Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Úr íródeákja

25 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PPKE-BTK SzóSz blog március 9. 2012.03.09 20:58:00
Isten nevében:   Egy gyenge nejlonszatyor tele a holnapi ebéd alapanyagával. Egyik fülét fogom én, a másikat ő. Így fele súlyt viszünk. Persze kicsit azért vágja a kezünket, de jobb, mint ha egyedül vinnénk. Megyünk az esti utcán. Hol közelebb egymáshoz, hol távolabb.…..
PPKE-BTK SzóSz blog március 3. 2012.03.03 21:35:00
 A jó Isten nevében.  – Gyere, menjünk ki az erdőbe – mondta Göndörhajú Tavasztündér – ülhetsz még eleget a gép előtt. Most gyere! Persze, akik ismernek, már el is döntötték magukban, hogy ismerik ők ezt a Göndörhajút. Nekik be kell vallanom, én is…..
PPKE-BTK SzóSz blog február 24. 2012.02.25 16:57:00
A jó Isten nevében.   Ma egy nagyon fájó felfedezésre jutottam: felnőttem. Bizony, akármilyen furcsán is hangzik azok számára, akik ismernek, igaz. És durva. A sok felelősség, tanulás, közeledő házasság, komoly megbízások és talán a fejem fölött vánszorgó idő tette,…..
PPKE-BTK SzóSz blog február 15. 2012.02.15 23:20:00
 Isten nevében:  Már jócskán besötétedett, amikor kiléptem az utcára. A frissen hullott hó ezerfelé szórta a lámpák sárga fényét, s úgy tetszett, a fényesség magából az utcából árad. Még egyszer búcsút intettem, és elindultam. Az utcán kemény szelek…..
Az Úr íródeákja 2012.02.18 23:55:26
@izemize: Az "Isten nevében" nem prófétai önmeghatározás, hanem annak a leszögezése, hogy az Ő csodáiról szeretnék írni, és ha ennek a módjában is van jó, az az Ő érdeme.
Bocs, ha félreérthető. A Premontreiben, ahol gimis voltam, ha ministráltunk, mindig elmondtuk induláskor, hogy "Induljunk békével - Krisztus nevében" és ez csak és kifejezetten azt jelentette, hogy nem akarjuk kihagyni a buliból.
PPKE-BTK SzóSz blog január 16. 2012.01.16 23:53:00
 Ismét csak Isten nevében.  Hát, lehet, hogy rászokom az írásra. Már egy ideje él bennem a vágy, hogy a körülöttem lévő dolgokat lejegyezzem. Persze nem olyan naplójelleggel, hogy „ma megint felkeltem, egész nap nem történt semmi, szeretlek, kedves naplóm”.…..
PPKE-BTK SzóSz blog január 13. 2012.01.15 21:42:00
Az Úr nevében.   Hát igen. Újra. Újra írok. Újra írok!!! Illetve hát nekilátok. Aztán lesz, ami lesz. Már régóta berzenkedett bennem a vágy, hogy írjak. Bármit, csak írjak. Szótájképet egy naplementéről, pillanatfelvételt egy gesztenyesütőről, hosszú beszámolót a…..
Szóval idén is megrendezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzati Tanácsa (ismertebb nevén HÖT) a nagy sikerű Gólyatábort (ismertebb nevén GT-t) Fonyódligeten (ismertebb nevén Fdlt-n :P ). És ezen a hatalmas össznépi rendezvényen ott volt a SzóSzerint…..
PPKE-BTK SzóSz blog A Csata 2010.08.19 15:07:00
Már napok óta mentek az erdőben. Elöl az Anyóka: még az erdőszélen, a réten kihúzott egy kalászos fűszálat, arra görnyedt rá, mint egy sétapálcára; mögötte az Ifjú. Csak mentek, mentek, nem gyorsan, de pihenők nélkül. Az Ifjú semmit nem értett az egészből. Hogy ki ez az…..
 Furán szorít az ember torka,a patak csobog, mintha tegnap sose lett volna,s párájában már ott a holnap szelleme.Mosolygok… pedig sírnom kellene. Aztán persze sírtam is.Mert hát azt nem lehet száraz szemmel kibírni, hogy a kis tízéves porcelánbaba-arcú Cselina, aki…..
PPKE-BTK SzóSz blog A fogkefe 2010.06.07 20:18:00
Vasárnap éjfél. Illetve hétfő, egy óra. Egy jó kápolnázás után igen fáradtan, ámde felüdült lélekkel benyitok üres szobámba. Első próbálkozásra felkapcsolom a villanyt. Aztán a fogkefémért nyúlok, majd megpróbálom a levegőben elkapni. Csak annyira tellik, hogy…..
Egyszer az Ember elment a Bölcshöz. Illetve csak ment volna, de nem tudta, hogy hol lakik a bölcs. Hát amint keresgéli szerte a nagy világban, elérkezik egy Faluba. Ott megszólít egy helybélit: – Nem tudod, merre lakik a Bölcs? – Már hogyne tudnám – válaszolt a…..
Április kilenc, péntek.Délután.Deák tér. Átszállunk a hármas metróból a kettesbe. Útközben a Jobbik kampányplakátja üti meg a szemem. „Kérjük a politikus-bűnözőket, hogy készítsék elő kezeiket!” és a képen egy bilincs. Megyünk tovább. Kettes metró. Ahogy a…..
