Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wendiii

134 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezer éve nem írtam Titkárnőről. Legutóbbi, vele kapcsolatos bejegyzésemben azt írtam le, hogy mennyire rémülten próbálta túlbonyolítani azt az amúgy tökegyszerű folyamatot, hogy leteszek az asztalára egy papírt. Ma viszont ismét monitorra kívánkozik a beszélgetésünk. Éppen az orosz fekete kenyérről…..
Hosszú idő után Művésznő újra tudott olyat mondani, ami miatt aktiválni kellett a blogot. Bejött hozzánk látogatóba, és közölte: - Vettek tőlem vért, voltam szemészeten, és most már tele a tököm. Nem gondoltam volna, hogy ennyi veszélyt rejt egy üzemorvosi vizsgálat. A rendelő vajon Csernobliban…..
Kollégával (nevezzük Ledfoldnak, remélem értitek) munkaügyben furikáztunk a városban. Utunk során rengeteg jelzőlámpás kereszteződésen mentünk át - mondjuk Budapesten ez nem nagy kunszt -, ami során feltűnt, hogy elég sok sárga jelzés volt közte. Ezt én szóvá is tettem, mire a következő párbeszéd…..
Hivatali Agyhalál A tulipánok 2017.11.01 09:47:43
De rég írtam ide! :) Ez az eset még Moszkvában történt, de akkor elfelejtettem megírni, viszont tegnap este vidám sörözgetés közben újra felbukkant a szürkeállományomban. Odakint kb 10 perc gyaloglásnyira laktam a követségtől, ami reggelente hasznos volt, mert fél 7 körül felkeltem, és mire…..
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Oroszhon Félidő 2014.09.02 15:49:44
Két éve vagyok itt. A hétvégén, miközben hallgattam az esőcseppek álmosító dobolását az ablakpárkányomon, elhatároztam, hogy erről meg kell emlékezni. Tegnap már elkezdtek mondatokká formálódni a szavak, de leginkább csak vázlatként bukkantak felszínre, amiket igyekeztem…..
Oroszhon Nyár van, nyár... 2014.08.10 13:19:11
A címről jutott eszembe, hogy anno mindenki csodálkozott, hogy miért pont Moszkvába megyek külszolgálatra, mikor ott nagyon hideg van. Aki nekem szegezte akkor ezt a kérdést, annak most felajánlom, hogy ugorjon már ki egy kicsit, és nézze meg, hogy a 32-34 fok (Celsiusban, persze),…..
Oroszhon Ez egy új poszt 2014.06.14 16:00:04
Igen, végre rászántam magam, hogy írok valamit. Szóval otthon voltam, és szokás szerint egy kicsit összevisszára sikerült az egész. Arra most nem térek ki, hogy például a tüdőszűrés kapcsán többször szívattam meg magam, viszont megint nem sikerült találkoznom néhány…..
A vagyonnyilatkozat egy vicc, egy gumicsont, egy parasztvakítás, a következmények nélküli ország manifesztálódása, de 100 képviselőből 99 képes arra értelmileg, hogy úgy töltse ki, hogy ne vegyék elő, ne bukjon le, ne legyen benne hiba.  A halmaz másik részében az olyan…..
Ezekben a percekben adja át Orbán és Tarlós az ország eddigi elkúrtabb beruházását. A 4-es metró messze túlszárnyalja a "Kőröshegyi völgyhíd" vagy az "autópálya-alagutak a búzamező alatt" típusú elkúrásokat. A metró építése egyidős a bloggal, amit ugye 2007-ben…..
Oroszhon Egy kis visszatekintés 2014.01.10 16:45:59
Remélem, az új év jobb lesz, mint a tavalyi... Mivel valószínűleg senki nem kíváncsi arra, hogy Moszkvában milyen idő van (esik az eső, akit mégis érdekel :)), vagy hogy mennyi a meló, ezért lehet, hogy egy kicsit kapkodósnak tűnik majd ez az írás. Ünnepek idején otthon…..
Oroszhon Apróságok 2013.12.12 15:40:42
Először is kezdem a jó hírrel: december 23-án utazom haza. Viszont azonnal utazom vidékre, úgyhogy Pesten csak 29-től leszek, a szabadság végéig, azaz január 5-ig. Utána a tervek szerint csak májusban leszek otthon. Viszont előre szólok, hogy most kevés emberrel tudok…..
