. A mai helyzetben is meg lehet tenni ezt, meg is akarták tenni, pl. szabadkőművesség vagy marxizmus-leninizmus, de nem voltak elég jók, nem ismerték eléggé azon tényezőket, amelyek alapján egy vallás a legkonzisztensebb vallásként maradhat fenn, ti. nem vették elég komolyan az ember vallási lényegét, odaadását az abszolútum iránt. Ezért e kísérletek bedőltek. Azok a kísérletek nem fognak bedőlni, amelyek a legkomolyabban e vallási képességre támaszkodnak és azt fejtik ki a legkorszerűbb módon. jelenleg erre alig van törekvés, mert egy elidegenedett, vallástagadó, pragmatikus és technicista, sőt hatalommániás korszakban élünk. De ez nem marad mindig így... (stb.)
Beke81 2011.06.24 07:27:16
Az emberi természet örök volta: tényleg az-e? Állandósága van. Vannak jellemzői. De van változása is. Igaz, a változások nehezen áttekinthetők, mert lassúak. A mai kor embere azonban nagyon különbözik a 2000 évvel ezelőttitől, elég ehhez az akkori irodalmat olvasni, pl. a Bibliát vagy a görög drámákat, esetleg a Bhagavad-Gítát. Van közünk hozzájuk, de mégis mások vagyunk. A másság itt azt jelenti: fokozatilag más, tudatosságban más, énszerűségben erősebb, akár individualistább is. S persze azért is más, mert Istent másképp értjük. Isten korábban az Egek Királya volt, akár a Nappal is azonosítva, vagy részben azonosítva. Ma az Isten vagy nem létezik, vagy bennünk lakik, azaz mi magunk vagyunk ő (én) valamiképpen -- ez nem kezdetleges azonosság, hanem valami szabad és abszolút azonosság, ahogyan a zene és a zeneszerző azonosak. Tehát nagy a változás bennünk, művelődésünkben, irányainkban. Ma már nem a Hold-fölötti világba akarunk eljutni halálunk után, hanem lehetőleg mondjuk a Marsra még jóval a halálunk előtt (én szívesen mennék). -- De biológiailag nem vagyunk azonosak a régiekkel? Hm. Jó kérdés. Valamennyire biztosan. Genetikusan is elég valószínű. De azért van genetikus és alaki változás, erre az evolúció rámutat, bár ezt az evolúció nagyon lassúnak tételezi, pl. a mai ember legalább 200 000 éves... Lehet, hogy itt még kutakodni kellene, pl. az agyat vizsgálva, bár ez az a szerv, amely a halált követően néhány év alatt eltűnik. Egy dolog biztos: ha Platón apu látná a mai versenyúszóinkat vagy 100 méteres síkfutóinkat stb. -- leesne az álla. Esetleg felkiáltana: tudtam én mindig is, hogy az ember isten! :)
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..
Beke81 2011.06.02 15:06:19
@megint:

Tisztelt Hallgatók!

A fenti szöveg a Schizophrenia Gyurcsaniensis tünetcsoportjainak demonstrációjával szolgál.

A Schizophrenia Gyurcsanyiensis RAGÁLYOS, ezért a patiens megközelítése, érintése SZIGORÚAN TILOS.

CSAK ÉRINTŐPÁLCÁVAL kezelendő, A fenti tünetek mindegyike alaposan megjegyzendő.

MERT EZ AZ A KÓR, AMELY EGY EGÉSZ NÉPET IS KÉPES MAGA ALÁ TEMETNI, HA NEM TÁVOLÍTJÁK EL IDEJÉBEN A KÓROKOZÓKAT.

EZ AZ UTOLSÓ ÓRA! KIVÁGNI, KIÉGETNI, A SEBET FERTŐTLENÍTENI NEM HALASZTANDÓ FELADAT.
Luigi Cherubini 1815-ben írta vegyeskari c-moll rekviemjét XVIII. Lajos megrendelésére, a francia forradalmárok által koncepiós perben elítélt és kivégzett XVI. Lajos emlékére. A kortársak szerint a mű mozarti magasságokat súrol, Beethoven is - akinek a gyászszertartásán e…..
Elég széles körben ismert Molnár Tamás munkássága Magyarországon, de az is igaz, hogy vannak, akik elutasítják – mondta a Magyar Kurírnak Mezei Balázs, a katolikus egyetem bölcsészkarának filozófia professzora, a 88 éves Molnár Tamás fordítója a filozófusról tartott…..
Orbán a pénzügyi összeomlásra játszik, utazgat, vár és a történelmi vereségbe hajszolja a szocialistákat. Egy éve sincs, hogy Orbán Viktor egy zártkörű beszélgetésen elmesélte: az őszödi beszéd kiszivárgása után a párt vezetősége kollektíve pezsgőt bontott és ivott a…..
Beke81 2009.02.24 13:09:01
Kedves Mózer úr! Erre szokták azt mondani, nehogy már a nagymama tegye el a befőttet... kérem, vizsgáltassa ki magát egy jó pszichiáterrel, aki segíthet Önnek abban, hogy ráébredjen arra, miféle spiritus malignus gigantikus alakját vetíti bele az alacsony növésű és kevéssé sikeres magyar politikusba, OV-be.

A nagy büdös helyzet ezzel szemben az, hogy akkora böszmeséget, mint amekkorát az MSZP és vezére, valamint a velük együtt tamtamozó "értelmiségi" siserehad itt összehozott, nemhogy Európában, talán a világon sem találni sehol. S csak hogy tudja: én Auschwitz-túlélők között nőttem fel, s nem azért vagyok ezen kiakadva, mert a saját felmenőimmel lennének bajaim. Nem. Itt a modern történelemben egészen párját ritkító faszság ment végbe, Gyurcsány vezérletével és a ballib ko-vuduzásával. Ugye emlékszik még, hogy a Őböszmesége a Fidesz gazdaságpolitikai ajánlatait sorra levuduzta -- majd egy év múlva próbálja bevezetni úgy-ahogy, későn, elégtelenül, Alzheimeresen.

Sokat gondolkozom a böszmeség dimenzióin. A cikke alapvetően rosszindulatú, s ha mondjuk Ön természettudományos területen dolgozna, akkor most amellett érvelne, hogy 2+2=5. nagyjából ennyire konzisztens, amit mond, meg amit látunk a tények világában.

Vajon hogy szabadulhatna meg ettől a végzetes elfogultságtól? Gőzöm nincs. Talán egy pszichiáter... vagy próbáljon meg imádkozni. Vagy tegye ki magát egy kalandtúrának Dél-Amerikában. Vagy álljon be a francia idegenlégióba... ott majd ütköztetik a valósággal s talán megtanulja, hogy a tények: tények.

A tény pedig az, hogy ilyen kormánya ennek az országnak az ismert történelemben nem volt. Sőt, a magam részéről talán csak Charles Taylor libériai őrültet ismerem, akinek tevékenysége ehhez a böszméhez hasonlítható.

S ennek mindenki megissza a levét, mint világosan látszik.