Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katyusa

42 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már említettem korábban, hogy van egy betegségem (ld. cím), de nem igazán sokat írtam róla. Mivel megfogadtam, hogy csak komoly témákat publikálok, hát azt hiszem itt az ideje, hogy többet is írjak a bajomrólRemélem, hogy az infókkal segítségére leszek másoknak is, s igazán…..
katyusa 2012.06.20 11:39:22
Szia Noja,

Hat ez a bejegyzes meg 2009-ben irodott, azota sok minden tortent. Akkor meg betegnek tartottam magam, aztan gyogyultnak most meg valahol lehet a ketto kozott, de majd minden augusztusban derul ki. Jelenleg kulfoldon elek ugyanis, es csak akkor megyek haza. Lesz egy kontroll MRI vizsgalatom...
De az elejerol. 2009-ben mar valahogy 4 eve szedhettem a gyogyszert, es mar nagyon elegem volt belole. A daganatom eredetileg 8mm-es volt, es nem nyomott latoideget...szoval a mutet szoba se jott csak a gyogyszer. A gyogyszer hatasara csokkent a daganat merete, de nem szivodott fel. En ma mar hiszem az eletmod sokban befolyasolja a betegseget, es itt nem az egeszseges etkezesre gondolok, hanem arra, hogy meg kell talalni, mi az ami miatt nem jo az eleted, es merni valtoztatni. En hazas voltam, de tudtam nem mukodik. Persze erdekelte mi van velem, de nem lokott elore, nem adott annyi erot, mint a jelenlegi parom. A jelenlegi parom hatasara kezdtem el inni a buzafulevet, es hittem el hogy meg tudok gyogyulni.
Eloszor 2009 oszen raktam le a gyogyszert sajat felelossegre, es csak a buzafuvet ittem. Egy evig birtam igy a prolaktin szintem egy ev utan ujra ezer korul volt, szoval ujra gyogyszer. A buzafuvet nem hagytam el tovabbra sem, a gyogyszerbol meg probaltam minel kevesebbet szedni (amit az orvos, jobb ha nem tud :)). Aztan tavaly elott az MRI-n nem talaltak semmit, ami a doki szerint csak annyit jelentett hogy olyan pici, hogy nem latszik. A prolactin szintem azonban gyogszer nelkul mindig magasabb volt tehat szedtem tovabb, vagy kezdtem el ujra mar magam sem tudom :)
Azt tudom, hogy tavaly megint nem mutatott ki az MRI semmit. Akkor mar tudtam, hogy Ausztraliaba fogunk jonni, igy megbeszeltem a dokimmal, hogy elhagyom megint a gyogyszert, es egy ev mulva kontroll.
Csinaltattam itt is egy prolactin szint merest. A felso hataron van most a prolactin szintem, de meg a normal erteken belul. Augusztusban pedig megint MRI
Szoval osszefoglalva. Amiben en latom a gyogyulas eselyet az ket dolog. Az egyik a gondolkodasvaltas, a stressz csak ront a helyzeten, el kell hinni, hogy meg tudsz gyogyulni. A masik pedig, amiben szerintem nem sokan hisznek, hiaba javasoltam mar nem egy embernek, a Buzafu.
Ez sem csodaszer, ami egyik naprol a masikra rendbehoz, de en kitartoan ittam masfel even keresztul majdnem minden reggel, frissen preselve, es tudom, hogy borzadaj ize van, es olyan mintha fuvet ennel,de valamit valamiert. En hiszem, hogy ez segitett.
S abban is hiszek, hogy ha nem is lehet kigyogyulni belole, mert sajna stressz hatasara a prolactin magasra ugrik, vagy megemelkedik, de lehet teljes eletet elni ezzel a betegseggel. S bar az orvosok azt mondjak a joindulatu daganatok nem szoktak felszivodni, csak stagnalni, vagy rosszindulatuva valni, szerintem ez nem igy van.
De ahany ember annyi eset. En szerencsesnek mondom magam mert nem kellett muteni, de ismerek olyat is, akit mar 3szor mutottek, vagy 4szer.
Nem vagyok orvos, nem adhatok tanacsot, te mit valasz. Max. azt mondhatom, ne te dontsd el. Menj el orvoshoz, endokrinologushoz, ha az endokrinologus azt mondja meg kell fontolni a mutetet 10 mm felett szoktak javasolni az idegsebesz meglatogatasat. Az idegsebesz megvizsgal, ha latoideget nyom altalaban szukseges a mutet... De ha nem okoz lataszavart...akkor altalaban nem javasoljak. En anno azt akartam mutsenek meg, csak hogy megszabaduljak tole...nem mutottek mert nem volt indokolt. Ma mar tudva, hogy mutet utan is kiujulhat, es a mutet mennyi szenvedessel jarhat, orulok, hogy csak gyogyszert szedtem.
Bizd a dontest az idegsebeszre, az endokrinologusra...
De ha tobb infot szeretnel kapni a mutetrol...ha megadod az email cimed szivesen megadom egy nagyon aranyos pasinak az elerhetoseged, aki nekem mar baratta valt az evek alatt. Bar meg soha nem talalkoztam vele :D
Szoval ot tobbszor mutottek, o sokat tud meselni.

