Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tündér_Lala

0 bejegyzést írt és 4907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik…..
Tündér_Lala 2017.03.14 08:15:34
@Herr Schnapsidee Lieferant:
Az szdsznek nem tetszett Pozsgai, mert nemzetben gondolkodott és akadályozta volna az ország kifosztását.
Antallnak sem tetszett, mert félt egy gyakorló eszes politikustól. (Rossz nyelvek szerint pont azért, mint a szadesznak.)
Kapták helyette Gonczöt, aki a nagypapit játszva ott tett keresztbe, ahol tudott. (Muhaha mint integráló személyiség.)

A népnek meg coki, mert "tetszettek volna forradalmat csinálni".
Tündér_Lala 2017.03.14 09:18:44
@Virág et.: Schmitt a sikereit sportolóként és sportvezetőként érte el. Ettől lett valaki, nem a politikai tevékenysége miatt.
A főpolgármesteri poszt pedig - bár pártpolitikai kötődéssel nyerik el - elsősorban városmenedzselés és nem pártpolitikai kérdés. Ehhez persze szükség van párt kapcsolatokra is, mert a miniszterelnök pedig az egész ország menedzseléséért felel, ami értelemszerűen valami érdekellentétet is jelent, mert az egész és egy részterület erőforrásigényét kell egyeztetni.

Majtényi szereplésével a legtöbbször nem értettem egyet, mert a praktikum és a hatékonyság kárára olyan jogelveket képviselt, amelyek vagy más módokon is elérhetők vagy nem is fontosak.
Egy feltörekvő ország ne a legerősebbek saját képére és érdekeire kialakított jogrendjét vegye át kritikátlanul, mert az hátráltatja. Ez egy kényes egyensúly és ma már látszik, hogy még ők is a saját jogrendjük csapdájában vergődnek és az okotott problémák a fejükre nőttek.
Nem az emberek (társadalmak)vannak a jogért, hanem pont fordítva.
Tündér_Lala 2017.03.15 20:00:20
@Virág et.: Ezzel sok tekintetben egyet tudok érteni.

Legfeljebb megfontolásra ajánlanám figyelembe, hogy világnézet és világnézet, pártember és pártkatona között rengeteg különbség van (szerintem).
Van amit egyik ember vállal, a másik nem, mert végképp nem fér bele az értékrendjébe.
Ilyen értelemben nem tekintem azonosnak a különféle pártfunkcikat semelyik pártnál. Ugyanakkor nyilvánvaló hogy valamilyen hasonulásra szükség van, kérdés mik az elvárások (az alapelveken kívül) és mit hajlandó teljesíteni. Fontos -e a személye a pártnak valamiért vagy csak neki fontos a kapcsolat (más felállás ugye).
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
Tündér_Lala 2017.03.03 20:15:05
Azért ez tényleg érdekelne. Miért is kellene pont nekünk lemondatni Ovit ?

Azért mert egy működőképes rendszert épített ?
Nem, a rendszer nem ideális. Csakhogy hozott anyagból kellett és kell dolgoznia. A hozott anyag a rendszerváltás és a Fletó féle nagy elkúrás eredményezte állapot. Másrészt az a nemzetközi környezet, amely a periféria államainak és embereinek az alávetett helyzetbe hozására és anyagi kiszolgáltatottságára építi és építette a saját gazdasági hatalmát.
Nos az új rendszer lépésről lépésre próbál előrejutni, új pozíciót alkukkal elfoglalni, hogy valami mozgásterünk és pénzünk nekünk is maradjon.
Másrészt maguk orrán száján Mészárosoznak. Nos ez is hozott adottság. Viszont új követelményeket támasztanak az oligarchákkal szemben. Az elért nyereséget és vagyonukat nem tekinthetik kizárólagosan a saját tulajdonuknak. Nem vihetik külföldre mint Demján vagy Gyurcsány (végülis a pénz innen származik), hanem kötelesek az ország felvirágoztatására (is) fordítani belőle és beruházni. És igen, nem próbálhatnak diktálni a politikának (mert akkor kiskirály káosz lesz az eredmény (mint a Jelcin féle Oroszország, vagy Ukrajna mint rossz példa). Az okosabbja némi hezitálás után belátta, mint például Csányi.

