Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beyond silence

342 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
First Man (2018)  Az első ember (Damien Chazelle)   A látvány, a űrutazás bemutatás koncepciója remek. De amit a karakterekkel csinálnak az botrányos. Történelmi filmben ami ilyen jól dokumentált nem lehet ennyire művészkedni. Lehet a szinkron is rátesz egy lapáttal, de Armstrong karaktere…..
Testről és lélekről (2017)  (Enyedi Ildikó) magyar dráma 4/5 Remekül összerakott film, egyedi elemek jól illeszkednek egymáshoz szarvasok-szarvasmarhák-vágóhíd-emberek-szarvasok-természet-civilizáció. A megvalósítás is kitűnő, formanyelv, fényképezés, színészi játék - de én úgy éreztem a…..
Notting Hill (1999) Sztárom a párom (Roger Michell) amerikai-angol dráma, szerelmi történet, vígjáték   A könnyed műfajban tökéletesnek mondható, ritka igényesen megkomponált "finomság". Kitűnő casting, a legapróbb szerepektől sokszínű fűszeres karakterek. Felejthetetlennek a jól kiválasztott…..
Arrival (2016) Érkezés (Denis Villeneuve) amerikai dráma, sci-fi, thriller Az Érkezés jellemzően moziban történő megnézésre való, vagy ha majd úgy otthon ki tudunk zárni mindent hogy együltőhelyünkben nézzük végig. Különben, részletekben könnyen érezhetnénk akár unalmasnak, mert a hatása…..
Káin gyermekei [2014] (Gerő Marcell) francia-magyar dokumentumfilm, dráma, életrajzi film Történet: A Káin gyermekei Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmjének (1985, Balázs Béla Stúdió) gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőinek felkutatására és…..
La vie d'Adèle [2013] Adèle élete - 1-2. fejezet Blue Is the Warmest Color (Abdellatif Kechiche) francia dráma, szerelmi történet  IMDb 7,9   PORT.hu  RT  trailer  Wikipedia Bemutató: 2013. okt. 10.     Remek film, egyszerűen tökéletesnek…..
  Kaze tachinu [2013] Szél támad The Wind Rises (Miyazaki Hayao) Számomra: a szél az erő, mely lehet teremtő és pusztító: Jiro akarata, a jóság amellyel segít és a tűz, a háború... és ez az erő, a szél, egyszerre kérlelhetetlenül határozott és millimétereken múlóan…..
Gravity [2013] Gravitáció (Alfonso Cuarón) amerikai-angol dráma, katasztrófafilm, thriller  IMDb 8,8   PORT.hu  RT  trailer  Wikipedia Bemutató: 2013. okt. 3. Az egyszerű dolgok sokszor a…..
Hallottam már párban ezt is, kérem a filmcímeket! :) ..
Az elmúlt időszakban rengeteg barátzónás történetet hallgattam végig. Valahogy megtaláltak ezek a történetek, tucatjával mostanában. Itt az ideje, hogy részletesebben megvizsgáljuk ezt a jelenséget, mert rengeteg fájdalomtól és elpocsékolt energiától kímélheted meg…..
The Dark Knight Rises [2012] A sötét lovag: Felemelkedés (Christopher Nolan) Bár elsőre A sötét lovag se dobta az ötöst, de itt erősen kétlem hogy másodjára sokat javulna. Nincs mese a forgatókönyvből erősen hiányzik egy jól megírt "gonosz" karakter. Bane és a meglepetés…..
Atonement [2007] Vágy és vezeklés (Joe Wright) angol-francia dráma, szerelmi történet Az elején az időugrásos vágások - mint Briony szemszögének érzékletes ábrázolása, formai játékok (amelyek néhol tartalmiak is) teszik kifejezetten értékessé a filmet. A többi részét is…..
Így jártam anyátokkal 1. évad final: Bloc Party - This Modern Love   ..
