Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meskó Berci

1985 bejegyzést írt és 746 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz évvel ezelőtt azt éreztem magamon, hogy életmódváltásra van szükségem. Célom egészségügyi állapotom hosszú távú javítása volt. Mivel adatfüggő vagyok, egy egyszerű Excel-táblázat segítségével rendszereztem az élettani adataimat, és a kitűzött cél felé megtett lépéseket.  Az életmódváltás egy…..
Meskó Berci 2017.05.10 08:03:31
Alább olvasható a kanadai szenátus szociális ügyekkel, tudománnyal és technológiával foglalkozó állandó bizottságának tartott beszédem szerkesztett változata. Ajánlom minden olyan parlament és kormányzat figyelmébe, amelyek célkitűzései között szerepel az egészségügy megreformálása a technológia…..
Nagy évnek nézünk elébe, így összegyűjtöttem azt a 10 technológiát, ami szerintem a legnagyobb hatást fogja kiváltani az orvoslásban és általában a mindennapjainkban. 1) Virtuális valóság A New York Times egyik év végi számához adott egy Google Cardboard dobozt, amivel a virtuális valóság…..
A technológia fejlődése akár tudatosabb élelmiszerfogyasztási szokások kialakulásához is vezethet. Az innovációknak köszönhetően jobban megérthetjük, hogy miből állnak az ételeink, mit célszerű fogyasztani és hogyan, sőt, az élelmiszeripar határait is tovább feszegethetjük. Vessünk hát egy…..
Az egészségügy nem fogja sokáig húzni a jelenlegi körülmények között. Az ellátás költségei egyre csak növekednek, az orvoshiány pedig az egész világon égető problémává vált. A legkomolyabb gondot azonban saját lustaságunk jelenti. Passzív életmódunk gyakorlatilag megadja a kegyelemdöfést az…..
Meskó Berci 2017.02.11 10:36:46
@atomtudós: Köszönöm! Tudtam, hogy elrontom!
Szögezzünk le valamit viselhető szenzorokkal kapcsolatban egyszer s mindenkorra: a technológia nem tudja megváltoztatni az életedet; erre csak te vagy képes, de a megfelelő technológia segítségével. A jó aktivitásmérők és viselhető egészségügyi szenzorok segíthetnek céljaid elérésében azzal, hogy…..
Az új évre vonatkozó technológiai előrejelzések megosztása lassan kezd hagyománnyá válni nálam. Mivel idén sem szeretnék csalódást okozni, íme néhány gondolat 2017 legizgalmasabb orvoslással kapcsolatos technológiáiról. 2016 újításokban gazdag év volt az egészségügyi technológia számára. Virtuális…..
A kiterjesztett valóság a legígéretesebb digitális technológiák egyike (emlékezzünk csak vissza a Pokémon Go sikerére), amely gyökeresen átalakíthatja az egészségügyet mind az orvosok, mind a betegek számára. A Pokémon Go már hivatalosan is meghódította a világot: a TechCrunch beszámolója szerint…..
A futurisztikus kórházak és hatalmas szerkezetek helyett kis méretű, majdhogynem láthatatlan tárgyakba oltott diszruptív technológiák diktálják majd a trendeket a jövőben. Ezek alkotják majd az okosháztartás építőelemeit, és ezek teszik lehetővé, hogy az egészségügy házhoz jöjjön. Anna nem tudta…..
A mesterséges intelligenciában elképzelhetetlenül sok lehetőség rejlik. Az elkövetkezendő néhány évben gyökerestül felforgatja majd életünk minden részét, a gyógyítást is beleértve. Meggyőződésem, hogy teljesen átalakítja majd az egészségügyet – mégpedig jobb irányba. Vessünk néhány pillantást…..
Előadást tartottam a Templeton Program fiatal tehetségeinek arról, miért lenne jó, ha a tudományt, technológiát, mérnöki és matematikai tudományokat választanák...
Ezen írás alapját egy újonnan megjelent, amerikai DNS-teszt adta, mellyel apasági vizsgálatot lehet végezni. 20$-ért kapható a csomag a patikában, azzal mintát vesznek az apa, a gyermek és az anya szájnyálkahártyájából, elküldik azokat a labornak, ahol további 2-300$ díjért…..
