Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vul-Kahn

0 bejegyzést írt és 887 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Vul-Kahn 2010.08.16 20:25:53
@popp:
Jó. Sőt, egyenesen fasza.
És neked jó, hogy német poszthoz soha az életben nem bírsz egy ontopic kommentet írni, és állandóan csak provokálni jössz? Erről beszélgessünk már inkább! Szakikám!

@Csöncsön: Ne fárassz már te is! Nálam az angolspanyololasz ligák divatligák, azok is voltak, azok is lesznek. Méghozzá azért, mert lófasszal nincs náluk (számottevően)* magasabb színvonalú foci, mégis jóval többen nézik azokat a bajnokságokat. Ennyi, remélem sikerül vhogy feldolgozni...

*: ez amúgy kurvára nem kéne oda, csak ha mégse írnám, akkor jönne popp, vagy vmelyik másik nagytudású, és elkezdené a szokásos németfocit gyalázó fröcsögését, meg hogy a másik 3 mennyivel jobb és erősebb bajnokság.
Vul-Kahn 2010.08.16 20:28:28
@popp: @dzolutan: És igen, egybe kell írni :)
Vul-Kahn 2010.08.17 18:08:20
@zsakfos : hehe, ez fura, de 2006 nyarán én is megadtam volna Boulahrouzért azt a pénzt, nagyon erős szezont toltak akkor van Buytennel. Emlékszem, még sajnáltam is, hogy ha már valamelyiket elhozzuk, akkor miért a belgát, miért nem Khalidot. Mostanra persze már változott a véleményem, de azért vállalhatatlanul rossz játékosnak még most sem tartom Boulahrouzt.

@értelmetlen_nevű: Tényleg, de Jong, rá kitérhettem volna külön, tényleg gecinagy biznisz volt, ráadásul a fizetése is rohadt magas volt (ő kereste a legtöbbet a csapatban, finoman szólva is érdemtelenül).
Aztán ott volt még Kompany is, ő mondjuk nem volt olcsó, mert már nagy tehetségnek volt elkönyvelve, de azt hiszem még rajta is keresett a Hamburg pár milliót.

Őket azért egyáltalán nem sajnáltam, bezzeg a legfrissebb Hamburg-City utat bejáró játékosért a szívem szakad meg (Boateng, ugyebár...).
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
Vul-Kahn 2010.08.02 21:57:18
Kösz a posztot mocsing, nagyon kellett már! :) Néhány gondolat a részemről:

Matip kurvasokat fog játszani, ebben biztos vagyok.

Kacart (és Jansent) féltem, h padozni fognak a Hamburgban, pedig mind2 nagy kedvencem. (Kibaszott erős kerete van amúgy a Hamburgnak, csakhát egyik bohócot a másik követi a padon...)

Raúl: 6-8 gól a BuLiban, én azt mondom, mehr aber nicht. Mondjuk az fasza lenne, ha a BL-ben is vágna ugyanennyit :)

Szalai: Nem tudom, szerintem nem fog annyit játszani, mint amire számítasz (ne legyen igazam).
5 gól a szezonban max, inkább alatta. Sokkal erősebbnek látom a konkurenciát, mintsemhogy csak az egyszem Bancét említsem meg, és "másfeledik" számú csatárnak nevezzem. Meglátjuk...

Végezetül pedig a Bayern: Szerintem Contenton nem fog múlni semmi, egy elég jó szezont le fog tudni hozni. Én viszont - kövezzetek meg - Badstubertől tartok. Igen, még középen is. Nem érzem ANNYIRA tehetségesnek. Vettem volna egy középső védőt (már korábban is írtam, Ivanovic a favoritom, jobbhátvédet is tud, meg egyáltalán, kurvajó). Cáfolj rám, drága Holger!!!
Elöl Kroosnak JÁTSZANIA KELL, lehetőség szerint 10erben, de akár balszélen is, Ribery kárára (csak jobbszélen ne, de oda gondolom Robben/Müller/Altintop van betervezve)
Csatárposzton "In der Manöken I weiterhin trust!" a jelmondatom (Itt is csúnya buktának nézek elébe asszem :))) Kedvelem őt, na! Mondjuk Klosét is, az ő távozását is sajnálnám. Áh, faszért csak 11 emberből áll egy focicsapat...:)
Ja, az Alaba nevű futballistenséget meg kölcsön kell adni!