Oroszhon The show must go on 2013.10.13 11:46:18
Nagy levegő. Folytatom a blogot, bár az előző bejegyzésem után nem tudom, mi lehetne, ami nem hatna szentségtörésnek. Na de mindegy, végülis élményeket írok. Valamelyik nap az egyik kollégám nekem rontott, hogy adjam már meg annak a fogorvosnak a nevét és telefonszámát, akinél…..
Kolléganőm, akivel felvállaltuk a vízumbélyegek nyomtatásának ódiumát (és tesszük ezt napi minimum 8 órában), ma a következő bejelentéssel lepett meg: - Szellemi kihívásokra vágyom. Megyek tőszelvényeket ragasztgatni. Azt hiszem, Művésznőnek konkurenciája akadt...
Nagyi nincs többé! Ez a rövid mondat meghatározza a lelkivilágomat elég hosszú időre. Sokaknak csak egy kedves öreg néni volt, aki mindenkit szeretett, és akit mindenki szeretett, de nekem, nekünk, a családnak A NAGYMAMA. Így, csupa nagybetűvel. Engem Ő, és drága Nagypapám (ha…..
Oroszhon Most is csak röviden 2013.08.17 22:13:55
Először is mindenkitől elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem írtam, de egyszerűen nincs miről. Voltam ugyan az Izmailovo fedőnevű piacon, de ott fénykép nem készült, azóta viszont az időjárás sem nagyon tette lehetővé a kirándulást. Ráadásul a közelmúltban pár napra le…..
A történet ott kezdődik, hogy amikor visszatértem februárban a szabadságomról, eszembe jutott, hogy szeretett nagymamámnak idén lesz a 90. születésnapja. Éppen ezért elhatároztam, hogy meglepetést szerzek neki, és megjelenek. Természetesen nem volt szabad tudnia erről, úgyhogy…..
Nemrég írtunk arról, hogy a tűzoltók új védőruhájával gondok vannak, konkrétan nem bírják a tűzzel együttjáró nagy hőt. Az atlatszo.hu által üzemeltetett KiMitTud portálon keresztül elküldött közadatigénylésben kértük ki az R13-as védőruha beszerzéséről szóló…..
Bocsánat, kissé megcsúsztam a képekkel, de most pótolom. Sajnos a delfináriumról nincsenek képeim, de kollégámat meg fogom kérni, hogy küldje már át őket, és akkor azokat is felteszem. A képek minőségéért elnézést, de még csak ismerkedem a gépemmel, és néha nem oda…..
Oroszhon A moszkvai állatkert 2013.06.22 12:24:17
Egyik kollégámmal eldöntöttük, hogy a mai napon meglátogatjuk az állatkertet. Nem is tudom már pontosan kitől hallottam róla, de én is meg akartam nézni. Egyébként a következő bejegyzésbe fogom az ott készült képeket felpakolni, mert ma egyszerűen lusta vagyok ahhoz, hogy…..
Vámosszabadi egy község Győrtől 6 km távolságra, határátkelő Szlovákia felé. A település képviselő-testülete Kukorelli Norbert alpolgármester tájékoztatása szerint a sajtóból értesült arról, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás…..
Wendiii 2013.06.19 18:25:01
@ColT: Elég háromszáz méterrel odébb telepíteni (elvégre az már másik ország), és máris megoldódott a bukta kérdése. Mármint a gyógyszergyárnak. Mert Vámosszabadi nagyot fog bukni, ez biztos.
Hivatali Agyhalál Újdonság 2013.05.04 09:55:13
..
Wendiii 2013.05.20 08:21:59
Oroszhon Kubinkában voltunk 2013.05.15 18:15:13
Hosszú ideje szerveződött, és nagyon régi álmom vált valóra azzal, hogy a hétvégén ellátogattunk Kubinkába, a világ legnagyobb harckocsi múzeumába. A véletlen is a segítségünkre sietett, ugyanis az egyik helyi alkalmazottunknak van ott ismeretsége, aki bevállalta, hogy besegít…..
Aki még nem tudná, fogászaton voltam a héten. Két korábbi bejegyzésemben vannak fényképek (itt az első kép bal oldalán, és itt), amiken látszik, hogy csak át kellett mennem az úttest túloldalára, és már a rendelőnél is voltam. Tulajdonképpen az otthoni SZTK-nak felel meg,…..
Hivatali Agyhalál Kolléga humora 2013.04.10 14:15:44
Az előbb bejön a szobába az egyik kolléga, és kérdezi a szintén itt-tartózkodó konzult: - Ezt az útlevelet elfogadod? - Hát, ha már bevették, mit csináljak? - Tehát ez egy igen?..