Meskó Berci 2016.11.07 07:28:58
Az orvosi technológia gyors ütemű fejlődése az egészségügy és a gyógyítás minden részére hatással van – még a látszólag lazábban kapcsolódó, elefántcsonttorony-szerű gyógyszerészet sem úszhatja meg az átalakulást. Az alábbiakban bemutatom nektek, milyennek látom a gyógyszertárak fényes jövőjét. Bár…..
A sci-fi hídként köti össze napjaink technológiáját mindazzal, amit megálmodunk a jövőre nézve. Ezek a műalkotások álomvilágok és földi poklok lefestésével mutatják be a legfontosabb politikai, morális, etikai vagy társadalmi problémákat, amelyek a technológia fejlődésével járhatnak. Az emberiség…..
A Margó Fesztiválon Stöckert Gábor vezetett egy beszélgetést Barabási Albert-László-val és velem. Íme a videó. Mi nagyon élveztük...
Előadásaim és online tevékenységeim során rengeteg kérdést kapok arról, hogy mire számíthatunk majd a beláthatatlan jövőben. Mindenki tudni akarja, hogy milyen lesz az egészségügy a következő évtizedekben, de a hasraütés-szerű találgatás nem segít a jobb rendszer megtervezésében. Egy utópisztikus…..
Egyre több olyan sci-fibe illő technológiával találkozhatunk, melyek alapján joggal hisszük, hogy az orvoslás fényes jövő előtt áll. Minden nap olyan hírekre ébredek, amelyektől úgy érzem magam, mintha egy tudományos-fantasztikus filmben élnék. Természetesen objektivitásra törekszem, amikor…..
A Margó Fesztiválon Stöckert Gábor fog egy beszélgetést vezetni Barabási Albert-László-val és velem. Íme a Facebook esemény és itt lehet regisztrálni...
Az érdeklődő több ezer szenzor közül válogathat a viselhető egészségügyi eszközök piacáról egy egészségesebb és jobb élet reményében. A választás azonban nem könnyű. Hadd mutassam be a személyes kedvenceimet a különböző szenzorok és mérőeszközök terén. 1997-ben kezdtem el naplózni az életem…..
A gyógyszercégek gyakran ismételgetik, hogy „nem szeretnének lekésni a digitális egészségügy nevű vonatról”. A vonat azonban elment. Az állóvizet felkavaró egészségügyi trendek inkább futurisztikus űrhajókként képzelhetők el, amelyek röptét ezek a cégek észre sem veszik. Ha a gyógyszeripar nem…..
Az orvosi robotok nemcsak sci-fikben szerepelnek, hanem hamarosan az egészségügy szerves részét képezhetik. Amennyiben az egészségügy szakemberei sikerrel akarják ezeket alkalmazni anélkül, hogy közben munkájuk elvesztésén aggódjanak, ideje többet megtudni róluk. Az alábbiakban olvasható tehát a…..
Nagyon izgat az orvoslás jövője; sőt, néha úgy érzem, mintha mind egy sci-fi regény szereplői lennénk. Azonban a személyes szféra beszűkülése és a genetikai diszkrimináció csak két probléma azon sok közül, amelyek felüthetik a fejüket, ha hagyjuk, hogy fejvesztve haladjanak tovább az egészségügyi…..
Számtalan szívmelengető történet született arról, ahogy a digitális egészségügy technológiái életeket mentettek, vagy életeket könnyítettek meg. A digitális egészségügy elképesztő ütemű fejlődése számos lenyűgöző eszköz és készülék gyártását tette lehetővé. Hogy fel tudjuk fogni, mennyire…..
A NASA a 2030-as évek közepéig űrhajósokat küldene Mars-körüli pályára és vissza. Nem sokkal ezután emberekkel szállnának le a vörös bolygóra. Azonban lehet, hogy az eddigi fáradozások semmibe vesznek, ha az egészségügyi technológia nem fejlődik tovább a jelenlegi szintnél. A szüleim az…..
Mesterséges intelligencia, viselhető szenzorok, virtuális valóság, orvosi robotok – ezek az egetrengető technológiák teljesen megváltoztatják a betegek és az orvosok hozzáállását az egészségügyhöz. Úgyszintén elkerülhetetlennek látszik, hogy az orvosi robotok, az automatizálás és a mesterséges…..