Na és végül, így augusztus 3-án betippelem bajnoknak a Wolfsburgot (Arne tanár úr-Kjaer-Benaglio aranyháromszög, szűrőben Josué-Hasebe kettős, Dzeko marad, Misimovic marad, nincs nemzetközi kupa, és talán a legfontosabb, hogy újra van edző, szerintem minden adott).

Csak kezdődne már!
Vul-Kahn 2010.08.06 13:06:03
@Lojzi_: Hummels és Höwedes most az U21-ben fog játszani, mert nekik fontos EB-selejtezőjük lesz.
Én inkább Castro mellőzését nem értem, az, hogy Beck, és most már Riether is behívót kap, ő pedig nem, egészen elképesztő.
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..
Vul-Kahn 2010.08.05 18:00:24
@Csöncsön: "Már hogy a viharba ne lett volna védhetetlen?!? Nem láttad, hogy MEGPATTANT a labda? Azt a lövést Van der Sar vagy Buffon se védhette volna."

Úgy voltam vele, hogy te már nem tudsz meglepni semmivel, de EZ... :DDD

Annyi még kurvára nem ment fel egy kapust, ha a lövés megpattan. Nézd már meg azt is, hogy milyen messzire pattant meg az a labda a kaputól, és hogy mennyire lelassult utána. Mikor az ötösön belülre ért, onnantól szinte már csak vánszorgott az a bogyó, egy ÁTLAGEMBERNEK is kutyakötelessége lett volna elérni, hiába a másik sarokba ment, nemhogy a magyar bajnok kapusának, akit te ráadásul a válogatottba követelsz (megalol)...

"Az első meccsen a második gól inkább határeset"

Az speciel pont nem volt AKKORA potya, mert ahogy írod is, inkább a védők hibáztak. De az se volt védhetetlen mondjuk...

"Az első meccsen hibátlanul védett. Most meg volt két potyája."

Az első meccsen volt két (na jó, másfél) potyája, tegnap meg három.

"Én inkább azt nem értem, miért pont őt kell kikiáltani bűnbaknak, ezzel tovább roncsolva valószínűleg mélypontra került önbizalmát."

Az önbizalmával kurvára nem kell foglalkozni, ugyanis soha többé nem szabad kapuba állítani (egyetlen profi csapatnak sem, nemhogy a magyar bajnoknak). Tehetségtelen az az ember, és ez minden mozdulatából sugárzik.
Talán Coulibaly tud neki egy targoncás állást a Peugeot-gyárban. (Mondjuk ő is mehetne vissza nyugodtan...)
Vul-Kahn 2010.08.05 18:20:45
@Csöncsön:
"Ha egy kapus elvetődik az egyik irányba, onnantól kezdve majdnem mindegy, hogy a megpattant labda milyen sebességgel jön a kapu felé: gyakorlatilag védhetetlen."

Ezzel csak az a baj, hogy nem vetődött el. (Meg az is, hogy egyáltalán nem igaz, amit írsz, de ezt most hagyjuk...) Olyan lassan reagálta le a szitut, hogy az valami borzalmas, maga a mozgása pedig még annál is gyalázatosabb, konkrétan tetűlassú.

"Ha három potyagól miatt te tehetségtelennek nevezel egy kapust, akkor Királyt már rég el kellett volna tiltani a labdarúgástól."

Megint ferdíteni próbálsz, mert 5 potyagól az a három, de sebaj, már megszoktam.
Királlyal meg én nem foglalkoztam, nem is fogok.

"Még szerencse, hogy nem te döntesz ebben (sem)."