Szóval mennyivel jobb az előző kurzus politikája ?
Mennyivel jobb, hogy minden létező erőforrást kicsatornázzanak az országból. Mennyivel jobb hogy a lépésről lépésre történő fejlődés helyett - amelynek lehetőségéért megkűzdöttünk - újból diktáljanak nekünk és kizárólag saját érdekeik szerint húzzanak le anyagilag és kényszerítsenek ránk csak társadalmi katasztrofát előidéző ideologiákat ? Mennyivel jobb, ha újból az idegenek hasznát szolgáló kollaboránsokat ültetnek a nyakunkba, akik semmilyen felelősséget nem éreznek az ország és lakói felé ?

Röviden és velősen fogalmazva : Egy frászt !
Tündér_Lala 2017.03.04 14:30:41
@Jean Sol Partre: A többivel nem fogalalkoznék, csak az egészségüggyel és az oktatással. Ezek minősítései panelek, mint ahogy maga is tudja.

Az elszségügy a világon mindenhol bajban van, az alábbi okok miatt.
Megjelentek a fejlődés során új diagnosztikai és sebészi módszerek, amelyek nagyon jók, de méregdrágák. A kor szinvonalán gyógyitani ezek nékül lehetetlen, viyzont értelemszerűen megterhelik az egészségügyi kasszákat.
Másrészt van a biztosított, nem biztosított problémakör. Ha nem általános a biztosítás, akkor a népesség azon része , aki nincs biztosítva kizáródik bizonyos kezelésekből. Aki megengedheti magának a biztosítást, az szuper körülmények közé kerül, aki nem az legfeljebb tramatologiai ellátásra számíthat.
Ha általános a biztosítás, akkor aki fiatal az úgy érzi, hogy a semmiért fizet. Az idő viszont telik és egyszercsak neki is szüksége lesz ellátásra, az emberek többségénél elöbb vagy utóbb. Bizony ezt a kockázatközösséget sokan nem képesek pillanatnyi önzásükben átlátni.

Éppen ezért az egészségügy helyzetéről, csak országok közötti összehesonlításban érdemes beszélni, mégpedig a körülmények figyelembevételével. (Általános közbiztosítással rendelkezők.)

Az brit egészégügy köztudomásúan súlyos gondokkal küszködik.
Én közelebbről a kanadai helyzetről hallottam. Nos ott a tervezett műtéteket 2 és 5 hónap várakozás ztán végzik el. Rehabilitáció saját zsebből történik 20-50 Dollár per alkalom a gyógytornásznál, masszőrnél, stb.. A házhoz jövő szolgáltatást nem is tudják értelmezni, sem orvos sem más nem megy házhoz. Ha nem tudsz megmozdulni mentő, ha igen, sürgősségi centrum, ahol 8-12 őra várakozási idő általános, mert az életveszélyes állapotuak elsőbbséget kapnak.
Mindkettő legalább 10-szer gazdagabb nálunk.

Európában a német egészségügyet tartják a legjobbnak. Biztos vagyok benne, hogy ott sem teljesen panaszmentes az ellátás, viszont kétségtelenül jobb, mint nálunk. De hát azért lássuk be Európa leggazdagabb országáról beszélünk. Ráadásul - és itt bőven van mit tanulnunk tőlük - kiváló szervezők és régóta bejáratott rendszerben működnek.

Tehát ha megnézzük, az a bizonyos magyar egészségügy nem is olyan rossz. Természetesen van tere a fejlődésnek, :))) Mindenesetre komoly pénzt toltak a fejlesztésbe (téglába és műszerekbe) vidéken. Budapest még hátra van. A szemlyzet bérezésén is próbáltak javítani, még további lépések szükségesek.

