Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csokkerka

33 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társasozni jó! Alhambra 2012.03.09 12:00:00
Al-Andaluzban, azaz Dél-Spanyolországban járunk, a gyönyörű Granada környékén. Az Alhambrát még I. Muhammad idején a XIII. században kezdték el építeni és majdnem két évszázadig tartott az erőd és palota komplexum bejezése. Az Alhambra épületei szerencsésen átvészeltek…..
Karácsony közeledtével úgy gondoltuk, hogy összeállítunk egy Top10-es listát a kedvenc játékainkról. Ezzel a listával szeretnénk ötleteket adni nektek, hátha csak egy kis löket hiányzik ahhoz, hogy jövőre fergeteges társaspartykban legyen részetek. A lista összeállításánál…..
A Ligretto egy igen szórakoztató partijáték, ahol a főszerep inkább a gyorsaságé, mint a taktikázásé. Alapból azt mondanám, hogy a Speed gyorsasági játék koppintása, amit két pakli francia kártyával kell játszani, és minél gyorsabban sorba tenni a lapokat úgy, hogy nekünk…..
Ennél egyszerűbb, de annál nagyszerűbb játékot még nem hordott hátán a föld. Legalábbis olyat, ami 1986-ban elnyerte az Év Játéka díjat. Most hétvégén volt szerencsém kipróbálni a Heimlich & Co eredeti német kiadását, és egyáltalán nem csalódtam, tényleg jó helyre…..
Társasozni jó! Pentago 2011.10.07 12:00:00
A Pentago egy klassz kis stratégiai játék, amit két személy játszhat.Alapvető logikája hasonlít az ötödölőre, vagyis a játékosoknak arra kell törekedni, hogy öt bogyóból álló sorozatot sikerüljön összehozni. Ám nem a hagyományos, kockás lapon ikszelgetünk formára kell…..
Társasozni jó! Lórum 2011.09.09 12:00:00
A Lórum egy nagyon kedves kártyajáték számomra, mindig a régi, gyerekkori kirándulások hangulatát idézi fel. Még apu tanította meg a szabályokat, amikor kicsik voltunk, és bár nem gyakran játszunk mostanában ilyet, azért egyszer-egyszer mégis jó újra elővenni. A Lórumot…..
Társasozni jó! Théba 2011.08.19 12:00:00
A Théba alapötletét tekintve kuriózum, ahol régészek bőrébe bújva kell feltárni az antik világ kincseit. A régészet eléggé kedves téma számomra, hiszen 6 éven keresztül minden nyáron egy hetet vettem részt a regéci vár feltárásában, ahol évről évre többet tudtunk meg a…..
Társasozni jó! Kockajáték - Bas 2011.07.30 23:37:00
A Bas egy rendkívül egyszerű, ámde igen pörgős és szórakoztató party játék. Alapjaiban nagyon hasonlít a Svindlire, hiszen itt is néha füllenteni kell, csak nem kártyával, hanem kettő darab dobókockával kell játszani.  A játékosok körbe ülnek, az első dob a két kockával…..
Társasozni jó! Sequence 2011.03.09 12:00:00
A világhírű társasjátékot már 1982-ben dobták piacra, tehát nem egy mai darab, mégis megér egy pár szót ejteni róla.A Sequence egy táblás és kártya játék is egyben, amelynek alapja két pakli francia kártya. A táblán szintén a francia kártya lapja találhatók…..
Ahogy azt a cím is sejteti Reiner Knizia Genial nevű társasjátékáról lesz szó. Valóban egy zseniális logikai játék, amelyben szinte soha nem találkozunk ugyanazzal a felállással, hiszen végtelen variációba tehetjük a korongokat a táblára. A társas egy játéktáblából,…..
Ezt a játékot még gyerekkoromból ismerem és sajnos csak a szabályokra emlékszem, a nevére nem igazán. De ma is hozzá lehet jutni ehhez a gyöngyszemhez a fenti neveken. Én most az általam ismert retrojáték szabályait fogom ismertetni, ami természetesen nem egyezik a címben…..
PANDEMIC-rajongók figyelem! (Azok is, akik azzá szeretnének válni...)Megjelent a társasjáték számítógépes adaptációja, mely szabadon letölthető a boardgamegeek honlapjáról. Online ugyan eddig is lehetett játszani a német BSW (Brettspielwelt) oldalán, de ha az ember egy…..