A gyereknek van eddig 6 (hat) felnőtt tétmeccse pályafutása során (melyek során nem mellékesen az 1potya/meccs átlagot könnyedén hozza), és te a válogatottba követelnéd.
Tényleg az lenne a szerencse, hogy nem ÉN döntök ebben (sem)? RIESENLOL
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Vul-Kahn 2010.08.01 16:24:31
@Lojzi_:Én is nézegettem, h mi lesz, és nekem úgy tűnik, h néhány helyen hiba van a számolgatásodban. Ahogy látom ez abból adódik, h te a provizórikus sorrendet vetted figyelembe, míg a kalapbeosztásoknál még a tavaly lezárt szezon utáni állás a mérvadó. Vagyis ez: www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/TK-Aktuell.htm

Így tehát:
A Schalke nem 49., hanem 35., így egészen biztos, h 3. kalapos lesz. (23. legjobb a BL-ben indulók között)
A Werder nem 7., hanem 11., és mivel az előttük lévők közül csak a Pool, (illetve egy quali-beli kieséssel a Sevilla) nem lesz ott, így ők szintén 100%, h 2. kalaposak lesznek (ha bejutnak a qualiból).
Valamint a Milan még a 9. helyen van, és mivel a Liverpool nem BL-es, így ők első kalapban lesznek, ez is garantált.
Amennyire a blog keretei lehetővé teszik, igyekszünk az adódó alkalmakkal élve nyitni a fiatalok felé, akik néhány év múlva tevékeny részesei lesznek a világ legjobb futballjának. Tavaly is megtettük két poszt erejéig, most is kiszolgáljuk a hardcore szektort, akik nem akarnak…..
Vul-Kahn 2010.07.18 21:24:21
@értelmetlen_nevű: Én először inkább egy gyengébb bajnokság (Buli2, osztrák BuLi, svájci Superleague) élcsapatához küldeném. Azért fontos, hogy élcsapat legyen, mert ott nem kéne annyit védekeznie, rúghatna gólokat, adhatna gólpasszokat, nőhetne az önbizalma. Szóval most nálam nagyjából a Hertha-Bochum-Augsburg, Austria-RedBull-Basel-Young Boys vonal játszana. Aztán a 2. évben már én is egy ilyen Leverkusen-szerű csapatnak adnám, hogy szokja a komoly színvonalat, és a harcot a csapatba kerülésért. Majd 2012 nyarán visszahoznám, szerintem akkor már olyan szinten lesz, hogy ihaj.

Nagyon szurkolok a srácnak mindenesetre, mert bár durván hangozhat, de én egy picivel még az Özil-Marin-Kroos vonulatnál is tehetségesebbnek látom. (Na jó, ez már tényleg lehet, hogy túlzás, illetve nagyon korai ezt még így kijelenteni, de egy szupertálentum a kölyök, az nem vitás.)
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Van egy óriási csalódásunk erre a napra is, és ez nem Németország, továbbá nem is Joachim Löw, mivel utóbbiról tudjuk, hogy körülbelül annyira áll hozzá konstruktívan önmaga kritikájához, mint Jeanne d’Arc az análszexhez. Ő tehát nem lepett meg senkit, azonban a…..
Vul-Kahn 2010.06.19 12:08:57
@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: @Csöncsön: Szándékos kezezés a saját ötösön... Nálam AUTOpiros. Rohadtul mind1, h jött-e mögötte vki, vagy nem. Direkt lekapta a levegőből a beadást bazzeg. Nem tudok mást mondani, normális futballkultúrájú országban ez INSTANT piroslap.
A 2010-es világbajnokság utolsó, „H” jelű csoportjához érkeztünk el  a Radio Q-val közös kedvcsináló sorozatunkban. Spanyolország Európa-bajnoki címvédőként és sokak véleménye  szerint  a  világbajnoki cím egyik fő várományosaként érkezik a…..
Vul-Kahn 2010.06.07 18:48:08
@Csörszike:
www.weltfussball.de/teams/schweiz-team/wm-2010-in-suedafrika/2/

