Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endruuboyyy

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 12.17 2014.04.23 15:01:42
Az előző bejegyzésben megénekelt OpenSSL hiba miatt a régi Windowsos Opera kapott egy biztonsági frissítést. A hiba csak és kizárólag a Windowsos kiadás automatikus frissítőjét érintette, ezért a Maces és Linuxos kiadás nem frissül. A hiba javítása közben találtak egy másik…..
Orbánozó Farkasházy, orbánozó Magyar Bálint, orbánozó Bauer Tamás: végre új témák, új hangok, új arcok a pár nappal ezelőtt másodszor is történelmi vereséget szenvedett baloldalon! Via Gluekitrotor42, akinek nincs több kérdése...
endruuboyyy 2014.04.22 21:09:50
Elsőként is békés, boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánunk minden Olvasónknak. Egy felemás esztendő Bizonyára sokan, sokféleképpen tudnák értékelni, összefoglalni a norvég böngészőfejlesztő idei teljesítményét. Nincs könnyű helyzetben a…..
A fejlesztők folyamatosan dolgoznak az Opera gyorsabbá tételén, még ha ezt nem is emelik ki mindig. Ennek egyik eredménye a mai előzetes, amely jelentősebb a szoftveres rendert érintő sebességjavulást hozott. Mindezt akkor, ha a processzorod támogatja az SSSE3-at. Alább látható egy…..
Ez gyors volt. Tegnap RC1, ma pedig RC2 helyett végleges is lett az RC1-ből. A 11.60 óta zanzásított changelog különböző platformokra (angolul) itt olvasható: Változások listája: Windows Mac Linux Letölteni az oldalsó banneren keresztül az Opera főoldaláról lehet.…..
Kész, feladom! Úgy tűnik, az éhségsztrájkom a 11.6x vonal ellen kudarcba fulladt és már az első RC-t avatjuk, szám szerint a harmadik buildet. Úgyhogy mindenki nagy örömére, engedek a nyomásnak és akkor lássuk a changelogot, ami remélhetőleg benne lesz a 12.00-ban is, már…..
Úgy látszik, nagyon ráfeküdtek a 11.60 vonalra, máris kaptunk egy újabb snapshotot 3 nappal később egy hatalmas változással. És 12.00 nem is lesz jövőhétig. A titokzatos, M2-t érintő változást Rijk még augusztusban írta meg Twitteren, ma pedig végre megkaptuk. A levelező…..
Ma ismét nagy dolgok történtek az Opera háza táján. A UxG csapat hallatott magáról és előrukkolt az Opera új felhasználói felületének korai változatával. A projekt neve "Featherweight", avagy Pehelysúly. Céljuk, hogy minél felhasználóbarátabb, minimalistább és egyszerűbb…..
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
endruuboyyy 2011.04.20 07:46:35
@Gépember: nálam mindem probléma és trükk nélkül megy a yahoo mail beta. ( off tényleg nagyon gyors lett )
A mai RC egyet lép előre és kettőt hátra, a telepítése csak azoknak javasolt, akik nem használják a Vizuális Füleket. Jól példázza, hogy még a kiadásra jelölt változatokban is lehet durva bug. Ismert hibák: Vizuális Fülek bekapcsolásakor összeomlik. Változások…..
endruuboyyy 2011.04.08 22:27:07
@fatal: Pedig lesz RC4 is :D
Változások listája (Core): CORE-29058 (Rajzolási problémák, mikor absolute elemen belül fixed elem volt és nagyított oldalon görgettünk) CORE-32199 (Gyakori Dragonfly összeomlások (ez még sajnos jelen van) CORE-35777 (Összeomlás WAP oldalakon) CORE-36210 (Setting…..
endruuboyyy 2011.04.05 22:01:36
@Mesant: Valami nagyon nincs rendben nálad . Nekem kb egy hónapja nem omlott össze .
Más :
Végre a 10.5 óta hurcolt bugokat nagyrészt kiirtották , az esti buildben javították az átlátszó skin okozta olvashatalan szövegeket a flash és egyéb beépülőkben , javították a bugot , ami miatt nem lehetett hozzáférni a flash beállításokhoz . Úgyhogy nagyon helyes , hogy a hardveres gyorsítás helyett erre feküdtek rá . Nagyon ráfért már az Operára !
