Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garael

473 bejegyzést írt és 1578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.wgdestroy.comfacebook.com/wgdestroy Mike Portnoy sok projektje közül talán a Sons Of Apollo állt legközelebb a zűrös körülmények között otthagyott anyabandához, a Dream Theaterhöz. Teljességgel érthető, hogy amint az előre sejthető és sokak által türelmetlenül várt…..
Kiadó: Sony Honlapok:www.sonataarctica.infofacebook.com/sonataarctica De most aztán tényleg visszatérünk a gyökerekhez, hangzott Kakko ígérete, a tévútnak bizonyuló, progresszív behatásokkal játszadozó "Unia" után – ami egyébként kritikai szempontból sikeresnek bizonyult, csak az ősfanok nem így…..
Kiadó: BMG Honlap: www.themandrakeproject.com "Nekem hatalmas csalódás. Ilyen primitív, iskolás dobolást nem hallottam az Avenged Sevenfold fekete albuma óta." "…kimondott csalódás egy 'Chemical Wedding' után." Remélem, kollégáim nem fognak neheztelni azért, hogy az album "kiosztásakor" előzetes…..
garael 2024.03.03 18:08:52
@saszi: Köszi az ajánlást, meghallgatom. Most az új Durbint pörgetem, jó kis Judas-féle heavy metal. Az első albumáról írtam is.
garael 2024.03.03 18:09:44
@Régi Olvasó: Kollégák írták és én tiszteletben tartom a véleményüket, de nekem is nagyon bejött az album.
garael 2024.03.05 19:15:54
@Kotta: A hangzás valóban ótvar, bár én azt hittem, hogy egy szar MP3-as tömörítést fogtam ki. Bevallom, CD-n nem hallottam. A lehangolt gitárok Roy Z. ismérve, az nekem viszont tetszik. Az ének tekintetében valóban néha túlvállalja magát Dickinson, de ez így van már szerintem az Iron Maidennél is vagy 10 éve.
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.firewind.grfacebook.com/firewindofficial Az ön-újradefiniálónak, magyarosabban: új kezdetnek szánt, egyszerűen csak "Firewind"-re keresztelt 2020-as album után itt a Firewind-saga folytatása. Ez a második lemez, amelyiken Bob Katsionis gitáros/billentyűs már nem…..
Danava: Nothing But Nothing (2023) A korszellemnek megfelelően teljesen átmegyünk interaktívba, ezt a lemezt is egyik kedves olvasónk ajánlotta. Mondván, ebben megvan az a düh és energia, amit az évértékelőmben felemlegettem. Maga az írás tárgya ugyanakkor nem is lehetne kevésbé összhangban a…..
Kiadó: Rockshots Records Honlap: www.metaldefacto.me Metal De Facto. Először azt hittem, hogy valamilyen paródia, vagy happy metal csapatról van szó, amelyik már nevében is jelzi bolondos hozzáállását az egész lemezhez, de mivel ezt a játékot már maga a "humorforrás" Manowar is eljátszotta, nem…..
Kiadó: SteamHammer Honlap:www.magnumonline.co.uk Sajnálatos módon a Magnum valószínűleg utoljára dörrent meg: bármennyire is megbízható csapatként tekinthetünk a brit AOR legendára, lehetséges, hogy kényszerűek lesznek letenni a fegyvert, hiszen a banda egyik alapítója, fő zeneszerzője és…..
garael 2024.02.13 08:07:53
@Kotta: Igazad van, talán ki kellett volna emelnem, hogy a három előző album kicsirt rockkosabb/riffesebb volt, de engem is elvittek a dallamok.
Grand: Second To None (2024) Jönnek lassan a '24-es lemezek, ismertek és ismeretlenek, ez a svéd trió az utóbbiak táborát erősíti. Színtiszta AOR, csak úgy fröcsögnek a nyálas, ragadós melódiák, ne is szépítsük! Állítom, hogy ezek a nóták itt legalább olyan jók, mint a Journey és a Foreigner életmű…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/RevolutionSaints Dean Castronovo egyértelműen függőségre hajlamos személyiség. Régen ez leginkább az alkoholra és a kokainra irányult, de a 2015-ös családon belüli botránya és fölfüggesztett börtönbüntetése után addikciója tárgya elsősorban a cigaretta és a Red…..
