Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gulandro

11 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Only Lovers Left Alive 2014.03.18 11:58:42
Kevés kártékonyabb divatot kényszerült elszenvedni az egyetemes filmtörténelem, mint az a köpedelem vámpírfilm-szennyhullám, ami a mögöttünk álló évtizedben Alzheimer-kórral vetekedő hatékonysággal tarolta le a jegyvásárlók agyát. Dacára a megszámlálhatatlan…..
Ha bárki, akit egy kicsit is érdekelnek a sorozatok, nem sötétzárkában, vagy az intenzíven töltötte az előző két hónapot, aligha úszhatta meg, hogy ne halljon az HBO új üdvöskéjéről, ha meg bele is nézett, azt, hogy menthetetlenül rákattanjon. Rögtön a pilot után a Breaking…..
Gulandro 2014.03.13 11:25:16
@clegane: persze, alkalomról alkalomra visszaülnek, de pont azért mert kíváncsiak egy jó történetre. Azt azonban nem kapják meg. Egy 8 órás film végén azért szerintem szeretnek többen úgy felállni, hogy minden kérdésre választ kaptak.

Egy évad, egy ügy, okos nyomozás, szimpatikus főszereplők, némi magánélet, jó megoldás. Szerintem nagyjából erre vágynak a legtöbben. A True Detective ezekből majd mind jelesre vizsgázott.

Én nem tudom mit értenek whudonit meg puzzle thrillerek alatt az emberek. De azt tudom, hogy szeretik a rejtvényt és miközben azon visong majd minden kritika, hogy nem kell kiszolgálni a visszatekerős, többször megnézős, képkimerevítős közönséget (én sem vagyok az) jó lenne legalább a célcsoportot kiszolgálni.
 ..
Gulandro 2014.03.06 17:59:53
Mindenkinek jó ha van egy ilyen szubjektív évértékelő Oscar-paródia díj a farzsebében. Erről eszembe jut, hogy a blogomnak még én is tartozom a tavalyival. De előbb inkább itt mondok véleményt (abban a kényelmes nyugalomban, hogy tudom nem olvasod/reagálsz az itt olvasottakra).

Legjobb film: 12 év rabszolgaság? Aranyos. Amikor legutóbb olvastam/láttam Tamás bátya egy egész életet rabszolgaságban töltött ... de ahhoz képest a 12 év sem kevés ... vagyis de. Lényegtelen is, mert tavaly nekem a 2010-es I melt with you megtekintése akkorát ütött, hogy azzal kihúzom szerintem melldöngetve 2020-ig is.

Legjobb animációs film: Space Pirate Captain Harlock. Nem jelölték? Nem hallott róla senki? Jah, hogy mert nem játszották IMAX-ban és háromdében a Gravity és a Repcsik közötti teremben. Attól még létezik, üt és nem csak gyerekeknek szól, cserébe nem is annyira véres.

Leo nem kapott Oscart? Miért kellett volna? Hány álintelligens film után járna feltétlenül neki? Látta valaki színészkedni? Mert akkor ennyi erővel Robert Downey Jr-nak is járna egy a Vasember 3-ért, pontosabban a második, mert az elsőt a Trópusi Vihar előtti kamutrailer miatt kapta volna.

Amikor ilyen igénytelen és semmilyen felhozatallal készül az Oscar gála én általában csak visszamerengek a 76-ikra, amikor kb utoljára 1, volt értelme 2, érdekelt is valamennyire 3, történtek is ott dolgok. Mert az hogy jövőre mindenkinek eszébe jut az ovisoknak készült Hobbit trilógiát szétdíjazni az mostanra nem fog padlóra küldeni meglepetés gyanánt.

Uff.

Apropó (de csak mert biztos tudom nem olvasod és a hugomat is felzaklatta) a komment keddes vallásvesztésről alkalomadtán egy egész adást is szervezhetnél a népnek vagy privátban beszéljük meg egy tibeti tea mellett, mert úgy érzem sok ki nem mondott "részlet" rejlik a történet megett.
Geekblog Knights of Badassdom 2014.02.14 10:05:00
Klassz dolog az eszképizmus. Megannyi, napjaink rohanó világától megcsömörlött, amúgy viszont persze, hogy szabad szellem számára jelent kiutat a szürkeségből, balzsamot a hétköznapok pitiáner küzdelmeiben lehorzsolt lélekre. Kaland! Misztikum! Hatalom csettintésre! Milyen fasza…..
..
Gulandro 2014.02.11 22:08:36
Bár értem én, hogy itt a kákán is csomót szándékkal álltál neki, de azért engedtessék meg nekem, hogy akkoris szívesen süssek az arcodon rántottát egy ilyen után, hogyha nem is szeretem a tojást.

A film főmotívumai mellett mentél el egy kisiklott gőzmozdony lendületével, miszerint a történelmi alakok mellékesek, amikor a történelmünket és a kor hangulatát meghatározó események kerülnek górcső alá és azokról egyértelmű, őszinte ítéletet kapunk.

Az pedig, hogy a mindannyiunkat(?) mozgató létkérdések feszegetésének summázatát nem adja szájába a film egy félkegyelműnek az szerintem helyes, mertha tudná, mármint ha ő TUDNÁ azt kimondani akkor és ott nekünk a sírnál, akkor azzal explicit lehülyézné a nézőit a film.

