Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Húzzunk bele!

0 bejegyzést írt és 479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába nézted meg hirtelen a dátumot a sarokban, bár én sem szeretem túlzottan ezt a hűvös, nyirkos őszt, meg utána a telet sem igazán, de nem ugrottunk vissza április első napjára. Volt nekem biciklim tizenéves koromban, még ha olyan is, hogy szerintem váltót meg féket is csak…..
A hétvégén tüntetést szerveznek a rasszista-antiszemita megnyilvánulások és a Horthy-korszak restaurációja ellen. Mi mindenkinek azt javasoljuk, mint ilyenkor mindig, hogy ha egyetért a tüntetéssel, menjen el. Ha pedig nem, akkor ne. De ez a tüntetés most túlmutat magán, sőt…..
Húzzunk bele! 2012.06.11 22:51:34
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
Az impotenssé vált magyar politikának már egyetlen egy szereplője sincs, amelyik kiállna, és azt mondaná, elég volt? Miközben Biszku Béla, az 56-os megtorlásokat levezénylő belügyminiszter virágot helyez el Kádár János sírján, és ehhez nem a börtönből kell kimenőt kérnie,…..
Disznólábat akasztottak Raoul Wallenberg szobrára, Kádárnak emelnek szobrot (ha még mozgott is), Horthy emléktábla, Horthy szobor és annak meggyalázása, Tormay Cécile emlétáblájának leöntése. Én csak sírni tudok! Újra magunkra szabadítjuk a XX. századot, újra ezzel tud csak a…..
Szerintünk az esőben biciklizés alfája és omegája, az egyszerű és stílusos közlekedés (egyik) kvintesszenciája, amikor felpattanunk az egyenes háttal megülhető járgányra, kezünkbe fogjuk az esernyőt és elindulunk. Mi kéne még több? Ja igen, egy sárvédő meg egy nyugis…..
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjában a belügyminiszter jelenlétében ismét elővették a szigorú KRESZ témáját a képviselők. Az ülésen Pintér Sándor meghallgatta a panaszokat, és egyetértett azzal, hogy túlzás húszezer forintos bírságot kiszabni egy hiányzó…..
Húzzunk bele! 2012.05.07 21:25:51
@GG81: Meg az is kérdés, hogy ki ül a bringán, gondolom, ha te ülnél rajta, kikérnéd magadnak, hogy az 50 centi is sok és nem tartanál föl annyi embert, akár rajtad keresztül is, vagy rosszul gondolom?
Húzzunk bele! 2012.05.04 08:56:51
@tatabike: Attól még lehet, hogy nem hallott a Nightrideról. Sokan bringáznak, és sokan még nem is hallottak róla, simán magától is rájöhetett. Hányan lehetnek még ilyenek és lesznek, pl a Night Rush.
Húzzunk bele! 2012.05.04 08:58:04
@Priest Lord: De úgy az elem kétszer tovább bírja és mint egy csóró bringásnak ez számít.:)
Húzzunk bele! 2012.05.05 10:43:37
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Azért, mert gyökérség. Bár tőlem csinálja, hisz vele is jó ügyet szolgál, vesz bringát utána stb. És vele valaki meg is tud élni. Ezzel nincs is baj, csak tudod szerintem az önérzet az ami bántja az embert. Van egy csomó ingyen túra nem kér érte senki semmit.
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Húzzunk bele! 2012.05.01 20:07:07
@A fidesz a cukorbetegek kiirtására készül: Kresz szerint nem lehet, kivéve, ha tábla máshogy nem redeli, de ott nem rendeli be a kerékpárosokat a busz sávba. Attól még ott kéne menni, én ott is megyek és csak akkor nem vagyok hajlandó busz sávban tekerni, ha az a forgalmi sávokhoz viszonyítva bal oldalon helyezkedik el.
Húzzunk bele! 2012.05.01 20:48:44
@Tigriske: Szálljál villamosra, annak teli zöldje van mindé. Ha meg nem vagy lusta bringára, annak is teli zöldje van, csak különféle színekben jelenik meg:P
A Critical Mass vizuális hatásához mérhető dózist kaptak a Balaton-part települései, amikor az előszezon csendes utcáiba hirtelen becsődült több száz kerékpáros. A helyiek szombaton részesülhettek az élményből, több nagy létszámú csapat is rázúdult a környék útjaira,…..
Húzzunk bele! 2012.04.30 12:38:28
@Tigriske: De azért fejlődik az ország, hogy már állatkertben is van Wi-fi.:)
Húzzunk bele! 2012.05.01 19:18:53
@ComLo: Nem is reggeltől estig tartott, azért annyian nem voltunk. Nem kellet kerülgetni senkit se, mivel ha találkoztam velük vagy megálltam, vagy kimentem a főútra. Pihenőknél előre lehetett húzni. Sörözni senkit nem láttam, én sem tettem, az gondolom az autósok divatja, kell valami, amivel letudjátok vezetni a stresszt, hogy drága a üzemanyag:)
Tegnaptól hatályos az új szabálysértési törvény. Eszerint "Általános közlekedési szabályok, tilalmi táblák, útburkolati jelek, a közúton való haladás szabályainak, irányváltoztatás, bekanyarodás, autópályán és autóúton való haladás, egyes járművek…..
Ez a 2000-ben készült sci-fi sokak szerint minden idők legrosszabb filmje. És rászolgált erre a címre.A filmelemzők blogján pedig megnézhetitek Sparrow legújabb videóját, amiben a 20 kedvenc filmjét mutatja be.  ..
Húzzunk bele! 2012.02.05 00:04:00
Ízlések és pofonok, de nekem nagyon bejön a film.
Mint egyszerű bugyuta filmnek, ahol nem számít semmi, csak lőjjenek és robbanjon valami, bezzeg az jó. Mikor vissza adja a fegyvert stratégia megfontolásból teszi, mert bár bosszút áll rajta, de attól még a föld nincs felszabadítva.Egy átlagos filmbena hős erkölcsök szerint cselekszik, itt nem és ez a nézőknek elfogadhatatlan. Érthető, csak épp nem így működik a világ. Szóval szigorúan úgy tekintünk rá, mint egy film, akkor érthetetlen sz*r, de ha mindennapi világot nézzük, akkor nagyon is logikus sok cselekedete.
Sziklók egy nagyon beképzelt nagyképű faj, ahol ők állnak ode senki nem ér fel, akik pedig így gondolkodnak azok így cselekednek. Bár nekem is hihetetlen, hogy 1000 év alatt nem jöttek rá egy ennyire egyszerű tényre, hogy mivel szelidítik az emberállatot:)