Kiadó: Silver Lining Music Honlapok: www.saxon747.com www.facebook.com/SaxonOfficial Bár ahogy az korábbi kritikáimból kiderült, a Saxon legutóbbi, kőkeményre vett trilógiája a közvélemény többségével ellentétben nem nyerte el tetszésemet: mivel nem szeretném magamat az autópályán egyedül, a…..
"Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a közösségi média felületén egyre kevesebb a betű, és egyre…..
garael 2024.01.14 18:17:15
@Régi Olvasó: 98 lemezt megtartani! Hát mit mondjak, ezért jobb, ha az embernek szélesebb a stíluspreferenciája, mint az enyém, ami ráadásul tartalmazza a "mainstream" (bár ez a hard rocknál és metalnál már nem jellemző) "kötelező köreit" is. Még múlt évben akartam mondani, hogy a Depreszió lemezét meghallgattam az ajánlásod révén, hát mit moindjak, vagy két-három hónapig ki sem lehetett robbantani a lejátszómból. A Mjaestyt és az Abnubis Gate-et meg fogm hallgatni. A Beyond The Blackrők elfeledkeztem. Mivel említetted az Eddát, be kell szereznem a Zártosztály lemezét is, mert csupa jót hallottam róla. Gratulálok a listádhoz, jó zenehallgatást!
garael 2024.01.15 18:46:16
@Régi Olvasó: Mindenképpen. Azért a kommersz metalfüggő státuszt nem használnám, ha a The Project Hate MCMXCIX rajta van a listámon:).
garael 2024.01.27 18:13:13
@Styxusa: Köszönjük a megerősítést!
Kiadó: M-Prod Artist Honlapok:www.hooligansweb.hufacebook.com/hooliganshivatalos A Hooligans továbbra is mérges, mégis mindenki mosolyog ezen! No, nem mintha nem vennék komolyan az együttest – két ilyen album után meg főleg –, de az önhergelés útjára lépett és sikeresen megszigorodott csapat még…..
Honlapok:www.4arm.net4arm.bandcamp.comfacebook.com/4ARMofficial Garael kolléga rendre felteszi nekem mostanában a kérdést, hogyan lehet az, hogy az éves listámon nincsen thrash album? Jó kérdés, hiszen a kedvenc zenekaraim jelentős része ebből a zsánerből került ki (leginkább Metallica, Megadeth,…..
garael 2024.01.06 18:17:20
@Régi Olvasó: Most már Te is leírhatnád ide a listádat! Hadd bővüljön a metal zenei stílusok üdvöskéire vonatkozó tudástáram:).
garael 2024.01.13 18:18:10
@Régi Olvasó: Hol? Nem találom.
Kiadó:BMG Honlapok:www.bryanadams.comfacebook.com/bryanadamsofficial Nem, nem egy Roy Orbison tribute-ról van szó, hanem annak a bizonyos nagy sikerű romantikus vígjátéknak, a 14 millió dollárból gyártott, de összesen 463 millió dolláros bevételt hozó "Micsoda nő!"-nek zenei földolgozásáról. A…..
A sommás zenetörténeti alapvetés kb. úgy szól, hogy a hair-metal aranykora a '80-as években volt, annak is leginkább a második felében, ami a '90-es évek legelejéig tartott. 1991 szeptemberében a Nirvana "Nevermind" lemezének megjelenésével azonban gyorsan a trutyi (grunge) lett az új trend, ami…..