Sétáltunk a havas-latyakos külvárosi úton. A járda járhatatlan, hát a kocsik nyomába szegődtünk, hogy a kitaposott ösvényen haladjunk. – Olyan ez, mint a gesztenyepüré – mondta kedvesem a szutyoktól barna hóra célozva – és az ott, mint a hab – s az…..
 No, jó, igyekszem rövid lenni.Történetemnek semmi oktatási jelleget nem szeretnék adni dörgedelmes tanulságokkal, miszerint aki lovagolni akar, az ne sétálgasson, mert kimossák a sebét, célom csakcsupán a mimézis: Isten fantasztikus sztorialkotó képességének gyenge…..
Az Úr íródeákja 2009.12.14 09:54:40
@gugielek: Rákérdezek a lovaglásra. És akár valami SzóSzoS program lehetne is a következő félévben...
– Jól vagy? Segíthetek?A Blahán voltam, az aluljáróban. Máskor mindig a Deákig megyek, ha a Nyugatiba akarok jutni, de most volt szabad ötven percem, és úgy döntöttem, sétálok egyet a Körúton. A mozgólépcsőről lelépve az egyik kijárat felé vettem az irányt, amikor…..
Egyszerűen nem hiszem el...muszáj kiírnom,...nem hiszem el.nemrég tudtam meg, nincs egy órája. azt hittem, valami baromi szar vicc.de nem. meghalt.Együtt mentem vele Prágába, aztán Krakkóba is. Ha találkoztunk, mindig nevetett, én is nevettem vele. Az egyik legjobb ember volt, akit ez a…..
 Levél Évinek a messzi Finnországba „Most képzeljük el, hogy egy angyal megjelenik itt a kör közepén és megsúgja nekünk, csak nekünk, hogy hétfőn délben eljön a világvége. Mit csinálnál a hátralévő 3 napban?”Valahogy így tette fel Zoli a kérdést (nem…..
Ha akarnám, ott folytathatnám, ahol a legutóbbi bejegyzésemet abbahagytam. Csak akkor nem ez nem egy objektív beszámoló lenne a Nyári Táborról. Bár nem biztos, hogy végülis az lesz… Majd eldöntitek.  Ha akarnám, adhatnám azt a címet e bejegyzésnek, hogy SZÓSZ-HÉTVÉGE…..
Fűben, virágban, dalban, fában,születésben és elmúlásban,mosolyban, könnyben, porban, kincsben,ahol sötét van, ahol fény ég,nincs oly magasság, nincs oly mélység,amiben Ő benne nincsen.Arasznyi életünk alattnincs egy csalóka pillanat,mikor ne lenne látható az Isten. De jaj…..
PPKE-BTK SzóSz blog Gólyatábor 2009.09.03 23:08:00
– Mondjunk áldást az Úrnak! – Istennek legyen hála!   Befejeztük a zsolozsmázást. Ültünk a hazafelé tartó gólyavonaton két folyósó felőli székben, és néztük egymást. Zsófin is látszott, hogy nem akármilyen négy nap van mögötte, én meg egyenesen ki…..
PPKE-BTK SzóSz blog Kézcsók 2009.08.18 20:01:00
Ebédhez készülődsz. Rögzíted a gyöngyfűzést, amin dolgozol, amikor a húgodat hallod, amint a konyhából kikiabálva megkér, hogy tisztítsd ki a lefolyót. Megborzongsz. Jól tudod, mire gondol. A fürdővízzel együtt lefolyó haj- és szőrszálak – már persze amelyek…..
– Az interneten azt olvastam, hogy egy parkon kell keresztül menni, hogy a buszpályaudvarra jussunk, de a park előttünk van, a pályaudvarnak pedig jobbra kell lennie… Valahol itt kezdődött el a tábor: Kecskeméten, a vasútállomáson. Oda Bella Évi vezetésével jutottam el.…..
PPKE-BTK SzóSz blog Húsvét 2009.04.13 07:01:00
 Húsvét vasárnap, délután négy óra. Édesanyával, meg Beátával, Mikivel kimegyünk a temetőbe, hogy meglátogassuk húgunkat, és rendbe tegyük a sírját. Út közben jut eszünkbe, hogy virágot nem hoztunk. Virágos persze nincs ilyenkor nyitva, mégiscsak húsvét vasárnap…..
- Ó, bölcs szellem, szellemek legbölcsebbike, mondd: miben áll az emberek boldogsága?- Megmondom, kis szellem, de előbb hozd el nekem az újszülött gyermek első csepp könnyét!- Elhoztam, bölcs szellem, ó szellemek legbölcsebbike. Bebolyongtam érte a világot, bebújtam minden…..
PPKE-BTK SzóSz blog Élet 2009.03.31 23:14:00
Létrejöttem.Isten megteremtett. Csodásnak alkotott, tökéletesre formált.Gyönyörködve munkált fent, az égben, aztán mikor elkészültem, rám mosolygott. Mosolya derűt öntött belém, megteltem élettel. Aztán kezébe fogott, és így szólt:"Menj! Elküldelek a Földre, az…..