Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NickelADeón

347 bejegyzést írt és 376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Molnár Gáborban a kezdetektől csodáltam, hogy profi. Számomra ez azt jelenti, hogy olyan szeme, elméje és keze van, hogy minden stílusban tud alkotni, és valahogy mégis ráismerni, hogy ő készítette a rajzokat. Mint egy szobrász, akinek ugyan van egy-egy kedvelt anyaga és eszköze, de minden másban…..
Mivel Szűcs Gyula megkért, hogy a heti5kepregenyre írjak, ami személyes, már nagyon ritkán vezetett (és véletlen épp indexes) blogom, gondolom, megengedhetek magamnak intimebb hangvételt. Hogyha máshova kérte volna Hamlet a recenziót a tiszteletpéldányért cserébe, nem lehetnék ilyen közvetlen. Mivel…..
A vasárnapi adás felvételén azzal fenyegette meg a házigazdát, hogy ha egy régi videófelvételt bejátszanak róla, kimegy a picsába. Esküszöm betettem volna Friderikusz helyében, szerintem sehova nem ment volna az énekesnő.  ..
Tanulság magamnak: ne közelíts előítéletekkel a képregényantológiákhoz! Sokszor sok helyen leírták véleményezők, köztük én is, hogy az antológia ritkán nyújt egyben kerek olvasási élményt. A rosszabb novellák lehúzzák a jobbakat, ritka az egység, a kötetszintézis. Nincs ez mindig így, de többször…..
Lucie Lomová nem csak azzal lopja be magát a magyar olvasók szívébe, hogy mélyen szerethető történeteket ír, ujjlenyomat-illusztráció-dedikációival szó szerint rányomja bélyegét egy-egy képregényére, ezeket látni, és lehetőleg birtokolni kell (nekem sajnos nincs belőle...) A Papírmoziban megjelent…..
A Salamon király kincsét hatodikos korom körül olvashattam, nagyjából egy időben Conan Doyle Sherlock Holmesaival és a Roburban (is) megjelent, Haui József-illusztrálta Elveszett világával, Beljajev Repülő- és Kétéltű emberével és csomó más ifjúsági könyvvel. Nem volt rám nagyobb hatással, mint…..
Jon Benthalt ha másból nem is, de a The Walking Dead első két évadából ismerhetjük. Ott több haja volt, de pont ilyen elszántan nézett maga elé, mint most, a Daredevil forgatásán, ahol a The Punisher nevű kőkemény bosszúállót alakítja. Jó lesz ez.  ..
Aki tudja, hány később bekövetkező eseményt vagy ahhoz nagyon hasonlító dolgot jósolt meg a Fox animációs sorozata, jelentkezzen. ..
A Nero Blanco Comix, Bayer Antal kizárólag magyar képregényeket közlő szerkesztői magazinjának kilencedik száma a 6. Szegedi Képregényfesztiválra jelent meg, 2014 novemberében. „Nem tartozom azok közé, akik szerint a politikát távol kellene tartani a képregénytől... Ehhez a kiadványhoz a legutóbbi…..
Bár az első oldal nagy városképe és a második katonai felvonulása jóval részletesebb, kidolgozottabb, mint a zárókép a második oldalon - szurdokból a hegyek felé kibukkanó konvoj -, mégis ez ejt rabul. Beleakad a szemem. Percekig nézegetem a különféle vonalvastagságok, tónusok, árnyékolások játékát.…..
Pár nap múlva, a világpremierrel egyidőben a leginkább a Lucky Luke sorozat hazai kiadójaként ismert Pesti Könyv megjelenteti a Minyonok című képregényt. Simon Istvánnal, a kiadó vezetőjével készítettünk villáminterjút. Lénárd László: Hogyan került sor a képregény kiadására? Simon István: A Lucky…..
A Merénylet Szarejavóban-nal párhuzamosan jelent meg egy másik képregényválogatás, szintén az Első Világháború témájában. Ez a kiadvány a Varsói Magyar Kulturális Intézet kezdeményezésére szerveződött, Takács Eleonóra projektvezetésével, és Molnár Ferenc háborús tudósításaiból készült képregényeket…..
A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kiírta idei pályázatát is a témában, így éppen ideje a tavaly megjelent első világháborús Merénylet Szarajevóban című antológiát elővenni – kicsit elcsúszott a recenzió. A kiadvány a Ferenc Ferdinánd, a Monarchia trónörököse ellen 1914-ben elkövetett…..
Lénárd László: Gratulálok a Korcsmáros Pál-díj neked ítélése alkalmából! Kiss Ferenc – képregényszerető, azaz képregényíró, képregényes rendezvényszervező, képregénykiadvány-szerkesztő, képregénygyűjtő. Ez rengeteg párhuzamos tevékenység. Kimaradt esetleg valami? Kiss Ferenc: Képregényszerető –…..
Drága Pif!  Mikor találkoztunk utoljára? Jó, jó, tudom. Tegnapelőtt a Pif Gadget 152-es számát lapozgattam. Teljesen más okból tettem ezt, mint hogy a kalandjaidat olvassam (hisz franciául se tudok), mégis végignéztem egy történeted, szavak nélkül. A felépítésre, hatásokra voltam kíváncsi, hogyan…..
Néhány dolgot megint találtam a bolhapiacon. Az első kis csík a School Post című, angol nyelvű magazinból való. Ez egy bécsi szerkesztésű kiadvány 1949-ből, valószínűleg az angol nagykövetség készítette a lokális részeket, mert egy kivehető angol-magyar szójegyzéket is…..
heti5kepregeny Valaki kitépte... 2015.02.23 16:30:32
A Magyar Képregény Szövetség 2015-ben is meghirdeti a nevezést az Alfabéta-díjra. Az Alfabéta-díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, két kategóriában a nyomtatásban megjelent képregények esetében, és egy különdíjjal az interneten megjelent képregények esetében. 1.…..
...amit viccesnek talált. ..
mai szanalmas.hu-ról. nagyjából végiggondoltam már életem során ezeket, sok - nem véletlenül - magamtól jutott eszembe, és másnak is tőlem függetlenül, szóval valami közös alapja van mindnek. bár volt köztük új megközelítés, ami újszerűen hatott. és olyan is van, ami…..
heti5kepregeny Ma kaptam... 2014.10.27 15:44:17
Egy kötet kölcsön, egy Svejk a hűtőre... ..
NickelADeón 2015.01.14 10:48:17
@woeisme815: Frissül, csak ritkán :)
Kultúrőrjárat Harminc oldalával a Papírmozi antológia hetes számának leghosszabb képregénye a Tyl őrjárata. Lucie Lomová cseh író-rajzoló ebben a szürkeárnyalatos történetben emlékeztet arra (a sztereotípiára), hogy miért is szeretjük annyira ezeket a színes-szürke csetlő-botló, mégis életbölcs…..
Kovács Milánt a Képregényblog rendszeres olvasói elsősorban mint egy impozáns gyűjtemény tulajdonosát, valamint személyes hangvételű interjúk készítőjét ismerhették meg. (A mellékelt képen éppen Fabe-et faggatja). Most azonban fordult a kocka, és ezúttal a kérdező helyett a válaszoló szerepét…..