Travolta alakítása túl sok volt már nekem is kicsit visszafogottabb is lehetett volna.

Egyik kommentelő:
"Egyébként egy mozis újságban olvastam anno, Travolta egy nyilatkozatát hogy ez a film azért bukott meg mert nem értették akkor az emberek a mondanivalóját, és majd a következő generáció fogja ezt értékelni. Hááát... xD"

Ez most röhejesen hangzik, de ne gondold, hogy, mert az elmúlt 10, 20, 30, 50 évben nem volt háború Európában, akkor a következő 10-20 évben nem lesz. Majd akkor meglátjuk...
Nekem minden balfaszsága ellenére 7.5/10-esre értékelem.
A Facebookon keresik a dél-pesti cserbenhagyásos gázolót, aki az Üllői úton trafált el egy szabályosan közlekedő biciklist. Az egy hete történt balesetben a kerékpáros elvesztette eszméletét. A kerékpár állapotából sokkal súlyosabb sérüléseket is kinéznénk, mint egy…..
Minden jel arra vall, hogy a magyarországi demokráciát féltő, diktatúrát kiáltó hangok erősen túlzók. Nem épül itten semmiféle bolseviki teljhatalom, nincsenek az oroszok a spájzban. Mindössze annyi történik, hogy éppen ezekben a kemény hetekben derül ki alighanem mindenki…..
Elég sokszor találkozom járdán illetőleg zebrán tekerő biciklistákkal. Nincs jó véleményem róluk, főleg ahogy a legtöbben előadják. Nemrég a körútról az Aradi utcára fordulva csaptam el egyet kis híján, miután a gyalogosokat elengedtem, majd hirtelen a semmiből megjelent a…..
Mint az Endre leveléből kiderül, nem csak Magyarországon akad olyan rendőr, aki szereti kiegészíteni a hivatalos keresetét egy kis mellékessel. De legalább a lehúzásban rugalmas és alkuképes volt a korrupt osztrák. 2011. október 4-én történt bécsben az eset,hogy éjjel 1:20…..
Tudom, tudom, Péter levele hangulatkeltésre kiválóan alkalmas, de olyan mély részletességgel ír az őt feltartóztató kerékpáros szőrös tomporáról, mint Tolsztoj Ivan Iljics állapotának romlásáról, vétek lenne nem elolvasnotok! Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt az…..
Saját zsíron Szabadság híd 2011.08.28 06:00:00
Szabadság híd, errefelé sok bringást megcsap a híd által jelképezett életérzés és a nagy felszabadultságban megfeledkeznek arról, hogy egy jármű van a két lábuk között. Nézzük hogyan is kéne abszolválni Pest ezen sokkolóan bringásbarát részét.   Piros tilos Igen…..
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
Egy nap késéssel, de valóban megépült Budapest tömeges biciklis fejlesztéseinek első részlete. Ahogy Vitézy Dávid kedden bejelentette, a főváros a Thököly út és Hungária körút kereszteződését alakítja biciklizhetővé.   Eddig a Thököly úton, a Dózsa György…..
Húzzunk bele! 2011.08.18 16:00:33
@vuk_: Kicsit indulatos, de megértem, múltkor a Rákóczyn szorított le egy buszos egy nőt a busz sávban, annyira, hogy csak úgy nem ment neki, ha besatuzott, persze, mint jó sofőrhöz illik, ahogy utólérte már nyomta a dudát, nagyon undorító volt. A sofőrrel beszéltem, de mindent tagadott, bkv központ se tudta beazonosítani a hely, idő, rendszám alapján. Ennyit róluk, legközelebb nem leszek ennyire kedves, mikor más testi épségét fenyegetik.
Nem csattogott a szalagvágó olló, fű alatt megnyílt a Margit híd budai hídfőjébe fúrt kerékpáros alagút. (Tenczer Gábor kolléga átbiciklizett rajta, és írt egy posztot.) Kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy nem…..
Húzzunk bele! 2011.08.11 09:17:44
@tatabike: És ha kerékpározást a gyalogos forgalom zavarja, akkor mi van?
Húzzunk bele! 2011.08.11 11:45:25
@tatabike: Inkább arra válaszolj Tatácska, hogy fönt a hídon lehet tekerni? Mert múltkor már nem láttam Pest felé menet a kivéve jelzést?
Húzzunk bele! 2011.08.16 09:51:41
@errorka: "Viszont a Batyihoz elferne egy "csiki-csukis karam", ahol csak tolni lehet"

