Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez csak egy nick

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parkolás a Homár-olvasók egyik kedvenc témája, ami nem is csoda egy Centrum Parkoló nevű pénzbányász céggel és kevés szabad hellyel megvert országban. Amikor először hallottunk róluk, azt hittük, hogy az EMPAMO, vagyis az Emberibb Parkolásért Mozgalom az egyik új kedvencünk…..
Ez csak egy nick 2010.03.29 08:16:48
@Zúgló: @Zúgló: "Csak nagyságrendileg nem stimmel amit egy autós és egy biciklis fizet (a biciklis nem fizet)."

A biciklis is fizet.

Van ismerősöm, aki minimálbér felett keres valamivel, és egy rozzant Opellel jár dolgozni.

És ismerek olyat is, aki havi bruttó 300 felett bringázik. Vajon melyikük fizet több adót ÖSSZESEN? (az most mellékes, hogy jövedéki, vagy más típusú adóról van szó, egy helyre megy. Mindkettőből épül óvoda, iskola, színház, rendőrség, kerékpárút és völgyhíd)
Ez csak egy nick 2010.03.29 08:29:31
@mehemed: "nem a legszenyezettebb utakon akarok biciklizni, hanem a természetben, ahova a való."

Remek ötlet! Hosszabbítsuk meg a Margitszigetet, északon a Szentendrei, délen pedig a Csepel-szigetig. Így hosszában átbringázható lenne egész Budapest a természetben.

Na, amíg ilyen agyament ötletek megvalósítására nincs esély, hogy várod el tőlem hogy a természetben bringázzak, ha nekem Újlipótvárosból kell eljutnom az Infoparkba? Mondd csak, merre menjek ami 1. természet, 2. nem 25 kilométeres kerülő? Azt ne mondd hogy üljek autóba, mert az nem alternatíva ha városi közlekedésről van szó. A BKV meg macerás ezen a viszonylaton, a négyeshatos menetideje kb duplája a bringának csúcsforgalomban.
Ez csak egy nick 2010.03.29 08:30:35
Meglepődtem, amikor Angelday korábban arról beszélt a blogján, hogy a modern kor embere nem MacBookkal, hanem iPhone-nal megy vécére. Egyik ámulatból estem a másikba, amikor mások is megerősítették a kütyükkel trónolás alternatíváját. Úgy tűnik, csak én maradtam le.Erről…..
Egy választást megelőző időszak vagy politikai kampányidőszak minden esetben figyelemreméltó médiatermékeket produkál. Nevezhetnénk őket politikai reklámnak is, ha minőségük elérné a reklámszakma által előírt kritériumokat, ám funkcióját tekintve a politikai…..
Bruhaha, rohannom kell a gyerekekért óvodába, de ezt nem bírom nem megírni két mondatban. Az Index ma vendégvéleménynként lehozta Jeszenszky Zsolt lendületes publicisztikáját, amiben a szerző, aki a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa, és az online fájlcsere elleni…..
Ez csak egy nick 2009.04.22 17:34:52
@Azhát: Nem bűnös vagy, hanem terrorista.
A svéd bíróság bűnösnek találta a torrent tracker szájt négy alapítóját. A vád ellenük "jogvédett tartalmak elérhetővé tételében való segédkezés" volt. A négy svéd alapító egy-egy év börtönbüntetést kapott.Bár a perlő zenekiadók (Sony, MGM, Warner,…..
Ez csak egy nick 2009.04.17 13:24:36
@maxt: Dehogy nem lopás! Te ellopod tőlem azt az élményt, hogy elmehessek nyaralni egy évben 12-szer. A sok nyomorult pirate bay felhasználó miatt 2008-ban mindösszesen 8 alkalommal voltam, és Dubai-ban is csak sima 5 csillagos fosra futotta, pedig azt a 6 csillagost nagyon kinéztem magamnak! Mocskos tolvajok!
Ez csak egy nick 2009.04.17 13:26:11
@avus: Ha átutalod nekem egy matrica árát (4200 Ft + ÁFA szemüvegkeretenként) akkor szemet hunyok felette :)
Alig két hét múlva már csak drágábban juthatunk hozzá a pendrive-okhoz, zenelejátszós mobilokhoz, mert az Artisjus akkortól tesz matricát ezekre is. Vagyis április 15-től szerzői jogdíjat kell fizetni, ha pendrive-ot vásárolunk. Ha valaki vásárláson töri a fejét, érdemes…..
Ez csak egy nick 2009.04.03 14:25:37
@Gilderoy: Ez nem is rossz ötlet, máris szaladok a főnökömhöz elújságolni :)) A BKV jegy után lehet ez a következő lépés (hiszen mennyien mehetnek villamossal DVD-t másolni a haverjaikhoz!)
Hogy ne maradjunk le a köszönés helyett is egyből iPhone-okat és laptopokat villantó geek community mögött, élő tudósításra készültem az egyes nézetek szerint Web 2.0 Symposium, más szögből nézve Barcamp Budapest névre hallgató kockafesztiválról. (De tényleg: a holland…..
Az új-zélandi kormány egy olyan törvényt akar február 28-tól érvénybe léptetni, ami jogot formálna a hatóságoknak arra, hogy az illegálisan zenét letöltőket leválasszák az internetről. Ezen számos Twitter-, Facebook-, és Mypace-felhasználó olyannyira felháborodott, hogy…..
Bár hivatalosan Magyarországon sosem lehetett dalokat vásárolni az Apple online zeneáruházában, azért volt egy rakás trükk, amivel ki lehetett játszani a rendszert. A legegyszerűbben úgy, hogy gift cardot vásároltunk, a regisztrációkor megadtunk egy amerikai címet, aztán már…..
Ez csak egy nick 2009.02.05 14:31:47
@gitáros: Persze, csakis azt védem én, a zeneszerzők érdekeit. Mert ha nincsenek zeneszerzők akkor én sosem mehetek Tahitiba! Tudom én azt nagyon jól, hogy a zenészek, azok fontosak, akiket meg kell védeni a bűnöző terrorista torrentezőktől meg az ájtúnsztól is, mert az is számítógépről megy, és aki számítógépet használ az torrent klienst is tud rajta futtatni. Úgyhogy aki iTuneson lopja a zenét az feltételezhetően torrentezni is fog! Ne legyen senkinek se számítógépe, vegyetek magnókazettát mert azon van a sok haszon!
Ez csak egy nick 2009.02.05 14:37:06
@archibald: "Ok, hogy ne torrentezzek, de akkor sétáljak el a lemezboltba, vegyem meg, grabbeljem le, szivjak vele? "