A gyorshívó mostanában nagyobb figyelmet kapott az átlagosnál, de a fejlesztők nem feledkeztek meg a stabilitásról sem. Így hát a mai előzetes főként erre összpontosít. Ha hibát jelentesz lehetőleg adj meg minden információt ami szükséges, hogy könnyebben kivizsgálhassák…..
endruuboyyy 2011.04.01 22:35:15
@Dzsini: Szerintem nagyon elrontották a gyorshívót . A normális tumbnailek helyett most vannak apró kockák . Átlátszó keret helyett ( ami impozáns volt ) most fehér keret van ami bántja a szemet . Egyedül ami jobb lett az az animáció és most a képek minősége . Hasznos új funkció nem került be . Lehet nagyítgatni meg minden , de az csak olcsó játék .... Jah , meg lehet görgetni is ...:S
Pozitívum : ezeréves bugokat javítottak . Hát ez is valami .
Rögtön a dolog technikai részére térnék. A mai elozetes fő változása a gyorshívó elonőzeti képeit érintette. Ezelőtt a gyorshívó az egész oldalról generált egy előnézeti képet az oldal aspektus arányának megfelelően. Mostantól megpróbálja kitalálni, hogy melyek az…..
Új előzetes, új funkció. Vagyis egy régebbi funkció továbbfejlesztése. Így lehetne jellemezni a mai előzetest. A gyorshívóról van szó. Az Opera gyorshívója először egy Opera 9.20 snapshotban jelent meg Február 28-án 2007-ben. (A Magyar Opera cikke) Az ötlet onnan jött, hogy…..
A korábbi ígértnek megfelelően ma tényleg kaptunk némi információt a jövő Operáival kapcsolatban. Bár előzetesre nem számítottam, azért némileg több információra igen. Amit megtudhattunk, hogy az Opera következő verziója az Opera 11.10 lesz, ami - elsőként a sorban -…..
Új nap, új RC... A mai kiadásra jelölt változat a tegnapihoz hasonló rövid changeloggal érkezett. Általános összeomlások, valamint Windows telepítővel kapcsolatos problémák, ez utóbbinak valószínűleg lesznek akik örülnek. Ruarí Ødegaard azt kéri, hogy teszteljük az…..
Magyar Opera Opera 11 RC1 2010.12.14 22:15:00
Frissítés! Időközben megérkezett a már szokásosnak mondható RC2 és RC3 kiadás is. Ezekben további javítások kaptak helyet, amik elsősorban a Tab Stacking-et, a levelezőt és a core-t érintik. Ezen felül a windowsos változat új telepítő grafikát kapott, amit az alábbi képen…..
Subba Valóvilág: Jerzy 2010.12.10 12:01:00
Még mindig Valóvilág! Meglepő információ a szimpi kis Jerzy-ről!  Szakértőnk szerint Hpv-s a fasz...
A béta közeledtével a fejlesztők két új fícsörrel is megajándékoztak minket és további M2-t érintő javításokkal, fejlesztésekkel. Biztonságosabb címsáv A címsáv a böngésző egyik legfontosabb része. Ezen keresztül érjük el normál esetben a weboldalakat, sokszor…..
A fejlesztők ismét felvették az alfák után már megszokott tempót, így nem meglepő módon éjfél után egy perccel érkezett meg az új előzetes, amely új funkciót is tartogat azok számára, akik nem szeretnek konfigurációs fájlokat bütykölni. Mégpedig a sokak által várva…..
endruuboyyy 2010.11.16 16:55:09
@penge™: Kitöröltem a profilomból a search.ini-t de a helyzet változatlan , a suggestion csak Binggel megy . Egyenlőre..
Az Opera 11 alfájának megjelenése óta ma először érkezett újabb build. Az eltelt szűk két hét nagy idő, ezt bizonyítja a kilométer hosszúságú változási közlemény is. Korábban szót ejtettem az új telepítőről, illetve arról, hogy annak mérete tovább csökkenhet majd. A…..
endruuboyyy 2010.11.04 09:51:32
@Dzsini: Nem olvastam a hozzászólásokat , csak a cikket . Amúgy meg nem értem miért kell Operából Firefoxot csinálni ? Ettől többen fogják majd használni az Operát ? - Nem fogják...
Szigorúan magánvélemény - no flame :)
Persze nem dőltek le, csak odébb tettük őket, de akkor is. A mai nagy bejelentés (illetve csak egy része) az volt, hogy az Opera 11 támogatni fog bizonyos kiterjesztéseket. Valószínűleg nem Firefox módra, hanem amúgy operásan: szabványosan és biztonságosan. Mit is jelent ez? A…..