Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztalaktit

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel is tudnánk szebben köszönteni a karácsonyt, mint egy olyan poszttal, amely a második világháborús német kísérleti páncélozott járművekkel és más tüzérségi eszközökkel foglalkozik?! Egyúttal megragadom az alkalmat és bemutatom legújabb vendégszerzőnket, Titan89-et,…..
sztalaktit 2010.12.23 19:40:13
@krüger: Szerintem sokkal, de sokkal nagyobb súllyal esett latba a németek kitartásánál az, hogy tisztában voltak azzal, amit elkövettek a II. VH során, amiatt sok jóra nem számíthatnak. Még ha erről nem is nagyon beszéltek még egymás közt sem.
Legutóbbi posztunkban főként a következő szereplők kavartak Leszbosz szigetén: - Daphnisz, 15 éves kecskepásztor - Khloé, 13 éves birkapásztorlány - Lamón, nem tudjuk, hány éves, de Daphnisz nevelőapja (természetesen kecskepásztor) - Drüász, nem tudjuk, hány éves, Khloé…..
(Az első rész itt olvasható.) Kvantitatív elemzés A Kínai Népköztársaság korábban vívott háborúinak és Peking ambícióinak elemzésére a téma egyik prominens kutatója, King C. Chen érdekes elemzési módszert dolgozott ki. Véleménye szerint a Népköztársaság 1979-ig, tehát…..
A Spanyol Köztársaság bukása    A köztársasági lobogó 1938 nyarán a republikánusok egy grandiózus, mindent eldöntő offenzívával akarták visszavetni a francóista erőket. A köztársasági…..
sztalaktit 2010.06.01 16:52:30
Azt mondja OV, hogy vincit voluntas tua. A kiejtést hagyjuk, mondjuk azt, hogy egyházi latin volt (voluntasz tua, így, "a" hanggal "á" helyett? Viktor, Viktor...), bár ez nem igaz. És azt mondja utána OV, hogy "Győzedelmeskedjék hát a te akaratod!". Nem…..
A környék térképe  A tangai poszt megírása után úgy döntöttem, hogy egy sokkal rövidebb lélegzetű bemutatást a longidói ütközet is érdemel, amely a hadjárathoz szorosan hozzátartozott (egyik szerkesztőtársam meghatározása szerint  ez a…..
sztalaktit 2010.04.27 09:06:06
Lenin agitál (1917)Lenin 140. szülinapjára (1870. ápr. 22.) egy rövid áttekintővel emlékeznénk, amely nem annyira róla, hanem az orosz szociális mozgalmak "elhajlásairól", a hatalomért folytatott harc általuk előszeretettel használt egyik eszközéről, a politikai…..
Amióta katonai repülés létezik, nagy az igény rá, hogy a harci repülőgépeket az ellenség hasonló masináitól valamiképpen megvédjék. Ennek az igénynek a kielégítésére hadtörténelemben számtalan érdekes próbálkozás született. A haditechnika szakzsargonja parazita…..
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
Szabó Rozáliával tudjuk, mi történt, de ő egy műalkotás szereplője. Tímea viszont nem az, így nem elég, hogy a házát félig lerombolta az istennyila, még a biztosító is bokáztatta utána. Kőkemény meteorológia alant: Az emberek többnyire azért kötnek biztosítást, hogy ha…..