Spycher nincs, Magnin van. És egyébként Streller sincs, és Bunjaku van. Te valami régit nézel.
Amúgy meg a faszom se akart vitatkozni veled, szóval nemtom mire kaptad fel a vizet...
Elájulni önmagában a Bayern bajnoki címétől nehéz volna. Esetleg csodálkozni lehetne azon, hogy miért nem volt könnyebb a salátástál besöprése ezzel a kerettel középpályával, de mivel tovább látunk a Bundesliga korlátain, mégis bravúrosnak minősítjük a bajnoki címet.…..
Vul-Kahn 2010.05.30 20:57:30
A védelemmel vannak nagyon nagy bajok.
Lahm-Mertesacker-Badstuber-Aogo, mostmár ez az egyetlen 4es, amiben meg tudnék bízni. Boateng, Friedrich, Tasci nem kezdőszint, Becket meg szerintem még az anyja is hazaküldené, annyira nincs helye egy német vb-keretben.

Csatlakozom a _főokoshoz_ ( ;-)), Höwedes kihagyását egészen döbbenetes hibának tartom, de Hummels vagy Castro mellőzése is irgalmatlan baki, hiszen ők akár vkp-cserének is alkalmasak lennének (főleg Castro). Bár ha jól emlékszem, Höwedes is játszott 1-2 meccsen vkp-t, nem is rosszul...

Középpályával nekem nincs bajom, Khedira-Schweinsteiger Doppelsechs szerintem megáll a lábán. Fringset én nem sírom vissza, hiába van meg benne a keménység, ő ide már nagyon lassú. Cserének viszont utólag nyugodtan be lehetett volna hívni akár Reinartzot is, mert Aogot én balhátvédben akarom látni, nem Sechserben, Kroos pedig szintén tilos, hogy azon a poszton jöjjön számításba

Elöl meg... Marin jó lenne, ha kezdő lenne végre, forma alapján meg én az ex-Türkgücü München spielerre is azt mondom, hogy "In Cacau I trust". Továbbá Podolskinak én se vagyok a híve, nagyon nem, de akkor már inkább legyen kezdő, mert ő padról beállva aztán végképp nem képes semmire (bízzunk benne, hogy kezdőként azért hozzá tud majd tenni).
Mindenképp haza kéne küldeni még egy csatárt, mert az nem állapot, hogy annyian ott üljenek a padon. A tegnapi meccs után Kießling a legesélyesebb, remélem Löw is meglépi ezt, mégha fájdalmas is lesz, és nyilván sokat fogják kritizálni, h egy 21 gólos támadót hazaküld, de egyszerűen muszáj.

Szóval mindent egybevetve az én kezdőm:
------------------Neuer------------------
Lahm-----Mertesacker-----Badstuber-----Aogo
---------Khedira-------Schweinsteiger-------
----------------Kroos(Özil)-----------------
----Marin------Cacau (Müller)------Podolski----

Csereként Özil, Trochowski, Müller, Jansen, Klose, Gomez mind képes lehet lendíteni a csapaton, ha baj van (mondjuk Klose meg Gomez eléggé kérdőjeles), deffenzív cserére viszont remélhetőleg nem nagyon fogunk kényszerülni, mert az már gázos. Több gólt kell rúgni, mint az ellen.
Összességében tehát sokgólos meccsekre számítok a németektől, optimális esetben egy Bayern-szerű menetelésre. De már a csoportkör is nagyon kemény lesz.
Vul-Kahn 2010.05.30 21:37:34
@értelmetlen_nevű: Na úgy látom szinte mindenben egyetértünk, egyedül a csatárkérdésben nem. Kießlinget én néztem Málta ellen is, rettenetes volt, de már a Leverkusenben is az idény vége felé nem volt túl meggyőző. Meg aztán itt már olyanokra is kell gondolni, h 80. perc, égünk eggyel, ott ül melletted Gomez meg Kießling. Kit hozol be?
Én tuti Gomezt, akármekkora okádék idénye volt, meg már elmondtunk róla mindent, de egyszerűen jobban bennevan, h ő csinál vmi meccset eldöntőt, mint h Kießling.
Cacaut én mondjuk soha a büdös életben nem hívtam volna be a német válogatottba (én SE, mint ahogy más épeszű ember se), de el kell ismerni, h még ő van a leginkább formában. Nálam most legalább csere, de akár kezdő.