Oktatás.
Mi a cél és mit várunk el tőle. Miután Európában vagyunk egy általános műveltségi szintet, amely lássuk be az idők során egyre alacsonyabb szintre csúszott. Már a kommunizmus alatt is, de az igazi lejtmenetet az jelentette, amikor az amerikai oktatási rendszer bevezetésével kísérleteztek. Másrészt szakképzést.
Az elvárások ellentétesek. Ne terheljük túl a nebulókat, de az egyetemek sírnak a tudatlan gólyák miatt. Kompetencia alapú oktatás kell ugye. Viszont megkérdezném, hogy egy orvos mondjuk a betegségek tüneteinek ismerete nélkül, hogyan állít fel diagnózisokat ? Márpedig ha valmi, akkor az kreatív és kompetens tevékenység.
Vagyis a tudásra szükség van. Kétségtelenül arra is, hogy a gyerekek gyerekek maradhassanak.

Ráadásul a képességek valódi felmérése nélkül nyomnak be tömegeket a felsőoktatásba olyan szakmákra képezve őket, amelyre a társadalomnak nincs szüksége. Ezzel pedig mind az ő erőfeszítéseiket. mind a társadalom erőforrásait pazarolják. Ez frusztrált embereket eredményez.

Ez egy átalakulás közben levő rendszer, amelyben próbálnak kompromisszumokkal egy olyan rendszert létrehozni, amelynek a végén művelt, tudással rendelkező tehát használható és egészséges testű és szellemű emberek kerülnek a társadalomba. Azért valljuk be, volt miért változtatni a rendszeren. Szükség van a tenfelügyeleti redszerre, az oktatók túltolt szabadsága helyett a diákok fejlődéshez való joga előrébb való.

A másik problémakör a finanszírozhatóság és a közelítően egyenlő esélyek megteremtése helytől függetlenül. Kétségtelenül itt a lépések egy része nem vált be, illetve túl merevítették a rendszert nem adva elég mozgásteret felelős vezetőknek. Próbálnak kompromisszumokkal megállapodásra jutni, amely remélhetően minden szereplő számára elfogadható lesz.

Végezetül szögezzük le: Mindkét terület rendkívül szerteágazó hatalmas rendszer. Sok dolog befolyásolja a működését a résztvevők motivációjától az anyagi eszközökig, az ellenőrzéstől a szaktudásig. Úgy általában kijelenteni, hogy rossz, nem más mint trollkodás. Ha megkérdezzük, hogyan lehetne javítani, akkor száz embertől száz válasz érkezik. Egy dolog biztos, a PISA nyertes Honkogiak nem a túlterhelésre panaszkodnak. (Bár belátom az a másik véglet.) Kikristályosodik majd egy fenntartható és a célnak jobban megfelelő rendszer.
Saját népe elleni terrorcselekménnyel került hatalomra Vlagyimir Putyin – állítja David Satter. A sikerkönyveket szerző amerikai Oroszország-szakértő azzal büszkélkedhet, hogy a hidegháború vége után ő az első nyugati újságíró, akit kitiltottak Oroszországból. Állítása szerint épp azért, mert…..
Nemrégiben a Mandineren egyetlen nap alatt három meglehetősen elfogult írás jelent meg a kuruc irányzattal szembeni harc jegyében (Első cikk; második cikk; harmadik cikk). Ezekből megtudjuk, hogy Bethlen Gábor a Porta fizetett alkalmazottja, hogy a „függetlenségi párt” „játszotta” török kézre Budát,…..
Tündér_Lala 2017.02.25 18:11:01
Azért szögezzük le, hogy a (történelmünkben) van egy alap ellentmondás.
A magyar király egyben az osztrák császar is. Ez pedig ne perszonáluniot jelent számára, hanem birodalmat.
Vagyis dinasztikus és európai hatalmi poziciói miatt Magyarország (főleg 150 év alatt elnéptelenedett és fejlődésében lemaradt ország) számára csak hadi emberanyag és adóalany volt. Ráadásul az ország nemzetiségeit kártyaként használta a sakkbantartásunkra. Évszázadokon át rezidenciája sem volt itt.
Az éppen aktuális uralkodó (politikai) tehetségétől függött, hogy a magyarság vezetőit mennyire sikerült maga mögé állítania, megnyernie. Akinek sikerült és tenni is akart az országért, amögött felsorakoztak, aki nem törődött megnyerésükkel az ellen fellázadtak.