Mint a fogasnál, az is azért van még ott, mert nem szereztem még akkus flext.

Erre a tolás dologra, meg 10km/h-val lehet tekerni a járdán az alagútban, nem értek egyet, nyilván nem 30-al kell bezúgni, de azért 15-20-al simán lehet ott menni. Gyalog meg legtöbbször félreáll.
@tatabike: Ja az milyen idegesítő már, megállsz és a mögötted lévő kikerül és elhúz a gyalog előtt, de eddig csak autós volt jellemző, bringások megálltak.
Körbebiciklizhető a Velencei-tó – a kerékpárút befejező szakaszának átadásán Czene Attila is részt vett - szólt a szombati hír, a Kerékagy vasárnap le is tesztelte a "körbeért" kerékpárutat a tó körül. Útibeszámoló következik fotókkal, térképekkel és…..
Húzzunk bele! 2011.07.26 13:50:30
@darthwalk: Annyira nem rossz, mert elég széles és mivel új még elég jól használható. De mi lesz pár év múlva, mikor már használhatatlanná válik? Szerinted megvalósíthatatlan olyan kerékpárút építése, ami tíz év múlva is ugyanolyan, széles tükör sima, legtöbbször az erdőben halad, rendesen kitáblázott és a meredek részeket kerüli vagy rövidebb alagút vezet keresztül rajta. Kereszteződések minimálisak és azok is egyenrangúak. Ezektől még elég messze tart a honi építészet, de addig ne is várják el, hogy használjam.
Húzzunk bele! 2011.08.01 23:02:53
@tyberius: Ha Mogyoród felé mész a Balcsira akkor még nem is akkora kerülő, mint Dunakeszi felé:)

Budakeszinek elég durva emelkedő van, de Alcsút felé is, végig szopó lesz, mikorra leérsz a Velencei-tóra, addigra már Balaton közepén tarthatnál.
Húzzunk bele! 2011.08.02 11:26:11
@tyberius: www.gmap-pedometer.com/?r=4688341

Ha olyan sok időd van, akkor oda vagy vissza felé iktasd be ezt www.gmap-pedometer.com/?r=4688341 Az 1-es mellett van a 100-as vagy a régi 1-es, ahol kisebb a forgalom, mint két tanya közt. Csákvár felé szintén emelkedős, de nem annyira, sőt látnivaló is akad.
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
Húzzunk bele! 2011.07.13 16:21:47
@Autos: Nagy pofája az csak neked van, szennyezed a levegőt és még ugatsz is.
Húzzunk bele! 2011.07.13 21:00:14
@fogyókúra: Elvette az eszedet a fogyókúra:)
 A budapesti kerékpáros számára nem ismeretlen, hogy a saját biztonságát kockáztatja, ha a KRESZ szabályainak engedelmeskedve a kerékpárutakat és kerékpársávokat használja, nem pedig az autók mellett biciklizik. A kerékpárutakat Magyarországon ugyanis többnyire a telken…..
Húzzunk bele! 2011.06.12 22:12:46
@Unknown User:
Legtöbb helyen járdán van csinálva a kerékpárút, így nem csoda, ha 100 méter után megszűnik és továbbra is ott folytatja útját, buszsávon kívül csak az öngyilkos meg a hülye teker. Bicikliztél már a Rákóczin busz sáv mellett, próbáld ki, nagyszerű lesz.
Andrássy úti bringagyász életveszélyes, már többször láttam ott balesetet így az úton megyek. Piroson nem kéne átmenni, de a sebesség korlátozást is ugyanúgy bekéne tartani, csak nem tartják be.
Nem érsz rá? 5-el gurulgat és agyfrászt kapsz, akkor szállj ki és gyalog kövesd nem lesz lassú hidd el. Ha autó tart fel, mert parkolna, akkor mit csinálsz, kivárod, vagy belemész?