Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepibubó

0 bejegyzést írt és 1034 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Légion étrangère-t bemutatni, a Légióról írni teljes részletességgel ezeken az oldalakon, a téma szerteágazó és hatalmas történelmi távlatokat érintő terjedelme miatt, lehetetlen. Hiszen csak a hadtörténeti előzmények, melyeket oly sok hadtudós kutatott már, több kötetre rúgnak. No és nem…..
Pepibubó 2021.01.14 12:10:19
@Dobri: Tetszik, hogy végigcsináltad, gratula! Egy közeli ismerősöm gyereke ment oda nemrég, és jobbnak tűnik a hely, mint a híre, ami megelőzte, mint amennyire a szülők kétségbe voltak esve. Van egy kérdésem, amit az ismerőstől nem akarok kérdezni, de ha nem titok és válaszolsz, megköszönöm. Nagyságrendileg mennyi a havi jövedelem ebből? Mondjuk amit félre is lehet rakni.
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
Pepibubó 2020.04.18 16:01:51
@dieter: Tették ezt azokután, hogy két hete "türelmet kértek" amíg visszaküldik a pénzt, és hogy nem írjunk újra emiatt ennyi volt a Ryanair. Viszont a mostani emailben is van egy talán bíztató lehetőség: "ha nem fogadom el a voucher-t" a visszatérítés helyett, akkor vegyem fel velük a kapcsolatot. Sikerült így valakinek elérni a visszafizetési ígéretet legalább?
Néhány hónappal ezelőtt valami megváltozott a magyar sorozatszinkron-gyártásban. Ahhoz, hogy megértsük a - számomra legalábbis - őszintén megdöbbentő történéseket, érdemes röviden kitekinteni, milyen módon is készültek a múltban a sorozatok magyar változatai.  Tessék megnyugodni, nem a Dallasig…..
Pepibubó 2020.03.25 11:25:48
Remélem, olvassák ezt a blogot nem csak a szinkrontstúdiók, hanem a megrendelőik is!
Kérdéseim javaslataim vannak.
1. Miért nem írják alá a filmek dalszövegeinek fordítását? A 60-as években, a "szocialista" film-piacon magától értetődő volt, hogy aláírva ott volt a filmek betétdalainak szövegfordítása. Azok ugyanis szervesen kapcsolódnak a cselekményhez.
Üdítő kivétel az HBOGO-n a Rudolf Nurejev életéről szóló film, ahol ezt megtette szinkronstúdió, és valóban sokat adott a film élvezetéhez. Persze ugyanennél a filmnél IS megvolt viszont azon IDIÓTA hazai szokás, amiről a következő pont szól.
2. Miért "kell" a stáblista alámondásával tönkrevágni a filmek hangulatát, zenéjét, amikor alá is lehetne írni. Egészen tragikomilkus, amikor a filmek elején például, a már futó dialógusokba is beleordítják, hogy "gyártásvezető"....
3. Újabb szokás, hogy az eredeti hangaláfestés hangereje elnyomja a dialógusok hangerejét. Valószínűleg a szinkronstúdió hangkeverő pultosa közben az okostelefonját nyomkodja, és esze ágában sincs a megfelelő szintekre figyelni.
4. Elképesztő fordítási hanyagságok fordulnak elő. Ezt leginkább ott lehet tettenérni, amikor az HBOGO, vagy a NETFLIX magyar szinkronos változatánál az aláírást is bekapcsoljuk, és néha homlokegyenest más szöveget látni. A tegezés- magázás kutyulása szinte általános. Német szinkronszínész ismerősömtől tudom, hogy egy-egy megfelelő szinoníma megtalálásán olykor napokon át vívódnak...
Pepibubó 2020.03.25 14:39:15
@merlinicus: Az 1. pontra adott válaszod a konkrét, arra reagálok, a szubjektívekre nem.
Miért lenne a dialógus és a dal szövegét "egyszerre megjeleníteni gyakorlatilag lehetetlen"?!
Az egyik szöveg alul, a másik fölül, akár más betűtípussal. Például arra is figyelve - mint ahogy a 100 évvel ezelőtti magyar filmeknél megtették - hogy a szöveg háttere eltérő színű legyen, hogy könnyebb legyen az olvasása.
A többi hozzászóló, pökhendi "válaszára" nem érdemes reagálnom. Például: "...nem találkoztam ....ahol... rá lenne kényszerítve a kedves néző a szinkronos változat nézésére."
