Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sávos

236 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy gyors értékelésben mindent összefoglalok a Digital Festival-ról, aminek semmi köze valójában a konferenciához. De nagyon múlékony, viszont eléggé alanyi. Ha valakit az is érdekel, milyen volt a kaja, mert nem komoly ember, olvassa el a beszámolót...
A Pocketsmith egy személyes, családi, esetleg kkv-s pénzügyi mindenes, ami segít átlátni, és pontosabban tervezni a pénzügyeket. Érdemes legalább kipróbálni, ingyenes. ..
Új fejlesztéssel állt elő a Facebook: hamarosan az egész internet és minden felhasználó kategorizálható lesz az Open Graph segítségével. Hogy ez most jó-e vagy sem? Egyelőre nem, de csak elvi okok miatt...
Sokat dolgoztak rajta, és szerintem megérte. Felhasználóbarát, egyszerű, és mégis újszerű a Twitter által hamarosan bevezetésre kerülő hirdetési rendszer. ..
Azt persze nem tudom, mennyibe került, de legalább jó, korszerű, sőt, itt-ott még előremutató is lett a legújabb NAVA-projekt, a Gramofon Online. Ha valaki él-hal a századelő (úgy értem, a múlt századelő) hangos kultúrájáért, értsd: szereti a nótázást, meg a - már bocsánat…..
Idén a húsvét elhozta az iPadet is, nyilván nem véletlenül pont most. A vékony, kézreálló, gyors és barátságos eszköz át fogja alakítani a hétköznapjainkat. Körülbelül akkora változást indít el, mint az első PC, alias personal computer - Ami máris úgy hat mellette, mint a…..
Egyre nehezebb érdekességet találni a vezetékes szélessáv penetrációs adataiban, pedig januárban fordult a kocka, és a kábeles előfizetések megelőzték a DSL-eket. Ilyen például még nem volt sose. Mégse olyan halott a vezetékes szegmens, mint amilyennek tűnik egy ideje. ..
Mindenki hullának tekinti, de a vezetékes szélessáv csak nem akar kimúlni. Januárban az ADSL (és mindenféle DSL) valamint a kábeles szélessávelérések száma is nőtt. Ennek a hónapnak is van különleges eseménye: a kábeles előfizetők többen vannak már. A januári számok: 812…..
Úgy tűnik, Rupert Murdoch beváltja a fenyegetését, és júniustól fizetőssé teszi néhány újságját, például a híres The Times-ot. Ha sikerül, azért, ha elbukik azért leszünk médiatörténeti eseménynek tanúi júniusban...
A régóta inkább az üzleti szegmensre koncentráló GTS-Datanet követi a divatot, és a Magyar Telekom és az Invetel után harmadikként bevezette a havidíjas emailszerver és backup-szerver szolgáltatását, szolgáltatásonként és fejenként havi 2000 Ft-ért. Nem hiszem, hogy ez lenne a…..
Úgy látszik, az Invitel és a Magyar Telekom mellett mások is az üzleti szegmensnek nyújtott felhős szolgáltatásokat tartják a vezetékes üzletág veszteségeinek ellenszerét. A GTS-Datanet levélszervert kínál KKV-knak. A Datanet, ami amúgy is inkább üzleti előfizetőkre…..
Az olyan digitálisan fejlett kultúrájú országokban, mint Magyarország, ahol 51 százalékos piaci részesedése van a Firefoxnak, nevetségesnek tűnt az Uniós verdikt, ami a Microsoftot arra kötelezte, hogy böngészőválasztó ablakot kínáljon fel a felhasználóknak. Nyugat-Európában…..
Elsőre talán csak értetlenkedik, aki azt hallja, hogy "korlátlan e-mail", de jobban megnézve az akciós feltételeket, nem hiszem, hogy nem megy fel a vérnyomása. Így kell elvenni a szavak értelmét, és visszafejleszteni a magyar digitális írásbeliséget...
A Crocodoc segítségével közös munka során lehet szerkeszteni a dokumentumot és bármilyen létező weboldalt - itt a szerkesztőt szó szerint értem, azaz ragacsokon és piros, elütő szövegdobozokban oszthatjuk meg a véleményünket a szerzővel, kijelölhetünk sorokat, vagyis…..
Remek magyar szolgáltatás a távmunka-közvetítéssel foglalkozó otthonrol.hu - kipróbáltuk az egyik munkalehetőséget, a gepelo.hu-t, és mindent összevetve: csillagos ötös...
A forradalmakat már rég nem vérrel írják. Indiában egy forradalmár a mobiltelefóniával küzd a szegénység ellen, vitathatatlan sikerrel...
Nem mondanám, hogy a Google nagy dobra veri, milyen kényelmes szolgáltatás a Google Apps, amit 50 fős cégig ingyen is lehet használni. A beállítások egyszerűek, csak valahogy megtalálni nehéz...
A Magyar Telekom bejelentette, hogy áprilistól új szolgáltatással bővíti eddigi palettáját. Energiát, jelensen először gázt, később, nyilván a gáz sikereinek függvényében elektromos áramot is szolgáltatna. Ügyfélköre van, tapasztalata is, a piacnak pedig jót tehet egy…..
Engem is meglepett a Magyar Telekom bejelentése, hogy belép a földgázpiacra. Sőt, a gáz mellett a szintén szolidan liberalizált áramszolgáltatást is be szeretné vezetni. Röviden a háttérről és arról, hogy miért örülök ennek. Világviszonylatban is újdonság (vagy én vagyok…..
Igen, nem lehetetlen. Az ActionMethod nemcsak a szervezést könnyíti meg azzal, hogy csak a lényeges funkciókat implementálta projektkezelő programába, hanem megnyugtatja az aggódó projektmanagert is a könnyen áttekinthető, elegáns felülettel...
Egy startupoknak rendezett versenynek talán a legnagyobb előnye az, hogy a sajtó talán felfigyelhet ezekre a bátor és áldozatos üzletemberekre. Az idei döntősöket szépen sorban be fogom mutatni, ennél többet ugyanis nem tudok tenni értük, mert mind megemlíthetők azok között a…..
Egyelőre, ahogy a cím mutatja, nem sikerült megtalálni, hogyan kéne nevezni ezt az online alkalmazást, de mindegy: a lényeg, hogy a segítségével képfájlokat lehet jegyzetelni, méregetni és felülbírálni. Designerek számára elengedhetetlen eszköz a The Commentor. ..
A Videa azon kevés magyar szolgáltatás közé tartozik - ezentúl -, amit dedikált iPhone-os felülettel is elláttak. Kérdés, hogy emögött az Indavideóval való bírkózás van-e, vagy egyszerűen a Magyar Telekom érdekei. ..
A Boxee több egy újabb online tévénél: hasonlóan az elbukott Joost-hoz, a házi szórakoztatóközpont szerepét szeretné átvenni a tévétől. Zenék, filmek, fotók stb. egy helyen, távirányítható interface-szel, online és társasági funkciókkal. A jövő ilyesmi lesz...
Ha eddig volt is néhány érvem amellett, hogy a Nemzeti Digitális Közmű jó dolog, a kormánynak sikerült mindet megcáfolnia azzal, hogy az utolsó pillanatban még elindította a 100 milliárdos projektet. Most már szinte biztos, hogy mutyi lesz ebből is, pedig az elv szép, és van ahol…..