@mocsing: Özilt azért tettem zárójelbe, mert balszélre nem tolnám ki, ott nem olyan jó, középen meg jobb (formában van) nála Kroos.
A védelmet illetően pedig sajnos igazad van, sajnos Arne és Jerome van közelebb a kezdőhöz Löwnél. Aogot viszont én jónak tartom, ügyes gyerek.
Vul-Kahn 2010.05.31 23:04:06
@mocsing: szóról szóra egyetértek.

In der Manöken I trust!!!
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
Vul-Kahn 2010.05.23 16:23:17
Gratulálok az Internek, teljesen megérdemelten nyerték az idei BL-t!

Fúú de retek egy érzés ez...
Ha ellopnak tőled egy 100milliót érő ékszert, ha a csajod a legjobb haveroddal csal meg, ha szájbabasz egy aids-es víziló - ezek a dolgok mind eltörpülnek amellett, hogy egy olasz csapat ellen elveszítesz egy focimeccset. Nem kell feltétlenül BL-döntőnek lennie, elég egy mezei meccs is. Mert ez a legalja mindennek, de tényleg.

Azt viszont el kell ismerni, hogy ez a Bayern nem érdemelte volna meg a triplázást. Ez a csapat még csak épül, a tokmányfejű niederlander-nek is ez volt az első éve nálunk (ellentétben ugyebár a milánói scheißportugieser-rel), szóval abszolút siker a döntős szereplés is. És biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években egyre jobbak leszünk, és kevesebb mákkal is BL-döntőbe tudunk majd jutni, sőt, meg is nyerjük (4 éven belül meglesz, szerintem).
Addig is tovább kell építeni a csapatot, a védelmet kőkeményen megerősíteni (favoritjaim Ivanovic, Höwedes), és jó lenne egy csatár is, aki esetleg a padozást is tűri, de azért képes termelni a gólokat (az auxerre-i Jelent én nagyon szívesen látnám). Meg persze majd egy van Bommel- és Butt-utód jövő nyáron, meg minden évben 1-2 apró finomítás, de ezek természetes dolgok mindenhol.

Akiktől pedig meg kell szabadulni a rendszeresen játszók közül, az Demichelis, Klose, Tyimoschtschuk és Mario "der Manöken" Gomez.
Utóbbit egyébként nagyon sajnálom, mert egy rendkívül szimpatikus srác, igazi szívember, de egyrészt az ő képességei - most már be kell látnom - ide kevesek, másrészt a csapatszerkezetbe sem illik bele. Sokáig védtem, mert nagy fanja vagyok, és ráadásul pont úgy néz ki, mint a legjobb spanom, de sajnos ez még nem jogosítja fel arra, hogy a Bayern csatára legyen. :)
Egyébként szerintem simán bennevan, hogy marad, és nyilván az lenne a legjobb, ha nálunk találna vissza a helyes útra, de én szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni. Ő igazából egy kontracsatár, abszolút tévhit, hogy egy állócenter, és mondjuk nekünk nem is volt idén szükségünk centerre, de azt a mennyiségű területet, amit ő igényel, a Bayern ellenfelei nem szokták megadni. Stuttgartban ez ment, nálunk viszont halálra van/volt ítélve.

De a lényeg, hogy mindent egybevetve optimistán látom a jövőt, a fiatalok majd beérnek, a nemzetközi respektünk megnőtt, pénzünk eddig is volt, szóval na... Jó lesz ez!

Végezetül pedig köszönet ezért a fantasztikus szezonért, azért, hogy hosszú évek után újra öröm volt Bayern-szurkolónak lenni! Mindent bele jövőre!!!
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..
"Csöncsön és Rizla közt szakadék, / Nem baj, a lényeg, hogy ad a gép... / Popp fényezi Calcio-ját, / Kroos meg Uli hátsóját - / A többin míg csámcsog a maradék..." (montipájton)Az NST-n hagyomány tény, hogy  súlyosan elmebetegek vagyunk és ezt egy percig sincs…..
Vul-Kahn 2010.05.21 18:44:08
@Vul-Kahn: jaj ne már, az első "sanszos"-t elfelejtettem lecserélni, picsába :@@@@@