Amit helyesen nem tesz. Értékeket közvetít, emberi sorsokat villant fel, amikor egy vonással sem érdektelenebben a főszereplőnél. Feltűnt Jenny? Puszi a hasadra, de éppolyan fontos a két vietnámi társa is, az édesanyja és más, alig pár percre megjelenő figura életútja.

Gratulálok a sokezerhez, de hogyha a videó után baleset érne és megdicsőülnél itt nekünk, akkor abból még nem lehetne egy Forrest Gump volumenű filmet forgatni és hogyha a fátylon túlról is megrendezhetnéd önnön életedet, kíváncsi lennék, hogy a kamerádba bambuló szinész-avatarod szájába adnád e a halál utáni élményeid összefoglalását.

Mert szerintem nem. Mert az élet egy utazás, el camino nélkül is, rengeteg ember utazása, akiknek sorsa keresztül kasul futja be ezt a planétának csúfolt állatkertet, ahol nem választja el a közönséget a látványosságtól kerítés. Semmi sem biztos, nincsenek megdönthetetlen válaszok és a föld is csak annak kerek, aki elhiszi.
Életre szóló sebhelyek, egy volt kurva és Arizona. Ez jár, ha az igazság érdekében átgázolsz mocskon, korrupción, halálon és rothadáson – és akkor még simán elmondhatod, hogy te jártál a legjobban. Mert más mondjuk csak egy golyót kap a szívébe – és ezzel még ő is…..
Az emberi csontok újabb holokausztja: Itt az első trailer a The Raid: Redemption folytatásához, öklökkel, lábakkal, fegyverekkel és jó sok vérrel. Párszor máris sikerült felszisszenni alatta. ..
A dungeon, azaz (kell ezt még magyarázni?) a szörnyekkel, csapdákkal teli kazamatarendszer az egyik legnagyobb és legelterjedtebb toposz a hősi fantasyben, hiába nem szerepelt mára rögzült, explicit formájában egyik műfajteremtő klasszikusnál sem. Persze, már Tolkiennál is…..
Geekblog Attack on Titan - 1. évad 2013.09.10 06:00:00
Pókember módjára hálóhintázó, pallos méretű tapétavágókkal felszerelt katonák és 15 méteres, értelem nélküli, csupasz, emberevő óriások küzdelme egy 17. századi német-alföldi város-erődítmény egekbe nyúló kőfalai közt. Röviden így lehetne jellemezni az idén…..
Geekblog The Plague Dogs 2013.08.21 06:00:00
Igen, ebben az 1982-es animációs filmben (békebeli nevén: rajzfilm) beszélő állatok vannak. Szintén van benne pl. egy olyan jelenet, amiben egy aranyos kiskutya döglötten, lógó nyelvvel fekszik az állatkísérleti intézetben lévő ketrecében, és a gondnok, miközben valami olyasmit…..
Az utolsó szimulákrumban Dick 25. magyarul megjelent művét köszönthetjük. Akinek volt szerencséje mindhez, talán már elmondhatja magáról, hogy kezdi megismerni a Dick-univerzumot, és lassan összeáll benne a kép. A többiek – beleértve magamat is –, akik csak az életmű…..
A maremita lovagrendre kifejezetten jellemző, hogy nem kedvelik a formalitásokat és tradíciókat, a praktikum és hatékonyság a meghatározó szempontok a mindennapi működésben. Ugyanakkor a lovagrend ifjúkorában, az alapítástól számított első 20-30 évben, rengeteg kiemelkedésre…..
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Geekblog A Föld után 2013.06.05 23:23:19
Végre, M. Night Shyamalan most megmutatta, hogy másfél évtizede nem véletlenül tartották a mozi új reménységének, a feszültségkeltés új mesterének. Oly hosszú idő, 13 év, sok kritikai és pénzügyi bukás után összeszedte magát, és ismét csinált egy nagyszerű filmet. Na,…..
„Miért nem hiszel Istenben?” Az ateizmusát büszkén vállaló Ricky Gervais-nek szokták nekiszegezni ezt a kérdést (és különféle változatait) a twitteren. A jeles komikus válasza: „Pont azért, amiért te sem hiszel az összes többi istenben.” És tényleg: miért pont abban az…..
Egy új magyar sci-fi mindig örvendetes hír, még akkor is, ha csak egy 17 perces rövidfilmről van szó, de a hab a tortán az, hogy Odegnál Róbert a saját neo-noir Budapesten játszódó képregényéből adaptálta ismert magyar színészekkel és egy meglehetősen atmoszférikus,…..
Gulandro 2013.05.05 21:11:36
Geekblog RuneWars társasjáték 2013.04.29 06:00:00
Megalománia. Időnként mindenkit elkap egy kicsit, nem bírunk megállni, nem ismerünk mértéket, minden kell, a legjobb, a legnagyobb, de nem is ragozom tovább, a lényeg, hogy túlkapjuk alaposan. Láttunk már erre példát, legyen szó filmekről vagy akár társasjátékokról. Bizony,…..
Gulandro 2013.04.29 17:02:37
@wice: Köszönöm, ez nagy segítség lesz. Szerintem is egyedi és fantasztikus játék, csak nehéz bevonni másokat is, amikor még magam is analfabétának érzem magam sokszor a játékkal kapcsolatban.