Nem egyszerű kevés listából korrekt összesítést csinálni, de megtettem a tőlem telhetőt. Elég sokszínű lett az ajánló végül, szerintem jól lefedi az idei felhozatalt. Legalábbis a számunkra releváns zsánerekben. 1. DGM: Life 2. Winger: Seven 3. Uriah Heep: Chaos & Colour 4. Noturnall: Cosmic…..
garael 2024.01.02 18:39:01
@Kotta: A Metal Church valóban hajlik a thrash-be, ezért nem tetszett, én jobban szerettem a poweresebb időszakukat. De ez nem minőség, hanem ízlés kérdése, mert egyébként érzem, hogy jó lemezt hoztak össze, a körülmények ellenére is. A Megadeth mostanában mit játszik? Az United Abominationsnál elvesztettem őket, de mindig remnykedek, hogy visszafordulnak powerbe:). (Nekem a majdnem tökéletes heavy metal lemez a Youthanasia, egyedül Mustaine hagja ront az összképen, pedig azon a lemezen magához képest talán a legjob teljesítményt nyújtja az addigi pályafutásukon.)
garael 2024.01.03 18:13:47
@Kotta: A fiam kedvenc bandája. 15 éves, de jóval szélesebb a stílusérdeklődése, mint nekem. Néha olyan kemény bandákat mutat - nem csak moderneket - amiktől két perc alatt megfájdul a fejem:). Büszke vagyok rá!
Fura ez. De már évek óta fura. Úgy tűnik, hogy tapintható az érdektelenségem szeretett műfajunk irányában, hiszen értékelhető éves listám már régóta nincs. Ilyen értelemben persze jogos a kritika, hiszen azt kétség kívül elismerem, hogy az aktuális megjelenések jórészt nyom nélkül ürülnek ki a…..
garael 2023.12.26 18:13:30
@Dionysos: Köszönjük szépen, ráadásul én úgy gondolom, hogy sikerült egy azonos értéktengely - és itt nem politikairól beszélek - mellé felsorakoznunk, ízlésben pedig frankón egészítjük ki egymást.
Hogy a magyar újságírás nadírjaként leírható origo.hu univerzális és lelkiismeretlenül kattintásvadász jelzőjét használjam: "drámai" fordulat következett be a szerkesztőségünkben (persze annak, aki látásból sem ismeri a szinonima szótárat, még a folyton fluktuáló üzemanyagárak 4 forintos emelkedése…..
Kiadó: Napalm Records Honlapok: www.therion.se www.facebook.com/therion Ravasz ember ez a Christofer Johnsson: a grandiózusnak szánt "Beloved Antichristból" grandiózus bukás lett, ám hősünk egy laza vállrándítással intézte el a kritikai és kereskedelmi fiaskót, majd gyorsan továbblépett a…..
garael 2023.12.24 18:20:10
@Régi Olvasó: Köszönöm, viszont annak is örülök, hogy sikerült a három ígért lemezről írnom: erről, a magyar End Of Paradise-ról és a Sorcererről. Hamarosan én is elkészítem az éves listámat, azt hiszem, hogy az Iron Saviorön kívül - bár Kotta kolléga írt azért egy rövid ismertetőt kiváló új rovatában - minden általam listázandó albumról született írás az oldalon. Kár, hogy nem az én tollamból:).
Kiadó: Metal Blade Honlap: www.sorcererdoom.comfacebook.com/sorcererdoom A demóik még jobbak voltak – a true fanok alapvető attitűdje azonban jelen esetünkben megbicsaklik. Nem, a demóik nem voltak jobbak – legalábbis a lemezeik hozták azt a színvonalat, amit annak idején elkezdett az epikus-doom…..
garael 2023.12.17 23:57:11
@Dionysos: Én nem is figyelek rá, elsősorban nem hitbeli dolog miatt, hanem mert annyira komolytalanná teszik az egyébként fennkölt, epikus zenét. Most komolyan, nem röhejes, ahogy egy mikulás kinézetű metal énekes elképesztő hangon bizonygatja, hogy ő Lucifer? De persze egy hitben járó embert valóban elriaszthat az imázs.