Szóval:

Pici jobbhátvédünk gyors, mint a villám
Lehet, hogy az lesz a nickem, hogy Vil-Lahm.
Ha csak rajta múlna,
Tök sanszos, hogy újra
Győzelmi tortába szúrhatnám a villám.
Vul-Kahn 2010.05.21 18:48:35
@montipájton: Azigeeeeeeen :D:D:D:D
Nou San Trafford Hajrá, Bayern! 2010.05.20 10:31:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nyerik meg a mérkőzést.)Mi már nem szeretnénk szólni ahhoz a komplexusokkal küzdő réteghez, amely tényleg elhiszi, 2010-ben…..
Nou San Trafford Mocskos Inter! 2010.05.20 10:30:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) Alapvetés: az Inter mindennek a legalja. Ez már a kezdetek óta így van, és ezt a klub maga is…..
Az utolsó fordulónál nincsen szebb. Az olyan utolsó fordulónál, amelyben egy-két kivételtől eltekintve, mindenhol tét van, aztán tényleg nem lehet jobbat kívánni. Nincs még bajnokunk, nincs még kiesőnk, hiányzik egy BL induló, nem tiszta, hogy ki indulhat az Atlético Madrid…..
Vul-Kahn 2010.05.16 22:59:09
@Csöncsön: 2007/2008as Bayern:

Stuttgart-Bayern 3-1
Cottbus-Bayern 2-0
Bayern-Anderlecht 1-2
Zenit-Bayern 4-0

Kemény, mi? :)
Beért a stadionba a két maratoni futó, hiába nézegetnénk még egy darabig az öldöklő küzdelmet, közel a célszalag, és vele az Inter bajnoki címe. Nehéz lenne annál kevésbé mourinhós dolgot elképzelni, mint hogy az utolsó fordulóban elcsússzanak egy nem is olyan nagy…..
Vul-Kahn 2010.05.15 15:01:57
@_benito: Meglepődve konstatálom, hogy csak a Werderre vonatkozó részt emeled ki, mint túlzás. Ezek szerint te is adod, hogy a Bayern korszakos lesz, ennek pedig őszintén örülök, úgy látom kezd megjönni az eszed :)

Na de hogy vmi ontopic-félével is szolgáljak, remélem a Milan-Juvén Poulsen, Grygera, Oddo, JankuLOLski és hasonló képességű társaik is brillírozni fognak, kibérelve ezzel helyüket a 2010/11es Milan- és Juventus-keretekben :-)
Vul-Kahn 2010.05.15 15:44:44
OFF
@giacinto: én sem komolyan írtam a korszakost, 1 év ugyanis nem korszak, még ha ezzel néhány Barca-szurkoló nincs is tisztában :)

Az viszont, hogy a kezdőcsapatukat se tudod felsorolni, az bizony a te sarad. Robben meg a többi, ja...

Mind1, Forza Siena :)
Vul-Kahn 2010.05.15 16:14:42
@giacinto: jaja. atyaég. tiszta szégyen.
Ez persze nem a bajnokságra vonatkozik, de a fordulóban az egyetlen meccs, amin szerettük volna tövig rágni az ujjainkat, az első félidő közepén nagyjából eldőlt, a félidő végére meg végleg. Maradt amúgy minden, hiába vártak a csodára Leverkusenben, ha nem tudták letenni az…..
Az egyik legkiegyensúlyozottabb, legerősebb csoport a D jelű négyes lehet a 2010-es világbajnokságon. Németország, Szerbia, Ghána és Ausztrália is részt vett a négy évvel ezelőtti rendezvényen is, és a szerbeket kivéve a csoportkört is túlélték. Mindegyik együttesnek…..
Vul-Kahn 2010.05.10 17:33:27
@balu11: Neuer abszolút megnyugtató megoldás kapuban, már régesrég neki kellene lennie az egyértelműen elsőszámú kapusnak.
Tapasztalat hiánya? Van azért egy BL-negyeddöntős szereplése, amely szezonban a nyolcaddöntőben ilyeneket csinált (érdemes megnézni),

www.youtube.com/watch?v=HY-0xuJ0edM&feature=fvst

és egy U21es EB-győzelme, ahol 1 gólt kapott az egész tornán, és ahol szintén óriásiakat védett végig.
Ok, hogy ez annyira nem sok, de csak meg kell nézni ahogy mozog, látszik, hogy az alapképességei elképesztőek, és ezekkel általában még a rossz döntéseit is korrigálni tudja.