Mindenesetre jó sokáig nem volt szempont az ország fejlesztése (sőt belső vámokkal akadályozták azt) nem utolsósorban, mert féltek megerősödésétől. Ez egyben a birodalom térvesztésének is megágyazott, vesztettek a poroszokkal szemben és a későn kezdődött fejlődés a végső bukást okozta (vele a miénkat).

Ebben a felállásban az egyes szereplők egyrészt a magyaság érdekében (jól vagy rossszul) igyekeztek politizálni, persze személyes ambicióiknak és erényeiknek és gyarlóságaiknak megfelelően. A felállás azonban meghatározta a helyzetet. A magyar király egy birodalom feje volt, európai hatalmi ambicióit és dinasztikus érdekeit nem Magyarország megerősítése, hanem csak sakkban tartása révén remélték megvalósítani. Ez pedig számunkra nem volt jó szerep. 1867 után a helyzet megváltozott, de későn.
Forgács István írása   Oktatás II: Közoktatás - az első és utolsó esély a legszegényebbek és legkiszolgáltatottabbak számára Ha csak a kereteit nézzük, akkor a magyar oktatási rendszer a jelenlegi állapotában az én véleményem szerint igenis erős lábakon áll, és…..
Tündér_Lala 2017.02.22 10:18:59
A cikk jó, sőt nagyon jó.
A probléma lényege, hogy a cigány közösségek közgondolkodását kell megváltoztatni úgy hogy érték legyen az óvoda, az iskola, a képzés és annak közvetítője a pedagogus, de leginkább (és ez általánosan igaz az egész életvitelre) a pillanatnyi örömökkel szemben a hosszabb távú célok kitűzése és megvalósítása (is). (Ki ne szeretne a tanulás igenis nehéz munkája helyett csak játszani és focizni, később kefélni szakmányba. Csakhogy ezalatt mások a jövőjüket építik.)
Talán ebben okozott a legnagyobb rombolást a ballib agylövés, amikor a saját felelősséget teljes egészében másokra tolta (a megélhetés anyagi felelősségét is beleértve).

A nagy kérdés a hogyan !!!!
Hogyan lehet beláttatni velük, hogy a jobb élet feltétele (mint az élet bármely más területén) a befektetés időben, munkában. Hogy mindenki önmagáért és a családjáéert felelős, hogy a felkínált lehetőségeket használni kell.

Nem, nem igaz, hogy a témogatásokat meg kellene szüntetni. Azok akik hajlandóak használni a segítséget éppen a célnak megfelelő irányba haladnak.
Azok viszont akik elütik a segítő kezet, azokkal szemben világossá kell tenni, hogy a pozitív diszkriminációval szemben létezik elmarasztalás.
Így lassan talán lesznek jó és követendő példák, vágyott élethelyzetek, akik útját érdemes követni anyagilag, szocializációban, környezethez való viszonyban.
Meg kellene nyerni a közösségek hangadóit ennek érdekében.

Sajnos a ballibsi propaganda és nagyon humánusnak beállított hazugságok ártanak az ügynek és a gyorsabb előrelépés lehetőségének (és végülis a cigányoknak) a legtöbbet.
„Damien Karras: Miért ő? Miért épp egy kislányt szállt meg? Ennek semmi értelme!Lankester Merrin: Szerintem azért, hogy kétségbe ejtsen minket… Hogy úgy lássuk magunkat, mint gusztustalan állatokat… Hogy elutasítsuk a lehetőséget, hogy Isten szerethet minket.”(Az ördögűző) „A szolgák tovább…..
Sokat beszélnek mostanában az eddigi európai rend, az eddigi fősodor, mainstream végéről. De mi is volt eddig a nyugat-európai országok körében ez a bizonyos „mainstream” gondolkodásmód? Az egyik legnagyobb német médiakonszern, az Axel Springer először a hatvanas években megfogalmazott elvei ezt…..
Tündér_Lala 2017.02.13 15:42:18
Azt hiszem, hogy miközben a cikk igaz, Németország mint mai napig megszállt és kiszolgáltatott terület, kísérleti terep volt.