Blog: van egy masik betegblogom, amit igazabol rabiztam egy masik sorstarsra, mert nekem mar nem volt energiam ra. De neha meg irok oda is bejegyzest. Nezd meg, ott is olvashatsz a hetkoznapi eletunkrol.

hipofizisadenoma.blogspot.com.au/

Itt pedig az ausztralia eletemrol olvashatsz :)

katasydneyben.blogspot.com.au/

Ja es ha megadod a privat email cimed, szivesen irok emailt, ha van meg kerdesed.

Udv:

perec :)
katyusa 2012.02.08 10:29:50
Fess86 nevű olvasónk lőtte az alábbi képet, ami szerint az RTL-nek az sem elég, hogy ha valaki világbajnok, a tesztpilóta titulust soha a büdös életbe' le nem mossa magáról, első csapatának nevét meg pláne. Bravó...
katyusa 2011.03.28 15:25:43
@fokukac:
Ejha,túl sokat nézed te akkor ezt a két trágyát,nézz szét van azoknál jobb csatorna,na meg jobb elfoglaltság is....
Így múlik el a világ dicsősége: Kelemen Anna, a magyar celebvilág egykori királynője, mostanában kénytelen pornós haknikból fenntartani magát, amivel persze annyira nagy baj nincs, ugyanolyan meló az is, mint a BKV-ellenőrködés vagy a behajtás, itt leginkább a képen pirossal…..
A CBS osztott-szorzott, és úgy voltak vele, hogy sokkal jobban járnak, ha hagyják Charlie barátunkat teljesen felépülni. Nem akarják erőltetni a visszatérését feleslegesen, mert azzal hosszú távon saját magukkal is kitolhatnak, így inkább lenyelik a mostani békát, és néggyel…..
Csak egyszer némultam el! ... 2009.04.25 09:58:00
"Virágzó rózsakert előtt állt.     - Jó napot! - mondták a rózsák.      A kis herceg csak nézte őket. Mind olyanok voltak, mint a virágja.      - Kik vagytok? - kérdezte meghökkenten.      - Rózsák…..
Csak egyszer némultam el! Vége? 2009.04.19 20:10:00
Úgy döntöttem befejezem a blogolást. Vagyis privátban tovább írok, de nem publikálom mindet.Hogy miért? Végiggondoltam ma, hogy miért is írok. Mikor elkezdtem úgy gondoltam ez jó lesz arra is hogy megosszam másokkal a gondolataim, hogy megtudjam egy-egy elmefuttatásomról mások mit…..
Miért nem tudom azt élvezni, amim van? Miért kell az embernek mindig több, mint amennyit kap?Sokszor meg fordul ez a fejemben, mindig, amikor én egy kicsit több szeretgetésre... vágynék. Próbálom élvezni azt amiben vagyok, addig ameddig lehet, de időnként nem tudom megmagyrázni miért…..
Talán soha nem felejtem el azt a napot, azokat a napokat. Már egy éve, hogy hazaköltöztem. Eddig nem írtam erről, csak annyit említettem, hogy elváltam.Hát már egy éve történt, hogy fogtam magam, s miután elmet éjszakára dolgozni, összepakoltam egy hátizsákra való cuccot, s…..
 Olvasok egy-két blogot, de még mindig az enyém a legjobb :). Na jó ez csak poén volt, az enyémnél vannak sokkal jobbak, meg ugye én se azért írom, hogy felfedezzenek, mint ifjú tehetséget, és felkérjenek cikkírásra a Times-hoz. Kezdetnek elég lesz, ha a Pet.. Né.. kér fel…..
