Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elim

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelőjük a poént: van, akit még Sean Bean-nél is SOKKAL többször nyírtak ki. Amint az a fenti csártból is látszik, nem a meghalólegenda sean Bean az, akit legtöbbször ölnek meg a filmvásznon. Hollywood rekordere John Hurt, akit fél évszázados színészi karrierje során kinyírtak…..
1865. Abraham Lincoln koporsóját szállító szerelvény Philadelphiában. A vonat 1600 mérföldet tett meg Washingtontól Springfieldig 13 nap alatt...
Elim 2014.11.03 13:03:25
@HgGina: Mi az, hogy odadobta? Itt voltak a britek, de kivonultak, mert úgy gondolták, jobb nekünk orosz megszállás alatt?

Ki üzent hadat a Szovjetuniónak? Szerintem ő juttatta az országot az oroszok kezére. Talán ha kihúzta volna a fejét Hitler seggéből, jobban átlátja az erőviszonyokat.
Csontos Sandra, fiatal kereszténydemokrata a Helyi Témának adott interjújában elmondja, hogy talicskával hordta a könyveket megsemmisítésre, valamint politizált az iskolában. A hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy besétált a Corvinus Egyetem aulájába társaival,…..
Eszméletlenül jó kis főgonosz-adatbázist osztott meg az Observation deck. Felsorakoztatták egy csomó ördögien negatív főhős búvóhelyét, palotáját, hajóját, bázisát. Szépen növekvő sorrendben, méretarányosan, minden sorban léptéket váltva. A legkisebb Plankton "háza" a…..
Az alábbi publikáció a tekintélyes The Telegraph online hasábjain jelent meg. Szerzője, Matthew Norman maga is ateista, és ezzel a glosszával szólítja meg az ateizmus pápájának is nevezett Richard Dawkinst, aki egy Twitter-üzenetében azon élcelődött, hogy egy amerikai egyetem több…..
Elim 2013.09.26 13:52:49
@Brendel Mátyás: Ritkán látni ekkora lájkkurvát, mint te vagy. :)

velvet.hu/blogok/randi/2013/06/27/igy_csinal_lajkkurvat_a_facebook_a_fiatalokbol/

Pedig már nem is lehetsz nagyon fiatal.
Elim 2013.09.26 14:02:21
@Katekéta: A Lipótmezőn Brendelnél nagyobb formátumú személyek is megfordultak (pl. Gulácsy Lajos festőművész), nem kellene sértegetni a valaha ott kezelteket. :)
Elim 2013.09.26 14:19:28
@Brendel Mátyás: Ez valami tiltakozás akart lenni? Vagy érv? Olvasd akkor angolul:

www.psychologytoday.com/blog/tech-support/201306/4-things-teens-want-and-need-social-media

Magadra ismersz, hidd el! :)
Az ateisták egyik kedvenc érve, hogy a vallások annyira különbözőek, olyan mértékben divergálnak, annyira nem tudnak megegyezni egymással és az igazsággal, hogy már pusztán ez is mutatja, hogy a hit nem jó módszer. Mi több, a vallások eme elvi széthúzása a gyakorlatban…..
Elim 2013.09.03 17:58:22
@Brendel Mátyás: Faszkalap vagy te te majom. Nem tusz sem olvasni, sem szöveget értelmezni. Baszd meg ezt a következtetést vontad le Milgram és Zimbardo kísérleteiből? Hogy a kommunizmus és a nácizmus jó dolog? Vagy az én számba próbálod ezt beadni, te hazudós kis pondró?

Félművelt idióta állat, lejáratod az ateizmust - ami még önmagában nem baj, mert teljesen értelmetlen állásfoglalás, hogy valaki egy általa nem létezőnek tekintett valamivel szemben határozza meg a világnézetét (ugyanannyira értelmes mint azt bizonygatni, hogy nincsenek manók és én amanóista vagyok - na de tudományt is égeted ezzel a baromarcó stílussal! Mit szeretsz még? Védelmezd így és garantáltad sok gyűlölője lesz te pöcs!
Elim 2013.09.03 18:01:11
@Brendel Mátyás: Természetesen baromarcú, elírtam az előbb.
Elim 2013.09.03 18:17:27
@Brendel Mátyás: Ja nem vallásosak (pl. a BBC műsorvezetőiről derül ki zsinórban, hogy gyerekeket molesztáltak - vizsgáljuk csak meg, miben hittek!) nem erőszakoltak meg még senkit!