Mephisto [1981] (Szabó István) magyar-nyugat-német-osztrák dráma   Történet: 1920-as évek. A hamburgi színház társulatának tehetséges színészét, Hendrik Höfgent mérhetetlen becsvágy fűti. Baloldalisága és művészi féltékenysége miatt Höfgen összeütközésbe…..
Várok a metróra. Még túl korán van ahhoz, hogy olvassak, szűk szemrésemen keresztül szoktatom magam az ébrenléthez. Ez a nap is jól kezdődik – egyből két férfi keresi velem a szemkontaktust. Az egyik kb. negyvennyolc éves és Bundesliga mérkőzésekre kínál jegyeket, valaki…..
Le fils de l'épicier [2007] A provence-i fűszeres (Eric Guirado) francia dráma Követi a hagyományos, csendesebb, reálos francia filmeket. A végefelé van egy ütősebb konfliktus, a vége így adja. Az operatőri munka a film egyik erőssége: közelik a folyó festékről -…..
Moneyball [2011] Pénzcsináló (Bennett Miller) amerikai dráma, életrajzi film, sportfilmMeglepő, de a vége üt. Életre szóló jelentősége van ennek a baseballba ágyazott gondolatnak, hogy is lehet élni sok minden ellenére, megfogalmazódva a kis lánya dalában és a montázsban hogy…..
Another Earth [2011] Felettünk a Föld (Mike Cahill (VI)) amerikai dráma, sci-fi                 Remek látványvilág, hangulat, zene - így kell el készíteni a mai hasonló művészfilmeket. Mögötte megfelelőn visszafogottságban a bűnhődés,…..
Der Himmel über Berlin [1987] Berlin felett az ég (Wim Wenders) Kellet még két év és harmadszori nekiugrás, élethelyzet hogy betudjam fogadni a filmet. Mint egy hosszú költemény. Nem 5, mert van ami még nem volt meg, de ami meg volt az olyan egyedi és sokat mondó ami nincs meg más…..
4/5 IMDb 7,5   PORT.hu  RT  trailer  Wikipedia   Bemutató: 2011. dec. 15."Az ember kétféleképpen élheti le az életét.A természet útján.És a kegy útján.Te döntöd el, hogy melyiket követed.A kegy nem próbál…..
Beyond silence 2011.11.16 22:29:15
@tesz-vesz: hát akkor nézd meg :)
Történet: 1962, Los Angeles, a kubai rakétaválság idején. A film egy brit professzor egyetlen napját követi nyomon, melynek során a férfi válaszút elé ér: hogyan folytassa életét, miután elvesztette szerelmét.  Szépen fényképezett-rendezett költői képek és zene amik…..
Water for Elephants [2011] Vizet az elefántnak (Francis Lawrence) amerikai dráma, szerelmi történetÉn viszont jó ideje nem találtam hasonló színvonalú amerikai filmet. A cirkuszi légkör hangulata... - már csak emiatt is egyedülálló lenne de még van August, a cirkuszigazható…..
Mindössze egy gémeskútra és egy csillagos égboltra volt szükség, hogy megszülessen ez a gyönyörű mű. Nagy örömmel mutatok be ismét egy magyar készítésű time-lapse videót.   A videó több mint 900 hosszú expozíciós idejű felvétel (30 sec) összefűzésévél…..
The Beaver [2011] A hódkóros (Jodie Foster) amerikai drámaJó az ötlet meg minden, de sajnos Jodie Fosternek összességében nem igazán volt semmi mondandója filmmel. Jó nézni de nem fut ki sehová a két történet szál, "a vágó és az operatőr csinált egy ízléses…..
Egyszer megnézhető, de semmiképpen sem a '68-as film előtt. Nem rossz, de meglehetősen hiteltelen hogy egy városi kísérletből kiszabadult x majom az egész földet átalakítja. Gondoljuk csak a megrökönyödésre az első film végén... sokall többet ad egy "vajon mi…..