   Miért van, hogy ha baj van, mindig a múlt jut eszembe. Vagyis minden problémánál az jön, hogy mert az exnél is...Ma megint elkezdtem agyalni, agyalni azon, hogy vajon min gondolkodhat, mi járhat a fejében. Mert láttam, hogy nem olyan mint szokott, hogy valami bántja, de…..
Két korábbi privát bejegyzésem is publikussá tettem. Gondoltam, ha már írok, akkor legyen kinn minden. Akkor nem akartam megosztani másokkal, most meg már nincs jelentősége :)..
Miért van az, hogy ha az ember tök jól érzi magát biztos jön egy olyan nap, ami mindent elront, ami újra emlékezteti arra, hogy az élet nem habos torta.Már a reggelem is nehezen indult. Annak ellenére, hogy tegnap este nem randiztunk a "kiválasztottal" reggel mégis nehezemre…..
katyusa 2009.04.09 06:54:59
@G_bee: "Lehet a csaj észre se veszi, hogy ezt nem kellene". Hát olvasd el a 4. pontot. Megígértem neki, hogy nem szólok érte, ha beszélnek, de leírtam mi esett igazán rosszul. Én ilyen esetben, biztos többes számban beszéltem volna, hogy épp mit csinálunk, meg mondtam volna, hogy bocsi, de most lerakom, mert ezt meg azt kell csinálnom/nunk...
Ennyi az egész, nem az, hogy megbeszélnek mindent, ki hogy van, ki merre megy majd, mit csinál húsvétkor...
Szerintem mégha zavarban is van az ember tudni kell az ilyen szitut kezelni. Nem beszélve arról, minek van zavarban, ha őt már nem érdekli?
Addig meg még ő is így áll a csajhoz, őt is érdekli mi van vele, mit csinál... addig a csaj észre se fogja venni, hogy nem kéne hívogatni.
Lehet nem léptek ők még tovább :(
 ... ezt érzem.Néha már ki tudnék bújni a bőrömből, olyan jól érzem magam. Valami más lett, valami elmúlt, s ezáltal lett sokkal több, mint eddig. Sokkal több mint eddig vele, s mint eddig bárkivel is.Elmúlt a visszafogottság, elmúlt a feszélyezettség, elmúlt a zavartság.…..
  Mostanában leginkább a munka mellett ez a kérdés foglalkoztat. Vajon miért van az, hogy ha van valaki, egyedül akarunk lenni, ha nincs, akkor meg párban. Miért nem vagyunk soha megelégedve azzal ami van, miért gondoljuk, lehet ennél még jobb is.Időnként felfordul velem a…..
Hát meg volt az állásinterjú. Kocsival mentünk fel Pestre, épp hogy oda értünk 10-re, de még így is én vártam rájuk.Kb. háromnegyed óráig tartott, sokat kérdezgettek a munkámról, hogy miért pont Pest, felköltöznék-e, mióta dolgozok a cégnél.... szokásos kérdések sora.…..
Hétfőn állásinterjúra megyek Pestre, egyre izgatottabb vagyok. Egyik felem szeretné, ha sikerülne, másik talán nem. De ma úgy ébredtem, hogy mindent beleadok, hogy kelljek nekik :). Mert pl. mi lesz ma is itthon a programom? Süt a nap, de mégse tudok semmi okosat, jót kitalálni. Van…..
katyusa 2009.03.21 10:20:08