Micsoda vaslogikád van, te seggfej! Egy csimpánz jobban teljesít egy laborban viselkedéses teszteken! :-))
Eddig 4 országban laktam életem során. Büszkén mondhatom el, hogy soha nem szolgáltam királyt. Ez nem volt tudatos választás eredménye, talán freudi mechanizmus, de amikor felfedeztem, mégis jó érzés töltött el. Dolgozhattam volna Angliában is, ha összejött volna, és akkor…..
Elim 2013.07.24 15:15:06
@Brendel Mátyás:

"ha a parlament megszavazza, hogy hadat kell üzenni, akkor utána nem Elton John, nem Richard Dawkins, nem a Canterbury érsek, és nem David Beckham, hanem a királynp engedélyét kell még kikérni. Pedig egy demokráciában nem kéne. A többiek véleményét sem."

Mindenütt kell államfői jóváhagyás a háborúhoz és mindenütt államfői, nem pedig az utca emberéé. Akkor sehol sincs demokrácia?

Mit akartál mondani VIII. Eduárddal? Szimpatizált a nácikkal? Hm? Meddig is volt király? Januártól decemberig? Könnyebb volt lemondatni, mint a sokat emlegetett Schmitt Pált.

"" Mindenki jobban járt volna szerintem, ha Németországban marad a császár, Oroszországban pedig a cár, természetesen alkotmányos reform után."

szerinted. nem érv. " - Miért, szerinted? Néhány következtetést azért csak le tudsz vonni. Mint ahogy az amerikaiak is, mikor a II. világháború után megszállták Japánt. Kicsit konkrétabban: ha marad a király, császár, vagy cár, az államfői pozíció egyrészt nem vonható össze a miniszterelnökivel (pl. Führerré), másrészt nem lett volna semmi a nagy kísérletekből, mint amilyen a kommunizmus és a nemzetiszocializmus volt, mert azok a figurák nem rúghattak volna labdába a politikai életben.

"vannak különbségek, nem látok egyélrtelműen pozitív-negatív különbséget."

Franciaországban pl. nem élnek nemzeti kisebbségek a hivatalos felfogás szerint? De Gaulle viszont elment parádézni Kanadába, hisz ott állítólag élnek franciák. Nem furcsa? Skóciában népszavazás lesz, hogy kilépnek-e az Egyesült királyságból. Ha az önrendelkezés számodra nem érték, az a te bajod.

"nem a mennyi a kérdés, hanem, hogy az, hogy egy államban egyvalaki születésénél fogva kap támogatást az államtól, az ANTIDEMOKRATIKUS. durván sérti az egyenlőség elvét. "