Tehát ha nem ízlik a főztöm, akkor ne egyél! Bravó! Ezért ilyen igénytelen, gyatra, a nézőt semmibevevő a hazai szinkron. Mint sok minden más termék is Magyarországon: az előállítók nagyképű, lekezelő, pökhendi, beképzelt hozzáállása miatt.
A jó értelemben vett alázat, a fogyasztó tisztelete nélkül nem megy - , ami nyugati, valódi demokráciákban alap.
                                                                  A négy sarok                                                            Egyesült Államok, 2011 Elhagytuk az elülső rendszámtáblánkat. Erre alig két órával bérelt kocsink Las Vegas-i felvétele után döbbentünk rá, a Hoover-gát…..
Pepibubó 2020.03.13 10:40:09
Most már végleg betelt a pohár, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból!  Kedves Praxis Blog!   Lehet, hogy kicsit összeszedetlen leszek, de fel vagyok zaklatva, az Orosházi Kórházban uralkodó  felháborító, embertelen viszonyokból már rettentően elegünk van! 69 éves édesanyám sokadjára…..
A történelemben számtalan híres és sikeres mesterlövész tevékenykedett, hősies tetteket, hihetetlen eredményeket és meghökkentő áldozatszámokat elérve. Rendszerint mozdulatlanul megbújva, jól kiválasztott rejtekhelyekről tüzeltek ellenségeikre és gyakran egy - két kilométer távolságból likvidálták a…..
Pepibubó 2020.03.02 16:34:34
@neszóljszámnemfájfejem: Nincs ebben semmi fintor. "Valakik" lefizették a "kezeltet".
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Pepibubó 2020.02.09 11:51:54
A 80-as (NYOLCVANAS) években a Mariahilfer Strasse-n (Bécs) félve lopództam be egy Erste bankfiókban, két nagyobbacska műanyag zacskónyi Schilling apróval, mert már alig bírtam cipelni. Rosszat sejtve kértem a kedves pénztárost, hogy lenne oly drága ezt nekem papírpénzre váltani - tehát még az ügyfelük se voltam, egy pénzátváltás erejéig sem. A hölgy a legnagyobb természetességgel, mosolyogva átvette a pénzes szatyraimat, beleöntötte a tartalmaát egy gép fém tölcsérébe, annak elkezdett pörögni a számlálója, majd egy perc után kiírta az összeget, amit a hölgy papírpénzben átadott nekem, mindeféle jutalék és levonás nélkül. Három perccel a bankfiókba lépésem után, e "rendkívüli" ügyet békésen elintézve, mosolyogva köszöntünk el egymástól. "Csupán" ennyi a különbség Európa és a szovjet típusú diktatúra mentalitása között. Amely utóbbi - hiába ment haza a 300 ezernyi szovjet fegyveres - ott maradt Magyarországon.
Azóta eltelt 30 év, de a birkaként viselkedő nép azóta se késztette rá a "szolgáltatókat" hazánkban, hogy hasonló gépeket beszerezzenek. Hozzáteszem, hogy itt Nyugaton, a LIBERÁLIS, mert valódi demokráciákban a legkisebb boltok - nemhogy szupermarketek - pénztárainál se merül fel a "van aprója?" idióta kérdéshalmaza. Ugyanis ott is gép adja a visszájáró aprót, aminek tölcsérébe akármennyi aprót is betölthetnek, a pénztárosnak és a vevőnek nincs gondja vele.
Érdekes, hogy az otthoni pénzügyi szagértőnél ez a lehetőség egy fél mondat erejéig se merül fel, ma sem.
Pepibubó 2020.02.09 12:09:54
@Spiritual: Arról nem is beszélve, hogy a 112-re befutó indokoltalan hívás miatt eljárás indul a "szórakozni" vágyó hívó ellen. Ez a rendőrhívás legalább ekkora hátrányt, kárt okozott a közfeladat ellátásban.
@pkovaks: Ez a füllentésed most nem jött be a FOREX-szel kapcsolatban sem. A múlt héten, éppen Svédországban, még minden pontosan úgy működött, ahogyan az előbb írtam. Persze lehet, hogy azóta változott a helyzet Nyugaton :-)
Különösebben nem borzolta fel a kedélyeket a hír, hogy a Digi új szerződési feltételei közé került, hogy az ügyfélszolgálati munkatársaikkal tiszteletlenül, sértőn viselkedő ügyfeleknek felmondhatják a szerződését. Ez a kitétel merőben éles váltásnak számít a "vevőnek/ügyfélnek mindig igaza van"…..