A a bizonyos hiányzó három pont (minden nép és hatalom alapkötelezettsége: a szállásterület vedelme, az érdekvédelem és az önrendelkezés ) a német nép gerincének és öntudatának a megtörését szolgálta és mint ilyen példa más népek megtörésére is a globalista célok érdekében.
Elsődleges területe a gyerekek nevelése, ahol a nemzeti nevelést száműzték, azt sulykolták , hogy bűnösök olyannira, hogy ellenük más nem is követhet el bűnt. Másrészt a teljes sajtó a közbeszéd és a közvélemény alakításával ugyanezt sugallja és a legkissebb elhajlást ettől az irányvonaltól nácizással, erkölcsi és egzisztenciális ellehetetlenítéssel, kiközösítéssel, a nyilvános megszólalás lehetőségének megvonásával büntették. Itt keresendő a magyarázata annak, hogy a jobbközép pártok is (vállalhatatlanul) szélsőséges neolibsi irányba csúsztak.

Vegyük észre, hogy ma már a valamikori győztes vagy semleges országok is ebbe zsákutcába kerültek. Tilos magukért kiállni, megbélyegzik azokat akik mégis próbálkoznak ilyesmivel, a sajtó ugyanazt csinálja, a gyerekek agyát ugyanúgy mossák ki. Viszont talán ott több önvédelmi refleksz maradt még az emberekben (a későbbi kezdés miatt).

Az EU pedig a valamikori nemzetek Európája helyett ez a globalista szemléletet erőszakolja. Ennek a szemléletnek a visszafordítása a valódi cél, ha azt akarjuk, hogy Európa nemzetei egyenként és közösen megvédhessék magukat és érdekeiket hatékonyan képviselhessék.
Azokban a pillanatokban, amikor Vlagyimir Putyin a Budapestre tartó gépen ült, a Mandiner az orosz elnök első számú ellenségét kapta telefonvégre. Bill Browder az egyik legsikeresebb befektetési bankárból lett emberi jogi aktivista, krimiszerű történetét a Vörös jelzés című könyvben írta meg.…..
„Igen, van, hogy hülyeséget mondunk” – ismeri el Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja a Mandinernek, de ezzel együtt igen határozottan képviseli nagyrészt fiatalokból álló mozgalma nézeteit. „Tízezer nővér fizetését lehetne biztosítani évi 15,6 milliárd forintból. Mennyivel jobb…..
Tündér_Lala 2017.02.01 19:17:49
@Herr Schnapsidee Lieferant: Okoska, sorolja akik nem úgy kezdték (ritka 2-3 kivétellel). Még olyan is akadt aki beházasodott ugyebár.
Tündér_Lala 2017.02.01 19:53:16
@Herr Schnapsidee Lieferant: Oh így értem. Maga szimplán hülye.
Tündér_Lala 2017.02.03 08:54:55
@maroz: Nézze maga a többes számon lovagol. Mi ez a többes szám ?
Az adófizetők összessége (például).
Hogy uszodát csinálnak ? Nem járok uszodába.
Utat csinálnak, újítanak fel ? Nem az én utcámat, hanem olyat ahol talán 30 éve nem jártam.
Színházat csinálnak ? Nem járok színházba.
Stb.,Stb.

Csakhogy - lehet hogy nem elég sűrűn - a maga utcáját is felújítják és azokat a létesítményeket is amelyeket maga vesz igénybe, a többi pénzén. Nem kellene ? Nos akkor apránként minden szétrohadna és az volna csak a paradicsom ?
Ez evidencia és minden rendszerben így működik, mert eggyszerűen így praktikus.

A rendszer szervezés másik kérdés. Az államkapitalista (szocialista) berendezkedés helyett most éppen ebben a (világ)rendszerben élünk, mert a helyzet alakulása és a többség reményei úgy hozták.. Mindennek van előnye és hátránya. Adottságnak tekintendő szerintem. (tud valaki ténylegesen jobbat, hátrányok nélkül ?)
Ami tehető, hogy a hátrányok minimalizálására törekszünk az arányok és szabályozók állításával. Az ámblok tagadás nem konstruktív.
Sayfo Omar írása   A magyar és európai konzervatív oldal egy részében komoly félreértések élnek Vlagyimir Putyinnak az iszlámhoz és muszlimokhoz fűződő viszonyáról. A migrációs válság nyomán nem kevesen szeretnék az orosz elnököt a fehér, keresztény Európa…..
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..