Igen mert ha nem csinálod ezt akkor én szívok, mert akkor nem tudok Tahitira menni csak Tunéziába ahol már hatszor voltam és tök uncsi. Gondolj bele milyen szívás egy évben kétszer ugyanabban a tengerben fürdeni, kétszer két hét baszod... Ehhez képest mi egy 10 perces séta meg egy fél órás grebbelés?

Egyébként se grebberkeggyé itt nekem, vedd meg a CD-t, utána vedd meg online zeneboltból is az MP3-at, de csak olyanból amit én engedélyeztem! És vedd meg külön a telefonodra is Vodafone Live-on, külön lejátszásra és külön csörgőhangnak, mert a Voda azért nekem szépen tejel :)
Nagyon kellemes és eredeti logikai játék a Perfect Balance: tetriselemekből és körökből kell felépítenünk olyan tornyot, hidat, vagy bármilyen más konstrukciót, ami stabil, tehát nem dől össze. „Kicsit bugos, de csak pont annyira, hogy néhány pályán megkönnyíti a…..
Őszintén mondom, nagyon szeretnék végre végignézni egy olyan kormányülést, amelyen éppen a gazdaság kifehérítéséről tárgyalnak. Ugyanis már halálosan kíváncsi vagyok, hogy vajon kik lehetnek azok a "közgazdasági (vagy egyéb) szakértők", akiktől a kormány az…..
Ez csak egy nick 2009.01.29 13:45:29
@paráznabillegető: Így van! Második lépésként a torrentezőket. Marad itt párszázezer segélyből élő cigány, aki nem csal adót, merthogy nem is fizet. Majd ők ellesznek ebben az országban egymagukból. Hogy miből? Amit tisztességes munkával megtermelnek, és amely után tisztességesen leadóznak...
"Digitális forradalom vagy zsákutca?" címmel jelent meg egy poszt a könyvesblogon, mely szerint svéd tudósok hada próbálja kideríteni, hogy mennyiben változtatja meg olvasási szokásainkat a digitális kijelzőről való olvasás.Nem csak a számítógép képernyőjét, hanem…..
Én vagyok az asva! Olvass el! 2009.01.13 17:39:00
                          Én vagyok az ASVA! Enyém az ország, a hatalom, és a dicsőség - és te köcsög, bűnöző, terrorista, vandál torrentező, blogger,…..
Ez csak egy nick 2009.01.13 19:53:48
@Taurusz: Nemtom mit pattogsz, decemberben is megkaptad az üres DVD-ken és digitális fényképezőgépeken levő Artisjus matricákból befolyt pénz rád eső részéből a tahiti nyaralást, most már havonta mennél, nem elég az eddigi két hónapos menetrend?! Eszem-faszom megáll.