@G_bee: Tudok, fel tudok menni Pestre, el tudok menni a hegyekbe túrázni... de mindez pénz kérdése sajna. Ott nem kell kiadnom azért pénzt, hogy sétáljak egyet a Budai-hegyekben, az meg pénzbe kerül, hogy felautózzak oda. De igen, holnap menni akarok a hegyekbe, mindegy hova, csak hegyek közé!!! Rá is veszem a Kiválasztottat, vegyük nyakunkba a lábunkat, és induljunk el holnap valamerre!!!
katyusa 2009.03.23 08:21:20
@meszlali: Elég a domb? Hát nem tudom, azért néha többre vágyom. Lehet, ha meg Pesten élek majd, jönnék ide vissza.
:)
De ez még a jövő kérdése, nem élem bele magam semmibe.
Köszi, hogy szorítasz, és hogy végre írtál kommentet. :)
katyusa 2009.03.24 21:01:42
@hadeil: Hát majd kiderül, hogy sikerült az interjú. A napomról röviden annyit, hogy szuper volt :) Hosszan majd hamarosan olvashatod :)
Nem tudom, mi a baj velem, mindig, ha valami jó, keresem a hibákat. Vagy csak védekezek folyton? Vagy inkább csak az, hogy már nem tudok bízni? Talán igen ez leginkább, hogy nem tudok bízni!Túl érzékeny vagyok. Már reggel, mikor azzal indította a napot, hogy a gép előtt töltött…..
Sokszor nem mondom ki, amit gondolok, nem mondom el a véleményem dolgokról. Pedig van akinek néha számítana én mit gondolok. Nem tudom miért, de némely dogokban nem szeretnék állást foglalni.Lehet, hogy a gondolataim nem befolyásolnák a döntésében, sőt biztos, de mégis eddig úgy…..
 Elég mindig csak a bocsánatkérés? Megoldható minden csak egy mosollyal, egy csókkal, egy bocsánattal?Sokszor nem, de nála ez másképp működik. Nem tudok senkire haragudni, soha nem is tudtam, de valahogy ez most más. Sok rosszat eltűrtem az évek során, sok olyan dolog már meg…..
Mekkora súlya van egy-egy szónak mondatnak. Tegnap módosítottam az utolsó bejegyzésem, töröltem egy zárójeles megjegyzést. Aki látta, látta, aki nem, nem. Szerintem már senki nem emlékezik, mi volt az az egy mondat, talán jelentősége se volt, csak számomra. De mégis úgy…..
Csak egyszer némultam el! Munka 2009.03.10 12:41:00
 Szeptember 30-ig van munkám. Azt hiszem ez már nem titkos információ, hisz már mindenki megkapta a papírt meddig szól a munkaviszonya. Hát nekem eddig. Részt kell vennem a végelszámolásban.Egyik szemem sír, a másik nevet. Mosolygok, mert nekem legalább addig is lesz munkám…..
Ez elgondolkodtató :)Tegnap valaki azt mondta, hogy minden héten kitalálok valamit, amin tovább agyalgatok, és problémákat gyártok belőle. Szó szerint valahogy úgy mondta, hogy jó dolgomban nem tudok mit kitalálni csak azt hogy agyalgatok és problémákat generálok.Miért vagyunk mi…..
Változtatnom kell!!! Változtatni a hozzáállásomon dolgokhoz, elhagyni a félelmeim, merni hinni!!!Elkezdtem a változtatásokat, először az iwiwen :) Félretettem a félelmeim, s most lecserélem a blogom külsejét valami vidámabbra.Hogy meddig tart ez a nagy buzgalom, nem tudom, de most…..
katyusa 2009.03.09 16:26:54
@G_bee: de igen, rájöttem, hogy néha hiába agyalunk a dolgokon már az se változtat. A múltat nem tudjuk semmissé tenni, a jövő meg csak rajtunk múlik...