Ha sok gólt kapnak majd a németek a tornán (bennevan), az inkább a középső védelem miatt lehet majd. Illetve kíváncsi vagyok Ballack szerepkörére is, mert neki kb azt kéne majd játszania, amit van Bommel idén a Bayernben (nyilván még magasabb szinten, hiszen jobb képességű játékos). Annál semmiképp sem lehet offenzívebb, mert akkor a középpálya átjáróház lesz.
Ezzel együtt bízom benne, hogy nem kalandozik majd sokat előre, és a Ballack-Schweinsteiger Doppelsechs tökéletesen működik majd, ez pedig egy kiváló alap lehet.
Csúcsra ért a Bayern, a küszöbben esett hasra a Dortmund, átváltozott a Hannover, szomorú önmaga maradt a Hertha, megcsinálta bravúrját a Freiburg, a Bochum meg lefelé száguldva a lejtőn továbbra is tanácstalanul gondolkodik a lassítást illetően. Nagyjából ennyi, persze…..
Vul-Kahn 2010.05.06 15:13:12
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Eleve hülyeség volt a Lazioba mennie, gondolhatta volna, h Ledesma, Mauri, Baronio, Firmani mellett ő nem lesz kezdő. Nem feltétlenül azért, mert mindegyik felsoroltnál gyengébb, egyszerűen csak ő kurvára nem kellett a Lazionak.
Ment volna a Hoffenheimbe mondjuk, vagy egy angol kiscsapatba (pl Stoke), még lett is volna esélye, amekkora kedvence Joginak. Így viszont nem volt.
Vul-Kahn 2010.05.06 15:53:22
@zsakfos : Rendkívül fiatal a csapat, sok játékosnak nincs még tapasztalata felnőtt világversenyről, valamint bennevan, h a Bayern-játékosok nagyon fáradtak lesznek. Ezenkívül a csatárválaszték tűnik gyengének, de a többi csapatrész szerintem rendben van. Ha a középpályások át tudják vállalni a góllövés feladatát is, esetleg egyik-másik támadó képes lesz elfogadható formába lendülni, akkor nagy égés szerintem biztosan nem lesz.

Ne feledjük, a német csapat 1954 (!) óta minden vb-n eljut legalább a legjobb 8ig...
Vul-Kahn 2010.05.06 18:27:48
@zsakfos : "Én most ebben a gárdában nem látom a kiemelkedő eredményt, leginkább azért nem mert nincs meg az a kiemelkedő klasszisa, klasszisai aki az egyenese kieséses szakaszban, sorsdöntő pillanatokban el tudnak dönteni egy meccset."

A német csapat soha nem arra alapozott, hogy majd jön az aktuális germán Maradona és megnyeri a Vaterlandnak a meccset. Itt CSAPAT van.
A korábbi világversenyeken is hol Neuville, hol Klose, hol Podolski, hol vki más döntötte el a meccseket, pedig egyiket se nevezném "kiemelkedő klasszisnak".
Te holland fanként nyilván a "kiemelkedő klasszisaitokban" bízol (amit meg is értek, mert tök jogos), de nem csak az az út a járható.

Abban pedig, hogy mennyire erős ez a keret a korábbiakhoz képest, Titisokszámmal ;-) értek egyet. Ha megnézed a DFB előző 3 vb-keretét

www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-1998-in-frankreich/2/
www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-2002-in-japan-suedkorea/2/
www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-2006-in-deutschland/2/

láthatod, hogy a mostani semmivel sem tűnik gyengébbnek ezeknél. Persze ez nem jelent semmit, bitangerős kerettel is ki lehet esni a csoportban, de én biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni, és legalább a negyeddöntő most is meglesz.