Ehhez képest a poszt fele arról szólt, hogy jaj de drága, paloták, meg minden. Ha az elvvel van gondod (a dinasztikus öröklési renddel), akkor érdemes lett volna ezt jobban körüljárni. Valójában demokratikus szempontból is hasznos, ha van egy (korlátos) hatalmi tényező, ami teljességgel független, nem függ lobby-érdekektől, gazdasági érdektől, az aktuális többség hirtelen ötleteitől. Függetlenként fék és ellensúly lehet a demokrácia olyan jellegű torzulása esetén, amikor a többséget (mondjuk kétharmadot) szerzett politikai erő a (választásokkor épp meglévő) többség diktatúráját igyekszik megvalósítani és ennek érdekében a többi alkotmányos féket épp a demokratikus akaratra hivatkozva leépíti. Egy konkrét személyt - a király-államfőt - nehezebb figyelmen kívül hagyni és épp hatalmának dinasztikus eredete teszi lehetővé függetlensége megőrzését. Egy elnök elnöki ciklusának időtartamával, megválasztásának módjával, a ciklusa után biztosított juttatások mértékével lehet befolyásolni, trükközni.
A II. világháborúban a szuperhősök gyakran töltöttek be propagandaszerepet - minden rajongó tudja, hogy az első Amerika Kapitány képregény címlapján a csillagos-sávos hérosz magának a Führernek mosott be egy nagyot (1940 december, egy évvel Pearl Harbor előtt). Korábbi, de…..
Húsvéthétfőn a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa a város alatti nekropoliszba megy, hogy Szent Péter sírja előtt imádkozzék. Az első pápának is nevezett apostol sírja a Vatikán alatti temetővárosban található, amit kétezer év után épp a XX. században sikerült…..
Elim 2013.04.02 13:57:54
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Az egész csak amiatt érdekes, hogy a fenti cikk szerzője Péter személyére (és holttestére) próbálja meg felépíteni a pápai tekintélyt, miközben odamondogat más felekezeteknek. Ez az igyekezet enyhén szólva is kérdéses és szerintem inkább megosztó.
Elim 2013.04.02 14:21:23
@Katekéta: Köszi, megkeresem azt a korábbi írást. Hátha rájövök, hogy mi értelme van.
Nagyon kemény a cseh elnökválasztás, az emberek komolyan pánikba estek, hogy Zeman elnök lehet. Akit ismerek, mindenki Schwarzenbergre megy szavazni, a részvételi arány mindenhol elképesztő magas. Lehet, mégis megnyeri a Herceg? Urnazárás: délután kettőkor! Kövesse a dotoho…..
Elim 2013.01.30 11:16:38
@Csehszlovák Kém: Nem vagyok az "ecséd", te troll f*sz, próbálj meg normálisan kommunikálni, ha normálisan szólítanak meg. Aki kritizálja azt az idióta arroganciát amit ideböfögsz nap nap után legyen az egy szimpla sporthír vagy bármi, az már rögtön nacionalista? Ha azt mondom, hogy ugyanolyan hülyék a csehek és a szlovákok, a lengyelek és románok, mint a magyarok, akkor rögtön náci leszek? Ha egyet értek TGM állításával, miszerint a Knesszetben három párt is jobbra áll a Jobbiktól akkor meg antiszemita?
Elim 2013.01.30 11:17:17
@Csehszlovák Kém: Szerintem is fontos tiltakozni a Jobbik hülyeségei ellen, de pont a "Colosseummal" van egy kis hitelességi probléma:

mandiner.blog.hu/2013/01/26/a_colosseum_meretu_kettos_merce
Mai napon született Juraj Jánošík, azaz a kis Jánosik Gyurika, éppen 325 éve Hungáriában, Uhorskóban a zsolnai megyei Terhelyen. A gugli is rá emlékezik. A leghíresebb szlovákról itt olvashattok szlovákul, magyarul vagy akár angolul. A mai nap a szlovák gugli is rá emlékezik,…..
Pár napja kb. felrobbantak a hírportálok George Church Spiegel interjújától, konkrétabban annak a neandervölgyi gyerekek klónozását illető részétől (pedig az interjú hosszabb és a többi részében is vannak bőven meghökkentő, kontrariánus kijelentések, rendesen) - szinte…..
SF.blog Válassz legénységet! 2013.01.15 06:01:00
Ha Neked kedves Olvasó össze kellene állítanod a saját legénységedet, kiket választanál? Minden trekkernek megvan a maga kedvenc hajója, kapitánya, ezért az valószínűleg már adott, most arra vagyunk kíváncsiak, te kit választanál az alábbi pozíciókra. Első…..
Ultrák, jól elqurtátok! Magukról megfeledkezett magyarok és bolgárok miatt lesz zárt kapus meccs két kelet-európai derbi. Az eset nemzetközi visszhangja és a kemény büntetés mutatja: Magyarország az európai antiszemitizmus központja, a poszt címe pedig egy svejki idézet, még…..
Elim 2013.01.09 10:09:46
@Lesből Támadó Szárítókötél: @ErrOr: @bög: Oké, bocs, nem tudtam. Igazából így sem tartom inkorrektnek a büntetés mértékét. Mindig többnek kell lennie a büntetésnek, mint a hülyék elleni fellépés költségének, így lehet anyagilag is motivált a rendező fél a szabályok és normák betartatásában.
Slovensko, do toho! Zsidó Slavia 2012.12.25 12:31:29
Felvonult karácsony előestéjén a Sparta Praha kemény magja Prága belvárosban. A hagyományosan proli munkáskerület csapatának számító Sparta náci szurkolói végül a ősi rivális, a városi elit kedvenc klubjának tartott, Slavia Prahát szidalmazták. Az antiszemita jelszavakat…..
Szlovákia-Magyarország 2:0! Bős-Nagymaros után újabb összecsapáson igazoltuk a papírformát, ahogy azt az előzetes latolgatások alapján sejteni lehetett, sallangmentesen lehoztuk Brüsszelben a meccset. A dotoho birtokába jutott néhány kép, hogyan égette magát a magyar…..
Elim 2012.10.18 14:29:33
@kesztió:

Az általad linkelt cikkben szerepel:

"a baltás kiadása Azerbajdzsánnak is jogszerű volt, csak nagyon-nagyon nem etikus"

"írástudatlanok módjára nem képes különbséget tenni erkölcsi bírálat és bírósági határozat között" - Nos, szerintem erre példa ez a hülye poszt is fentebb.
Jó ideje elérhetetlennek bizonyult számos írásunk, amelyek a megszűnt konzervatorium.hu-n jelentek meg. Mostanra pótoltuk a hiányosságot, így nagyon kevés (számításunk szerint kettő) kivétellel újra olvashatóak ezen cikkeink, amelyeknek eddig csak a blogon megjelent ajánlója volt…..
Góliszonyban szenved a cseh és a szlovák felnőtt válogatott. Ellentétben a jelenlegi magyar válogatottal, ahol több gólerős középpályás és csatár is a szövetségi kapitány rendelkezésére áll, a cseh Bílek mester és a szlovák Griga-Hipp edzőpáros számára igencsak szűk a…..
Elim 2012.09.11 14:12:41
@dez01: Nálad a pont.
Az olimpiával kapcsolatban jött a biszbaszos cikkel, ahelyett, hogy a "csehszlovák" sportolók "töketlenkedéséről" és a magyar "úthengerről" írt volna.
A magyar siker ultranacionalizmushoz vezet, a szlovák meg jaj de sokkal jobb, mint a magyar. Mintha ott nem lennének futballhuligánok és rasszisták. (Pl. nem magyarországon kerítik körbe fallal (!) a romák lakta területeket. Csehországban pedig ugyanúgy masírozik a saját nyomorult gárdájuk.)
Elim 2012.09.11 14:17:01
@Elim: Természetesen Magyarországon (nem kisbetűvel - laptop billentyűzet).
Már több mint 6000-en osztottak meg a facebookon egy bejegyzést, ami Gyurta Dániel győzelme kapcsán hazaárulóz le másként gondolkodókat. Magyari Pétert az Index újságíróját, Gréczy Zsoltot Gyurcsány házicicáját, és Aczél Endrét a Népszabadság újságíróját. MI ezek…..
Gyűjteményünk első felében elkezdtük végig sorra venni a Trónok harca világának tíz legalávalóbb, legbitófapozitívabb, legganajoslábúbb karakterét. Nehéz vállalkozás tíz főt kiemelni ebből az erkölcsi fertőből, ebből az orbitális rothadáshalomból, mi mégis úgy…..
  A kérdés, amivel az őrületbe lehet kergetni, és az utolsó kalandunk Gonosz klónnal..
Elim 2012.06.23 22:42:24
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
Elim 2012.05.09 11:04:51
@zFuly: Wass Albertet sem találtam benne. Az is kamu lenne?
Elim 2012.05.09 11:25:22
hvg.hu/itthon/20120508_majus_nat_hoffmann

Ezek után ne jöjjön senki azzal, hogy nincs is benne.
  Nem, nem hallottuk a hangját eddig. Még sosem énekelt egy filmben sem, dacára a kedves papának. (9 volt, amikor megtudta, hogy az igazi apja Steven Tyler). A 35 éves színésznő az új Givenchy reklámban énekli, hogy kellesz neki az éjjel.... Azt nyilatkozta, először félve…..
Elim 2012.02.18 21:16:44
Érdekes listára bukkant egy francia blogger: egy katolikus honlap áttekintett néhány ismert képregényt és annak a fényében sorolta be őket osztályokba, hogy mennyire alkalmasak az ifjúság számára. Magát a képregény jelenségét nem ítéli el teljesen, elismeri, hogy vannak jók és rosszak is –…..
Visszatér ősztől a ValóVilág Szlovákiában is! Igaz, csak ismétlésben a Joj Plus kereskedelmi csatornán, ahol az első és eddig legnagyobb sikert aratott szériát láthatjuk újra. Hasonló lépésre készül Csehországban a Prima Cool csatorna is, de ezt még nem erősítették meg a…..