Orvosok, tudósok, kutatók, üzemvezetők és koordinátorok dolgoznak együtt ebben az újszerű, kooperatív játékban, amely egy igencsak aktuális, (sajnálatos) mai témát feszeget. A világot ugyanis négy, rohamosan terjedő, súlyos járvány fenyegeti. A játékosok különböző…..
A következő játék, amit kültéren lehet játszani és ami igazán jó szórakozást nyújt az egész családnak, az a sárkányeregetés lesz. Persze most nem arra az egyszerű, egyzsinóros változatra gondolok, amit gyerekkoromban szaladgálva kellett fenntartani a levegőben, hanem egy…..
A következő társasra egy ismerősöm pincéjében bukkantunk lomtalanításkor. Egyszerűen nem hittem a szememnek, hogy tényleg létezik ilyen. Igazából nem is tudom, mi lenne a megfelelő bevezető ehhez a gyöngyszemhez...Ez a játék megtanítja a vállalkozó kedvű játékosokat,…..
A bumerángról sokunknak biztosan Ausztrália jut eszébe. Ez érthető, hiszen tényleg erről a földrészről származik ez a tárgy, ami kezdetekben valószínűleg fegyverként funkcionált, és csak később vált sportszerré. Rengeteg féle és alakú bumeráng létezik napjainkban, csomó…..
Igen, igen tényleg van élet a Monopoly-n túl, ez pedig nem más, mint az Alkoholi. A Monopoly és a többi hasonló játék után megjelent az Alkoholi, azaz az alapötlet ivós, pontosabban mondva lerészegedős változata. Ezt a verziót összesen hat ember játszhatja (piros, sárga kék,…..
A következő eszköz, amit ajánlott a szabadban használni a frizbi lesz. Gondolom mindenki számára ismerős játék, és a legtöbben többé-kevésbé tudják is használni. De amiről most szó lesz nem a hagyományos telt műanyagdarab, hanem egy újabb változat.Ezt a fajta frizbit mondjuk…..
Most, hogy itt a nyár és ezzel együtt a jó idő is, az ember minél több időt próbál a szabadban tölteni. Ezért úgy gondoltam, hogy elindítom ezt a rovatot, ahol olyan játékokkal találkozhattok, amit csakis a természet lágy ölén lehet játszani. Ezek a szabadtéri eszközök is…..
Társasozni jó! Stratego 2009.05.26 14:34:00
Egy jó hadvezér, egy jó taktika és egy jó sereg. Tulajdonképpen csupán ennyire van szükség, hogy élvezetes legyen ez a társasjáték.A Stratego egy fergeteges stratégiai játék, amelyben a játékosok hadvezérek bőrébe bújva próbálják megtalálni az ellenséges csapat…..
Társasozni jó! UNO 2009.05.15 17:20:00
A következő sorok tartalma,Magába azt foglalja,Hogy, hogyan is kell az UNO-t játszani,És remélem a lényeg jól fog látszani.Az alábbi sorok az érdeklődőknek szólnának,Szóval a főbb szabályok a következők volnának:Színre színt, vagy számra számot tegyél,Vagy ha nem tudsz…..
Társasozni jó! Sticheln 2009.04.29 09:47:00
A Sticheln egy szokatlan, teljesen újszerű kártyajáték. Első ránézésre úgy látszik, hogy tökre összevissza szabályai vannak, vagyis tisztára kuszának tűnik az első pár menet. Ez nálunk most a favorit, mivel nem megszokott struktúrája mindenkit arra ösztönöz, hogy még…..
Társasozni jó! Svindli 2009.04.21 11:52:00
A Svindli egy igazán szórakoztató, kicsit gyerekes játék, ami két pakli magyar vagy francia kártyával és akár két játékostól is játszható. Az egész tulajdonképpen a füllentésen alapszik, aki nem tud jól blöffölni, annak tuti bukó ez a játék.Egy kör úgy…..
Társasozni jó! Jenga 2009.04.14 12:33:00
Gondolom mindenki számára ismerős ez a játék, de úgy gondolom, hogy mindenképpen szót kell ejtenünk róla, már csak azért is, mert mi is elég gyakran játszunk vele. A Jenga egy ügyességi társasjáték, amit akárhányan játszhatunk, mégsem unalmas, hiszen mindenki feszült…..