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
Pepibubó 2019.09.06 14:56:53
@Ekrü: Éppen ez a legutóbbi borzalmas eset bizonyítja - ami ezt a "vitát" elindította -, hogy mennyire nincs igazad, meg azoknak se, "előtted páran". Ez a tragédia BIZTOSAN NEM következett volna be olyan "pórázzal", ami a te kezedhez is rögzítve van. Nem 40-50 cm-en múlt. A többi "érved" is pont ennyit ér a "póráz körbetekeréséről", meg a kézfogdosás "biztonságáról", ahogyan ebben a szörnyű esetben is történt.
Pepibubó 2019.09.06 15:25:44
@Ekrü: Nem a figyelmetlenségről szólt az eszmecsere, hanem éppen annak kivédéséről, arról, hogy emiatt ne kelljen meghalnia egy gyereknek. Értem én, hogy egyeseknek ez már túl "bonyolult" összefüggés.
Pepibubó 2019.09.08 11:34:23
@teéjesenmindegy: Látom, engem is megszólítottál, te bolsevik, ostoba fasz - hogy ékes szavaidat kölcsönözzem! Tudod az a legfőbb baj, hogy a módszerváltáskor nem lett föllógatva, de legalább börtönbe baszva néhány főkolompos elvtársad. Ahogyan a náci elvtársaitokkal történt Nürnbergben. Akkor most nem tudnátok újra terrorizálni és "kioktatni" a normális többséget.
Azt hiszed te barom, hogy mert a te agyadban nem az emberi élet védelme a legfontosabb, akkor már mindenki mást ócsárolhatsz, "kioktathatsz", pocskondiázhatsz a baromságaiddal? Nem! Elsőre csak röhögünk rajtad, aztán hányingerünk van, de nem ez a történelem vége, ne aggódj!
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Péntek este, amikor már két és fél napja a csapból a dunai hajóbaleset folyt, az egyik barátnőm feltette nekem a kérdést: mit gondolok arról, ahogy az emberek a tömegbalesetekhez viszonyulnak, illetve hogy hogyan értékelem a média részéről ennek a kíváncsiságnak a meglovaglását. (Mint félig-meddig…..
Pepibubó 2019.06.04 09:16:46
@Pepibubó: Javítás: imerialista = "imperialista"
Kiegészítés: vesd össze a (még) szintén címlapos hírrel a Margit hídi közös koreai - magyar népdal énekléssel! Nem "belepofátlankodunk", hanem OSZTOZUNK a gyászukban.
Továbbá ide kívánkozik a kőszegi buszos tragédia. Az egész ország együtt gyászolta a sok gyereket, aztán amikor a felelősség kérdése jött volna, akkor következett a karmesteri pálca a gyászba "pofátlankodásról", és elhallgatott a teljes média, tíz évig szóba se került az eset. Amely elhallgatásnak része volt abban, hogy következhetett az újabb hasonló, buszos tragédia, szintén magyar tanulókkal, Milánó mellett.
Pepibubó 2019.06.04 10:10:28
@Martensmesék: "... konkurenciaharc, stb... A rendszerrel van bajom..."
Nem kell fokoznod, az eddigiek alapján is látszott. A szovjet típusú "média" prókátora vagy, azé, amelyik próbálkozott elhazudni, hogy a hiroshimai bomba kétezerszeres sugáradagja tart Európa felé a csernobili Lenin atomerőműből.
Pepibubó 2019.06.04 10:37:48
@Martensmesék: Szerintem meg az nem ép, aki a gyászolókkal való szembenézésbe "pofátlankodást" lát bele az osztozás helyett. Gondolom, akkor temetésre is csukott szemmel mész.
Az, hogy nem az elhallgatásra gondoltál, attól még az a lényeg, hogy mi jön át a szövegedből, és kik, mire használják! Lásd birca, meg az, aki a címlapra rakott a szovjet típusú "tájékoztatás" részeként! Amely szándékra aztán rá is erősítettél azzal, hogy rendszerrel van bajod. Azzal, amelyik a hazug szovjettel áll szemben. Szerintem nem olyan bonyolult ez.
Édesapám meséli, hogy 1986. május másodikán kiruccantak Romániába. Kocsival. A tervgazdaságot és a Kárpátok géniuszát, Ceaușescut nyögő, szomszédos állam nem kényeztette el az embereket. Az élelmiszerboltok polcai árván, üresen szomorkodtak, ám a piacon megdöbbentően olcsón lehetett akár nagy…..
Pepibubó 2019.05.24 14:13:10
@MAXVAL bircaman közíró: Már hogyne érintené a kágébé/efeszbé troll státuszodat, amikor mai napig ennek a bolseviknáci, álkeresztény putlermaffiának a fizetett propagandistája vagy! Olyan ez tőled, mintha Göbbels azzal védekezett volna a Nürnbergi Perben, hogy sosem járt Auschwitzban.