garael 2023.12.22 18:32:51
@Kotta: Igen, pragmatikus ember lévén azt mondom, hogy a pokol mindig is a földön volt, története pedig nem más, mint az emberiség történelme. Bár az, hogy mi a gonosz, van, ahol értelmetlen kérdés - egyes afrikai törzsek nyelvében nem is található meg a fogalom, pedig igen nagy szerepet játszottak az arab rabszolgakereskedelem felvirágoztatásában - igen, nem a fehér ember volt az egyedüli, aki Afrika középső, déli részéről próbált ingyenes munkaerőt szerezni - és hát mi ez, ha nem az egyik legnagyobb gonoszság, mint eladni a szomszéd törzs tagjait? Számunkra az, a domináns törzs számára pedig dicső dolog. Biztos van abszolút értelemben vett gonoszság, a teológia választ is ad rá, de mint írtam, eléggé kultúra függő a dolog. Hogy most háborús időket élünk? Igen, mint ahogy az egész huszadik-huszonegyedik század az volt és jelenünkben is az. Valahol midig volt háború, emberáldozatokat követelő harc, népírtás a Földön, legfeljebb nem szoktuk követni, sőt, nem is tudunk róla, hogy pl. Venezuelában hány halottja volt az ottani harcoknak. Afrikát nem is említve, ahol folyamatos polgárháborúk határozták meg a modern kori történelemet. De ide tartoznak a különböző rezsimek is, Észak-Korea, Kambodzsa (Pol-pot), az iráni iszlám fundamentalizmus, a nagyhatalmak titkosszolgálati akciói minden földrészen (most olvastam egy tanulmányt a kínai titkosszolgálatról, ami az egyik leghatékonyabb a világon, egyes csoportjait kínai ipari cégek pénzelik - az pedig mindenképp elismerendő, hogy Európában egy kínai titkosügynök be tud olvadni - és nem a piacon:).
Kiadó:Mohini Dey Records Honlapok:www.mohinideybass.inmohinidey.bandcamp.com/album/mohini-dey A fúziós nagyágyút az év végére tartogattam. A blogon mindig is én voltam a jazz rock felelős, aki nem átall "belerondítani" a hard rock/heavy metal purizmus alsóneműjébe, ha éppen úgy hozza úri kedvem. A…..
Kiadó: H-Music Honlap: www.endofparadise.hu Az End Of Paradise munkásságát olyannyira követi oldalunk, hogy talán még egyetlen magyar együttesről sem született annyi kritika a blogon, mint róluk, ráadásul szinte kivétel nélkül dicsérő, ez pedig nagy szó, mivel az "őszinte hazai heavy metal" nem…..
garael 2023.12.20 18:25:12
@turisas: Én nem is akartam hinni a szememnek, mikor megláttam. Amit már be sem akartam írni a krititikába, hogy a basszgitárosnál is Hitler szerepel, igaz, egy kicsit körülírva. Ráadásul még azt sem lehet mondani, hogy fiatalok, majd kinövik... De ami még ennél is jobban megdöbbentett, hogy a bandán kívül a weblapot készítő stábból sem volt senki, aki azt mondta volna, hogy ezt nem kellene. Gondolom, nincs menedzseri, produceri szűrő - azért nem volt az rossz régebben, hogy létezett ilyen.
Alice Cooper: Road (2023) The Rolling Stones, The Who, Eric Clapton stb. A rock nagyágyúi, akik megágyaztak a Led Zeppelinnek, a hard rocknak. Azt gondolom, és gondoltam is mindig, hogy mindamellett, hogy maximálisan tisztelem és elismerem őket, a zenéjük számomra nem sokat ér. Ideértve Jimi…..
garael 2023.12.12 19:03:35
@Kotta: Viszont a hangulatteremtésben mesterek. Meghallgattam az Iron Saviort, megért volna egy "teljes kritikát", ritka már manapság az ilyen happy-metal tradicionális felfogásban.
garael 2023.12.14 18:13:52
@Régi Olvasó: Itt van az új Sorcerer, a Therion, az End Of Paradise. Ennyi elég lesz:). És még a Romero albumot sem hallottam.