De végülis teljesen jogos. Tudod mit, ha segítesz kitalálni hogy mire ragasszunk holnaptól Artisjus-matricát, én benne vagyok! Javaslom a BKV jegyet, hiszen gondolj csak bele, hányan mennek villamossal a haverhoz DVD-t másolni! De várom a hasonló ötleteket :)
Ez csak egy nick 2009.01.17 21:04:28
@Taurusz: Minden egyes jegyre matricát ragasztani kurvasok meló lesz... Fel kell venni legalább 10 embert, aki főmunkaidőben csinálja napi 8 órában a ragasztgatást. De nem baj, a jogdíjakból befolyó összeg fedezi majd a bérüket, zsebbe is jut majd egy kevéske, megyünk Hawaii-ra :)
Az AC/DC-koncert körüli nagy jegymizériában teljesen elsikkadt, hogy az ausztrálok nem egyedül érkeznek hozzánk. Jön ugyanis velük a The Answer is, akik Jimmy Page Led Zeppelin-gitárossal közös képpel riogatnak a myspace-oldalukon. Ennek megfelelően a zenéjük is hasonlít a…..
Szabó Gergely, Webisztán Vasárnap éjjel. Itt az idő, hogy oly sok tökölődés után végre vegyek egy nagy levegőt, és olyat tegyek, amit normális ember soha: működő XP “Professional” helyére Win7 “Bizonytalankodót” telepítsek. Lesz, ami lesz. Gyors backup a…..
 Mindenki vegyen egy nagy levegőt (kivéve, ha túl magas a szállópor-koncentráció), a dohányosok szívjanak el egy szálat, a piások kortyoljanak bele kedvenc italukba, és eresszenek meg egy fohászt: Nézz le rám, ó Istenem! Sajtóközleményt adott ki az 54 tagú Halhatatlan…..
Appleblog Itt a magyar iWork 2009.01.13 16:36:00
Alighogy megjelent a legújabb iWork 09, már le is tölthető a lokalizáció a másfél éves iWork 08-ashoz. A magyar Apple-képviselet szerint a fordítás már hónapokkal ezelőtt elkészült, de a jóváhagyásra sokat kellett várni. A Mac OS X fordításánál is az volt néha az érzésem,…..
A gazdasági válság kirobbanásakor Gyurcsány arra kérte az állami cégek vezetőit, hogy mondjanak le a 2008-as prémiumuk és jutalmaik 50%-ról, a 2009-es prémiumuk és jutalmaik 100%-ról, szolidaritást vállalva a nehéz helyzetbe került országgal és…..
Hóbelevanc Kamerával a moziban 2009.01.13 15:00:00
Ismét keményen lecsapott a rend éber őre Magyarországon, és egy veszedelmes bűnözőt sikerült elfogniuk. Lássuk a hírt:„Az egyik budapesti bevásárlóközpont mozijának szemfüles jegyszedői füleltek le a napokban egy „kalóznőt”, aki videókamerával rögzítette a…..