Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öreg

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1977. augusztus 20-án tartották a nyitó előadást, így már 40 éves a Népligetben álló Planetárium. De mi is az a planetárium? És miért zárt be? ..
öreg 2021.02.10 19:48:59
@fabirka: ....azon kívül, hogy a Lézer Színház, az előadásaihoz bérelte a kupolát, más köze nem volt a Planetárium intézményéhez! Viszont, mint személyes kapcsolatban sokat segítettek bizonyos technikai megoldásokban.
Olvasom, ma van Jurij Gagarin halálának az évfordulója. Az első ember, aki járt a világűrben, alig 34 éves volt, amikor 1968-ban - mindössze hét évvel a történelmi utazása után - lezuhant egy tesztrepülés során és életét vesztette. Még csak most lenne 81 éves. Két képregényről tudok, amely róla…..
Ma kivételesen ünnep van, Jelena Szerova már az űrállomáson dolgozik, bár a fél évszázad alatt ő csak a negyedik nő a szovjet-orosz sorban. Miközben a világon ötven fölött van az űrhajósnők száma, többnyire amerikaiak és sokan voltak háromszor is a kozmoszban. Szerintem…..
Nem felejtjük! Kibéd 2008.09.17 09:17:00
Székelyföldi emlékművadászatunk újabb állomása Kibéd, ez az 1808 lakosú község (1796 magyar, 9 román, 3 német), amely elsősorban lilahagymájáról (itt vöröshagymának nevezik) híres, de szakemberek szerint még a szőleje is elfogadható minőségű. Kisgalambfalvához…..