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..
Pepibubó 2019.05.05 19:56:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az a szovjet módszer te barom, hogy országokat rohannak le a tankjaikkal, ártatlan embereket gyilkolnak milliószámra a pocsék technológiájuk terjesztése és a birodalmuk növelése érdekében. "Békésebb" időkben készülnek az újabb támadásra és rombolják a demokráciákat az ilyen lefizetett tetvekkel, mint te.
Pepibubó 2019.05.05 20:10:53
@eßemfaßom meg áll: "mutogatni kéne pénzért :) " Az már nem is elég neked, amit a KGB/FSZB-től kapsz? Reklamálj a moszkvai gazdádnál!
Pepibubó 2019.05.05 21:42:04
@Nylul: Te, nekem te se vagy se kutyám, se macskám, de az alapján, ahogyan ítélkezel, szörnyen buta vagy. Kurt pedigréjével jössz, aki érvek helyett barmoz és faszfejez. Miközben hazaárulók szekerét tolja. Ennyit rólatok!
Látszólag érthetetlen, miért hunyászkodik meg Orbán Viktor az Európai Néppárt akaratára, és töri meg látványosan állítólag törhetetlen gerincét – miközben mások tárt karokkal és feltételek nélkül fogadnák. Csak a szélsőjobbon nem elég hatékony Putyin számára a Fidesz, mint trójai faló...
Rettenetesen idegesítenek a politikai élőhalottak. Mégis nehézemre esne kifejezni azt a megvetést, amit az SZDSZ nevű 2010-ben választók által végleg elzavart párt a mai napig kelt bennem. Túl hosszú a bűnlajstromuk, hogy kiemeljek bármit is. A négyes metró, a korrupció csak hab volt a tortán. A…..
Fotó: U.S. Department of State (Ron Pryzsucha)/Flickr   Mike Pompeo eljött Budapestre és bejelentette hogy az USA növeli jelenlétét a régióban. A lehetséges következményeket és a vizit okát vesézzük ki három szemszögből.   Leovolpe: Annak tükrében, hogy legutoljára nyolc évvel ezelőtt Hillary…..
Pepibubó 2019.02.21 10:41:24
@bgp: Már nem éhes. Megérkezett a havi átutalás a kontójára a moszkvai trollközpontból.
Az MTA is az adófizetők pénzén él. Ezt érzem kulcsmondatnak a nemrég kiszivárgott terv mellett, miszerint privatizálnák az MTA vagyonát. A kormány fokozatosan kivonul a legtöbb közszolgáltatásból, hogy a megcsappanó (esetleg végleg elfogyó) EU-támogatások után is biztosítsa a szükséges forrásokat a…..
Pepibubó 2019.02.21 09:42:11
@HaD: A probléma lényegét feszegeted. Valóban itt van a kutya eltemetve. Amikor például - hogy csak egy pár darabot említsek a puzzle képből - Bartha Ferenc milliárdos a milliárdnyi értékű tihanyi birtokán "megúnta az életét", akkor Demján rögtön másnap nyilatkozott, hogy biztos benne, Barthának csak a megúnt élete lehetett az ok. "Senki nem tudja, honnan szerezte azt a fegyvert, amivel hétfőn ... " írták az újságok, és tényleg, mennyire életszerű, hogy valaki ilyen vagyonnal, minden tudható ok nélkül és felderítetlen módon véget vessen a saját életének? A sort hosszan lehetne folytatni az olajügyek öngyilkos rendőrein át az Exibank elnökén keresztül, magán a szintén milliárdos Demjánon át Vajnáig. Akinek halála után pár nappal máris elkezdték átvenni a birodalmát a nemstrómannjai "valakiknek".
A "NER" ellenzéke helyében, a még létező normális többségtől azt kérdezném meg minden nap és minden órában:
TE IS A KELETET VÁLASZTOTTAD A NYUGAT HELYETT?
New York szívében nyílt meg 3500 tárggyal a hajdani szovjet kémközpont kellékeit bemutató KGB Spy Museum. Szervezői egy nagy raktárt alakítottak át a kabátok gombjába elrejthető „poloskák”, a cipősarkokban bujtatott titkos dokumentumok és egyéb felszerelések, bútorok,…..
Pepibubó 2019.02.07 13:39:06
@conchita wurst: A gazdád Gulag múzeumait kinyitották már?.... "de varjal, azt meg be sem zartak!"